magyarfutball.hu

Eger SE - Budafoki MTE 4 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1992/1993, 27. forduló
nézőszámok:
  1. Heves Megyei Hírlap: 800
  2. Nemzeti Sport: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 17:08
    Eger SE — Budafok 4-1 (0-0)
    Eger, 800 néző. V: Bede.
    ESE: Czeglédy — Vojtekovszki, Csendes, Lengyel, Jávorszki — Berecz, Lehnert, Va- dicska — Malisenkó, Nagy G., Kanyok. Edző: Kiss Tibor.
    Budafok: Lipták — Takó, Martin, Kardos, Sirmán — Bősze, Szabó, Csiba, Sári — Teodo- ru, Varró. Edző: Sárközi Lőrinc.
    Csere: Sári helyett Frick az 56., Bősze helyett Pajosz a 72., Lehnert helyett Kormos a 87. percben.
    Gólszerzők: Vadicska az 50., Kanyok az 58., Nagy G. a 78., Frick a 79., Berecz a 84. percben.
    Sárgalap: Takó a 21., Lengyel az 52., Csiba a 67. percben.
    Kiállítva: Varró (rúgásért) a 82. percben.
    13. perc: A vendégek színészi alakítását már nem először „ette meg” a játékvezető. Egy újabb esetnél az egriek edzője érthető módon kikelt magából, amiért a bíró eltessékelte a kispadról.
    18. perc: Csiba cselei megszédítették a védőket, ám szerencsére Czeglédy megérezte, hogy nem rostokolhat tovább a kapuban, és még idejében, lábbal hárítani tudta a budafoki középpályás lövését.
    27. perc: Nagy G. közeli lövését ütöte ki a Lipták, majd Malisenkó ismétlése szögletre vágódott.
    38. perc: Lehnert a jobb összekötő helyéről, mintegy nyolc méterről célozta meg a kaput, de Lipták ezútal is jól állta a szöget.
    50. perc: A félpálya közepéről Vojtekovszki ívelt középre. A tizenhatosnál Vadicska mellel megszelídítette a labdát, s mielőtt a védők közbenyúlhattak volna, a levegőbe emelkedve, félfordulattal a felső léc alá bombázott. Látványos, ritkán látható gól, 1-0.
    58. perc: Nagy G. jobb oldali szögletét Lehnert fejjel megcsúsztatta, s a jobb saroknál berobbanó Kanyok becsúszva továbbította a labdát a hálóba, 2-0.
    78. perc: Nagy G. remek keresztlabdát kapott a jobb szélen. A büntetőterület előtt még be
    csapta Martint, majd megnézte magának a jobb alsó sarkot, és higgadtan a kapuba lőtt, 3-0.
    79. perc: A csereként beált Frick használta ki a hazai védelem tehetetlenségét, és több csel után a jobb sarokba gurított, 3-1.
    84. perc: Vojtekovszki indításával Nagy G. vágott ki sprintet a jobb oldalon, az alapvonalról visszagurított Bereczhez, aki öt méterről lőtt a hálóba, 4-1.
    Az első félidőben helyzetek garmadát dolgozta ki a házigazda, ám az utolsó láncszemmel, a góllövéssel valahogy mindig adósak maradtak a csatárok. Szinte csak a budafoki térfélen pattogott a labda, a vendégek nagyritkán portyáztak a hazai kapu előterében. Akkor is jobbára azért, mert az egriek nem egyszer könnyelműen eladták a labdát a felezővonal tájékán. Nem várt, régen látott fordulat következett be a szünet után a piros-kékek játékában. Vadicska káprázatosán szép gólja adta meg a második játékrész alaphangját. Végre nemcsak arról kellett diskurzust folytatniuk a szurkolóknak, hogy mit ér a jó játék, a küzdelem, ha elmaradnak a gólok, hiszen ezúttal alaposan kitett magáért az ESE. Arról már nem is beszélve, hogy a bentmaradás szempontjából sorsdöntő fontosságú meccsen végre azok a játékosok rúgták a gólokat, akiktől úgy a publikum, mint a szakvezetés elvárja. A kérdés most már csupán az: miért várt eddig a csapat, hogy ezt az arcát is megmutassa?
    Jók: Nagy G., Vadicska, Vojtekovszki, Berecz, Kanyok illetve, Lipták, Csiba.
    Kiss Tibor:—Végig mi irányítottuk a játékot, és a helyzeteink felét belőttük. Ennyi kell a győzelemhez.
    Sárközi Lőrinc: — A második félidőben korán bekapott gól után támadnunk kellett, s a védelmünk hibáit az Eger kíméletlenül kihasználta.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1993-06-01