magyarfutball.hu

Paksi Atomerőmű SE - Csepel SC 4 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1991/1992 , 25. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.000
  2. Tolnai Népújság: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.06, 22:12
    Paksi bravúr a Csepel ellen
    Atomerőmű SE-Csepel 4-2 (2-1). Paks 2000 néző. V. Drigán
    Paks: Hujber - Erdélyi, Gracza, Nagy Z, Szabó B. - Orosz, Márkus, Nagy L. (Juhász a 63. percben), Kákonyi - Vörös (Kádár a 63. percben.) Khalzov. Edző: Pusztai László.
    Csepel: Dr. Szieben - Tyukodi, Ács, Nagy S., Szabó M. - Gyimesi (Rottenbiller), Somogyi, Herbály (Jakab a 61. percben), Horváth - Stefanov, Hamar. Edző: Tajti József
    A 2. percben Erdélyi és Nagy Z. összeütközött, így Horváth tisztán indíthatta a kiugró Hamart, aki 12 méterről mellélőtt. A 9. percben Hamar kapott pazar átadást, átvette a labdát, lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba. 0-1. Kezdés után Erdélyi iramodott meg a jobb szélen, pontos beadását Vörös fejelte kapura, de dr. Szieben hárított. A 11. percben Kákonyi hatalmas szabadrúgása a kapusról kipattant, Khalzov visszagurítá- sát azonban nem találták el a belül érkező társak. Egy perc múlva Erdélyi beadását Khalzov senkitől sem zavartatva 10 méterről a kapu fölé fejelte. A 18. percben Kákonyi 40 méteres keresztlabdáját Márkus Vörös elé fejelte, aki 6 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 1-1. Ezután Erdélyi emelt Khalzov mellére, akinek kapáslövését a jobb alsó sarokból tornázta ki dr. Szieben. A 31. percben Kákonyi lőtt be balról a rövidsarkon álló Vörös elé, akinek csúsztatását még bravúrral védte a kapus, a következő akciónál már kapitulálni kényszerült a hálóőr. Ekkor Nagy L. labdáját 10 méterről vágta kapásból a paksi csatár a hálóba. 2-1.
    Fordulás után, a 46. percben Hamar tört be a paksi 16-oson belülre, de Hujber az utolsó pillanatban elhalászta előle a labdát. Az 53. percben Somogyi szabadrúgása a sorfalról lepattant, a labdára Hamar csapott le, s a kivetődő Hujber fölött a hálóba emelt. 2-2. A 67. percben Jakab sarokrúgását Hamar csúsztatta meg a rövid oldalon, de a labda centiméterekkel a kapu mellé ment. Az ellentámadásnál Márkus egyedül vezette rá a labdát a kapusra, de későn rúgott alá a labdának, így tisztázhatott a kapus. A 72. percben Szabó B. robogott el a balszélen, beadását röviden szabadították fel a védők, s Márkus futtából mintegy 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 3-2. A 89. percben Szabó B. kiugratását Ács fülelte le, azonban Kádár erőszakosságának köszönhetően elvette a labdát a védőtől, s 18 méterről laposan a jobb alsó sarokba bombázott. 4-2.
    Nemcsak nevében volt rangadó a két élmezőnyben tanyázó együttes találkozója, hanem iramában és színvonalában is igazolta a szurkolók és a szakemberek előzetes várakozását. A Paks nagyobb győzniakarásának és a mérkőzés végén jobb összpontosításának köszönhetően megérdemelten nyert. Jók: Márkus, Vörös, Khalzov, Szabó B., illetve Hamar, Stefanov, Ács.
    Pusztai László: - Nagyon tiszta eszközökkel játszó ellenfél legyőzésével fontos 2 pontot szereztünk.
    Tajti József: - Egyéni hibák döntötték el a mérkőzés sorsát.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1992-05-11