magyarfutball.hu

  1. Győztes gól a hajrában
    A labdarúgó NB-III Duna csoportjában a Dunai Kőolaj NDK- beli útja miatt előrehozott mérkőzést játszottak.
    Osztapenko SE—D. Kőolaj 3-2 (0-0)
    Hengermalom út, 200 néző. V.: Mátyus. Második tavaszi vereségét szenvedte el az idén jól szereplő Kőolaj. A hazaiak 2-0-ás vezetését kiegyenlítette a battai csapat, majd a győztes gólt a 86. percben lőtte a honvédcsapat a Lánczi kiállítása miatt megfogyatkozott Kőolaj ellen.
    Gól: Köves! (2).
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1988-05-27
  2. 2017.12.17, 11:32 - Érdi VSE - BKV Előre SC 1988
    Fél tucat Előre-gól
    Érd—BKV Előre 1-6 (0-2). Érd, 300 néző. V»: Mátyus.
    Érd: Vigh — Sebestyén, Szálai, Kiss Cs. (Haraszti), Habos G.. Gábor (Várnai), Otrokócsi, Csizmadia, Kapa, Gombás, Juhász.
    Mar az első percben előnyhöz jutott az Előre, és szünet után újabb 4 góllal terhelte meg a Pest megyeiek kapuját. Ilyen súlyos hazai vereségre a közelmúltban nem volt példa. Ősszel hatot kapott Budafokon az Érd. Gól: Otrokócsi
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1988-05-20
  3. Ráckeve—BKV Előre 3-0 (0-0).
    Ráckeve, 400 néző. V.: Tóth.
    Ráckeve: Kovács — Juhász, Marosi, Pánti, Cséve — Oláh, Vigh, Czikora, Szanyi, Weimper (Gerendai), Pribeli (Ács).
    Az első félidőben közepes játék mellett a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A második félidő 1. percében vezetést szerzett a Ráckeve, ettől kezdve felszabadult és ötletes játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyert a hazai csapat.
    Gól: Czikora, Gerendai,Ács.
    Jó: Oláh, Cséve, Czikora.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1987-11-30
  4. ERZSÉBETI SMTK—OBSK 2:1 (1:1)
    Budapest, 400 néző, vezette: Darnyik.
    Oroszlány: Simon — Verő, Kláris, Grósz, Filep, Miksi, Zsidó, Papp, Ambrus, Kishonti, Tamás. Edző: Pallagi Róbert.
    Eseményekben gazdag mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést, a 10. percben. A balszélsőjük 12 méterről kotorta a labdát a kapuba. 1:0. A 16. percben egyenlített az OBSK. A ll-es pont magasságában Tamást felvágták, a büntetőt Ambrus a jobb felső sarokba lőtte. A 20. percben Papp . beadását Kishonti a kapu közepébe fejelte, a játékvezető azonban lest ítélt, partjelzőjét felülbírálva. Majd Simon kapusnak akadt dolga, aki a 18 méterről rúgott szabadrúgást bravúrral hárította. Az 55. percben Kishonti helyére Szendrei, maid Zsidó helyére Búza állt be. A hazaiak a második félidőben láthatóan a labdatartásra rendezkedtek be. A 80. percben jobbszélsőjük beadásából középcsatáruk gólt fejelt. Öt perccel később egyenlítési lehetőséget szalasztott el az Oroszlány. Búza beadását az egyik védő kézzel üt...
  5. 2017.12.15, 07:37 - Érdi VSE - Dunai Kőolaj SK 1987
    Érd-D. Kőolaj 2-0 (1-0)
    Érd, 1000 néző. V.: Radics.
    ÉVSE: Vigh — Takács, Kapa, Németh, Kiss (Molnár), Török, Zeidl, Gálvölgyi, Otrokócsi (Szalai), Mészáros, Juhász.
    D. Kőolaj: Bodnár — Tepszics, Szigeti, Illés, Fülöp, Nemes, Zimonyi (László), Kövesi, Madarász (Ferenczi), Gass, Patai.
    Zivatar áztatta csúszós talajon nagy lendülettel kezdtek a csapatok. A 25. percben Ot- rokócsit Fülöp „elütötte”. A szabadrúgást 17 méterről Juhász a hosszú sarokba csavarta. Kimaradt hazai helyzetek után mezőnyjátékkal zárult az első félidő.
    Szünet után a Kőolaj mindent egy lapra feltéve támadott, igazi gólveszély nélküL Az érdi védelem ugyanis Kapa vezérletével jól helytállt A hajrá a helyieké volt. Előbb Mészáros hagyott ki nagy helyzetet, majd a 88. percben a tehetetlen battai védelem mellett Szalai növelte az előnyt.
    Izgalmas csatában szerezte meg első tavaszi győzelmét az Érd.
    Gól: Juhász, Szalai. Jó: Kapa, Németh. Gálvölgyi, Juhász, ill. Fülöp, Kövesi
    Forrás: Pest Meg...
  6. 2017.12.15, 07:32 - ESMTK - Magyar Viscosa SE 1987
    ESMTK—MAGYAR VISCOSA SE 1-0 (0-0). Pesterzsébet. 600 néző, vezette: Darnyik L. (Győr Z. Lovász B). Viscosa: Várkövi— Hajda, Szalai, Bánáti. Knapik. Martin. Müller, Varga S.. Dibusz, Schalk (Mosolygó), Varga J. (Lipót). Edző; dr. Magyar György.
    A fővárosi együttes az első félidőben sem játékával, sem góljaival nem kápráztatta el szurkolóit. Az sem lett volna nagy meglepetés, ha a vendégek — kihasználja a kínálkozó lehetőségeket— megszerzik a vezetést.
    A szünet utáni első percben a hazaiak a balszélső Kónya fejesgólja révén megszerezték a vezetést. Senki nem hitte, hogy ez az "icipici" gólocska el is dönti a mérkőzést. Pedig így történt! A továbbiakban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, talán a Duna-parti együttesnek volt több helyzete.
    Forrás: Dolgozók Lapja, 1987-04-28
    A Viscosa gyenge csatár- játéka miatt hagyta mind a két pontot a fővárosban, és csupán két sárga lappal — Bánáti, Várkövi — ..gazdagabban” érkezett haza. Jók: Várkövi, Szalai, Varga S.
  7. Rákóczi—III. ker. TTVE 1-1 (0-0)
    Tata. 200 néző, vezette: Paminger.
    Rákóczi: Bohner — Turai, Mészáros. Nándorfi. Zatykó. — Dóra J., Stréhli, Kovács, Gugi — Romfa, Baumgartner. Csere: az 51. percben Szabados, a 85. percben Szépvölgyi.
    A bajnokaspiráns egy kicsit nagy mellénnyel érkezett a már kiesett Rákóczi otthonába. A 11. percben Baumgartner remek labdáját Dóra J. alig fejelte mellé. A 44. percben Dóra J. jobb oldali elfutása után kapu elé emelt, és Romfa öt méterről alig csúsztatott mellé. Feltűnő volt, hogy a vendégeknek igazi gólhelyzete sem volt.
    Szünet után folytatódott a taktikai csata, a hazai csapat szorosan fogott minden vendégtámadást, és amikor arra lehetőség volt, gyors kontra támadásokat vezetett. Az 59. percben Kovács elmélázott,. Hegyi térddel belenyúlt egy beadásba, és az a jobb sarokba gurult. 0- 1. Hatalmas iramban játszott a hazai csapat, de a szerencse az ellenfélhez szegődött, több biztos hazai helyzet maradt ki. A 71. percben Dóra J. a saját térf...
  8. Dorog—H. Osztapenkó SE 6-1 (4-0)
    Dorog, 800 néző, vezette: Debreceni.
    Dorog: Schlettner — Sallai (Hegyi), Sarlós, Suttovics, Borsos (Balogh), Harmat, Marosvölgyi. Vági, Németh, Kárpáti, Kottesz. Edző: Palicskó Tibor.
    Dorogi támadásokkal indult a játék. A 10. percben Németh szép elfutás után jól adott középre, és az érkező Kárpáti úgy fejelte a hálóba a labdát, hogy az a bal kapufáról pattant le. 1-0. A 18. percben növelte előnyét a helyi csapat. Ismét Németh adott be. és Kottesz elörevetődve fejelte a labdát a bal sarokba. 2-0. A 26. percben megint a honvédcsapat kapujában pihent a labda, ezúttal Vági bal oldali beadása ívelődött be. és az érkező Németh fejelte a kapuba. 3-0. A 40. percben Vági húzott el a bal oldalon, beadását Marosvölgyi értékesítette. 4-0.
    Szünet után folytatódott a hazai fölény, majd egy váratlan góllal szépítettek a vendégek. Tompos nagy erejű lövését a dorogiak kapusa kiütötte, és az érkező Miczán közelről a kapuba vágta 4-1. A 73. percben Marosvöl...
  9. Oroszlányi Bányász— ESMTK 6-1 (2-1)
    Oroszlány, 300 néző. vezette: Boros.
    Oroszlány: Simon — Miksi, Kláris, Filep, Grósz. Zsidó. Tamás, Ambrus, Kishonti, Kiszi (Selymes), Szendrei (Búza). Edző: Pallagi Róbert.
    Az Oroszlány a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést. A 3. percben Kishonti átadását Tamás a hosszú sarok mellé lőtte. A 12. percben Tamást a 16-oson akasztották, de a bíró továbbot intett. A 16. percben Ambrus 35 méteres lövése a léc alá vágódott. 1-0. A 24. percben Simon a 16-oson belül elhúzta Ebedli lábát, a büntetőt Koschler a jobb sarokba lőtte. 1-1. A 35. percben Tamás a jobb oldalon elhúzott, beadását Szendrei a kapuba helyezte. 2-1. A 42. percben Ebedli nyomdafestéket nem tűrő megjegyzéssel illette a játékvezetőt, aki ezért kiállította.
    Az 53. percben Zsidó labdájával Szendrei a balösz- szekötő helyén kilépett, lövését a kapus lábbal mentette. A 69. percben Kishontit a 16-oson belül felvágták, a 11-es elmaradt. A labda Ambrus elé pattant, aki a k...
  10. BVSC—MIM Vasas 1-1 (0-0)
    Budapest, Szőnyi út, 300 néző. vezette: Temesvári.
    MIM Vasas: Schromeisz — Parragh, Fogarasi, Ormándi, Bankó (Szoboszlai), Cserép, Hernádi, Tóth. Csapucha, (Meszes), György, Antal. Edző: Mezei József.
    Az esztergomiak közül Spáth és Pitini sérülés miatt nem léphetett pályára, mégis a mérkőzés nagy részében jelentős mezőnyfölényt értek el a vendégek. Tíz perc után akár két góllal is vezethettek volna. Előbb Tóth 10 méterről mellé lőtt, majd Hernádi szabadrúgását Parragh továbbfejelte és Csapucha 4 méterről a léc fölé fejelt. A 34. percben Hernádi pontos átadásából Antal lövését szögletre mentették.
    Szünet után is az esztergomiak voltak fölényben. A 49. percben Tóth szögletére Parragh érkezett, 5 méterről mellé fejelt.
    Izgalmas volt a hajrá. Tóth jó szögletét röviden fejelték ki a védők, és Fogarasi 16 méterről kapásból a bal alsó sarokba bombázott. 0-1. Beszorult az esztergomi csapat, kapkodtak a védők és Kopácsi közelről a hálóba fejelt. 1-1.
    ...
  11. Kartal—Ráckeve 5-0 (0-0)
    Kartal, 500 néző. V.: Kaufmann.
    Kartal: Radics — Barna, Bóna, Varga, Magony, Szabó, Mándó, Kovács, Hideg, Száraz, Nagy.
    Ráckeve: Kovács — Marosi, Szanyi. Bukó, Cséve, Böröczki, Gerendai, Penti, Weimper, Czikora, Szabó.
    Megyei rangadóhoz illő mérkőzésen az első félidőt nagy küzdelem és sok kihagyott hazai helyzet jellemezte. A második félidőben feltámadtak a hazaiak és szinte a kapuhoz szegezték a Ráckevei Aranykalászt. Az eredmény akár két számjegyű is lehetett volna, ha a vendégek kapusa nem véd ilyen bravúrosan.
    Gól: Kovács (2), Hideg, Magony, Nagy.
    Jó: az egész hazai csapat átlagon felülit produkált, ill. Kovács, Marosi, Böröczki.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1987-06-01
  12. Dunai Kőolaj—Kartal 2-0 (0-0)
    Százhalombatta, 100 néző. V.: Temesvári.
    D. Kőolaj: dr. Pásztor, Török, Szigeti, Fülöp, Nemes, Peptics, Lánczi, Horváth, Kövesi, Ferenczi, Palásti.
    Kartal: Radics — Takács, Bóna, Varga Milkovics, Szabó, dr. Tóth, Gyöngyösi, Hideg, Mándó, Nagy.
    Dermesztő hideg időben az első félidőben fölényben volta hazai csapat, de gólokkal nem tudta megörvendeztetni a kisszámú nézőközönségét. Téli álmából a második félidőben ébredt fel a hazai csapat és a 46. percben megszerezte a vezetést Lánczi révén. Ezután gólhelyzetek követték egymást, s végül egy kapu előtti kavarodásból Palásti növelte a hazaiak előnyét.
    Jók: Peptics. Nemes, Palásti, ill. Nagy, Gyöngyösi. Hideg.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1987-11-23
  13. Keszthely - Mohács 6-0 (2-0)
    Keszthely, 200 néző. Vezette: Ákos.
    Keszthely: Szabó I. A. - Gracza, Lázár (Ócsai 46. p.), Máté - Mátó, Tresó, Csörnyei, Gőgh, Szabó II. A. (Fonnyadt 46. P.) - Gombos (Szőcze 80. p.), Klempa. M.b. edző: Csanaki Zsolt. Mohácsi FC: Szabó III. A. (Jánics 85. p.) - Martinov, Márkus, Szűcs - Kósa (Gyurkity 46. p.), Nagy E, Tóth A., Schweitzer, Horváth A. (Takács 60. p.) - Pálfi, Pest.
    Megbízott edző: Megyeri Károly.
    A két kieső csapat találkozóján a hazaiak felszabadultan, helyenként örömfocit mutatva játszottak.
    Csanaki Zsolt: - Hat gólt láthattak a nézők és valamennyit végre mi rúgtuk.
    Megyeri Károly: - Nem ilyen búcsút képzeltem el csapatommal az NB II-től.
    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1996-06-24
  14. Rákóczi-Kaposcukor FC -Keszthelyi Haladás FC 2-1 (0-0)
    Kaposvár, 2000 néző. V.: Makai (Sóthy, Kiss T.).
    Rákóczi-Kaposcukor FC: Milinte — Mező — Itvás (Novák a 84. percben), Szabó M. (Csernyijenko a 64. percben) — Tóth G., Meksz, Deme, Priol, László — Szintai, Szarvas (Kiss F. a 46. percben). Edző: Bőzsöny János.
    Keszthelyi Haladás FC: Szabó I. A. — Lázár — Tresó, Gracza — Ócsai (Mátó az 56. percben), Gőgh, Csörnyei, Klemp, Fonnyadt (Balassa a 68. percben) — Molnár, Gombos. Edző: Reszeli Soós István.
    Sárga lap: Csörnyei a 38., Fonnyadt a 47., Ócsai a 48., Gőgh a 85. percben.
    A 65. percben Meksz 16 méteres lövését Szabó I. vetődve kitenyerelte, és a befutó Szintai a fekvő kapus mellett közelről a kapuba lőtt (1-0).
    A 68. percben keszthelyi partdobás után Csörnyei 16 méterről a jobbösszekötő helyéről váratlan kapáslövésre szánta el magát, és labdája a bal felső sarokban kötött ki (1-1).
    A 93. percben a csereként beállt Kiss F. jobb oldali szögletrúgása magas ívben ért...
  15. Fontos pont Pasarétről
    Pénzügyőr SE - Dorogi Bányász SC 0 : 0
    Pasaréti út: 500 néző. Vezette: Vida.
