magyarfutball.hu

Sabaria-Tipo SE - Tatabányai SC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1992/1993, 27. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 500
  2. 24 Óra: 700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.14, 07:19
    Egy félidő kevésnek bizonyult...
    Sabaria-Tipo - Tatabányai SC 1 - 0 (0 - 0)
    Szombathely: 700 néző. Vezette: Szabó A.
    TSC: Mázi-Takács, Hegedűs, Udvardi, Gábrics-Szabó, Máté, Csanálosi (Deák), Ignácz-Plotár (Lukács), Horváth Edző: Csapó Károly.
    Az első negyedórában többnyire a pálya közepén zajlottak az események. Ezt követően magukra találtak a vendégek és átvették a játék irányítását.
    A 22. percben Horváth 20 méteres szabadrúgását a szombathelyi kapus csak kiütni tudta, de a kapu elé berobbanó Máté 4 méterről elhibázta az ordító lehetőséget.
    Felébredtek a hazaiak is, de ekkor a tatabányai védelem még magabiztosan verte vissza a Sa- baria próbálkozásait. Sőt, Máté és Ignácz a kontráknál, akár el is dönthették volna a találkozó sorsát. Ám nem így történt, s ezért hiába játszott lelkesen és helyenként jól a TSC, amikor a csapatok az öltözőbe vonultak pihenni, 0-0-át mutatott az eredményjelzőtábla.
    Fordulás után beleerősített a Tipo. Sorra vezették a veszélyes támadásokat Mázi kapujára, de a kék-fehér hálóőr mindannyiszor a helyén volt.
    Csapó edzőnek kétszer is kényszerűségből kellett cserélni. Plotár és Csanálosi kiválásával megbomlott a Tatabánya egysége. Ez leginkább a középpályán volt érezhető, ahol néhányan rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottak.
    A 75. percben aztán - némileg váratlanul - eldőlt a mérkőzés. Egy bal oldali támadás végén Vidos pontosan adott középre és a habozó vendég védők között Baranyai 5 méterről a hálóba fejelt, 1-0.
    A TSC egy lapra tett fel mindent. A 80. percben Ignácz már csak a kapussal állt szemben, de 12 méterről alaposan mellélőtt.
    A 85. percben Lukács közeli fejese okozott gondot a hazai együttes kapusának...
    Végül is küzdelmes, helyenként jó iramú összecsapáson szerencsésnek mondható győzelmet aratott a Sabaria. S ezzel a felzárkózó Tatabánya jó sorozata is megszakadt.
    Csapó Károly: - Az első játékrészben be kellett volna rúgni a helyzeteinket. A második félidőben már a Sabaria játszott jobban, de a bekapott gólt védelmi hiba előzte meg.

    Forrás: 24 Óra, 1993-06-01