magyarfutball.hu

Ajkai Aluminium SK - Bábolnai SE 2 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1978/1979, 11. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 1.800
  2. Dolgozók Lapja: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 16:25 (szerk.: 2017.12.03, 19:47)
    Ajkai Alumínium SK - Bábolnai SE 2: 0 (0:0)
    Ajka, 2000 néző, vezette: Hartman.
    BSE: Kóczián — Sipos, Hlagyvik, Süle, Nyers — Deák, Hegedűs, Kocsis (Farkas), Fedor — Háklár, Göncző (Szakolczay). Edző: Háry László.
    Az elmúlt hetek egyik legsikeresebb csapata az Ajkai Alumínium. A Bábolna bátran, mindjárt támadólag kezdett. Az első nagy helyzet Göncző előtt adódott, aki 8 méterről a kapus kezébe rúgta a labdát. A bábolnai lendület nem tört meg, Göncző majd Deák hagyott kihasználatlanul egy-egy helyzetet. A hazaiak csak a 32. percben veszélyeztettek először, de Vajda lövését Kóczián biztosan védte, a félidő hátralévő részében a Bábolna támadott, de a jól záró hazai védők már nem engedték kapujukig a csatárokat.
    A második félidőben váratlan góllal kezdett a hazai csapat. Egy partdobás után Nyershez került a labda, aki az ellenfélnek továbbított. Az ajkai Hollenzer Hlagyvik és Süle között elfutott, átadását a felfutó Vajda 10 méterről védhetetlenül a bal felső sarokba lőtte. 1:0.
    A gól után a hazaiak teljesén védekezésre rendezkedteK be. A bábolnaiak nagy lendülettel támadtak, de hiába voltak helyzeteik, nem sikerült gólt szerezniük. Hegedűs 12 méterről a kapufát találta telibe. A nagy bábolnai nyomás után a 78. percben eldőlt a mérkőzés. Egy előrevágott labdával a fellazult vendégvédelem mellett Cserna megiramodott, és két csel után a kapujából kimozduló Kóczián mellett a jobb sarokba lőtt. 2:0. A mérkőzés hátralévő részében már eseménytelen mezőnyjáték folyt.
    Ezen a mérkőzésen is a játékidő 70 percében a Bábolna nagy fölényben játszott. Egymás után vezette a támadásokat, de a góllövés ezúttal sem sikerült, így a kevés gólhelyzetet teremtő hazaiak nyerték a mérkőzést. A bábolnai csapatból a középpályás sor nyújtott az átlagosnál jobb teljesítményt.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1978-10-17