    Dorog: Belányi - Miskei, Jeszenszky, Harmath, Borsos - Bábik, Lénárt, Tóth, Szalai - Spáth, Malárik. Edző: Haraszti János. Csere: Miskei helyett Csapó a szünetben, Malárik helyett Szalontai a 82. percben.
    Pénzügyőr: Rózsa - Simon, Sebők, Sólyom, Vainer - Szalai, Zséli, Csiba, Mogyorós - Guba, Barcza. Edző: Jaskó András. Csere: Zséli helyett Puskás az 55. percben Mogyorós helyett Selmeczi a 61 percben.
    A kisméretű pénzügyőr pályán óvatosan kezdtek a csapatok. Feltűnő volt a pénzügyőrök helyenként alattomos játéka, amit Vida játékvezető elnézett. Tíz perc elteltével a Dorog magához ragadta a kezdeményezést és középpályásaik ötletes játékával beszorították a hazaiakat. Ez a fölény a 35. percig tartott, azonban gólhelyzet nemigen akadt.
    A második félidőben ismét a Dorog kezdeményezett és várható volt az esetleges gólszerzés, illetve győzelem. A 75. perctől azonban a bányászo...
  16. Vereség, ám maradt az előny
    Dunaferr - Dorog 2-1 (1-0)
    Dunaújváros: 800 néző, vezette: Hamar.
    Dorog: Belányi - Jeszenszky (Zalomir), Kasza, Csapó, Szatmári, Garas, Sikesdi, Huszák (Tóth F.), Sirghea, Balogh, Guba. Edző: Reszeli Soós István
    Ennek a mérkőzésnek a tétje inkább a Dorognak volt nagyobb. A Bányász legalább egy pontban reménykedett, hogy tartsa előnyét, amely az osztályozó lehetőségére jogosít. A hazaiak kezdtek jobban, nagy erővel támadtak, ám a Dorog kontratámadásai veszélyesebbek voltak. Balogh, a Bányász gólgyárosa kétszer is nagy ziccerben hibázott, aztán a játékvezető tévedése fosztotta meg a jogos büntetőtől a vendégeket. Balogh kitört, buktatták, ám a bíró sípja néma maradt. A 30. percben viszont a hazaiak megszerezték első góljukat. Jobb oldali szöglet után Belányi kezéből kiperdült a labda, az érkező Torma a hálóba helyezett, 1-0. Ezután is a hazaiak támadtak erőteljesebben, de a dorogi ellenakciók mindig veszélyt jelentettek a Dunaferr kapujára.
    Fo...
  17. Egy félidő kevésnek bizonyult...
    Sabaria-Tipo - Tatabányai SC 1 - 0 (0 - 0)
    Szombathely: 700 néző. Vezette: Szabó A.
    TSC: Mázi-Takács, Hegedűs, Udvardi, Gábrics-Szabó, Máté, Csanálosi (Deák), Ignácz-Plotár (Lukács), Horváth Edző: Csapó Károly.
    Az első negyedórában többnyire a pálya közepén zajlottak az események. Ezt követően magukra találtak a vendégek és átvették a játék irányítását.
    A 22. percben Horváth 20 méteres szabadrúgását a szombathelyi kapus csak kiütni tudta, de a kapu elé berobbanó Máté 4 méterről elhibázta az ordító lehetőséget.
    Felébredtek a hazaiak is, de ekkor a tatabányai védelem még magabiztosan verte vissza a Sa- baria próbálkozásait. Sőt, Máté és Ignácz a kontráknál, akár el is dönthették volna a találkozó sorsát. Ám nem így történt, s ezért hiába játszott lelkesen és helyenként jól a TSC, amikor a csapatok az öltözőbe vonultak pihenni, 0-0-át mutatott az eredményjelzőtábla.
    Fordulás után beleerősített a Tipo. Sorra vezették a veszélyes támadás...
  18. Nehezen kicsikart győzelem
    Tatabányai SC - Sabaria 2-1 (2-0)
    Tatabánya: 1000 néző. Vezette: Hanacsek (Bay, Kiss G.)
    TSC: Markó-Tokaji, Sebők, Csanálosi, Matics-Ignácz, Hegedűs, Máté, Deák-Lukács, Plotár (61. p. Szabó Z.). Edző: Csapó Károly.
    Sabaria: Táncsics-Szilvás (17. p. Csákvári), Háklár, Koncz, Halász-Kovács, Ódor (70. p. Kelemen), Neudl-Vidos, Koman, Farkas. Edző: Fedor Sándor.
    Már az 5. percben megszerezte a vezetést a Tatabánya. Máté indította a jobb oldalon Lukácsot, aki laposan kapu elé lőtte a labdát. A berobbanó Deák megelőzte Háklárt és 6 méterről a hálóba lőtt, 1-0.
    A 14. percben immáron másodszor kellett Táncsics kapusnak maga mögé nyúlnia. Plotár remek indításával ugyanis Máté törhetett egyedül az ellenfél kapujára. Egy ügyes csellel a vendégek kapusát is becsapta, majd a kapu jobb oldalába gurította a labdát, 2-0. Ekkor kevesen gondolták, hogy még hihetetlenül nehéz percek várnak a hazaiakra. A két gyors gól okozta sokkból rövid idő alatt kilábalt a...
  19. Romjaiból állt fel a Tatabánya
    Tatabánya - Pénzügyőr 2-2 (0-1)
    Tatabánya: Mázi - Takács, Hegedűs, Lahos, Gábrics, (Horváth I. 34. perc) - Ignácz (Szabó 85. perc), Máté, Deák, Csanálosi - Lukács, Plotár. Edző: Csapó Károly.
    Pénzügyőr: Rózsa- Lakatos, Bozsik, Sebők, Vainer- Miczán, Zséli, Major, Sólyom, (Dukon 80. perc)- Muraközi(Tímár 83. perc), Selmeczi. Edző: Jaskó András.
    A 15. percig kellett „várni” arra, hogy a Tatabánya hátrányba kerüljön. Ekkor a hazaiak térfelének közepén Gábrics rossz becsúszása után Zsélihez került a labda, aki a védők közül ki ugorva 13 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 0-1.
    Három perc múlva Lukács a bal oldalon tört előre, de kisodródva az oldalhálóba rúgta a labdát. Aztán Plotár közelről a kapust találta el (a 25. percig negyedszer cserélték le a labdát, így úgy festett, vendéggólon kívül ez volt a legfontosabb esemény a pályán).
    A 38. percben Horváth rossz beadását elcsípte a kapus, így a helyzet kimaradt.
    A szünet utáni eseménye...
  20. DOROG—VOLÁN 0-2 (0-1)
    Dorog, 2000 néző. Vezette: Láng.
    Dorog: Bohner — Tóth, Varga, Harmath, Kilián, Marosvölgyi, Szabados, Szenczi (Romfa a szünetben). Borsos, Guba, Szedlacsek (Szűcs, a 76. percben). Edző: Reszeli Soós István.
    Az esős idő ellenére nagy érdeklődés előzte meg az NB II. nyugati csoportja listavezetőjének vendégjátékát. Az első lehetőség a Dorog előtt adódott, amikor a 8. percben Tóth az alapvonalról középre adott, ám Szedlacsek 8 méterről a kapu mellé perdített.
    Nem sokkal később egy jobtT oldali támadás után Urbán hat méterről a jobb felső sarokba fejelt 0-1. A dorogi védők nagyot hibáztak a gólnál.
    Szünet után nagy iramban kezdett a hazai gárda, és menetrendszerűen vezette támadásait. Az 56. percben a kirobbanó formában játszó Urbán a félpályánál kilépett, majd a kifutó Bohner mellett a kapu közepébe helyezett. 0-2.
    Jók: Bohner, Harmath
    Reszeli Soós István, a következőket mondta a mérkőzés után: — A jobb csapattól kaptunk ki, és szerencsénk sem vo...
  21. 2017.12.14, 07:01 - Paksi Atomerőmű SE - REAC 1992
    Atomerőmű SE-REAC 2-1 (2-1)
    Paks, 1200 néző. V: Bajkai
    Paks: Hujber - Nagy Z., Blatt, Kákonyi, Szabó B. - Mikolics (Erdélyi a 83. percben), Márkus, Nagy L., Orosz - Khalzov (Juhász a 74. percben), Vörös. Edző: Pusztai László
    REAC: Gáspár - Szöllősi, Gubucz, Simon, Arató - Kertész (Markóczi a 2. percben), Szeibert (Borostyán a 63. percben), Csernák, Harasztia - Juhász F., Kenesei. Edző: Szokolai László
    Szerencsétlenül indult a REAC szempontjából a mérkőzés, hiszen a 2. percben cserére kényszerültek. Ezután viszont „kisütött a nap", amikor a 8. percben vezetést szereztek: Kákonyi röviden adott hátrafelé, Kenesei lecsapott a labdára, elhúzta Blatt mellett, aki a 16-oson belül akasztotta a támadót. A 11-est Szeibert magabiztosan értékesítette. 0-1. A 15.perc- ben Orosz mélyről indította Khalzovot, ő egy csel után Nagy L. elé tette a labdát, aki mintegy 16 méterről igazítás nélkül lőtte ki a jobb alsó sarkot. 1-1. A 35. percben Vörös szerzett labdát egy kavarodás után, betört a 1...
  22. Javítás: A "nagy halóitól" mondatkezdés helyesen nagy haláltól, csak a szkennelés minősége sajnos nem volt megfelelő
  23. Debreceni VSC - MTK-VM 1-7 (0-3)
    Debrecen, 7000 néző, v: Varga S.
    gólszerzők: Mogyorós (58. p.), illetve Pölöskei (22., 45.), Hámori (61., 73.), Hahn (30.), Preszeller (51.), Szabó (76.)
    sárga lap: Hahn (12. p.), Horváth Cs. (33.), Hámori (63.), Talapa (83.)
    piros lap: Csiszár (50. p.)
    jók: a DVSC-ből senkit nem lehet kiemelni, illetve Horváth, Hannich, Hámori, Pölöskei, Preszeller
    Debreceni VSC: Mező - Balogh, Nagy, Plókai, Földvári - Csiszár, Sándor, Vancsa, Ulveczki (Mogyorós a szünetben) - Marginean (Toderás 66. p.), Gracsov
    MTK-VM: Zsiborás - Talapa, Híres, Hahn, Horváth - Preszeller, Szabó, Hannich - Ivanics, Hámori, Pölöskei
    Az első negyedóra után fokozatosan, jobban és főleg gólratörőbben játszó MTK VM ekkora különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott a szezon leggyengébb játékát nyújtó DVSC ellen.
    Forrás: Új Néplap, 1991-05-20
  24. Csúfos búcsú a kaposvári közönségtől
    Kaposvári Rákóczi SC - Ajkai Alumínium SK 3:8 (1:5)
    Kaposvár, 1000 néző. V.: Pálvölgyi.
    Ajka: Bujtor — Brezánszky (Vajda a 37. percben), Okolenszky, Haraszti, Németh — Nagy, Kiss, Hollenzer — Cserna (Iván a 80. percben), Czibik, Túri. Mb. edző: Dalnoki László.
    Rákóczi: Málics — Deákvári, Gulyás, Zentai, Németh — Bódis, Hosszú — Fábián, Duschák, Marcsok, Rékási (Fürtös a 37. percben).
    A közönség a találkozó kezdete előtt arra számított, hogy "beindul rövidesen a henger", s a Rákóczi biztosan "lelépi" szerényebb tudású ellenfelét. Az úthenger aztán valóban be is indult, csak éppen a másik irányból. Már a második percben Nagy jobb oldali beadására Túri jól lépett ki, s a bizonytalankodó Málics fölött a labdát a hálóba fejelte. 0:1. A vendégek vezetését néhány perc múlva a hazaiak még egyenlíteni tudták: Bódis ügyesen lefutót): az alapvonalig, jól emelte középre a labdát, s Hosszú a hálába fejelte. 1:1.
    15. perc: Cserna jól ugratta ki ...
  25. BAJAI FC—NAGYKANIZSA 1—0 (0-0)
    Baja, 1800 néző. Vezette: Szabó (Bába, Polecsak).
    Bajai FC: Szabó — László, Morvái, B. Szabó, Tóth R., Faddi, Evanics, Kovács B., Kovács I. (Bognár az 55. percben), Horváth (Szűcs az 55. percben), Vén. Edző: Kincses Viktor.
    Nagykanizsa: Vlaszák — Tóth, Kepe, Kiss F., (Rituper a szünetben), Kiss
    I., Hegedűs, Visnovics, Popovics, Domján, Farkas, Fuisz. Edző: Németh Lajos.
    4. perc: Kovács I. lefejelte a labdát Vénnek, ő a 16-os vonaláról visszagurított, és Kovács kapásból alig lőtt fölé.
    6 perc: Horváth egy előrevágott labdát lekezelt, két lépés után, 20 méterről megcélozta a felső sarkot, de Vlaszák merész vetődéssel hárított.
    20. perc: Kovács I. remekül ugratta ki Vént, aki a 16-osról a hosszú sarok felé csavart, a labda a kapufa belső oldaláról a kapus fejére, onnan a mezőnybe pattant.
    28. perc: Hegedűs átbukdácsolt több bajai védő lábán, már gólhelyzetbe került, amikor Szabó az utolsó pillanatban felvette előle a labdát.
    38. perc...
  26. DOROG—GANZ DANUBIUS 2-0 (0-0)
    Dorog, 2500 néző, vezette: Horváth Ottó.
    Dorog: Simon — Kilián, Varga, Horváth, Borsos, Sikesdi, Tóth, Szenczy, Ignácz, Csapó (Guba 70. perc), Szőczey (Szatmári 88. perc). Edző: Reszeli Soós István.
    A mérkőzés krónikája: 8. perc: Harmat alig fejelt a kapu mellé.
    22. perc: Csapó élesen a bal kapufa mellé bólintott 8 méterről. 40. perc: Simon.
    parádésan védte az egyedül kilépő Bűcs lövését. 55. perc: Ignácz beadását Tóth az 5-ös sarkáról lőtte a kapu mellé.
    70. perc: Dorogi tűzijáték után Tóth a 16-os sarkáról élesen a bal alsó sarokba lőtt. 1-0. 75. perc: Ignácz nagy ziccerben a vetődő kapus lábát találta el.
    87. perc: Tóth mértani pontosságú labdát tálalt Guba elé, aki villámvágta után kicselezte a kapust és a hálóba helyezett. 2-0.
    Frissen, pergő ritmusban kezdett a Dorog. Nagyszerű súlypont-áthelyezéssel. Pontos, hosszú indításokkal, amelyekre „vevő” volt a két villámgyors hazai szélső. A vendégek minden lehető eszközt felhasznált...
  27. REAC—DOROGI BÁNYÁSZ 0-0
    2000 néző, vezette: Kincses.
    Dorog: Simon — Kilián, Kasza, Varga, Borsos, Sikesdi, Tóth, (Csapó), Szenczi, Guba, Arany, Szatmári, (Szőczey). Edző: Reszeli Soós István.
    A meglepetés a REAC összeállításában Gubucz, és Szeibert pályára lépése volt, akivel úgy látszik, a Finnországba távozó Kajdit és Tóth Józsefet próbálták pótolni. A mérkőzés sérülésekkel kezdődött, Szatmári és a hazai kapus, Hévízi összecsapása után a kapust le is kellett cserélni. Egy perccel később Szeibert törlesztett Sikesdivel szemben és kapott sárga lapot.
    A második félidőben ahogy telt az idő, egyre inkább a REAC kezdeményezett. Szeibert révén a vezetést is megszerezhették volna. Sajnos, a cserék sem segítettek abban, hogy a dorogi támadójáték hatékonyabb legyen. A 82. percben a Guba buktatásáért megítélt szabadrúgást Arany lőtte kapura, de Gáspár ezúttal is védett.
    Reszeli Soós István; — Ez a REAC már nem a Ganz-Danubius, sokkal inkább a hajdani Csepelre emlékeztet, mi ped...
  28. Közel a naphoz
    Ajkai Bányász—Dorogi Bányász 1-3 (0-0)
    Ajka, 1000 néző, vezettél: Győr.
