magyarfutball.hu

Tatabányai SC - Sabaria-Tipo SE 2 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1992/1993, 12. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 800
  2. 24 Óra: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.14, 07:14
    Nehezen kicsikart győzelem
    Tatabányai SC - Sabaria 2-1 (2-0)
    Tatabánya: 1000 néző. Vezette: Hanacsek (Bay, Kiss G.)
    TSC: Markó-Tokaji, Sebők, Csanálosi, Matics-Ignácz, Hegedűs, Máté, Deák-Lukács, Plotár (61. p. Szabó Z.). Edző: Csapó Károly.
    Sabaria: Táncsics-Szilvás (17. p. Csákvári), Háklár, Koncz, Halász-Kovács, Ódor (70. p. Kelemen), Neudl-Vidos, Koman, Farkas. Edző: Fedor Sándor.
    Már az 5. percben megszerezte a vezetést a Tatabánya. Máté indította a jobb oldalon Lukácsot, aki laposan kapu elé lőtte a labdát. A berobbanó Deák megelőzte Háklárt és 6 méterről a hálóba lőtt, 1-0.
    A 14. percben immáron másodszor kellett Táncsics kapusnak maga mögé nyúlnia. Plotár remek indításával ugyanis Máté törhetett egyedül az ellenfél kapujára. Egy ügyes csellel a vendégek kapusát is becsapta, majd a kapu jobb oldalába gurította a labdát, 2-0. Ekkor kevesen gondolták, hogy még hihetetlenül nehéz percek várnak a hazaiakra. A két gyors gól okozta sokkból rövid idő alatt kilábalt a olykor csak a tatabányai kapusnak, Markának köszönhetően maradt „szűz” az első játékrészben a kék-fehérek hálója.
    A 37. percben például Kovács ravasz cselek után 7 méterről szúrhatta kapura a labdát, de Markó óriási bravúrral kiütötte a lövést. Neudl 5 méterről ismételhetett, ám a hazaiak portása megint résen volt...
    A szünetet követően, a 46. percben Csákvári ijesztett rá a vendéglátókra, 12 méterről, a jobb oldalról alig valamivel durrantott a kapu mellé.
    Az 50. percben Sebők a 16-os vonalán elcsúszott, így Vidos zavartalanul vehette át Kovács indítását és a kifutó Markó mellett a bal sarokba helyezett, 2-1.
    Kilenc perccel később Matics iramodott meg a bal oldalon, majd pontosan tálalt középre Plotárhoz, de a középcsatár fejese a jobb kapufa tövén csattant.
    A 67. percben Szabó Z. robogott el a jobb szélen. Az alapvonal közeléből középre adta a labdát, de Lukács közeli lövése a szombathelyi kapusban elakadt.
    A 77. percben a kitörő Szabó Z. elől Koncz vetődve, kézzel ütötte el a labdát. Az egyébként látványos mutatványt a játékvezető piros lappal „honorálta”.
    NB Il-es pályafutása eddigi legnehezebb találkozóján jutott túl sikeresen a fiatal tatabányai együttes. Ez mindenképpen dicséretes. A vendég Sabaria szombaton olyan erényeket csillogtatott, amelyek az első osztályban is ritkák. Ennek ellenére, ha a hazaiak nem ijedtek volna meg saját árnyékuktól, győzelmük nagyobb különbségű is lehetett volna. így gólzápor helyett „csak” egy rendkívül izgalmas, jó iramú mérkőzést láthatott a gyér számú publikum.
    Jók: Markó, Matics, Csanálosi. Máté, illetve Táncsics, Neudl, Kovács, Vidos.
    Csapó Károly:- Nagyon-nagyon jó csapatot győztünk le. Az elején azt hittem folytatódik hazai mérkőzéseink gólzápora. Kettő-nulla után talán éppen ettől ijedtünk meg...

    Forrás: 24 Óra, 1992-11-02