magyarfutball.hu

FC Hatvan - FC Eger-Egertej 5 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1996/1997, 2. forduló
nézőszámok:
  1. Heves Megyei Hírlap: 2.000
  2. Nemzeti Sport: 2.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 17:26
    A rangadón: jelesre felelt a Hatvan
    FC Hatvan - FC Eger-Egertej 5-0 (1-0)
    NB II.-es labdarúgó-mérkőzés. Hatvan, 2000 néző. V.: Marcsok (Farkas Gy., Mezei).
    FC Hatvan: Nagy I. - Károly - Gephard, Szabados - Zvara, Nahóczky, Márkus, Szűcs, Besenyei
    - Juhász, Hanyecz. Edző: Bóna Zoltán.
    FC Eger: Molnár - Gyöngyösi, Csendes, Unyatinszki, Aszódi - Bezzegh, Márton, Szamosi, Telek
    - Berecz, Horváth T. Edző: Vígh Tibor.
    Csere: Márton helyett Bud a 42., Horváth T. helyett Kormos az 54., Aszódi helyett Csomós az 56., Juhász helyett Gombos és Márkus helyett Andrási, mindkettő a 71., Zvara helyett Nagylaki a 81. percben.
    Gólszerzők: Besenyei a 35., Hanyecz az 52., Zvara a 78., Nagylaki a 86. és a 88. percben.
    Sárga lap: Gephard a 18., Telek a 19., Gyöngyösi a 43., Csendes a 73. percben.
    35. perc: A Nahóczky buktatásáért megítélt 18 méteres szabadrúgást Besenyei ballal a bal felső sarokba csavarta, l-O.
    52. perc: Hanyecz nagyszerű labdát kapott Márkustól, majd a 16-os jobb oldali sarkáról, amolyan „Vince Ottósan”, egy csel után a bal felső sarokba lőtt, 2-0.
    78. perc: Andrási indította a félpályától Hanyeczet, aki egyedül húzott kapu felé, majd a középen érkező, még jobb helyzetben lévő Zvara elé passzolt, aki 7 méterről nem hibázott,3-0.
    86. perc: Nagylaki két cselt is megengedhetett magának a 16-oson belül, utána pedig 10 méterről a jobb sarokba talált, 4-0.
    88. perc: Ismét Nagylaki került helyzetbe és lövése ezúttal sem tévesztett célt, 5-0.

    Hatvanban

    jól tudták, hogy a nyáron távozott labdarúgók helyére olyan játékosokat kell igazolni, akik pótolhatják Varga Attiláékat és képesek lehetnek az első 8 hely valamelyikének megszerzésére. Még az elmúlt héten is újabb olyan labdarúgók (Hanyecz, Zvara, valamint Besenyei) érkeztek a Zagyva partjára, akik előreláthatóan nemcsak a létszámot gyarapítják, hanem valójában erősítést jelentenek. Az átigazolásoknak azonban még nincs vége, lehet, hogy Szedlacsek
    (korábban Vác, jelenleg Dorog) is csatlakozik Szabadosékhoz.

    Egerben

    ugyancsak jól tudják, hogy Tóth A., Schindler és Bábik helyére igazolni szükséges, ám mégis csupán Aszódi, Horváth T. és Bak került a csapathoz, akik egyelőre nem képesek megoldani Vígh Tibor edző gondjait és ezért elsősorban nem ők a hibásak. Felmerült, hogy a Videotontól kölcsön kapják a válogatott Szalait, de ez meghiúsult. Maradt a jelenlegi gárda, amely mostohagyerekként kezelt a városban.

    Vasárnap

    a megyei rangadón jól tükröződött, hogy hol tart a hatvani, illetve az egri klub. A mérkőzésen a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de csak helyzetecskékig jutottak, míg az egriek, ha megszerezték a labdát nekilódultak és próbálták ellentámadásokkal veszélyeztetni Nagy Igor kapuját. Fél óra elteltével egy szép szabadrúgásból esett gól előnyhöz juttatta Károlyékat, erre Bereczék gyorsan válaszolhattak volna, de az egyenlítés elmaradt. A második félidőt a vendégek kezdték jobban, és ha kapujukhoz nem is szegezték, de beszorították a hazaiakat, gólt azonban nem sikerült elérniük. Mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, a hatvaniak viszont egy szép támadás végén Hanyecz révén már 2-0-ra vezettek. Vígh Tibor cserékkel próbálta támadóbbá tenni csapatát. Valamit élénkült is az egriek játéka, ám Nagy I. hálója továbbra is érintetlen maradt. Gyöngyösi sérülésével (Gephard belépőjét követően külső tokszalagszakadást szenvedett a védő) tíz emberre fogyatkoztak Molnárék, fellazult és fáradó védelmük pedig nem tudott ellenállni a gyors hatvani támadásoknak. A találkozó végén jogosan hangzott a „Szép volt, fiúk!” a hatvani szurkolóktól. Az FC Hatvan megérdemelten tartotta otthon a három pontot és szerezte meg őszi első győzelmét.

    Nyilatkozatok a mérkőzés előtt
    Varga Zoltán, a Füzesabony edzője: - Mindkét csapat számára fontos mérkőzés lesz, ahol a Hatvan kedvezőbb helyzetben van. A találkozó háromesélyes, az dönthet, hogy melyik együttes akarja jobban a győzelmet.
    Varga Attila, aki nyáron távozott Csepelre: - Mindenképpen hatvani győzelmet várok.
    Vígh Tibor, az FC Eger-Egertej edzője: - Nem ismerem az ellenfelet, nem tudom, hogy a sok új játékossal mire lesz képes a Hatvan. Mi is alakulgatunk, most már nagyjából látom csapatom korlátait és lehetőségeit.
    Bóna Zoltán, az FC Hatvan edzője: - Nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok, remélem hazai győzelemmel a végén.

    A mérkőzés után
    Tornyi Barnabás, a Diósgyőri FC edzője: - Nehezen lendültek játékba a hatvaniak, de végül megérdemelten nyertek és a gólarány sem túlzott.
    Dr. Csicsai József, a Mátra Versenybizottság egykori elnöke: - Várakozásaimat felülmúlta a mérkőzés, ahol a csatársorok közötti különbség döntött.
    Tóth Dénes, a hatvaniak egykori, a Vác jelenlegi edzője: - Nagyon jó NB II.-es mérkőzést láttam. A két kölcsönbe adott váci játékossal sokat erősödött a Hatvan, de az Eger nem játszott alárendelt szerepet, kontrái veszélyesek voltak.
    Vígh Tibor: - Megérdemelten nyert a Hatvan, minden tekintetben jobb volt, mint mi.
    Bóna Zoltán: - Nehéz első félidő után megérdemelten nyertünk.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1996-08-21