    Dorog: Simon — Kilián, Harmath, Kasza, Borsos — Bánföldi (Tóth), Sikesdi, Szenczi — Guba, Arany, Szatmári, (Csapó). Edző: Reszeli Soós István.
    Az orkánszerű szélben a dorogiak tudták, hogy az előttük álló két csapat mit játszott, tehát csak a győzelem volt az elfogadható eredmény. Kezdéskor a választás a hazaiaknak kedvezett, őket támogatta a szél. Az első félidőben jobbára mezőnyjáték folyt, a dorogi védők jól szűrték meg a hazai támadásokat és a kontrák két-három esetben veszélyt jelentettek az ajkai kapura.
    A második félidő dorogi szempontból álomszerűen kezdődött, hiszen 12 perc alatt 3 gólt értek el a piros-feketék. Először Sikesdi jobb oldali ívelt szabadrúgását az előrelopakodó Kasza fejelte 5 méterről Dávik kapujába, 0-1. Majd pár perc múlva Szatmári Csaba egy kapustól megszerzett labdát kotort a hálóba, 0-2. Egy perc múlva, az 58-ban bal oldalon futott ragyogó dorogi támadá...
  29. 2017.12.07, 09:07 - Kalocsai FC - FC Hatvan 1998
    KALOCSA- HATVAN 4-2 (2-1)
    Kalocsa, 1200 néző. Vezette: Bába (Bánóczki, Varga).
    Kalocsa: Sági - Iván, Aradi, Kovács Zs. (Illés a 83.), Farkas G., Tóth A., Unyi (Paletta a 37.), Balogh, Fekete, Deák, Kovács J. (Mácsai a 46.). Edző: Hayerbacher Ferenc.
    Hatvan: Nagy - Kratofil (Tóth F. a 62.), Károly, Pásztor, Schild, Gombos, Orovecz, Hídvégi (Tóth N. a 65.), Brezovszki, Bíró (Góhér a 85. percben), Pilcsuk. Edző: Orovecz György.
    8. perc: Az első vendégakció góllal végződött. Gombos tűnt fel a bal oldalon, lövésébe Sági belevetődött. A kapusról kipattanó labdát Gombos újra rálőtte, amely a bal alsó sarokba vágódott, 0-1.
    16. perc: Unyi kapott nagyon jó indítást a jobb oldalon, beadása elakadt a védőkben, visszapattant hozzá a labda, az ismétlésből Tóth A. bombagólt lőtt a bal felső sarokba, 1-1.
    17. perc: Kovács J. kapott indítást, kilépett a védők közül, higgadtan elhúzta a labdát Nagy kapus mellett is, majd a hálóba gurított, 2-1.
    53. perc: Farkas G. húzta meg a jobb ...
  30. OROSZLÁNY—DUNAFERR 2—1 (1—0)
    Oroszlány: 1200 néző. Vezette : Ring.
    OBSK: Simon — Miksl, Mészáros, Verő, Gárdony — Selymes Gy., Herczegh, Sipos, Palásti — Bujtor. Inczédi. Edző: Máté Aladár.
    Mindkét csapat számára fontos volt a találkozó, de ezt a hazaiak érezték át jobban, és viharosan kezdtek. A második percben Míksi 25 méteres kapu közepére tartó szabadrúgását fogta Bita.
    A 14. percben Inczédi bal oldalról beívelt szabadrúgását Palásti csukafejessel küldte kapura, de Bita ezúttal is résen volt.
    A 32. percben ismét szabadrúgáshoz jutott az OBSK, melynek végén Palásti lövése a védőkről levágódott. Mészáros a labdát még az alapvonal előtt elcsípte, Tnajd középre ívelt, és Bujtor nyolc méterről a kapufára fejelte. Egy perccel a félidő vége előtt, - amikor a szurkolók már a szünetre gondoltak, Inczédi egy partdobást követően lefordult védőjéről, és éles szögből, tíz méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1—0.
    Szünet után folytatódott az oroszlányi „invázió”, melynek eredmény...
  31. FC Eger-Tengely-Közmű - Kalocsa 2-0 (0-0)
    Eger, 400 néző. V.: Mohácsi (Strehó, Telek).
    FC Eger: Molnár - Baranyai, Holtner, Némedi, Kovács Cs. - Hompoth, Berecz (Montvai 65. p.), Márton, Telek - Bajzát, Nagy P. Edző: Csuhay József.
    Kalocsa: Sági - Iván, Aradi, Kovács Zs. - Paletta (Mácsai 60. p.), Balogh, Fekete, Unyi, Farkas - Deák (Bata 81. p.), Tóth A. Edző: Hayerbacher Ferenc.
    Gólszerzők: Nagy P. az 50., Montvai a 89. percben.
    Sárga lap: Balogh a 37., Fekete az 51., Farkas a 73., Kovács Zs. a 77. percben.
    3. perc: Egy labda Holtner lábáról Deákra pattant, akiről nem sokkal a kapu fölé szállt a játékszer.
    5. perc: Baranyai-Bajzát összjáték után a felfutó hátvéd már a 16-oson belül járt, éppen lőni készült, amikor Kovács Zs. becsúszva mentett.
    44. perc: A lesre játszó védők közül kilépő Némedi egyedül törhetett a kapu felé, már csak Ságival állt szemben, ám 12 méteres lövése a bal kapufáról kipattant.
    48. perc: Bajzát-Nagy
    P.-Berecz volt a labda útja, mely...
  32. FC Eger-Tengely-Közmű - Rákospalotai EAC 0-2 (0-1)
    Eger, 400 néző. V.: Vida (Veres, Szabó Z.)
    Eger: Molnár -Baranyai, Holtner, Kovács - Oláh, Bajzát, Márton, Némedi, Telek - Montvai, Nagy P. (Klátyik, 73.). Edző: Csuhay József.
    REAC: Cser - Takács B., Balogh, Virág - Szőcs (Csikós, 83.), Szabó (Takács S. 78.), Gelbman, Bélteki, Doma - Karászi, Podhorszky. Edző: Kiss László.
    Gólszerző: Podhorszky a 43., Szőcs az 55. percben.
    Sárga lap: Baranyai az 50., Szabó a 78. percben.
    9. perc: Bajzát szöktette Oláht, akinek tiszta helyzetből leadott 16 méteres lövését Cser szögletre ütötte.
    24. perc: Bélteki 20 méteres lövését fogta biztos kézzel Molnár.
    43. perc: Takács labdájával Szabó ugrott ki az egri védők között, lövése mellé ment volna, a berobbanó Podhorszky azonban közelről a hálóba rúgta a labdát, 0-1.
    48. perc: Bajzát lövése akadt el az egyik védő lábában.
    57. perc: Balog 40 méterről vállalkozott lövésre, a labda Molnár melléről kipattant, de aztán felszabadult...
  33. REAC-Mohács 0-0
    Pesterzsébet, 300 néző. V.: Oláh.
    REAC: Gáspár - Kertész, Gubucz, Siteri, Szőllősi - Waszner (Simon), Markóczi, Harasztia - Borostyán, Kenesei, Zsuppán Edző: Szokolai László
    Mohács: Antal - Kósa, Rumszauer, Reit, Kófiás - Nagy (Kiss), Ratting, Takács (Kovács Z.) - Hrotkó. Martina, Kovács L. Edző: Gyévai István.
    Négy egymást követő vereség után győzelemre hangolódott a REAC, amit bátor támadójátékkal igazolt. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a vendégek fegyelmezetten, zártan védekeztek.
    Szünet után mindkét kapu előtt nagy volt a forgalom. A kiegyenlített játék hamar véget ért, állandósult a hazai fölény. A nézők már csak mosolyogtak azon, hogyan tudják kedvenceik a legnagyobb helyzeteket is kihagyni. A mohácsi csapat hősies védekezésének és Antal kapus bravúros védéseinek köszönheti, hogy „pontosan” távozhattak a fővárosból.
    Szokolai László: - Mindent megcsináltunk a pályán, csak a befejezés nem sikerült egyszer sem. Ha ilyen szellemben játszott volna...
  34. Paksi bravúr a Csepel ellen
    Atomerőmű SE-Csepel 4-2 (2-1). Paks 2000 néző. V. Drigán
    Paks: Hujber - Erdélyi, Gracza, Nagy Z, Szabó B. - Orosz, Márkus, Nagy L. (Juhász a 63. percben), Kákonyi - Vörös (Kádár a 63. percben.) Khalzov. Edző: Pusztai László.
    Csepel: Dr. Szieben - Tyukodi, Ács, Nagy S., Szabó M. - Gyimesi (Rottenbiller), Somogyi, Herbály (Jakab a 61. percben), Horváth - Stefanov, Hamar. Edző: Tajti József
    A 2. percben Erdélyi és Nagy Z. összeütközött, így Horváth tisztán indíthatta a kiugró Hamart, aki 12 méterről mellélőtt. A 9. percben Hamar kapott pazar átadást, átvette a labdát, lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba. 0-1. Kezdés után Erdélyi iramodott meg a jobb szélen, pontos beadását Vörös fejelte kapura, de dr. Szieben hárított. A 11. percben Kákonyi hatalmas szabadrúgása a kapusról kipattant, Khalzov visszagurítá- sát azonban nem találták el a belül érkező társak. Egy perc múlva Erdélyi beadását Khalzov senkitől sem zavartatva 10 méterről a kapu fölé f...
  35. Paksi Atomerőmű SE - Ajkai Bányász SK 1: 2 (0:1)
    Ajka: Dávid - Nagy L., Mészáros, Orbán, Treier - Horváth, Bakos, Kovács P., Gazsó - Kovács Z., Bartalos (Lakics a 88. percben). Edző: Fördős József
    Atomerőmű SE: Hujber - Erdélyi, Gracza (Juhász az 54. percben), Nagy Z., Szabó B. - Tóth (Kádár az 54. percben), Márkus, Nagy L., Kákonyi - Vörös, Khalzov. Edző: Pusztai László
    A 10. percben Bartalos kapott remek indítást, betört a 16-oson belülre, de a lövés pillanatában Gracza szögletre szerelt. Két perc múlva Nagy László szabadrúgásába
    Gracza szerencsétlenül ért bele, így a labda a tehetetlen Hujber mellett vágódott a kapuba. Öngól! 0-1. A 19. percben Vörös forgatta be védőjét a 16-os vonalán, de a csatárt Khalzov megzavarta, így odalett a helyzet. A 21. percben Kovács Z. futott el a jobb szélen, kicselezte a kifutó Huj- bert, azonban Nagy Z. szögletre mentett. A 24. percben Kha'lzov nagy helyzetben fölé lőtt. A 37. percben Nagy L. 13 méteres lövésébe Mészáros önfeláldozóan bel...
  36. NAGYKANIZSA—DOROG 2-2 (0-0)
    Nagykanizsa, 2500 néző, vezette: Herbály.
    Dorog: Simon — Kilián, (Harmath 35. perc), Kasza, Varga, Borsos — Tóth, Sikesdi, Bánföldi, Szenczi, Guba, Szöczey, (Szabó 59. perc).
    Az első félidőben a Dorog előtt adódott két gólszerzési lehetőség, azonban Bánföldi és Tóth elügyetlenkedte azokat. Kellemetlen esemény volt a 30. percben Kilián térdsérülése, és ezért a jobbhátvédet le kellett cserélni, helyette Harmath állít be. A második félidő hidegzuhannyal kezdődött. A 46. percben jobb oldali hazai támadásnál Sikesdi elvesztette a labdát, a hazai csatár, Kém lecsapott rá, átívelte a bal oldalra, és az érkező Hegedűs közelről a hálóba kotort, 1-0. A 72. percben úgy látszott, hogy megpecsételődött a dorogiak sorsa, mert Varga vészhelyzetben, a 16-os vonalánál felrúgta a kitörő hazai csatárt, és a jogosan megítélt szabadrúgást Dómján a kapufa segítségével belőtte, 1-1. Ezután a Dorog mindent mindegy alapon támadni kezdett, Reszeli edző Harmathot is előre...
  37. Kilenc játékossal is nyert az Oroszlány
    REAC—OROSZLÁNY 0-1 (0-0)
    Rákospalota, 200 néző, vezette: Mátra.
    OBSK: Tőkés — Miksi, Sipos, Jávorka, Gárdony, Bujtor, Herczog, (Mészáros), Ács, (Horváth T.), Rév, Szendrei, Antal. Edző: Mezei József.
    Kiállítás: a 67. percben Horváth Tamás, 68. percben Miksi Péter. (Szándékos szabálytalan szerelésért.)
    A nagy halóitól való menekülés érdekében mindkét csapait számára csak a győzelem volt az elfogadható eredmény. Az első félidő kiegyenlített erők párharcát hozta, ahol inkább az Oroszlánynak voltak helyzetei. Az 5. percben Rév a jobb szélen elment, beadását Herczog 18 méterről a kapus kezébe lőtte. A 13. percben Jávorka egy kapu előtti kavarodást követően, ígéretes helyzetben gyengén lőtt, melyet a hazai kapus könnyedén védett. A 28. percben a kitörő Kenesei műesését a játékvezető büntetővel honorálta, melyet Szeibert a jobb kapufára lőtt. A 43. percben Ács 20 méteres szabadrúgása centiméterekkel ment el a bal felső sarok mellett.
    ...
  38. Gyenge befejezés
    Csepel—Oroszlány 6-0 (2-0)
    1000 néző, vezette: Lója
    Oroszlány: Tőkés — Rév, Sipos, Miksi, Gárdony, Bujtor, Herczeg (Antal 24. perc), Jávorka (Ács 76. p.), Herczog, Horváth, Szendrei. Edző: Mezei József. Kiállítva: Horváth 85. p.
    Borongós, esős időben kezdődött a játék, mely előtt az Oroszlány csapata virágcsokorral köszöntötte a bajnokjelölt csepeli gárdát.
    Az 5. percben Jakab ívelt az oroszlányi kapu elé, amit Hamar kapura fejelt. Ezt Tőkés még hárította, de a vendégek szerencsétlenségére a kipattanó labda ismét Hamar elé került, aki két lépésről a hálóba passzolt. 1-0. A 30. percben Jakab tört be a 16-oson belülre. Buktatták, a büntetőt a csepeliek kapusa, dr. Szieben értékesítette. 2-0.
    A fordulás után a 60. percben Stefanov a kifutó oroszlányi kapus feje fölött átemelve juttatta a labdát a gólvonalon túlra. 3-0. A 64. percben Rottenbiller 12 méterről ívelt a bal felső sarokba. 4-0. A mérkőzés legszebb gólját Somogyi szerezte a 81. percben. Kapáslö...
  39. Ez már igazi foci volt!
    Salgótarjáni Síküveg SE - Kazincbarcikai Vegyész SE 1: 0 (0:0)
    Salgótarján, Sugár út, 1500 néző, v.: Ádám (Vida, Marosvári)
    Síküveggyár SE; Halász — Zsély, Babcsán, Gyetvai — Kajli, Králik, Juhász, Hodúr — Garai, Mohácsi (Benyó a 73. p.), Balogh (Stark a 83. p.). Edző: Dávid Róbert
    Kazincbarcika: Májer — Szabó, Sztahon (Csipke a 36. p.), Nagy, Orlóczki — Kondás, Hauberger (Balogh a 73. p.), Szamosi, Asszony — Ternován, Deszatnik. Edző: Varga Zoltán.
    A kellemetlen, hideg időben nagy iramban kezdett mind a két csapat. A vendégek nem álltak be védekezni, a két tizenhatos között hullámzott a játék. A vegyészek akciói egészen szögletekig jutottak, a hazaiak pontatlanul kombináltak. Egészen a 13. percig, amikor Juhász pompás labdát emelt Králik elé, aki szép mozdulattal lőtt a tizenhatosról, de Májer hárította a léc alá tartó labdát.
    Enyhe fölényben játszottak a hazaiak. A 19. percben Mohácsi 25 méteres szabadrúgása csúszott el a bal alsó sarok mellett....
