magyarfutball.hu

FC Hatvan - Eger SE 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 17:20
    Kelemen találatával...
    (Annak ellenére, hogy reggel még hó bontotta a hatvani pályát, zöld gyep fogadta a csapatokat: amelyek az előre megadott összeállításokhoz képest mindkét oldalon több helyen változtak. Talán ez volt a taktikai előjáték)
    FC Hatvan - Eger SE 1-0 (0-0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés. Hatvan, 1.200 néző. V: Szabó J.
    Hatvan: Nagy I. — Kelemen, Károly, Krasnyánszki, Szabados — Nyikos, Gephard, Orovecz, Tuifel — Baranyi, Martinenkó. Edző: Tóth Dénes.
    ESE: Póta — Éles, Parhomenko, Csató, Lengyel — Vojtekovszki, Vadicska, Nagy G., Jávorszki — Berecz, Kanyok. Edző: Kiss Tibor.
    Csere: Krasnyánszki helyett Cseresznyik a 3o., Tuifel helyett Bíró az 56., Nagy G. helyett Kormos a 75. percben.
    Gólszerző: Kelemen a 83. percben.
    Sárga lap: Lengyel a 17., Gephard a 19., Kanyok a 20., Kelemen a 26., Csató a 27., Tuifel a 36. percben.
    2. perc: Martinenkó bal oldali szögletére Krasnyánszki érkezett, a 10 méteres éles fejes Pólóról kipattant, de Parhomenko felszabadított.
    7. perc: Legurítás után Csató 20 méterről lőtt, Nagy I. a jobb felső sarokra tartó labdát szép mozdulattal húzta le.
    24. perc: Csató 35 méterről, félmagasan, erősen meglőtt szabadrúgása Nagy I. ölében halt el.
    (A hazai B-közép figyelmeztetett: „Dénes, sok a védő!” Tippet is ajánlottak Tóth mestenek: „Kelemen helyett Móznert szeretnénk!”)
    34. perc: Atlétáknál is ritkán tapasztalt látvány következett, Kanyok és Krasnyánszki versenyfutása közben a hatvani védő lerándult. Kanyok levitte a labdát az alapvonalig, de a helyzet többet ígért, mint végül lett a Csatóval való közös megjátszása.
    43. perc: Az első félidő legnagyobb helyzetét Kelemen készítette elő. Az egri térfél közepén szerzett labdát, majd jobbra
    Martinenkó elé tálalt, ám az apró termetű csatár 12 méterről lövés helyett a rosszabb megoldást választotta, visszacselezett a mezőnybe.
    46. perc: Egy eladott labdával Berecz kilépett a bal összekötő helyén, már a 16-oson belül járt, amikor tizenegyes gyanúsan szerelték. A játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra!
    51. perc: Orovecz indította Martinenkót, aki balról 15 méterről célozta meg a kaput, Póta azonban előrevetődve védett.
    80. perc: Az egri 16-oson belül Baranyi lövésszerű beadása Parhomenko fejét találta el, ezzel lett oda a helyzet.
    83. perc: Egyre inkább a kapuja elé szorult a vendégcsapat. Ezúttal is Kelemen merészkedett föl, Martinenkóval ügyesen kényszerítőzött, amelynek végén, mintegy 11 méterről a kifutó kapus mellett a jobb alsó sarokba helyezett, 1-0.
    (A gólszerző öröménél csak a hazai szurkolók boldogsága volt nagyobb. Ez a tapsvihar Kelemen mellett Tóth Dénesnek is szólt. A szakvezető, lám, tudta, miért hagyta a pályán...)
    A találkozó első felében mindkét csapat biztonsági játékra törekedett, a védők nyugodtan hozhatták fel a labdát, hiszen saját térfelükön nem támadták le őket a csatárok, a középpályások. A végig küzdelmes, de a sportszerűség keretein belül maradt mérkőzésnek ebben az időszakában többször előkerült a sárga lap. Ebből a „lázból” az újonc játékvezető a szünet után „kigyógyult”. A második félidőben jobban kezdett az Eger, lendületesebb adogatásaik révén úgy tűnt, átveszik a kezdeményezést. Döntést azonban nem sikerült kicsikarniuk, mert a házigazdák védelme jól zárt, sőt kapusuk is második söprögetőnek bizonyult 16-oson kívüli jó ütemű kifutásaival. A hajrában erősített a Hatvan, többször át tudták játszani ellenfelük középsorát, a kapu előtt több helyzetet dolgoztak ki, így végül megérdemelten tartottak otthon a megyei rangadó két pontját.
    Jók: Orovecz, Károly, Kelemen, Nagy I., illetve Csató, Berecz, Vadicska.
    Tóth Dénes: — Nagy taktikai csatát hozott a megyei rangadó. Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez! S hogy ne feledjem: további sok sikert kívánok a fegyelmezetten és jól játszó Egernek a bajnoki folytatásban.
    Kiss Tibor: — Egygólos mérkőzés volt. Sajnos, nem a mi sikerünkkel végződött.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1993-03-29