magyarfutball.hu

Váci Híradás Vasas SE - Salgótarjáni BTC 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.27, 18:51
    Óriási küzdelem, balszerencsés gól
    Váci Híradás — SBTC l — O (0— 0)
    Vác, 11 ezer néző, vezette: Kőrös.
    Váci Híradás: Hegedűs — Szunyogh, Varga, dr. Bánfalvi.- Misnyovszki — Pálinkás, Répási, Bednarik — Balogh, Tóth, Friedmann. Edző: Jeszenszky István
    SBTC: Szűcs — Cséki, Kegye. Varga, Tóth — Orosházi, Földi, Balga — Kajdi, Bíró, Mohácsi. Edző: dr. Lakat Károly.
    Csere: Földi helyett Márta az 53. percben. Mohácsi helyett Szoó a 65. percben, Friedmann helyett Horváth a 70. percben.
    Góllövő: Pálinkás az 53. percben.
    Az SBTC kezdett jobban és ahogy teltek a percek, egyre inkább a tarjániak irányították a játékot. Szemre is tetszetős lapos adogatásokkal hozták föl a labdát a hazaiak kapuja elé. Bíró a 13. percben mintegy 14 méterről kapásból a jobb sarok mellé bombázott. Egy hazai ellen- támadás végén Bednarik lőtt fölé. Fölényben játszott a Sté- cé. A hazaiak kapkodtak, ellentámadásokkal próbálkoztak de sikertelenül. A 25 percben Varga a jobb oldalról átküld- te a labdát Bírónak, aki lefordult Szunyoghról, lőtt, Hegedűs kiütötte a labdát, Földi érkezett de magasan fölé vágta. Azért a váciak sem tétlenkedtek. Kegye, majd Cséki mentett csukafejessel a kapu előteréből. A félidő hajrájában inkább a hazaiak kezdeményeztek többet.
    Szünet után sem csökkent az iram. Pálinkás bombája a jobb sarok mellett zúgott el. Rákapcsoltak a hazaiak. Az 50. percben Tóth „életveszélyesen” adott haza és Szűcs csak előrevetődve tudta megkaparintani a labdát. Az 53. percben a tarján: balhátvéd ismét hibázott — de mint kiderül — ezúttal helyrehozhatatlanul.
    A bal oldalról Bednarik küldte kapu elé a labdát, amely Tóth elé került. A játékos tétovázott, nem tudta elrúgni, a labda elpattant a combjáról pontosan a kaputól 6 méterre egyedül álló Pálinkás elé. A váciak kapitánya élt a lehetőséggel és a hálóba bombázott. 1—0.
    Óriási üdvrivalgás fogadta az újonc csapat vezetőgólját. A közönség szinte mámorosán űzte, hajtotta kedvenceit, akik félelmetes iramot diktáltak, emberfeletti erővel küzdöttek. Izgalmas lett a találkozó, mert az SBTC játékosai is állták a rohamokat, sőt a cserék után több veszélyes támadást vezettek. Cséki kapu elé lőtt labdáját Bíró nem tudta átvenni — leperdült lábáról a labda. A tarjáni kapu előtt Friedmann 7 méter
    ről rosszul találta el a labdát. Pálinkás előretört, s labdája a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Élvezetes volt a mérkőzés, tombolt a közönség, s a hajrára a Stécé leszorította a váciakat, akiknek lendülete alábbhagyott.. Elkeseredett; küzdelem folyt. Kajdi Bírót ugratta ki, aki futtából nagy lövést eresztett meg 15 méterről, de Hegedűs résen volt A 77. percben Szoó jobb oldalról küldte be a labdát. Bíró megcélozta a jobb alsó sarkot — fejjel küldte kapura a, labdát — de Hegedűs nagy bravúrral szögletre tornászta. Az SBTC elkeseredetten rohamozott, de az időnként 7—8 emberrel védekező hazaiak határtalan lelkesedéssel küzdöttek és tartani tudták az eredményt.
    Nézőcsúcs született Vácott, ahol a forduló talán legmagasabb színvonalú mérkőzést vívta a két csapát. Végig nagy iram és óriási küzdelem jelemezte a játékot. Az első félidőben határozottan fölényben játszott a Stécé. Ekkor ügyesen adogattak a tarjániak, s akár gólt is lőhettek volna. Szünet után a határtalan lelkesedéssel játszó újonc gárda az ajándékba kapott gól után valósággal megtáltosodott. A döntetlen a látottak alapján igazságosabb lett volna.
    A Vác csapatában Hegedűs
    jól védett. Hátul Varga, Szunyogh, Misnyovszki a sorrend. Varga még előre is tört. Nagyon sokat dolgozott Pálinkás, aki karmestere volt csapatának. Elöl Balogh lendülete Tóth és Bednarik munkabírása dicsérhető. Az SBTC- ben Szűcs több veszélyes labdát hárított. A gólról nem tehet. Cséki végig egyenletesen, jól játszott. Biztos pontja volt a védelemnek, csakúgy mint Kegye, aki lábbal és fejjel is sok támadást, akasztott meg. Varga nagy területen játszott, végig, fáradhatatlanul Tóth súlyosan hibázott a gól előtt. Orosházi ezúttal halvány teljesítményt nyújtott. Balga nagyon sokat segített hátul és indításai is. sikerültek. Földit és Mohácsit mérsékelt teljesítménye miatt váltotta fel Szoó és Márta. Előbbi lendületet vitt a játékba. Kajdi a mezőnyben jeleskedett, de a kapura nem. volt veszélyes. Bíró nagyon sok támadást kezdeményezett, de lövései neki sem sikerültek.
    Nyilatkozatok:
    Jeszenszky István: — Elfogódóttan kezdtünk, aztán magára talált a csapat.. Örülök, hogy ilyen rangos ellenfél ellen sikerült nyernünk.
    Dr. Lakat Károly: — Nem volt szerencsénk. Az első félidőben gólokat kellett volna lőnünk.

    Forrás: Nógrád, 1977-09-27