  40. 2017.12.05, 19:41 - BVSC MÁV-Transped - Eger SE 1990
    Az Eger első osztályon, a BVSC fapadoson utazott
    BVSC MÁV-Transped - Eger SE 0:3 (0:1)
    Szőnyi út, 500 néző. V.: Nyilas.
    ESE: Bodolai — Vojtekovszki, Csendes, Fegyverneki, Jávorszki — Rácz, Oláh, Horváth, Aranyos — Kormos, László. Edző: Bánkuti László
    BVSC: Erdélyi - Kecskés, Kovács, Metzger, Krómer — Várhidi, Teodoru, Szántó, Selmeczi — Szőczey, Kiss. Edző: Kisteleki István.
    Csere: Várhidi helyett Cseke a 39., Kiss helyett Márics az 55. percben.
    Gólszerzők: Kormos az 5., László a 32., Kormos a 85. percben.
    Sárgalap: Selmeczi a 68., Rácz a 80., Márics a 86. percben.
    Két villámmegmozdulás Jávorszkitól, egy ügyes Rácz perdítés, majd a jobb összekötő helyéről, cirka 11 méterről egy Vojtekovszki lövés — alig-alig mellé —, s jött az egriek első gólja. Aranyos szélvészként száguldott le a jobb szélen, tovább tolta a labdát Vojtekovszkinak, aki egy lehelet finom csellel becsapta Várhidit, miután a hazaiak játékosa elszállt, felpillantott, látta, hogy Kormosnál senki sinc...
  41. 2017.12.05, 19:33 - Eger SE - BVSC MÁV-Transped 1991
    Eger SE - BVSC MÁV-Transped 0: 2 (0:1)
    Eger, 1300 néző. V: Szilágyi.
    ESE: Bodolai — Vojtekovszky, Csendes, Fegyvemeki, Csűri — Oláh, Lengyel, Horváth — Kormos, László, Nagy. Edző: Bánkuti László.
    BVSC: Erdélyi — Kincses, Króner, Iscsak, Cseke — Farkasházy, Teodoru, Nahóczky, Nyikiforov — Guscsin, Szántó. Edző: Kisteleki István.
    Csere: László helyett Jávorszky a 36., Guscsin helyett Szöczey a szünetben, Csűri helyett Mirkóczki a 63., Farkasházi helyett Garas a 67. percben.
    Sárga lap: Nahóczky a 28., Nyikiforov a 32., Teodoru az 54. percben.
    Gólszerzők: Teodoru a 10., Szántó a 88. percben.
    9. perc: A vendégek jobb oldali szögleténél két egri védő is lyukat rúgott, így pattant a labda Nahóczkyhoz, aki 14 méterről lőtt, de a bal sarokba tartó labdát Bodolai megfogta.
    10. perc: Kontratámadás végén született meg a vendégek vezető gólja. Kormos a 16-os jobb sarkánál belelőtte a labdát egy védőbe, ebből indított akciót a BVSC. Egy keresztlabdával Farkasházy tört be az egr...
  42. Csepel SC— Hatvan-Deko 1-0 (0-0)
    Csepel, 1500 néző, V: Nyilas.
    Csepel: Szieben — Puglits, Ács, Vígh, Tompos — Tyukodi, Gyimesi, Horváth, Stefanov — Hamar, Huszák. Edző: Tajti József.
    Hatvan: Nagy — Szabados, Károly, Mádi, Hegedűs — Tuifel, Orovecz, Farkas, Tóth — Gömöri, Martinenko. Edző: Tóth Dénes
    Csere: Farkas helyett Nyikos a 66., Huszák helyett Mikler a 67., Stefanov helyett Végh a 76. percben.
    Sárga lap: Nagy a 60., Tóth a 65., Szabados a 76., Tompos a 79., Hegedűs a 85. percben.
    Gólszerző: Mikler a 76. percben.
    16. perc: Huszák balról belőtt szögletét Hamar alig fejelte a jobb alsó sarok mellé.
    43. perc: Tuifel a jobb oldalról Martinenko elé passzolt, akinek 16 méteres lövése mellészállt.
    77. perc: Kavarodás támad a hazai kapu előtt. Nagy röviden szabadított fel, majd a bal oldalon érkező Mikler a hálóba helyezett, 1-0.
    Minden úgy kezdődött, ahogy az várható volt. A vendégek átadták a területet a hazaiaknak, akik végig mezőnyfölényben játszottak, azonban...
  43. KTE—METRIPOND 1—1 (1—1)
    Kecskemét, 1000 néző. Vezette: Birincsik (Mester, Márta).
    KTE: Molnár — Lipők (Laczkovics a szünetben), Pataki, Forgó, Endre — Újfalusi (Kátai a 63. percben), Dumitru, Boronkay, Berki, Horváth, Fütyü. Edző: dr. Dezsőfi Ferenc.
    Metripond: Tóth — Talmácsi, Miklós, Márta, Molnár, Vass, Tasi, P. Dumitru (Verók a 31. percben), Kovács, P. Vaszile, Bódi. Edző: Lukács József
    Sárga lap: Endre a 17., Bódi a 24., Talmácsi a 26., Dumitru a 63. percben.
    7. perc: Horváth bal oldalról , középre ívelt labdáját Berki közelről a hálóba pendítette. 1—0.
    13.perc: A hazaiak kapujától 20 méterre szabadrúgáshoz jutottak a vásárhelyiek. Tasi futott neki a labdának, Miklóshoz továbbított, aki egyből lőtt, de Molnár bravúrral szögletre hárított.
    25. perc: Fütyü 26 méterről, a jobbösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgása a középen álló Horváth elé került. Ő fordulásból megcélozta a kaput, és a védők csak üggyel-bajjal mentettek.
    32. perc: P. Vaszile jó ütemben lépe...
  44. 2017.12.05, 19:14 - Bajai SK - Csepel SC 1991
    Szieben „ tojta" két pont
    BAJAI SK—CSEPEL SC 1—0 (1—0)
    Baja, 2000 néző. Vezette: Tóth V. (Ring, Hor- nyák).
    BSK: Horváth D. — Szűcs, Morvai, B. Szabó, Tóth, Evanics, Gombás, Kovács B., Vén (Berényi a 62. percben), Schneider, Horváth (László a 85. percben). Edző: Kincses Viktor.
    Csepel: Szieben — Puglits, Ács, Vígh, Tompos, Tyukodi, Gyimesi, Horváth, Végh, Mikler, Hamar. Edző: Tajti József.
    Sárga lap: Vígh a 38., Gombás a 71. percben.
    Szögletarány: 8:4 (1:4) a Csepel javára.
    2. perc: Szűcs erős lövése Schneiderről pattant vissza.
    6. perc: Vígh 20 méteres szabadrúgását Horváth D. a bal sarokból mentette szögletre.
    22. perc: Evanics a kezdőkörből ívelt a 16-oson belülre. A kapujából kifutó Szieben könnyedén akarta fölszedni a labdát, ám az a csúszós talajon becsapta öt és a kezei mellett a háló felé gurult, ahol az érkező Schneider 5 méterről könnyedén szerezte meg a vezetést, 1—0.
    40. perc: Horváth A. a bal oldalon egy jó csellel az alapvonalig jutott, ám beadá...
  45. Mohács-Csepel 2-2 (0-1)
    Mohács, 1000 néző. V.: Huták.
    Mohács: Antal - Kosa, Rumszauer, Kófiás, Rigó - Kiss (Martina a 46. percben), Nagy, Kovács (Reith a 10. percben), Ratting - Becker, Hrotkó. Edző: Gyévai István.
    Még bele sem melegedtek a csapatok, amikor a 6. percben egy szöglet utáni fejpárbajnál Kovács az arcán megsérült és a helyére Reith állt. Még a csere előtt Jakab egyedül törhetett kapura, de 12 m-es lövésébe Kófiás bele tudott lépni. Aztán sokáig semmi. A 30. percben Stefanov lőhetett volna gólt, de a Mohácstól búcsúzó Kófiás megint belevetődött az emelésbe. Sziebennek a 37. percben akadt először dolga. Becker jobb oldali középreadását nagy vetődéssel tenyerelte el Ratting elől. Két perc múlva emberelőnybe került a Mohács. Becker a félpályánál elhúzott Stefanov mellett, aki utánanyúlt és elrántotta. Mivel Stefanovnak szándékos kezezésért már volt egy sárgája, Huták kiállította a csepeli középpályást. A félidő utolsó percében megszerezte a vezetést a Csepel. Hamar...
  46. Hősies védekezés, értékes döntetlen
    Egyetértés SC - Salgótarjáni Bányász TC 1:1 (0:1)
    Soroksár, 1700 néző. v.: Kaposi (Szlávik, Szávó)
    SBTC: Szőke — Baranyai, Ferenc, Kmetty, Gecse — Szalai, Répás, Básti — Kriskó, Horváth, Jeck. Edző: Marosvári Béla
    Egyetértés: Varga L. — Sátori, Józsa, Varga Gy. -Galambos, Sóvári — Harangi, Kuharszki, Mohácsik, Halápi, Királyhegyi. Edző: Rákóczi László.
    Csere: Gecse helyett Kajdi (47. perc), Harangi helyett Siklósi (60. perc), Mohácsik helyett Szántai (83. perc).
    Az Egyetértés nagyon magabiztosan — sőt túl magabiztosan — készülődött a mérkőzés előtt. Sima győzelemre számítottak. Nagy lelkesedéssel is kezdtek és mezőnyfölényt harcoltak ki. Az első tíz' percben Királyhegyi és Harangi belövései jelentették a legtöbb veszélyt. A 22. percben Királyhegyi szöglete után Gecse „elaludt”, de Halápi a kapu torkából fölé fejelt. A 25. percben Szalai felfutott a jobb oldalon, átívelt Kriskóhoz, az ő továbbítását Jeck közelről gurította a hálóba. 0:1...
  47. Budafoki MTE—Jászberényi Lehel 1:0 (0:0).
    Budafok, 1200 n. v.: Hámori.
    Budafok: Németh — Nagy, Szöllősi, Dinnyés, Sárközi, Kapitány, Pataki, Haraszti (Taschner), Sebestyén, Kolbert, Ilia Edző: Szollár Lajos
    Jászberény: Vasas — Nagy, Benke, Tóth, Sándor (Fekete), Szonda, Bugyi (Szafián), Keresztesi, Ambrus, Sárközi, Fülöp. Edző: Bíró István.
    A hazai csapat kezdte a játékot és egy jó baloldali támadásnál Sebestyén beadását Haraszti csúnyán mellé fejelte. A 4. percben Ambrus a balösszekötő helyén kiugrott a védők közül, visszagurított a tisztán álló Bugyinak, akinek a lövését Németh kiütötte és a jobbszélső másodszorra a kapu mellé gurította a labdát. Váltakozó, jó iramú volt a mérkőzés. A 29. percben Haraszti nagy lövését Vasas nagyszerű érzékkel tolta szögletre A 40. percben Sebestyén hátulról felvágta Sárközit. A játékvezető kiállította a budafoki játékost. Forró lett a hangulat a pályán és a nézőtéren egyaránt. Szünet után 10 főre fogyatkozott a hazai csapat, óriási lelk...
  48. Igazságos döntetlen
    Kiskunfélegyházai Vasas -Jb. Lehel 1:1 (0:1)
    Az első percek a hazai csapat rohamaival teltek el A Lehel fokozatosan átvette az irányítást és a 12. percben megszerezte a vezetést, Bugyit szabálytalanul szerelték a hazai védők a kaputól 20 méterre és a szabadrúgást Tóth nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte: 0:1. A gól megnyugtatta a vendégcsapatot és korszerűbb játékával fölényt harcolt ki. A 38. percben Bányai előtt nyílt lehetőség gólszerzésre, de rossz helyre adta a labdát A hazaiak támadásait már a 16-os előtt szerelték a Lehel védői.
    A fordulás után hatalmas iramban játszó kiskunfélegyházi csapat beszorította a Lehelt, és a 60. percben sikerült az egyenlítés. Jobboldali szögletrúgás után a labda a fedezetlenül hagyott Csermák elé került, aki egyből a jobb sarokba lőtt 1:1, Az egyenlítés után a Lehel két mezőnyjátékost cserélt és az utolsó húsz percben fölénybe került Végig heves iramú, sportszerű mérkőzésen a Lehel kulturáltabban, a hazaiak nagyobb...
  49. Vereség Mezőkovácsházán
    Mezőkovácsházi Petőfi TE —Szolnoki MÁV 2:0 (1:0)
    Mezőkovácsháza, hatszáz néző, vezette: Pusztai.
    Mk. Petőfi: Drágán — Budácsik, Sári (Szabó), Banyik — Uhrin, Plástyi, Gábor, Gigacz (Varga), Gajdos, Kerekes, Pasek. Edző: Kerekes Imre.
    Szó MÁV: Donka- Füle, Abonyi, Rozmis — B. Nagy, Földesi — Kelemen (Urbán), Szolnoki, Pintér I, Tóth II, Dobos. Edző: Horváth János.
    Szolnoki támadásokkal kezdődött a találkozó. Néhány perces mezőnyfölény után gyors hazai rohamok és több szögletrúgás jellemezte a mezőkovácsháziak fölényét. A 20. percben váratlan gólt ért el a Petőfi Szabó révén. Egy előre vágott labdát Abonyi késlekedve rúgott el és a berobbanó csatárról a labda a kifutó Donka mellett a jobb sarokba vágódott 1:0.
    Szünet után rohamozott a MÁV és a 60. percben Szolnoki hatalmas lövése a jobb oldali lécről vágódott vissza. A gólveszélyes MÁV támadásokat váratlan öngól követte: Füle túl erősen adott haza és a labda a hátráló Donka kezei fölött a jobb sar...
  50. Az utolsó húsz percben megtört a jég, két hazai gól is esett
    KTE-BUDAFOK 2-1 (0-0)
    Kecskemét, 600 néző. Vezette: Pánczél (Kis Z., Bodac).
    Kecskeméti TE: Nagy Zs. - Mojzes, Gyagya (Ábel 78.), Barna Zs., Farkas L, Némedi, Borsos, Kovrig, Somodi (Kása 46.), Csordás, Balla (Barna Cs. 66.), Kása. Edző: Varga István.
    Budafok: Eszterházy - Fejős, Czipó (Szigeti 72.), Nagy, Németh J., Horváth, Fűzi (Takács 74.), Fűzfa, Szabó, Tarcsa (Újhegyi 58.), Lovrencsics. E.: Gelei Károly.
    Sárga lap: Fejős a 28., Kása és Csordás a 86., Borsos a 88. p.
    1. perc: Balla fejelt a balösszekötő helyén induló Somodi elé, aki a kaputól 7 m-re lőtt, a labda néhány centivel ment el a bal kapufa mellett. 13. p.: Fűzfa passzolt a leshatáron kilépő Horváth Z. elé. A teljes hazai védelem az asszisztens jelzését várta, Nagy Zs. azonban kijött a kapuból, és a tizenhatosra betörő játékos elől elpiszkálta a labdát. 18. p. Csordás tört be a tizenhatosra balról, majd az ötös sarkától kapura tüzelt, a keresz...
  51. Kényelmes volt a listavezető
    SZOLNOKI MÁV-NEUSIEDLER—BP. HONVÉD 1-1 (0-1)
    Tiszaligeti Stadion, 800 n., v.: Vad (Nagy, Beidek)
    AÍÁV: Rézsó — Millinkhoffer (Lázár, 80.), Antal, Kádár, Balogh — Lipták, Szabó, Novák (Remili, 80.), Pelles - Fedor (Német, 72.), Kotula. Edző: Tóth Dénes.
    Honvéd: Molnár — Bábik, Vámosi, Budovinszky, Horky — Nánási (Dancs, 74.), Vadócz, Bonchis, Vén (Hamar, 63.) — Horváth P, Borgulya (Drobnjak, 61.). Edző: Gálhidi György.
    15. perc: Borgulya bal oldali szögletét az egymásra váró védők között Nánási 5 méterről a kapu közepébe lőtte, 0-1
    87. perc: Kotula a balösszekötő helyén becsapta Bábikot, majd remekül kínálta fel lövésre a labdát Remilinek, a csereként beállt fiatal pedig 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-1.
