magyarfutball.hu

Salgótarjáni Síküveg SE - Kazincbarcikai Vegyész SE 1 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.05, 19:47
    Ez már igazi foci volt!
    Salgótarjáni Síküveg SE - Kazincbarcikai Vegyész SE 1: 0 (0:0)
    Salgótarján, Sugár út, 1500 néző, v.: Ádám (Vida, Marosvári)
    Síküveggyár SE; Halász — Zsély, Babcsán, Gyetvai — Kajli, Králik, Juhász, Hodúr — Garai, Mohácsi (Benyó a 73. p.), Balogh (Stark a 83. p.). Edző: Dávid Róbert
    Kazincbarcika: Májer — Szabó, Sztahon (Csipke a 36. p.), Nagy, Orlóczki — Kondás, Hauberger (Balogh a 73. p.), Szamosi, Asszony — Ternován, Deszatnik. Edző: Varga Zoltán.
    A kellemetlen, hideg időben nagy iramban kezdett mind a két csapat. A vendégek nem álltak be védekezni, a két tizenhatos között hullámzott a játék. A vegyészek akciói egészen szögletekig jutottak, a hazaiak pontatlanul kombináltak. Egészen a 13. percig, amikor Juhász pompás labdát emelt Králik elé, aki szép mozdulattal lőtt a tizenhatosról, de Májer hárította a léc alá tartó labdát.
    Enyhe fölényben játszottak a hazaiak. A 19. percben Mohácsi 25 méteres szabadrúgása csúszott el a bal alsó sarok mellett. Nyolc perc múlva, Nagy kapott szabálytalanságért sárga lapot.
    A 28. percben tűzijátékot rendeztek az üvegesek a vendégek kapuja előtt, de a védők mindannyiszor közbeléptek.
    Nagyiramú, változatos volt a játék. A 42. percben Garai több védőt is kicselezett a jobb oldalon, majd 14 méterről, éles szögből megcélozta a kaput, de Májer a léc alól hárított. Rögtön utána a kapura törő Hodúrt buktatták a tizenhatoson belül, de a bíró továbbot intett. Zsély reklamálásért sárga lapot kapott.
    Szünet után nagy lendülettel támadtak az üvegesek. A 48. percben egy szögletet követően, Hodúr szúrta rá a labdát 18 méterről, de a kapus ismét hárított a léc alól. Két perc múlva, Deszatnik bombázott kapura a bal oldalról éles szögből, de a lapos labdát Halász szépen tessékelte szögletre.
    Továbbra is élénk volt a küzdelem, nagy fölényben játszott a hazai gárda. A? 52. percben Balogh hagyta maga mögött az egész barcikai védelmet, de a tizenhatosra érve elhirtelenkedve lőtt. Májer — sokadszor — a léc alól ütötte ki a labdát. A 60. percben Mohácsi 20 méteres szabadrúgását hárította a kapus a bal alsó sarok elől.
    Az állandósult tarjáni ostrom a 66. percben érett góllá. Gyetvai mérnöki átadásával Hodúr lépett ki a bal- összekötő helyén, a védők a büntetőterületen belül hátulról buktatták. A megítélt 11-est Garai az elfekvő kapus mellett a jobb sarokba helyezte. 1—0.
    Elemében volt a hazai gárda, sorozatban vezette élményszámba menő, szellemes támadásait. A 72. percben Mohácsi közeli labdáját hárította lábbal a vendégek kapusa.
    A hajrában megpróbáltak támadásba lendülni a barcikaiak, de próbálkozásaikat nem sok siker koronázta. A határtalan lelkesedéssel játszó üvegesek nem engedték őket helyzetbe kerülni. A végére aztán elszabadultak az indulatok. A 88. percben Csipkét durvaságért kiállították. majd néhány minutummal a lefújás előtt, Orlóczki kapott még sárga lapot.
    A két szomszédvár rangadója nagyiramú, küzdelmes mérkőzést hozott. A találkozó jelentős részében nyomasztó mezőnyfölényben játszó hazai gárda nehezen törte fel a vegyészek jól záró védelmét, ennek ellenére a helyzetek alapján megérdemelten szerezte meg a győzelmet.
    Jók: Babcsán, Králik, Hodúr, Gyetvai ill. Májer, Orlóczki, Szamosi.
    Dávid Róbert: — A közönségnek jó játékot, számomra születésnapi ajándékot szolgáltattak a fiúk, akiknek gratulálok a nagyszerű teljesítményért.
    Varga Zoltán: — Küzdelmes mérkőzésen nem sok veszélyt jelentettünk ellenfelünk kapujára ...

    Forrás: Új Nógrád, 1990-11-05