magyarfutball.hu

Kaposvári Rákóczi SC - Ajkai Aluminium SK 3 : 8 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.09, 10:54
    Csúfos búcsú a kaposvári közönségtől
    Kaposvári Rákóczi SC - Ajkai Alumínium SK 3:8 (1:5)
    Kaposvár, 1000 néző. V.: Pálvölgyi.
    Ajka: Bujtor — Brezánszky (Vajda a 37. percben), Okolenszky, Haraszti, Németh — Nagy, Kiss, Hollenzer — Cserna (Iván a 80. percben), Czibik, Túri. Mb. edző: Dalnoki László.
    Rákóczi: Málics — Deákvári, Gulyás, Zentai, Németh — Bódis, Hosszú — Fábián, Duschák, Marcsok, Rékási (Fürtös a 37. percben).
    A közönség a találkozó kezdete előtt arra számított, hogy "beindul rövidesen a henger", s a Rákóczi biztosan "lelépi" szerényebb tudású ellenfelét. Az úthenger aztán valóban be is indult, csak éppen a másik irányból. Már a második percben Nagy jobb oldali beadására Túri jól lépett ki, s a bizonytalankodó Málics fölött a labdát a hálóba fejelte. 0:1. A vendégek vezetését néhány perc múlva a hazaiak még egyenlíteni tudták: Bódis ügyesen lefutót): az alapvonalig, jól emelte középre a labdát, s Hosszú a hálába fejelte. 1:1.
    15. perc: Cserna jól ugratta ki Túrit, s a balszélső 15 méterről nem hibázott. 1:2.
    18. perc: Kiss a felezővonalról indulva elhúzott — előbb Deákvári, majd Zentai mellett —, s mintegy nyolc méterről lőtt gólt. 1:3. Két perc múlva Cserna újabb ordító gólhelyzetet hagyott ki. majd a 23. percben Hollenzer középről, a 16-os vonaláról nem hibázott. 1:4,
    31. perc: Cserna egy előre ívelt labdára jó ütemben rajtolt, a védők megálltak, és lest reklamáltak (nem volt az!). A csatár senkitől sem zavartatva kihasználta a kínálkozó lehetőséget 1:5. A fordulás után sem változott semmi: továbbra is a vendégek játszottak eredményesebben. Az 52. percben egy bal oldali beadásra Cserna a 11-es ponton magasra fölugrott és a labdát a kapuba fejelte. 6:1. Két perc múlva újra Cserna hagyta faképnél a Rákóczi védelmét és ballal, 15 méterről a labdát a jobb felső sarokba lőtte. 1:7. Ezután egy kicsit »összeszedte magát« a hazai gárda. Fábián szögletét Duschák fejjel értékesítette, 2:7. Majd Fürtös lövését Bujtor kiejtette, s a jókor érkező Duschák két méterről a labdát a kapuba lőtte. 3:7. A 84. percben Málics egy kifutásnál lyukat rúgott (?), Nagy rárajtolt a labdára, és zavartalanul as üres kapuba lőhette. 3:8.
    Az eredmény önmagáért beszél: a játék képe alapján nem is csoda, ha a gyér számú közönség is füttykoncerttel »jutalmazta« a hazai csapatot, amely szégyenletesen búcsúzott szurkolóitól. A Rákóczi lelkesedés és elképzelés nélkül vergődött, s az ellenfél két csatárral is (!!!) számtalanszor átjátszotta a zöld-fehér védelmet Az eredmény úgy is a Rákóczira nézve hízelgő!
    A hazaiak közül senki sem nyújtott elfogadható, teljesítményt, az ellenfélnél Haraszti, Kiss, Cserna és Túri játszott jól.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1979-06-12