    Míg a házigazda Szolnok két vereséggel melegített a Honvéd fogadására, addig a listavezető ellenfél
    nélkül csupán egy Magyar Kupameccsel a lábában készülődött a harmadik forduló összecsapására. A Tisza-partiak három szezon utá...
  52. Vastaps a házigazdáknak
    Szarvasi Vasas —III. Ker. TVE 3—0 (1—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1000 néző. V.: dr. Bozóky (Vida, Mészáros Gy.). Szarvas: Hanyecz 7 — Hirmler 7 — Zahorán 7, Gebri 7, Holp 7, Cziglédszky 6 — Pisont 6, Molnár 7, Belvon 7 — Rácz 7, Major L. 8. Edző: loan Patrascu.
    III. Ker. TVE: Zay 4 — Földvári 4, György 5, Metzger 4 — Csernák 4, Tóth I. L. 6, Jankov 4, Árky 4, Tóth II. L. 4 — Kiss 5, Kovács 4. Edző: Rákosi Gyula.
    Csere: Metzger helyett Lilik (5) a 6., Tóth II. L. h. Diamant a 63., Belvon h. Bolba a 86., Molnár h. Hóbel a 88. percben.
    Gólszerző: Rácz a 42., Belvon a 69., Rácz a 80. percben.
    Sárga lap: Zahorán a 35., Csernák a 4L, Tóth IL L. az 50. percben.
    Szögletarány: 5:5 (2:2).
    Először találkozott bajnoki mérkőzésen a két csapat. Ennek ellenére bátran támadtak a csatárok és néha-néha gólhelyzet is adódott az első félidőben. Az 5. percben például Cziglédszky beadása után Molnár elől csípte el a labdát Zay. A „kerület” perceki...
  53. Nyíregyháza—Újpest 1-1 (1-0)
    Nyíregyháza, 15 000 néző. V.: Németh L.
    G.: Kertész (15.),ill. Kecskés (48.). Jó: Drobni, Molnár, Kertész, Tóth Gy., ill. Aczél, Kecskés, Véber.
    NYÍREGYHÁZA: Andrejev — Szatke, Sedecaru, Drobni, Nagy — Erdei (Cselószki 74.), Molnár (Kovács 61.), Kertész, Csehi Z. — Tóth Gy., Markel.
    UTE: Gróf — Milisits, Aczél, Tomka, Szlezák — Miovecz, Véber, Bérczy, Kecskés — Tiefenbach, Bácsi (Lovász 60.).
    A 15. percben Tóth Gy. passzolt Kertész elé, aki a bal összekötő helyéről, mintegy 12 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1—0). A második félidőben Erdei Sedecaru felé gurított, ám a román középhátvéd elcsúszott, a labdára Kecskés lecsapott, s 14 méterről biztosan lőtte az újpestiek egyenlítő gólját (1—1).
    Sajnos a mentőknek is volt munkájuk: a 75. percben Kecskés csúnya belépője nyomán Erdeit kórházba kellett szállítani. Mindebben szerepe volt Németh játékvezetőnek is, aki nagyvonalúan engedte, hogy paprikás legyen a hangulat. Összességében a mérkőzés...
  54. 2017.12.02, 18:23 - Haladás VSE - Mohácsi FC 1993
    Haladás - Mohács 1-0 (1-0)
    Szombathely, 5000 néző. V.: Herbály.
    Mohács: Szabó A. - Kósa, Rumszauer, Kovács L, Rigó - Martinov, Horváth, Tóth, Martina - Becker, Hánzs (Várda, a szünetben). Edző: Sziebert Imre.
    19. perc: Hídvégi beadása Rigó kezét érintette a 16-oson belül. A közelben álló játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott, Farkas pedig a kapu jobb oldalába vágta a büntetőpontra leállított labdát. (1-0).
    A mohácsiak remekül felkészültek az éllovas várható harcmodorából, az első félidő hajráját kivéve nagyjából egyenrangú ellenfelei voltak a Haladásnak. A második játékrész közepén a vendégeknek egyenlítési lehetőségük is volt, de a Haladás megérdemelte a győzelmet.
    Jók a Mohácsból: Szabó A., Rumszauer, Horváth.
    Sziebert Imre: - Végig egyenrangú ellenfelek voltunk, de a Haladásnak nagyobb volt a „ hátszele ”. Véleményem szerint jogtalan 11-essel kaptunk ki.
    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1993-05-09
  55. LABDARÚGÓ NB II.
    A képlet változatlan: Tóth Csaba gólja döntött
    A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE
    Kecskeméti SC—Nyíregyháza 1—0 (1—0)
    Kecskemét, 2000 néző. Vezette: Kiss B. (Kovács II., Bogyó).
    KSC: Erdei — Hofmeister, Somogyi, Bukó, Málik, Nagy, Kiss F., Durucskó, Ozsváth, Tóth, Rácz. Edző: Pataki Tamás.
    Nyíregyháza: Tóth — Szobonya, Szikszai, Drobni, Cséke, Kertész I., Csehi, Szabó, Szilágyi, Váczi, Erdei. Edző: Bus György.
    Csere: Malik helyett Valter a 41. percben, Ozsváth helyett Török a 64., Szabó helyett Selyem a 73., Szilágyi helyett Nagy L. a 77. percben.
    Gólszerző: Tóth a 66. percben.
    Sárga lap: Szilágyi a 43., Valter a 75., Drobni a 80. percben.
    Szögletarány: 8:3 (7:1) a KSC javára.
    Felázott talajú játéktéren készülődött őszi első hazai mérkőzésére a kecskeméti együttes. A hangosanbeszélő külön köszöntötte az ismét kék-fehérbe öltözött edzőt, Pataki Tamást. Aztán hosszú percekig más beszédtéma nem is nagyon akadt a nézőtéren, hiszen apályán semmi följegyzés...
  56. KECSKEMÉTI TE- TISZAFÜRED 0-1 (0-0)
    Kecskemét, 1500 néző. Vezette: Márta (Birincsik, Lánc- zos).
    KTE: Kopschitz - Márics, Szabó, Forgó, Takó (Járvás a 65.), Vincze, Virágh, Bősze, Szécsényi (Kecskeméti a 47.), Barna, Babai. Edző: Pataki Tamás.
    Tiszafüred: Gál - Porkoláb, Kaszonyi, Antal (Nagy A. a 62.), Görbe, Dajka, Kalló, Bernáth, Tóth, Lugosi (Bese a 33. p.), Csillag. Edző: Albert Csaba.
    Sárga lap: Forgó a 47., Kalló az 55., Gál a 81. percben.
    Piros lap: Forgó a 72. percben.
    1. perc: Takó jobb oldali beadásáról Babai a kapu torkában csak centikkel maradt le.
    5. perc: Barna fordulásból, 20 méterről alig lőtt fölé.
    25. perc: Bernáth beadását Tóth az ötösről küldte kapu mellé.
    27. perc: Kalló szöktette a védők mögül kilépő Lugosit, aki azonban nagy helyzetben lyukat rúgott.
    30. perc: Barna középre adott labdáját Virágh 25 méterről bombázta kapura, Gál szögletre mentett.
    54. perc: Csillag felső sarokra tartó lövését húzta le Kopschitz.
    57. perc: Bese 14 mé...
  57. Tiszafüred City-Gas - Kazincbarcika 1-3 (0-2)
    Tiszafüred, 500 néző, vezette: László (9) (Heibl, Ember)
    Tiszafüred: Nagy Z. 5 - Földvári 6 - Porkoláb 4, Kaszonyi 5, Antal 5 - Dajka 5, Kalló 4, Csillag 4, Németh 4 - Dorcsák 4, Tóth T. 4. Edző: Albert Csaba
    Kazincbarcika: Kiss 6 - Sztahon 6, Földeák 6, Körösi 7, Szabó 6 - Balogh 5, Harnóczi 6, Lukács 5, Szaniszló 6 - Hanyecz 7, Remenár 7. Edző: Kálmán Vilmos
    Csere: Tóth T. h. Lugosi (5), Porkoláb h. Bese (6) mindkettő a szünetben, Németh h. Jeczó a 62., Remenár h. Kundrák és Körösi h. Gál mindkettő a 80., Szaniszló h. Implom a 84. percben.
    Gólszerző: Hanyecz (a balösszekötő helyéről 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot) a 24. percben (0-1), Körösi (Remenár bal oldali szabadrúgását fejelte a kapu közepébe) 28. percben (0-2) Harnócz (Hanyecz alapvonalról visszagurított labdáját passzolta könnyedén a rövid sarokba) a 61. percben (0-3), Földvári (25 méteres szabadrúgásból bombázott védhetetlenül a jobb felső sarokba) a 83. per...
  58. Major Sanyi ismét hárompontos gól lőtt
    Szolnoki MÁV Neusiedler - Szeged Dorozsma 1-0 (0-0)
    Szolnok, 3200 néző, vezette: Márton (9) (Marcsok, Nyilas)
    Szolnoki MÁV: Gelei 7 - Major L. 7 - Draskóczi 7, Szecsei 6, Kohári 5 - Fedor 6, Bontovics 6, Horváth 5, Ludasi 6 - Markóczi 6, Major S. 7. Edző: Szatmári János
    Szeged Dorozsma: Csehó 6 - Tóth K. 6, Stredie 6, Szabó 6 - Magyar 5, Kothencz 5, Kenesei 6, Djurasevics 5, Udvari 7 - Barna 5, Miklós 5. Edző: Vágó Attila
    Csere: Kotheincz h. Tóth (5), Djurasevics h. Süli (5) mindkettő a 60., Fedor h. Szín a 63., Markóczi h. Balogh a 78., Ludasi h. Bernáth a 84. percben.
    Gólszerző: Major S. (Magyart beforgatta az ötösön és kilőtte a jobb alsó sarkot) az 57.percben (1-0).
    Sárga lap: Magyar a 30., Szecsei a 34., Udvari a 36., Kenesei a 39., Szabó K. a 43., Bontovics a 74. percben.
    Horváth már a 3. percben kihagyta a meccs legnagyobb lehetőségét, az üres kaput négy méterről sem találta el. Erőteljesebben támadott a Szolnok, főké...
  59. FC Eger-Egertej - Diósgyőr 1-1 (1-1)
    Eger, 5000 néző. V.: Kiss B. (Hidasi, Szilágyi).
    Eger: Molnár - Tóth A. - Schindler, Gyöngyösi - Bábik, Márton, Unyatinszki, Búd, Csomós, Telek - Bezzegh. Edző: Csuhay József.
    DFC: Hanyecz - Pintér - Farkas J., Farkas A., Nagy S. - Varga S., Dancs, Kiser - Kotula, Tóth Gy., Lakatos. Edző: Verebes József.
    Csere: Farkas J. helyett Földvári a szünetben, Kiser helyett Buliga, Lakatos helyett Bíró mindkettő az 58. percben, Bábik helyett Szamosi a 88. percben.
    Gólszerzők: Tóth Gy. a 28., Schindler a 35. percben.
    Sárga lap: Nagy S. a 4L, Földvári az 56., Tóth Gy. a 76. percben.
    9. perc: Varga az alapvonal közeléből Kiser elé adott, akinek 5 méteres lövését Molnár reflexmozdulattal ütötte ki.
    11. perc: Márton 18 méteres lövését fogta Hanyecz.
    15. perc: Danes 28 méteres lövését hatástalanította Molnár.
    18. perc: Tóth Gy. kecsegtető helyzetben rosszul adott középre.
    28. perc: Farkas J. labdája átszállt a védők fölött, Tóth Gy. ped...
  60. 2017.12.02, 17:49 - FC Hatvan - Diósgyőri FC 1997
    FC Hatvan - Diósgyőri FC 0-1 (0-1)
    NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, Hatvan, 1500 néző. V.: Vágner (Vida, László).
    FC Hatvan: Nagy I - Gephard - Gombos, Nagy Gy.T. - Zvara, Győri, Andrási, Lénárt, Bessenyei - Nagylaki, Rob. Edző: Bóna Zoltán.
    DFC: Rácz, Dzsinovics - Földvári, Nagy S., Farkas J. - Chiratcu, Danes, Kiser, Buliga - Lehoczki, Kotula. Edző: Tornyi Barnabás.
    Csere: Chiratcu helyett Varga S. a 37., Rob helyett Havrán az 59., Gombos helyett Szabados a 67., Győri helyett Brezovszky a 69., Dancs helyett Farkas A. a 73., Lehoczki helyett Tóth D. a 78. percben.
    Gólszerző: Chiratcu a 16. percben.
    Sárga lap: Gephard a 25., Bessenyei a 38., Varga S. az 50., Farkas J. a 81. percben.
    12. perc: Kotula adott Dancs elé, aki 17 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé.
    16. perc: Kotula jól ívelt a bal oldalról középre, ahol az üresen álló Chiratcu nyolc méterre a kaputól Nagy Igoron és a gólvonalon álló Gomboson át fejelt a kapuba, 0-1.
    24. perc: Buliga jobb oldali szögl...
  61. 2017.12.02, 17:26 - FC Hatvan - FC Eger-Egertej 1996
    A rangadón: jelesre felelt a Hatvan
    FC Hatvan - FC Eger-Egertej 5-0 (1-0)
    NB II.-es labdarúgó-mérkőzés. Hatvan, 2000 néző. V.: Marcsok (Farkas Gy., Mezei).
    FC Hatvan: Nagy I. - Károly - Gephard, Szabados - Zvara, Nahóczky, Márkus, Szűcs, Besenyei
    - Juhász, Hanyecz. Edző: Bóna Zoltán.
    FC Eger: Molnár - Gyöngyösi, Csendes, Unyatinszki, Aszódi - Bezzegh, Márton, Szamosi, Telek
    - Berecz, Horváth T. Edző: Vígh Tibor.
    Csere: Márton helyett Bud a 42., Horváth T. helyett Kormos az 54., Aszódi helyett Csomós az 56., Juhász helyett Gombos és Márkus helyett Andrási, mindkettő a 71., Zvara helyett Nagylaki a 81. percben.
    Gólszerzők: Besenyei a 35., Hanyecz az 52., Zvara a 78., Nagylaki a 86. és a 88. percben.
    Sárga lap: Gephard a 18., Telek a 19., Gyöngyösi a 43., Csendes a 73. percben.
    35. perc: A Nahóczky buktatásáért megítélt 18 méteres szabadrúgást Besenyei ballal a bal felső sarokba csavarta, l-O.
    52. perc: Hanyecz nagyszerű labdát kapott Márkustól, majd a 16-os ...
  62. 2017.12.02, 17:20 - FC Hatvan - Eger SE 1993
    Kelemen találatával...
    (Annak ellenére, hogy reggel még hó bontotta a hatvani pályát, zöld gyep fogadta a csapatokat: amelyek az előre megadott összeállításokhoz képest mindkét oldalon több helyen változtak. Talán ez volt a taktikai előjáték)
    FC Hatvan - Eger SE 1-0 (0-0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés. Hatvan, 1.200 néző. V: Szabó J.
    Hatvan: Nagy I. — Kelemen, Károly, Krasnyánszki, Szabados — Nyikos, Gephard, Orovecz, Tuifel — Baranyi, Martinenkó. Edző: Tóth Dénes.
    ESE: Póta — Éles, Parhomenko, Csató, Lengyel — Vojtekovszki, Vadicska, Nagy G., Jávorszki — Berecz, Kanyok. Edző: Kiss Tibor.
    Csere: Krasnyánszki helyett Cseresznyik a 3o., Tuifel helyett Bíró az 56., Nagy G. helyett Kormos a 75. percben.
    Gólszerző: Kelemen a 83. percben.
    Sárga lap: Lengyel a 17., Gephard a 19., Kanyok a 20., Kelemen a 26., Csató a 27., Tuifel a 36. percben.
    2. perc: Martinenkó bal oldali szögletére Krasnyánszki érkezett, a 10 méteres éles fejes Pólóról kipattant, de Parhomenko felszab...
