magyarfutball.hu

III. Kerületi TTVE - Szekszárdi Dózsa SE 4 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 13:24
    Vereség a sereghajtó otthonában
    III. Ker. TTVE -Szekszárd 4-1 (2-0)
    Hévízi út, 600 néző. V.: Volenszki
    III. Ker. TTVE: Erdélyi - Szűcs, Márton, György, Kovács J. - Szabó I., Lukács, Tóth II. - Muraközi (Kárpáti a 76. percben), Árky, Pitini (Török a 87. percben. Edző: Vincze Géza. Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi, Kalmár, Kasza (Fórizs a szünetben), Varga L. - Szabó L, Gracza, Horváth, Boros - Pilisi, Je- lusics (Bóka a 84. percben). Edző: Teszler Vendel
    Gyors góllal kezdett az óbudai csapat: a 2. percben Varga L. felszabadító rúgása Muraközit találta el, a róla lepattanó labda a középen robogó Árky elé perdült, aki a kifutó Hujber mellett 15 méterről a bal sarokba lőtte. 1 -0. Az 5. percben Horváthtól kapott jó átadást a kiugró Boros, aki futtából, 14 méterről a léc fölé lőtt. A 14. percben Lukács indította középen Tóth ll-őt, aki két csel után Kalmártól szorongatva a felső kapufát találta el. A 32. percben Márton végzett el szabadrúgást a 16- os magasságából, élesen belőtt labdája a menteni akaró Kalmár lábáról Hujber kapujába vágódott. Öngól! 2-0.
    Szünet után a 48. percben Nagyfalusit buktatták a védők Erdélyi kapujától 18 méterre. A megítélt szabadrúgásból Horváth a jobb felső sarokba lőtte a labdát. 2-1. A 60. percben Horváth 25 méteres nagy erejű szabadrúgása a sorfalról Fórizs elé perdült, de a csatár óriási helyzetben, 8 méterről lövés helyett cselezésre vállalkozott, az önfeláldozó védők mentettek előle. Öt perccel később Márton 28 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant. A 68. percben Nagyfalusi tért ölelő partdobása után Jelusics elvetődve, 6 méterről a jobb oldali kapufa mellé vágta a labdát. A 73. percben másodszor jutott át a felezővonalon a hazai gárda, amikor Muraközi elől szögletre szereltek a dózsás védők. Pitini ívelte be a labdát, Kovács J. közelről a hálóba sodorta. 3-1. Egy perc múlva ismét Pitini ívelt be szögletet a jobb oldalról, a szekszárdi védők röviden mentettek, Tóth II. 18 méterről kapásból lőtt, a labda Varga L. lábán irányt változtatva vágódott a kapu közepébe. 4-1. A hátralévő játékrészben a Dózsa igyekezett szépíteni, de csak a kapu elé tudta szorítani ellenfelét, gólhelyzete nem akadt. Az utolsó helyezett csapat otthonában lejátszott találkozón a kerületiek nagy elszántsággal kezdtek és gyors góllal vezetést is szereztek. Ez sokkolta a lila-fehéreket, de 10 perc után átvették az irányítást, mezőnyfölényt harcoltak ki. A bekapott öngól viszont már szemlátomást eldöntötte a találkozó sorsát. A második félidőben a szekszárdiak sokkal aktívabban kezdtek, hamar szépítettek, sőt, Fórizs egyenlítési lehetőséget puskázott el. A hajrában két pontrúgást követően végleg bebiztosította győzelmét a sereghajtó. Hiába harcolt ki meddő mezőnyfölényt a Dózsa, az óbudaiak minden helyzetüket kihasználva megszerezték tavaszi első hárompontos győzelmüket. Jók: Szűcs, Márton, Kovács j., Lukács, Árky, illetve Nagyfalusi, Gracza, Horváth.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1989-04-05