magyarfutball.hu

  1. 2017.10.18, 17:02 - Csepel SC - Pécsi MFC 1999
    Csepel SC - PMFC 0-2 (0-2)
    Csepel, 400 néző. V.: Szabó Zs. 7.
    Csepel: Balázs 5 - Balogh I. 4- 2=2, Kőrösi 4, Polgár 6, Váradi 5 - Szabó 5, Papp 4, Szigeti 5, Bubcsó 5 (Balogh II. -, 73. p.) - Takács 6, Németh 5 (Siklósi 5, 58. p.). Edző: Gáspár József.
    PMFC: Sólyom 7 - Dienes 6, Barna 5 (Czeininger, -,61. p.), Földvári 5, Hudák 5-Toldi (képünkön) 8, Sipos 6, Puskás 6, Kardos 6 - Gera 5 (Plókai -, 74. p.), Kolarics 5 (Berdó 87. p.). Edző: Bozai Gyula.
    Sárga lap : Barna 5. p., Papp Z. 25. p., Kolarics 30. p„ Balogh 1.45. p., Kardos 73. p., Balázs 80. p.
    Kiállítva : Balogh I. (57. p.). Szögletarány : 7-5 (3-3).
    19. perc: Toldi ügyesen labdát szerzett, majd kilépett a védők között a kaputól mintegy húsz méterre, a leshatáron. Nem jött zavarba a helyzettől, hanem jobbal, 15 méterről a bal felső sarokba lőtt (0-1).
    45 . p.: Kolaricsot szabálytalanul szerelték a csepeli védők. Nagy készülődés után végül Puskás 18 méteres szabadrúgása utat talál...
  2. H. OSZTAPENKO SE —OROSZLÁNY 1—1 (1—0)
    Bp., Postás-pálya, 150 néző, vezette: Oláh.
    Oroszlány: Simon — Miksi, Kláris, Grósz, Filep (Hetzmann), Zsidó, Búza (Kishonti), Ambrus, Kiszi, Tamás, Szendrei Edző: Pallagi Róbert.
    A 13. percben Búza iramodott meg a jobb oldalon, beadását Kiszi 7 méterről kapu fölé fejelte. A 20. percben a felboruló oroszlányi védelem m ellett Morozsán megszerezte a vezetést a hazaiaknak 1—0. (Az első fővárosi támadás volt.). Ezután Tamás és Búza hagyott ki nagy helyzeteket.
    Fordulás után tovább tartott a vendégek lendülete. A 63. a 64. és a 75. percben előbb Szendreit vágták fel a 16-oson belül, majd a hazai védők kézzel mentettek , harmadszor pedig Tamást buktatták . Mindhárom esetben elmaradt a jogos büntető.
    A 76. percben Tamás ugrott ki a védők közül, de a lövés pillanatában a kapus felvágta a csatárt. A büntetőt Zsi...
  3. MÁV Előre—Dorog 1:0 (0:0)
    Székesfehérvár, 800 néző, vezette: Kiss G.
    DAC: Andrusch — Péntek B., Goldschmidt, Varga J. (Haraszti), Knapik, — Mészáros, Arany, Csizmadia, Laczkó (Engelbrecht), Török, Varga S. Edző: Magyar György
    A mindeddig mérsékelten szereplő hazaiak lendületes támadásokkal kezdtek, többször is veszélyben forgott a dorogi kapu. Andrusch egy fejest nagy bravúrral kapufára ütött, majd az ismételt lövést a kapufa mentette. Lassan lecsendesedtek a hazai rohamok, a dorogiak rendezték soraikat A vendégek támadókedvét. Csizmazia két jó lövése is igazolta, de azokat a kapus mentette. Feltűnő volt, hogy a fehérvári csapat néhány játékosa sokszor megengedhetetlen keménységgel küzdött és a játékvezető ezt megengedte.