  63. 2017.12.02, 17:14 - FC Eger-Egertej - FC Hatvan 1997
    Ez az egriek örvendezési vasárnapja volt
    FC Eger-Egertej- FC Hatvan 1-0 (0-0)
    NB II.-es labdarúgó mérkőzés, Eger, 600 néző. V.: Hajdó (Veres, Szabó).
    FC Eger: Molnár - Holtner - Gyöngyösi, Aszódi, Kovács - Hompoth, Klátyik, Szamosi, Berecz - Bezzegh, Kónya. Edző: Vígh Tibor.
    FC Hatvan: Nagy I. - Gephart - Nagy Gy. T., Szedlacsek - Zvara, Lénáit, Győri, Havrán, Bessenyei - Nagylaky, Rob. Edző: Bóna Zoltán.
    Csere: Zvara helyett Gombos a 68., Havrán helyett Go- hér a 71., Kónya helyett Baj- záth a 75., Rob helyett Balogh a 85., Klátyik helyett Csuhay a 89. percben.
    Gólszerző: Klátyik a 62. percben.
    Sárga lap: Gyöngyösi a 8., Klátyik az 57., Hompoth a 79., Szedlacsek a 87. percben.
    Kiállítva: Gyöngyösi a 89. percben, a második sárga lap után.
    Amikor januárban rátekintettünk az NB II. tavaszi sorsolására, joggal gondoltunk arra, hogy március második vasárnapján még esetleg havas, de legalábbis mély lesz az egri stadion talaja az Egér- Hatvan NB Il-es megyei rangadó ...
  64. 2017.12.02, 17:08 - Eger SE - Budafoki MTE 1993
    Eger SE — Budafok 4-1 (0-0)
    Eger, 800 néző. V: Bede.
    ESE: Czeglédy — Vojtekovszki, Csendes, Lengyel, Jávorszki — Berecz, Lehnert, Va- dicska — Malisenkó, Nagy G., Kanyok. Edző: Kiss Tibor.
    Budafok: Lipták — Takó, Martin, Kardos, Sirmán — Bősze, Szabó, Csiba, Sári — Teodo- ru, Varró. Edző: Sárközi Lőrinc.
    Csere: Sári helyett Frick az 56., Bősze helyett Pajosz a 72., Lehnert helyett Kormos a 87. percben.
    Gólszerzők: Vadicska az 50., Kanyok az 58., Nagy G. a 78., Frick a 79., Berecz a 84. percben.
    Sárgalap: Takó a 21., Lengyel az 52., Csiba a 67. percben.
    Kiállítva: Varró (rúgásért) a 82. percben.
    13. perc: A vendégek színészi alakítását már nem először „ette meg” a játékvezető. Egy újabb esetnél az egriek edzője érthető módon kikelt magából, amiért a bíró eltessékelte a kispadról.
    18. perc: Csiba cselei megszédítették a védőket, ám szerencsére Czeglédy megérezte, hogy nem rostokolhat tovább a kapuban, és még idejében, lábbal hárítani tudta a budafoki középpályás ...
  65. Pénzügyőr-Atomerőmű SE 1-1 (0-0) Pasaréti út, 600 néző. V: Kéri.
    Pénzügyőr: Rózsa - Lakatos (Tímár az 53. percben), Simon, Sebők, Vainer - Zseli, Major, Sólyom, Selmeczi - Bozsik, Miczán. Edző: Jaskó András
    Atomerőmű SE: Hujber - Gracza, Blatt, Nagy Z., Szabó B. - Mikolics, Márkus (Nagy L. a 80. percben), Orosz, Erdélyi (Vörös a 83. percben) - Juhász, Kádár. Edző: Jakab Elek
    A szemerkélő esőben óvatosan kezdtek a csapatok. A 2. percben Márkus szögletét Juhász fejelte 10 méterről kevéssel fölé, majd röviddel ezután Selmeczi lőtt egyéni akció végén, azonban Hujber magabiztosan hárított. A 12. percben Juhász labdájával Szabó B. került a védelem mögé, lövése azonban Rózsa testéről a mezőnybe vágódott. Egy perc múlva Kádár kapáslövését Rózsa bravúrral védte. A 26. percben Juhász került nagy helyzetbe, de Simon az utolsó pillanatban menteni tudott. A 32. percben Gracza ívelését Juhász Kádár elé fejelte, akinek nagyerejű kapáslövése kevéssel suhant el a kapufa mellett. A 44. percbe...
  66. Szekszárdi Polgári SE - Zalaegerszegi TE 0:1 (0:1)
    Szekszárd, 1000 néző. V: László Gy.
    ZTE Vincze- Dobos, Szabó I, Horváth A., Szabó II.-Kerkai, Kovács L., Peresztegi (Pálcsa a 81. percben), Horváth J.-Varga R. (Gyurkity a 88. percben), Németh. Edző: Mihalecz István. Szekszárdi Mausz- Koller, Dzsinovics, Agapov, Nagyfalusi- Naumkin (Szabó T. a 74. percben), Bozsér, Kalmár (Pilisi a szünetben), Kvanduk- Varga L., Horváth P. Szakosztály igazgató: Teszler Vendel
    Az erőfelmérésre szánt, tapogatódzó tíz perc után könnyen hárítható gólt kapott a Szek- szárd. A 13. percben szabadrúgáshoz jutott a ZTE, Kerkai ívelte be a labdát és a jó ütemben felugró Németh az ötösről a bal alsó sarokba fejelte. 0-1. Mi tagadás, elméláztak a hazai védők. Aktívabb, lelkesebb volt a vendégcsapat, kevesebb átadási hibával építette akcióit. A 21. percben Horváth P. húzott kapura, majd 25 méterről lőtt, Vincze vetődve szögletre tenyerelte a labdát. Őt perccel később Varga R. elől Mausz lábravetődéssel me...
  67. Budafoki MTE-Kinizsi - Oroszlányi Bányász SK 1: 0 (0:0)
    Budafok, 1300 néző. V; Tárkány
    Budafok: Németh — Petőcz, Szabó II, Dobes — Pécsi, Hortobágyi — Szebenyei, Pécseli, Haász, Helinger, Melega. Edző: Rudas Ferenc
    Oroszlány: Gál — Triff-Árkosi, Michele, Kutasi — Makkai, Gurszky — Mátrai, Németh, Nagy, Galgóczy, Móricz. Edző: Bödecs József.
    A végig erős iramú mérkőzésen már az első percektől kezdve többet támadott a Budafok és fölényt harcolt ki. Az oroszlányiak csak védekezni tudtak és szórványosan vezettek ellentámadásokat. Ezek azonban erőtlenek és veszélytelenek voltak. Az első félidőben a budafoki csatárok több óriási helyzetet is kihagytak. A második félidőben tovább rohamoztak a hazai csatárok, s végül is gólt értek el. Nagy kavarodás után Melega a hálóba juttatta a labdát. Hogy az Oroszlányi Bányász nem szenvedett nagyobb arányú vereséget, elsősorban a kitűnően védő Gálnak és a közvetlen védelemnek köszönhető. Meg kell említeni Nagy és Németh igen rossz erőnlétét, m...
  68. BMTE-TÖRLEY— OBSK 0-1 (0-0)
    Budafok, 500 néző, vezette: Segovits
    Oroszlány: Tőkés — Miksi, Kláris. Verő, Filep — Hegedűs (Selymes, 88. p.), Zsidó, Kiszi, Simon T. — Tamás (Barabás, 77. p.), Szendrei. Edző: Tornyi Barnabás.
    Biztonságos védekezésre fektetve a hangsúlyt kezdtek a csapatok, de a vendégek birtokolták többet a labdát, a hazaiak egy-egy gyors támadással próbáltak helyzeteket kialakítani. A 21 percben Jankov emelt 8 méterről senkitől sem zavartatva a kapu fölé.
    Négy perccel később Miksi előreívelését Kiszi Szendrei elé fejelte, aki elől Llppal merész vetődéssel kiütötte a labdát, pontosan Simon elé, aki 22 méterről az üres kapu fölé lőtt. A félidő lefújása előtt Hegedűs 25 méteres, megpattanó szabadrúgását fogta biztosan a hazaiak kapusa. Szünet után az 51. percben egy BMTE-helyzet maradt ki, az ellentámadásból viszont megszerezte a vezetést az Oroszlány. Kiszi verekedte be magát a 16-oson belülre, elhúzta a kifutó kapus mellett a labdát, majd középre adását Sze...
  69. Rákóczi—Oroszlány 1:0 (0:0)
    Kaposvár, 3000 néző. V.: Tompa (Geiger, Jámbor)
    Rákóczi: Málics — Deákvári, Zentai, Petrók, Mészáros — Hosszú, Bódis, Gulyás — Czabula, Marcsok (Duschák a 65. percben), Fábián.
    Oroszlány: Acsádi — Rácz, Vízkeleti, Kláris, Péntek — Horváth, Kovács, Hermann — Sallói (Rinbacher a 79. percben), Kavalák, Szlobodics.
    A mérkőzés elején egy-két nem túl veszélyes helyzet
    alakult ki mindkét kapunál. Az első — említésre méltó esemény — derűt keltett mind a nézőtéren, mind a pályán: a 11. percben Deákvári olyan keményen szerelte Hermannt, hogy a labda kidurrant, s cserélni kellett. A 15. percben egy legurított szabadrúgásból Hermann a labdát nagy erővel alig a jobb sarok mellé lőtte. A 18. percben gördült az első formás Rákóczi-akció az ellenfél kapuja felé: Gulyás átadásából Bódis 16 méterről lőhetett, de a labda a kapus könnyű zsákmánya lett. Két perccel később Marcsok az ötösről — kapásból — fölé lőtt. A 30. percben az előretörő Mészáros — megunva a...
  70. Ajkai Alumínium SK - Bábolnai SE 2: 0 (0:0)
    Ajka, 2000 néző, vezette: Hartman.
    BSE: Kóczián — Sipos, Hlagyvik, Süle, Nyers — Deák, Hegedűs, Kocsis (Farkas), Fedor — Háklár, Göncző (Szakolczay). Edző: Háry László.
    Az elmúlt hetek egyik legsikeresebb csapata az Ajkai Alumínium. A Bábolna bátran, mindjárt támadólag kezdett. Az első nagy helyzet Göncző előtt adódott, aki 8 méterről a kapus kezébe rúgta a labdát. A bábolnai lendület nem tört meg, Göncző majd Deák hagyott kihasználatlanul egy-egy helyzetet. A hazaiak csak a 32. percben veszélyeztettek először, de Vajda lövését Kóczián biztosan védte, a félidő hátralévő részében a Bábolna támadott, de a jól záró hazai védők már nem engedték kapujukig a csatárokat.
    A második félidőben váratlan góllal kezdett a hazai csapat. Egy partdobás után Nyershez került a labda, aki az ellenfélnek továbbított. Az ajkai Hollenzer Hlagyvik és Süle között elfutott, átadását a felfutó Vajda 10 méterről védhetetlenül a bal felső sarokba lőtte. 1:...
  71. Kenesei kétszer mattolta csapatunkat
    Szeged-Dorozsma - Salgótarjáni BTC 2-1 (0-0)
    Szeged, 1000 néző, vezette: Tóth V. (Varga L., Csorba)
    Szeged-Dorozsma: Csehó 0 - Szabó T. 6 - Tóth-Kovács 6, Kovács P. 6 - Szentmiklósi 6 - Süli 6, Polonkai 7, Stefanov 6, Udvari 6 - Kenesei 8, Molnár 6. Edző: Pataki Tamás
    Salgótarjáni BTC: Szabó I. Cs. 4 - Kecskés 6, Sági 6-2=4, Gyetvai 6, Nagy P. 7 - Gubán 5, Németh 5, Kajli 5, Forgó 6-2=4 - Győri 5, Szabó II. Cs. 6. Edző: Kis Károly
    Csere: Szabó II. Cs. helyett Csatlós (-) a 62., Süli helyett Szamosi (-) a 65., Győri helyett Hadusovszki (-) a 84., Kenesei helyett Barna (-) a 86. percben
    Gólszerző: Forgó (11-esből) az 50., Kenesei az 54. és a 81. percben
    Sárga lap: Molnár a 13., Süli a 32., Nagy P. a 45., Szabó T. az 50., Kajli a 63., Gyetvai a 67., Forgó a 69. percben
    Kiállítva: Forgó, Sági.
    15. perc: Kenesei átadásával Süli ugrott ki, de nagyon kisodródott és nehéz szögből leadott lövését a tarjáni kapus bravúrosan lábbal védte.
    ...
  72. Végre hazai pályán is remekelt a Dorog
    Budalakk KFC Dorog - Pécsi MSE 3-0 (1-0)
    Dorog, 3000 néző, vezette: Arany.
    Budalakk: Belányi, Németh, Róza, Horváth G., Móra - Bodó (75. p. Brandhuber), Csapó (Bajkai 7.8. p.), Marczinkó, Herczku, Czifferi, Duli (Takács 82. p.). Edző: Honti József.
    A mérkőzés kezdőrúgását Csóri László, a dorogiak egykori kiváló balszélsője végezte el. Ez a mozdulat nagy tapsot váltott ki a publikumból. A folytatás hasonlóan...
    Az 5. percben Marczinkó a félpályáról elindulva remek cselekkel kígyózott át a védőkön, Czifferivel ügyesen váltottak, aki a 16-os vonalánál berobbanó Duli elé tálalt. A fiatal csatár 15 méterről elegánsan lőtt a bal alsó sarokba, 1-0.
    Érdekes volt a hazaiak taktikája. Nem siettették a támadást, hagyták a pécsieket, birtokolják ők többet a labdát, ám életveszélyes kontrákat vezettek a Budalakk támadói. A 21. percben Marczinkó bal oldalról 23 méterről leadott szabadrúgása okozott nagy gondot a pécsi védelemnek. A 43. percbe...
  73. Fortuna istenasszony ült a kapufán
    Paksi ASE-Dorogi SE 1-0 (1-0)
    Paks, 1000 néző. V: Ákos.
    Paks: Kovácsevics- Jenei, Éger, Kiss M., Barna- Bábik (Kislőrincz az 55. percben), Tóth, Ignácz, Mersich- Szabó Zs., Csernyijenko (Fejes az 58. percben, Osztermájer a 78. percben). Edző: Bőzsöny János.
    Dorog: Belányi- Faragó, Borsos, Horváth, Móra- Bodó, Marczinkó (Toronyi a 76. percben), Brandhuber (Kis S.), Takács- Bajkai (Kneifel a 82. percben), Czifferi. Edző: Honti József
    Mindkét csapat idegesen kezdett, a hazaiak nyugodtak meg előbb. Három sikertelen kísérlet után a 15. percben Takács lehúzott a bal szélen, beadásából Marczinkó a felső lécet találta telibe. A 16. percben Bábik futott le az alapvonalig, pontos beadását a jókor érkező Szabó Zs. 8 méterről a jobb felső sarokba fejelte. 1-0. Egy perc múlva Kiss M. rosszul sikerült becsúszása miatt sárga lapot kapott. A 34. percben ugyanígy járt Barna is. A 38. percben az előretörő Barnát Horváth buktatta a dorogi kaputól 20 méter...
  74. A hibákért fizetni kell
    Soproni FAC - Rákóczi Kaposcukor FC 3-1 (2-0)
    A SFAC és elődje, az SLC otthonában, eleddig gólnélküli döntetleneket játszott a két csapat. A szombati találkozó előtt a hazaiak több játékosa is ultimátumot kapott a klubvezetéstől, az eddigi halványabb szereplése okán, a vendégeknél pedig a védelem két meghatározó tagja is hiányzott sárga lapok miatt.
    A nagy lendülettel kezdő hazaiak kapujához szorította a Rákóczit. Négy perc alatt három szögletet is rúgtak, s a harmadikból megszületett a vezető gól. A 4. percben Csernák ívelt jobbról a kapu elé, s a középen berobbanó Guti 6 méterről, felugorva, védhetetlenül fejelt a jobb felső sarokba. 1-0. A gól után sem csökkent a hazaiak lelkesedése, s a csak nehezen felpörgő vendégek mellett, egyre-másra vezették gólveszélyes támadásaikat, amelyekből Ferencz kapusnak is köszönhetően, nem lett újabb találat. Ajándékba kapott lehetőségből növelhette előnyét a hazai csapat. A 34. percben egy már megszerzettnek tűnt...
