magyarfutball.hu

Építők SC - Szekszárdi Dózsa SE 1 : 1* 17:00 * tizenegyesekkel 4:5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1988/1989, 2. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 13:17
    Büntetőkkel nyert a Dózsa
    Építők SC - Szekszárdi Dózsa SE 1:1 (0:0)
    Népliget, 600 néző. V.: Szekeres
    Építők SC: Knotz - Pauli, Kovács, Zimonyi, Gréger - Székely, Tamás (Borbély), Balázs, Ragadics (Veress) - Tóth, Kiss L. Edző: Antal Péter
    Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi, Kasza, Kalmár, Gracza - Kniesz, Szabó, Horváth, Boros (Weitner) - Iski (Kálmán), Fórizs. Edző: Teszler Vendel.
    A 3. percben egy előreívelt labdára Tóth és Kiss szinte egyszerre ugrott ki, kapura törtek, de a hátrafutó Nagyfalusi becsúszó szereléssel tisztázni tudott. A 19. percben jobb oldali fővárosi beívelésnél Kasza fejjel nem érte el a labdát, kézzel beleütött. A 16-os vonaláról megítélt szabadrúgást Kiss L. ravaszul csavarta kapura, de Hujber remek vetődéssel szögletre tenyerelte a labdát. A 33. percben Fórizst buktatták a kaputól 25 méterre, Horváth erős szabadrúgása centiméterekkel zúgott el a bal felső sarok mellett. Három perccel később remek szekszárdi támadás végén Szabó beadását Fórizs lekezelte, 10 méteres remek lövését Knotz csak másodszorra tudta megkaparintani. A hátralévő percekben mezőnyjáték folyt a két 16-os között.
    Szünet után az 52. percben a Kasza testéről leperdült labdára Tóth rácsapott és Ragadics elé játszotta, tőle Kiss L. kapta, aki 10 méterről a léc alá bombázott. 0-1. Az 57. percben Kniesz visszafelé fejelte a labdát Horváth elé, aki 16 méterről nagy erővel lőtt, az egyik belevetődő védőről szögletre perdült a labda. A 61. percben Weitner 16 méteres szabadrúgását Knotz bravúrral hárította. Négy perccel később Weitner begurítását a felfutó Nagyfalusi 25 méterről a bal alsó sarok mellé vágta. A 85. percben góllá érett a Dózsa nagy nyomása: Horváth jobb oldali szögleténél a védőkről Gracza elé perdült a labda, aki egy igazítás után a léc alá bombázta. 1 -1. A 90. percben Borbély közeli, nagy erejű lövését Hujber a kapufára ütötte, majd a lepattanó labdát másodszorra megkaparintotta.
    A büntetőpárbajban Horváth, Kalmár, Gracza, Kniesz és Fórizs értékesítette, míg Weitner elhibázta a 11 -est. Az Építőknél Kiss L, Pauli, Székely és Kovács értékesítette, Tóth és Veress büntetőjét Hujber hárította.
    Úgy kezdett a hazai csapat, hogy bizonyítani szeretné: a múlt heti súlyos veresége csak a véletlen műve volt. Erőszakosan, sok kemény belépővel ijesztgették a vendégeket, de támadásaikat jól szűrte meg a Dózsa. Igazi helyzetet nem is tudtak teremteni a házigazdák. A félidő derekán feljött a Szekszárd, akár vezetést is szerezhetett volna. A második játékrészben az Építők lőtte az első gólt, ezután a lila-fehérek mindent egy lapra téve kitámadtak, eredménnyel.
    Jók: Hujber, Nagyfalusi, Kniesz, Szabó, illetve Pauli, Kovács.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1988-08-22