    A második félidői is a hazaiak kezdték aktívabban, de Andrusch a helyén volt. Az 50. percben egy 8 méterről küldött labdát a bal felső sarokból tornázott ki a kitűnő ...
  4. H. OSZTAPENKÓ SE —DOROGI BÁNYÁSZ 0—1 (0—0)
    Budapest. 200 néző. vezette: Darnyik.
    Dorog: Belányi, Sallai (Kárpáti), Harmat, Suttovics, Borsos, Szabados, Varga, Marosvölgyi, Szenczi, Szabó (Szedlacsek), Füle Edző: Gabala Ferenc
    Népes dorogi szurkolótábor kísérte el kedvenceit a fővárosba. A bányászcsapat az első félidőt végigtámadta. azonban gólt nem tudott elérni. Az Osztapenkó SE csak a védekezéssel törődött, ezt azonban nagy fegyelemmel és eredményesen tette.
    Szünet után változatlanul nagy nyomás nehezedett a hazaiak kapujára. Előbb les címén érvénytelenítette a bíró a dorogiak által elért gólt, majd Füle tiszta helyzetben a kapusba lőtt. A 72. percben aztán egy nagyszerű támadás végén Füle parádés fejesgóllal szerezte meg a vezetést és egyben a győztes gólt. Ezután még mindkét csapat kapuja előtt adódtak helyzetek.
    A Dorog győzelmének jogosságához ...
  5. Rákosmenti TK—Dunakeszi VSE 1-1 (0-0). Rákoscsaba, 200 néző. V.: Kuntner.
    DVSE: Herczegh — Török (Újfalusi), Horváth, Kiss, Sólyom, Kriska, Mudri, Steidl, Somogyi, Törteli, Harmincz.
    Néhány epizód zavarta a találkozót, így az eredetileg kijelölt játékvezető Cseszárik megsérült, s Kuntner állt helyére. A 20. illetve 38. percben kétszer is viharszünetet tartottak a felhőszakadás, illetve a villámlás miatt. Szünet után Törteli góljával a Vasutas jutott előnyhöz, majd egyenlítettek a helyiek.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1988-06-14
  6. 2017.10.17, 16:36 - ESMTK - Érdi VSE 1988
    ESMTK—Érd 1-1 (1-1). Pesterzsébet, 400 néző. V.: Kincses. Érd: Vigh — Kiss, Csillag, Nahóczky, Szalai, Gábor, Haraszti, Habos, Kapa, Gombás, Juhász (Sebestyén).
    Mivel egyik csapat számára sem volt különösebb tét, felszabadultan játszottak az együttesek. Ebedli góljára Gombás válaszolt. Vigh kapus mellett Nahóczky és Csillag tűnt ki.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1988-06-14
  7. BKV Előre—Ráckeve 1-1 (1-0)
    Knopp Imre utca, 200 néző. V .: Rendek!.
    Aranykalász: Kovács — Juhász, Kovács II. (Gerendai), Pánti, Gerényi, Szanyi, Ács, Vígh, Weimper, Pribeli (Dán), Cséve.
    Kiegyenlített küzdelemben nem tudta emberelőnyét kihasználni a Pest megyei csapat, a 69. percben kiállítás miatt megfogyatkozott hazaiak ellen.
    Gól: Vígh. Jó : Pánti, Gerényi, Vígh és Weimper.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1988-04-21
  8. A labdarúgó NB II. 5. fordulójában nagy várakozás előzte meg megyénk két reprezentánsának, a Hatvannak és az Egernek az összecsapását. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a hatvani pályát sem, az eső ellenére azonban elfogadhatónak látszott a játéktér. Permetező esőben kezdtek és játszottak végig a csapatok:

    FC Hatvan - FC Eger Tengely Közmű 4-4 (1-2)
    Hatvan, 800 néző. V.: Veres L. (Vida, Szabó).
    Hatvan: Berecz - Szántó, Károly, Buzma, Szabó -Pilcsuk (Orovecz 28.), Csikós, Gohér, Brezovszki- Hídvégi (Tóth N. 86.), Vadas (Sabján a szünetben). Edző: Bozai Gyula.