  75. Hetedikként zárt a Paks
    Matáv Sopron-Paksi ASE 1-0 (0-0)
    Sopron, 600 néző. V: Vágner.
    Matáv Sopron: Borsi- Lantai- Buzsáki (Varga 1 a 76. percben), Nagy J., Virág- Szabó, Gombás, Majoros (Ábrahám a 66. percben), Varga II- Körmendi, Fülöp (Bognár a szünetben). Edző: Csongrádi Ferenc
    Paks: Kovácsevics- Éger- Bábik, Jenei- Soós, Ignácz, Orosz, Barna- Juhász (Kiss az 50. percben), Fejes (Lilinger a 75. percben), Vayer. Edző: Reszeli Soós István.
    A 4. percben Vayer húzott kapura, lövése kevéssel a jobb kapufa mellett suhant el. Négy perccel később Ignácz- Fejes összjáték után a védőkről kipattanó labda Vayer elé került, de a csatár lövését Borsi védte. A 10. percben formás paksi támadás végén Vayer lőtt nagy helyzetben mellé. Egy perccel később Vayer egyéni alakítás után vállalkozott kapuralövésre, de Borsi szögletre tenyerelte a labdát. A 14. percben Virág hosszú keresztlabdáját Kovácsevics a levegőben úszva halászta el Szabó elől. Egy perc múlva Virág 23 méteres szabadrúgás...
  76. Debreceni MTE -Salgótarjáni Síküveggyár 1-3 (0-2)
    Debrecen 400 néző, v.: Ring (Veres, Hanyecz).
    Salgótarján: Halász — Zsély, Babcsán, Králik, Hómann — Kajli, Balga, Juhász, Stark — Garai, Baranyi. Edző: Szalay Miklós.
    DMTE: Szabó L. — Erdei, Zsupos, Till, Novák — Dienes, Fodor, Szabó András, Bakó — dr. Varga, Szabó Attila- Edző: Makray Balázs.
    Csere: Till helyett Honti a szünetben, Kajli helyett Gyetvai a 87., Stark helyett Mohácsi a 89. percben.
    Gl.: Balga 23., Baranyi 39. Szabó Attila 53., Baranyi a 81. percben.
    Sárga lap: Kajli a 77. percben. Szögletarány: 12—3 (4—2) a DMTE javára.
    Debreceni mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, de a hazaiak hiába erőltették a szélről belőtt labdákat. Szabó András 16 méteres lövését Halász a jobb alsó sarok elől bravúrosan kitenverelte. A 23. percben Baranyi jobb szélről becsavarta a labdát, mely lépéselőnyben találta Balgát, aki 10 méterről a kimozduló Szabó lába mellett a háló közepébe lőtt. 0-1.
    A vezetés felbátorította a v...
  77. Egyet fejjel, egyet lábbal
    Komló - Matáv Sopron 2-0 (1-0)
    300 néző. V.: Szabó Zs. 9.
    Komlói Bányász: Herbert 7 - Halász 6, Augustin 6, Geisz 6 (Farkas 6, a szünetben) - Dárdai B. 6, Schuszter 6, Mosonyi 6, Kiss Cs. 6, Berkics 6 (Kolesánszky -, 68. p.) - Dömény 6, Bori 5 (Orlovics 6, 59. p.). Edző: Gyurina József
    Matáv Sopron: Borsi 6 - Horváth R. 5, Szabados 6, Sánta 5 - Sifter 5 (Horváth S. -, 61. p.), Perger 5, Tóth 5, Búzás 5 (Varga -, 74. p.), Kulcsár 5 - Bausz 5, Bognár 4 (Dudás -, 61. p.). Edző: Róth Antal.
    14. perc: Kiss Cs. jobbról szögletet ívelt be, Augustin 6 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (1-0).
    72. perc: Kiss Cs. balról beívelt a soproniak 16-osára, ahol Orlovics jobbról, kissé kisodródva a jobb alsó sarokba lőtt (2-0).
    A Komló egy kapufát lőtt, a Matáv Sopron kettőt. Gólokban viszont a hazaiak voltak a jobbak, hiába támadott sokat a második félidőben az élvonalba igyekvő soproni együttes, a helyzeteit kihagyta, vagy pedig Herbert védett, aki csapat...
  78. Mohács-Bauxitbányász 2-0 (1-0)
    Mohács, 1200 néző. V.: Szabó L.
    Mohács: Antal — Kófiás, Rumszauer, Óbert, Reith, — Kovács L., Bendes dr., Kovács Z., — Ratting, Hrotkó, (Papp dr., az 59. percben), Martina (Csibi, a 77. percben), Edző: Bözsöny János
    Bauxitbányász: Horváth E. — Berki Bencze, Wagner, (Frigyik, a 58. percben), Kovács T. — Andriska, (Kiss Zs., a 65. percben), Tóth, Horváth L — Halász, Pfeiffer, Törő. Edző: Für Mihály.
    29. vperc: Bendes dr. ívelt keresztbe egy szabadrúgást, Kovács az alapvonal közeléből ügyesen középre fejelt, és az érkező Hrotkó három méterről a hálóba pofozta a labdát. (1-0).
    78. perc: Rumszauer okosan gurított vissza az - üresen álló Rattinghoz, aki 9 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. (2-0). A mérkőzés kezdetén úgy tűnt, nem sokat teketóriáznak a hazaiak, gyorsan, döntésre viszik a dolgot. Az első 10 perc rohamait úgy-ahogy átvészelték a vendégek, negyed óra elteltével már támadásokra is futotta erejükből. Tán már nyeregben érezték magukat, ...
  79. A csurgóiak nem voltak udvariasak
    Csurgó—Sopron 2-1 (1-1)
    Csurgó, 2000 néző. V.: Molnár I. J.
    Csurgó: Belovári — Tóth, Mészáros, Nagy, Beke (Posta) a szünetben — Bódis, Puskás, Szigeti, Csalos — Takács T. Bántó (Markek 41. p.) Edző: Keszei Ferenc.
    Soproni SE: Horváth L. — Fábián, Horváth G., Czibula, Nagy L. — Nagy J., Lukács, Szabó, Deák (Gunyhó 72. p.) — Takács (Virág), Gosztola. Edző: Bucsay Gellért.
    Sárga lap: Nagy J. . 54. Gosztola 70., Lukács 72. Nagy 89. perc.
    22. perc: Bódis a 16-os bal oldaláról az ötössel egy magasságban ívelt be szabadrúgást, Szigeti magasra emelkedve a kapu bal oldalába bólintotta Csurgó első NB II-es gólját 1-0.
    53. perc: Gosztola a félpályán megszerzett labdával a védők díszkíséretében kapura húzott, és 16 méterről a kapuba bombázott. 1-1.
    57. perc: Bódis bal oldalról végzett el szögletrúgást, és ismét Szigeti emelkedett a legmagasabbra: a jobb felső sarokba fejelt. 2-1.
    Fegyelmezetten kezdett a hazai csapat, és ez vezetést is ere...
  80. Bauxitbányász -Csurgó 2-1 (0-0)
    Tapolca, 1300 néző. V.: Segovics.
    B. Bányász: Czanka — Tóth, Bence, Tihanyi, Kovács — Andriska, Horváth, Pfeifer — Halász, Bognár (Frigyik 68. p.), Törő. Edző: Kovács András.
    Csurgó: Fullér — Posta, Mészáros, Puskás, Beke — György, Bódis (Rituper (68. p), Markek (Kovács B. 68. p), Laczkovits — Szigeti, Balaton. Edző: Keszei Ferenc.
    Sárga lap: Szigeti 77. percben.
    Szeles időben, jó talajú pályán kezdődött az alsóházi rangadó. Az első félidőben a széltől támogatott Tapolca kezdeményezett többet, de igazi gólhelyzet egyik kapu előtt sem adódott.
    A második félidőben kiegyenlítettebb és változatosabb lett a játék. Az 58. percben Szigeti csúsztatásával Balaton kapura tört és a jobb sarokba gurított. 0-1. 70. percben Andriska egy jól eltalált lövéssel kiegyenlített. 1-1. A 88. percben Kovács beadásából Pfeifer 5 méterről megszerezte a győztes gólt. 2-1.
    Olyan mérkőzésen vesztett a Csurgó, ahol pontokat szerezhetett volna, de a mérkőzés hajrá...
  81. Vereség a sereghajtó otthonában
    III. Ker. TTVE -Szekszárd 4-1 (2-0)
    Hévízi út, 600 néző. V.: Volenszki
    III. Ker. TTVE: Erdélyi - Szűcs, Márton, György, Kovács J. - Szabó I., Lukács, Tóth II. - Muraközi (Kárpáti a 76. percben), Árky, Pitini (Török a 87. percben. Edző: Vincze Géza. Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi, Kalmár, Kasza (Fórizs a szünetben), Varga L. - Szabó L, Gracza, Horváth, Boros - Pilisi, Je- lusics (Bóka a 84. percben). Edző: Teszler Vendel
    Gyors góllal kezdett az óbudai csapat: a 2. percben Varga L. felszabadító rúgása Muraközit találta el, a róla lepattanó labda a középen robogó Árky elé perdült, aki a kifutó Hujber mellett 15 méterről a bal sarokba lőtte. 1 -0. Az 5. percben Horváthtól kapott jó átadást a kiugró Boros, aki futtából, 14 méterről a léc fölé lőtt. A 14. percben Lukács indította középen Tóth ll-őt, aki két csel után Kalmártól szorongatva a felső kapufát találta el. A 32. percben Márton végzett el szabadrúgást a 16- os magasságából, élesen b...
  82. Büntetőkkel nyert a Dózsa
    Építők SC - Szekszárdi Dózsa SE 1:1 (0:0)
    Népliget, 600 néző. V.: Szekeres
    Építők SC: Knotz - Pauli, Kovács, Zimonyi, Gréger - Székely, Tamás (Borbély), Balázs, Ragadics (Veress) - Tóth, Kiss L. Edző: Antal Péter
    Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi, Kasza, Kalmár, Gracza - Kniesz, Szabó, Horváth, Boros (Weitner) - Iski (Kálmán), Fórizs. Edző: Teszler Vendel.
    A 3. percben egy előreívelt labdára Tóth és Kiss szinte egyszerre ugrott ki, kapura törtek, de a hátrafutó Nagyfalusi becsúszó szereléssel tisztázni tudott. A 19. percben jobb oldali fővárosi beívelésnél Kasza fejjel nem érte el a labdát, kézzel beleütött. A 16-os vonaláról megítélt szabadrúgást Kiss L. ravaszul csavarta kapura, de Hujber remek vetődéssel szögletre tenyerelte a labdát. A 33. percben Fórizst buktatták a kaputól 25 méterre, Horváth erős szabadrúgása centiméterekkel zúgott el a bal felső sarok mellett. Három perccel később remek szekszárdi támadás végén Szabó beadását Fórizs l...
  83. Balatonfüreden győzött a Rákóczi-Kaposcukor FC
    Balatonfüredi SC-Rákóczi Kaposcukor FC 0-1 (0-0)
    Balatonfüred, 500 néző. V.: Herbály (Győr, Varga).
    Balatonfüred SC: Csernyánszky — Kepe — Hornyák, Csík, Répási — Kiss, Szalai, Szőke, Molnár — Balogh (Papp az 58. percben), Mayer. Edző: Steierlein István.
    Rákóczi-Kaposcukor FC: Milinte — Meksz — Itvás, Mező, Szabó M. — Szarvas (Novák a 74. percben), Horváth Z, Tóth G., László — Szintai (Priol a 65. percben), Miovecz (Waltner a 61. percben ). Edző: Bó'zsöny János.
    Sárga lap: Miovecz a 31., Kiss a 39., Meksz az 51., Répási az 53., Tóth G. a 66., Mayer a 68., Molnár a 75. percben.
    A 80. percben László fordult befelé a balatonfüredi 16- os bal oldali sarkáról. Két jó csel után egy védőről a csereként beállt Waltner elé pattant a labda, a fiatal csatár pedig 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).
    Az első percekben a vendég Rákóczi-Kaposcukor FC szorongatott, mezőnyfölényét Horváth Z. és Szarvas egy-egy jó lövése is mu...
  84. Nyíregyházi FC-Diósgyőri FC 0-0. Nyíregyháza, 12 000 néző. V: Stamler.
    Nyíregyházi FC: Bíró- Molnár, Drobni, Kertész- Barna, Szatke, Burchel, Sedecaru, Csehi I. (Kákóczky a szünetben)- Tóth Gy., Csehi T. (Erdei a 85. percben). Edző: Burcsa Győző
    Diósgyőri FC: Dohot- Budai, Csizi, Szabó- Bém, Máriási (Farkas a 87. percben), Dancs, Tóth M., Kiser- Szvisztun (Leskó a 89. percben), Adzsojev. Edző: Sándor István.
    Az első félidőben a hazaiak többször is gólhelyzetbe kerültek, ám Dohot kapus mindig hárított. Szünet után is inkább a küzdelem dominált, jó játék nem alakult ki. így egy igen küzdelmes találkozón, ahol a játék színvonala elmaradt a várakozástól, a döntetlen igazságos eredmény. Jók: Molnár, Sedecaru, Kertész, illetve Máriási, Dancs, Tóth M.
    Forrás: Tolnai Népújság, 1993-04-13
  85. 2017.11.30, 09:37 - Csepel-Kordax - Veszprém LC 1993
    Csepel-Kordax-Veszprém LC 0-0. Csepel, 1000 néző. V: Puhl
    Csepel-Kordax: dr. Szieben- Tyukodi, Váczi, Ács, Mikler- Stefanov, Bognár Z., Jakab, Szabó (Tompos a 67. percben)- Molnár, Szekeres (Süveges a 72. percben). Edző: Varga István
    Veszprém LC: Andorka- Bognár P., Reichard, Csik, Perger- Csomai, Kiss, Kelemen- Rugovics, Gazsó (Horváth a 81. percben), Lehota (Kozma a 88. percben). Edző: Gazsó Illés.
    A rendkívül alacsony színvonalú találkozón a kiesőjelölt Veszprém megérdemelten szerezte meg az egyik pontot. Jók: Bognár, illetve Rugovics.
    Forrás: Tolnai Népújság, 1993-04-13
  86. FTC-Siófok 2-1 (1-0). Üllői út, 15 000 néző. V: Piller

    Ferencváros:
    Horváth- Simon, Telek, Szekeres- Páling, Albert, Lipcsei, Fodor, Keller (Szűcs a 6. percben) - Wukovics (Cigan a 64. percben), Gregor. Edző: Nyilasi Tibor

    Siófok:
    Bíró- Bimbó, Zare, Olajos- Elekes (Varsányi a 18. percben), Marozsán (Meksz a 34. percben), Keszeg, Jenei, Barna- Kovács J., Kámán. Edző: Pusztai László.

    Gólszerzők: Barna (öngól) a 32., Wukovics az 57., illetve Kovács J. a 68. percben.
    Kiállítva: Albert a 44. percben.

    A sokszor provokatív módon fellépő Siófok ugyan mindent megpróbált, ami erejéből telt, de a lendületes, s különösen a második félidőben jól is játszó hazaiak ellen még úgy sem boldogult, hogy egy félidőnyi emberelőnyt élvezett. A gyakori szikrázó jelenetek előidézéséért bírálható Piller játékvezető is, aki feltűnően későn kezdte el megtorolni a megengedett határokat túllépő belemenéseket.

    Jók: Szekeres, Szűcs, Wukovics, illetve Keszeg.
    Forrás: Tolnai Né...
  87. Szekszárd PSE-Soproni LC 2-1 (1-0).
    Szekszárd, 1500 néző. V: Nagy II. J.
