magyarfutball.hu

Paksi SE-Atomerőmű SE - Haladás VSE 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.27, 14:53
    Paksi „vészfék” a vasi expressznek
    Paks-Haladás VSE 2-0 (1-0). Paks, 1200 néző. V: Stamler
    Paks: Zele- Jenei, Dzsinovics, Nagyfalusi (Kulcsár a 67. percben)- Bozsér, Fejes, Osztermajer, Neudl T. (Búzás a 46. percben), Orosz- Babati, Horváth A. Edző: Mihalecz István
    Haladás VSE: Király- Szűcs (Neudl G. az 59. percben), Szekér, Sánta- Bognár, Elekes, Tóth, Varga- Schneider, Somfalvi (Lahos az 52. percben), Kovács. Edző: Fedor Sándor
    A 7. percben Somfalvi jól ugratta ki Kovácsot középen, de a csatár emelése a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra. A 12. percben Osztermajer egy csel után Orosz elé tálalt, akinek 20 méteres lövése elsuhant a bal kapufa tövénél. Három perccel később Szekér húzott el a jobb oldalon, középre adását Elekes kapásból lőtte kapura, Zele másodszorra megkaparintotta a labdát. A 25. percben Horváth A-t buktatták Király kapujától 25 méterre, a szabadrúgást Neudl T. végezte el, remekül eltalált lövése a jobb kapufa tövéről vágódott ki a mezőnybe. A 31. percben Király kirúgását Orosz lekezelte, s 40 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labda a kapujából ki
    mozduló Király fölött a hálóban landolt. 1-0. A 41. percben Bozsér remek cselekkel futott le az alapvonalig, de beadását Szűcs elfejelte a berobbanó Fejes elől az ötösnél. Két perccel később Babati ugrott ki kecsegtetően a védők közül, de döntő pillanatban hibázott.
    Fordulás után a 48. percben Osztermajer kapott jó átadást Orosztól, kapura húzott, átadását Fejes öt méterről a bal alsó sarokba lőtte. 2-0. Az 52. percben Dzsinovics szabálytalanul szerelte Schneidert, aki nyomban törlesztett, ezért a játékvezető kiállította a magáról megfeledkezett szombathelyi csatárt. A 62. percben Bognár buktatta Babatit, s miután már volt egy sárga lapja, így ő is indulhatott idő előtt zuhanyozni. A 73. percben Osztermajer viharzott el a jobb szélen, beadását Horváth A. az ötösről kapu fölé fejelte. A 82. percben Király megunta társai tehetetlenségét, a kapujából kifutva lerázta a teljes paksi védelmet, már az alapvonalnál járt, amikor Orosz az utolsó pillanatban szerelte.
    Az első húsz percben a vendégek lerohanták a paksiakat, de a nagy nyomásuk csupán egy kapufát eredményezett. Ezután a házigazdák fokozatosan átvették az irányítást, jobbára az ő akaratuk érvényesült. A második paksi gól után a Haladás játékosai nehezen uralkodtak idegeik fölött, mindezt Stamler játékvezető színes lapokkal honorálta. A találkozó összképe alapján az eredmény az NB I-be igyekvő vendégek számára hízelgő. Jók: Dzsinovics, Babati, Fejes, Orosz, illetve Király, Elekes, Somfalvi, Szekér.
    Mihalecz István: — Gratulálok csapatomnak a találkozón nyújtott nagyon jó játékához. Szerintem a két kiállítás nem osztott, nem is szorzott, hiszen még a teljes csapat ellen szereztünk kétgólos vezetést.
    Fedor Sándor: — Mindenekelőtt gratulálok a paksi csapatnak a lelkes játékáért, megérdemelték a győzelmet. Véleményem szerint a játékvezető nem teremtett egyenlő feltételeket.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1995-06-06