    Szekszárd: Mausz- Koller (Pilisi a 77. percben), Dzsinovics, Agapov, Nagyfalusi- Naumkin, Bozsér, Kvanduk, Kalmár- Varga, Mészáros (Horváth J. a 84. percben). Szakosztály-igazgató: Teszler Vendel
    Sopron: Milchram- Varsányi, Udvardi, Katona, Árpási- Borsos (Horváth B. a 68. percben), Chiratcu, Nagy, Korsós (Balaton az 50. percben)- Ördög, Majoros. Edző: Györfy László
    Hatalmas lendülettel kezdett mindkét csapat, az első tíz percben egy-egy szöglet jelezte a támadókedvet. Igazi helyzet azonban nem akadt, lévén a vendégek jól alkalmazták a lestaktikát, Dzsinovicsék pedig jól romboltak. A 20. percben vezetést szerzett a Szek
    szárd: Mészáros szögleténél többen már gólt kiáltottak, ám Milchram Dzsinovics fejesét a gólvonalról még mentette, Agapov másodszorra a bal sarokba fejelte a labdát. 1-0. Egy perc múlva Mészáros iramodott meg, pontos beadását a berobbanó támadók elől Katona zavarában a felső lécre vágta...
  88. 2017.11.30, 09:24 - Dorogi AC - Sabaria SE 1979
    Dorogi AC - Sabaria SE 1:3 (1:2)
    Dorog, 1500 néző, vezette: Fekete
    DAC: Szabó — Fürstenzeller, Engelbrecht, Kránicz, Kovács F. -Varga, Izsó, Jánosi (Hernádi J.) -Mészáros (Ormándi), Laczkó, Kónya Edző: Nagy István
    Gól: Laczkó 6p, Horváth L. 31p, Jáger 36p, Jáger 81p
    Sárga lap: Engelbrecht 66p
    Forrás: Dolgozók Lapja, 1979-08-07
    Megjegyzés: Izsó 11-est hibázott a 47. percben. A Sabaria összeállítása nem szerepelt a tudósításban.
  89. Nagykanizsai Olajbányász SE - Szekszárdi Dózsa SC 5:1 (3:1)
    Nagykanizsa, 5500 néző, V. huszák
    Nagykanizsa: Vlaszák -Kovácshegyi, Doszpod, Simon, Müller — Pávlicz, Söjtör, Simonecz — Bogáti (Savanyó, a 64. percben), Buti (Kozma, a 15. percben), Kelemen. Edző: Kerekes Imre. Szekszárd: Polyák (Lipovszky, a 30. percben) — Glavatity (Szlovák, a 40. percben), Korner, Vágó, Somodi — Tóth, Weitner, Laki — Kovács, Szőllősi, Házi. Edző: Jerabek Jenő.
    A 7. percben szerzett vezetést az Olajbányász. Pávlicz tisztára játszotta magát, de lövése a befutó védőkről Söjtör elé kerül, aki Kelemenhez továbbított és a balszélső 10 m- ről lőtt a kapuba, 1 :0. A támadásban levő olajosok a 25. percben újabb gólt értek el. Müller előrevágott labdájával remekül lépett ki Simonecz, aki az elfekvő kapus mellett könnyedén lőtt a kapuba, 2:0. Két kimaradt hazai helyzet után a 33. percben Pávlicz tálalt Söjtör elé, aki néhány lépés után a vert kapus mellett lőtt a kapuba, 3:0. A 38. percben a szekszárdiakn...
  90. Óriási küzdelem, balszerencsés gól
    Váci Híradás — SBTC l — O (0— 0)
    Vác, 11 ezer néző, vezette: Kőrös.
    Váci Híradás: Hegedűs — Szunyogh, Varga, dr. Bánfalvi.- Misnyovszki — Pálinkás, Répási, Bednarik — Balogh, Tóth, Friedmann. Edző: Jeszenszky István
    SBTC: Szűcs — Cséki, Kegye. Varga, Tóth — Orosházi, Földi, Balga — Kajdi, Bíró, Mohácsi. Edző: dr. Lakat Károly.
    Csere: Földi helyett Márta az 53. percben. Mohácsi helyett Szoó a 65. percben, Friedmann helyett Horváth a 70. percben.
    Góllövő: Pálinkás az 53. percben.
    Az SBTC kezdett jobban és ahogy teltek a percek, egyre inkább a tarjániak irányították a játékot. Szemre is tetszetős lapos adogatásokkal hozták föl a labdát a hazaiak kapuja elé. Bíró a 13. percben mintegy 14 méterről kapásból a jobb sarok mellé bombázott. Egy hazai ellen- támadás végén Bednarik lőtt fölé. Fölényben játszott a Sté- cé. A hazaiak kapkodtak, ellentámadásokkal próbálkoztak de sikertelenül. A 25 percben Varga a jobb oldalról átküld- te a labdát...
  91. 2017.11.27, 18:38 - Szeged SC - Ferencvárosi TC 1991
    Erről a meccsről mindig az fog beugrani, mikor a vasárnapi ebédnél felugrik a nagyapám, és az öklét rázva rohan a TV-hez, miután Nacer befejelte a győztes gólt :)
  92. A vágy beteljesült: bajnok a KTE!

    A kilencvenhét éve alapított klub még soha nem volt az élvonalban
    A Vác legyőzésével az élvonalba jutott a KTE. Függetlenül a még hátralévő két meccsük eredményétől.

    Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE vezetőedzője nem árulta el játékosainak, hogy bizony a szokottnál hevesebben ver a szíve, később feküdt le pénteken, mint általában, és már reggel hétkor talppon volt, ami nem jellemző rá. Félt, ha mindezt megtudják a fiúk, esetleg rossz hatással lesz rájuk a történelmi találkozó előtt. Nem volt nyugodt, ellenben nyugalomra intett. Mindenkivel beszélgetett félórát, hangsúlyozva, hogy egy esetleges túlzott felpörgésből még baj lehet.

    Nyoma sem volt a nagyobb izgalomnak a kezdő sípszót követően. Ahogy azt már megszokhattuk, hozta a saját játékát a KTE. Ami a 19. percben góllá érett: Szavics pörgetett Balázs elé, aki 13 méterről kilőtte a kapu jobb sarkát, 1 -0. Alighogy elvégezték a középkezdést a váciak, máris kapták az újabb hideg zuh...
  93. 2017.11.27, 15:03 - Mohácsi FC - Dunaferr SE 1996
    Gólzápor, hazai vereséggel
    Mohácsi FC - Dunaferr SE 2-4 (0-1)
    Mohács, 800 néző. V.: Kéri
    Mohács FC: Viszt - Márkus - Becker, Pest, Martinov (Tóth A., 60. p.) - Gyurkity (Göller, a szünetben), Szűcs, Megyeri - Nagy E., Horváth A., Rózsahegyi (Juskevics, 60. p.). Szaktanácsadó: Dárdai Pál
    Dunaferr SE: Balássi - Dudás - Hutvágner, Mikler, Popovics - Ruppert, Miklya (Kovács Z., 80.p.), Ivanov, Horváth Cs. (Panghy, 66. p.) - Sowunmi (Nagy I., a szünetben), Lengyel. Edző: Tajti József.
    A képzettebb játékosokból álló Dunaferr és a kiesés ellen harcoló Mohács szemerkélő esőben kezdte meg a játékot. Unalmas, csapkodó első félórát láthattunk, helyzetek nélkül. A 34. percben Megyeri a bal oldalról ívelt középre, Horváth A. alig lőtt a bal alsó sarok mellé. A 4L percben, szögletet követően Ruppert négy méterről próbált gólt szerezni, kísérletét siker koronázta, mert lövése a kapufáról a jobb alsó sarokba csörgött. (0-1).
    A szünet után megélénkült a szél és a játék is. A mohácsiak ...
  94. Zalaegerszegi TE -PMSC-Fordan 1-4 (1-3)
    Zalaegerszeg, 8000 néző. V: Lettrich
    PMSC: Csaban- Dienes, Márton, Szabados- Jäkl, Tolocsko, Lengyel, Warzycha, Schneider (Fehér)- Dárdai, Niederbacher. Edző: Eich László
    ZTE: Tóth- Balog, Szabó L, Horváth J.- Sztipánovics, Lendvai, Fújsz (Halápi), Szabó II. (Szőke), Németh- Sebők, Preisinger. Edző: Madár Gábor
    A pécsiek ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. G: Warzycha 2, Tolocsko, Fehér, illetve Németh. Jók: Csaban, Warzycha, Jaki, illetve Németh, Sztipánovics, Tóth.
    Forrás: Tolnai Népújság, 1995-06-06
  95. Paksi „vészfék” a vasi expressznek
    Paks-Haladás VSE 2-0 (1-0). Paks, 1200 néző. V: Stamler
    Paks: Zele- Jenei, Dzsinovics, Nagyfalusi (Kulcsár a 67. percben)- Bozsér, Fejes, Osztermajer, Neudl T. (Búzás a 46. percben), Orosz- Babati, Horváth A. Edző: Mihalecz István
    Haladás VSE: Király- Szűcs (Neudl G. az 59. percben), Szekér, Sánta- Bognár, Elekes, Tóth, Varga- Schneider, Somfalvi (Lahos az 52. percben), Kovács. Edző: Fedor Sándor
    A 7. percben Somfalvi jól ugratta ki Kovácsot középen, de a csatár emelése a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra. A 12. percben Osztermajer egy csel után Orosz elé tálalt, akinek 20 méteres lövése elsuhant a bal kapufa tövénél. Három perccel később Szekér húzott el a jobb oldalon, középre adását Elekes kapásból lőtte kapura, Zele másodszorra megkaparintotta a labdát. A 25. percben Horváth A-t buktatták Király kapujától 25 méterre, a szabadrúgást Neudl T. végezte el, remekül eltalált lövése a jobb kapufa tövéről vágódott ki a mezőnybe. A 31....
  96. Győzelemmel lépett olajra a Stadler
    NAGYKANIZSA-STADLER FC 1-5 (0-3)
    Nagykanizsa, 6000 néző. Vezette: Hanacsek (Molnár J., Fodor).
    N. Olajbányász: Vlaszák- Tóth, Kepe, Szalai (Iványi, a szünetben), Vidóczi, Hegedűs, Agics, Svélecz, Fehér (Kajdy, az 54. percben), Filipovics, Fuisz. Edző: Készéi Ferenc.
    Stadler FC: Babócsy- Kecskés, Oprisan, Makrickij, Nagy, Csehi I., Linnyikov, Kertész, Kanál (Hleba, a 65. percben), Csehi Z., Lakatos (Rumán, a 68. percben). Edző: Sándor István.
    Sárga lap: Svélecz a 39.. illetve Csehi I. a 27., Oprisan a 40. percben.
    Kiállítva: Svélecz a 46., Iványi a 69. percben.
    Hazai helyzettel indult a találkozó, a 3. percben Oprisan
    passzolta el magát, de Filipovics lövés helyett középre adott, így a védők mentettek.
    7. perc: Váratlanul vezetést szerzett a Stadler FC. Egy bal oldali bedobás után Csehi Z. fejjel továbbított Lakatos elé, aki az ötösről szintén fejjel csúsztatott a bal sarokba. 0-1.
    A 14. percben Filipovics „fűzte fel” a vendé...
  97. Csepel SC-lnnstadt Stadler FC 1-0 (1-0). Csepel, 1000 néző. V: Kincses
    Csepel SC: Bíró- Petrók- Ács, Tyukodi, Rósa, Zombori, Vancsa (Keresztúri), Medgyes, Szekeres- Baranyi (Nagy T.), Bubcsó (Bereczki). Edző: Varga István
    Innstadt Stadler FC: Nagy G.- Dragoner- Nagy A., Vacsilja- Csehi I., Molnár (Békési), Lázár (Kovács), Csehi Z., Kertész- Rumán (Jeliszejev), Bulders. Edző: Sándor István
    Kiállítva: Rósa, illetve Nagy G.
    G: Zombori. Jók: Zombori, Vancsa, illetve Csehi 1., Csehi Z.
    Forrás: Tolnai Népújság, 1996-05-06
  98. Csak egy kapufára futotta
    Balatonfüred-Paks 1-0 (0-0)
    Balatonfüred, 1200 néző. V: Pamminger
    Balatonfüred: Csernyánszki- Hornyák, Kepe, Csík, Polgár- Kiss, Szalai, Szőke (Rózsa a 83. percben), Simon- Mayer , Profancik (Balogh az 51. percben). Edző: Steierlein István
    Paks: Zele- Nagyfalusi, Eger (Dzsinovics a 74. percben), Kovács B., Barna- Neudl, Fejes (Vayer a 61. percben), Búzás (Kiss M. a 61. percben) Orosz- Osztermajer, Babati. Edző: Pusztai László
    A 9. percben Éger adott el egy labdát a felezőnél, Szőke csapott rá, a kapujából kimozduló Zele és szerencsére a kapu mellett is elgurított. Két perc múlva Osztermajer lőtt Csemyánszkiba. A 17. percben Osztermajer jobboldali beadása Kepéről Neudl elé pattant, aki 13 méterről kapásból fölé vágta a labdát. A kirúgás után Profancik forgatta be védőjét, majd estéből a kapu mellé helyezett. A 21. percben Kovács B. szabadrúgása suhant el néhány centiméterrel a jobb felső sarok mellett. A 30. percben Profancik került ismét helyzet...
  99. 2017.11.26, 10:51 - Pécs '96 FC - Soproni FAC 1997
    Pécs ’96 FC - Soproni FAC 2-1 (0-0)
    Pécsbányatelep, 1500 néző. V.: Fodor 8
    Pécs ’96 FC: Tábit 0 - Lajos 5, Török T. 6, Dienes 7 - Kósa 6, Jäkl 6, Pál 7, Sipos 6, Kulcsár 6 - Lovász 5 (Lehota -, 88 p.), Tököli 6 (Hasenauer -, 90. p.). Edző: Rónai István. Soproni FAC: Milchram 6 - Katona 5, (Mayer - 75. p.), Pálfi 6, Hornyák 6 - Gersics 5, Kovács T. 5 (Takács 5 -, 46. p.) Koltai 5 (Török A. -, 75. p.), Virág 5, László 5 - Filipovics 4, Horváth L. 4-2=2. Edző: Horváth György.
    61. perc: A partjelző meghallgatása után a játékvezető kiállította Horváth L.-t. A lefújás után megtudtuk: a soproni játékos akkor rúgta meg szándékosan az ellenfelét, amikor a labda már nem volt ott.
    68. p.: Lovász fejjel Kósa elé adott, akinek jobb oldali beadását Pál az 5-ösről előre vetődve befejelte. (1-0).
    88. p.: Filipovics elől Lajos zavarában a saját kapujába rúgta a labdát. (Öngól!) (1-1).
    89. p.: Alighogy beállt Lehota, szinte első labdaérintésre Kulcsár beívelése után 7 méterről, egyből...
  100. Kevés volt a Bányász három gólja
    Siófoki Bányász-Pécsi VSK 3-0 (1-0)
    Siófok, 1500 néző. V.: Márton. (Varga L. és Oláh).
    Siófoki Bányász: Bíró — Kriston, Tóth M., Bimbó, Tóth L, Petrák, Szántó, Barna (Miovecz 50. p.), — Szabó Z. (Földes 66. p.), Kovács J„ Kirchmayer. Edző: Gellei Imre.
    PVSK: Torma — Nagy Gy., Bárány, Somogyvári, Vokó — Sipos, Tallósi, Fülöp, Fehér, Pap S. — Pest. Edző: Rónai István.
    Sárga lap: Somogyvári (15. p.), Szabó Z (44. p.).
    Kiállítva: Somogyvári és Fülöp (35. p.).
    „Öt góllal kell nyerni!” —
    mondták a hazai szurkolók a kezdés előtt. Ezzel a teljesítménnyel kerülhetett volna ugyanis a tabella élére a Bányász. A helyzetek alapján könnyen így történhetett volna... A 19. percben Szabó első ziccerét hagyta ki, ekkor az ötös sarkáról „szétforgácsolta” a bal kapufát. Egy perc múlva egy akción belül kétszer is hibázni tudtak a hazai csatárok, előbb Kovács, majd Kirch- mayer akarta „begyömöszölni” a kapuba a labdát sikertelenül. A 35. percben a tizen...