    Eger: Molnár- Baranyai, Holtner, Hompoth - Bercsényi (Kovács a 80.), Némedi, Márton, Béres, Telek - Hajmási (Montvai a 69.), Szamosi. Edző: Csuhay József.
    Gólszerzők: Hajmási a 19., Brezovszki a 38., Telek a 45., Gohér (11-esből) az 50., Béres az 53., Gohér az 56., Sabján a 60., Szamosi (11-esből) a 75. percben.
    Sárga lap: Orovecz a 32., Baranyai a 38.,...
  9. Eger SE— Gyöngyösi Spartacus 2—0 (0—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Eger, 3500 néző. V.: .Varga.
    Eger SE: Kakas — Veigl, Fegyverneki, Patvaros, Csathó, — Fitala (Antal, a 79. percben), Mártha, Zágonyi (Pécsik, a 76. percben) — Jánosi, Stark, Dudás. Edző: Bánkuti László.
    Gyöngyös: Kovács — Eisemann, Adonyi, Ács, Kelemen — Szilágyi, Juhász, Galgóczi dr. (Horváth, az 59. percben), Vágó (Parai a 77. percben) — Ferencz, Nagy. Edző: Czimmermann Gyula.
    I A széltől támogatott Eger mezőnyfölénybe került, mégis a gyöngyösiek rúgták az első szögletet, melyből Galgóczi dr. küldte kapu fölé a labdát. A másik oldalon Dudás szöglete jóval veszélyesebben suhant el a kapu előtt. Aztán Mártha—Dudás akció végén Dudás lőtt kapu mellé. A 19. percben jobb oldali szabadrúgást követően Vágó lábáról került az alapvonalon túlra a labda. Az ellentámadás végén Jánosi jó helyzetet ügyetlenkedett e...
  10. Oroszlány—Dunai Kőolaj 3-2 (3-0)
    Oroszlány, 400 néző. Vezette: László.
    OBSK: Simon — Miksi, Kláris, Verő, Grósz, Zsidó, Tamás, Ambrus (Papp), Kiss, Kiszi, Szendrei. Edző: Pallagi Róbert.
    A 3. percben Zsidó mellel maga elé tette a labdát, s 20 méterről leadott lövése a felső lécet találta el. A 8. percben Tamás elviharzott a jobb szélen, beadását Kiss a jobb sarokba lőtte. 1-0.
    A 20. percben Grósz beadását Kiss kapura fejelte, de a kapus szögletre mentett. A 30. percben a köny- nyelműsködő vendégvédőtől Kiss elvette a labdát, egyedül tört a kapura, és a kifutó kapus mellett elhúzva, éles szögből az üres kapuba lőtt. 2-0. A 35. percben Kiss újból kilépett a védők közül, lövését a kifutó kapus Szendrei elé ütötte, aki a hálóba vágta a labdát. 3-0.
    Fordulás után, a 48. percben Tamás beadását Kiss kapásból fölé lőtte, majd két perc múl...
  11. MIM Vasas—Pénzügyőr 2-0 (1-0)
    Esztergom. 800 néző. Vezette: Horváth.
    MIM Vasas: Katona, Parragh, Fogarasi, Ormándi, György, Cserép, Hernádi J. (Meszes), Spáth, Tóth (Csapucha), Iski, Antal. Edző: Mezei József.
    A mérkőzés kezdőrúgását a Csülök vendéglő dolgozói vették meg, s a népszerű Ildikó végezte el a kezdőrúgást.
    A mezőnyben sok átadással játszott mindkét csapat, az első negyedórában a kapusoknak nem is akadt dolguk. Aztán a 18. percben Parragh bedobása után Iski az alapvonalig vezette a labdát, beadását Spáth a jobbösszekötő helyén, a védők között vette át, és 10 méterről a kimozduló kapus mellett lőtt a hálóba. 1-0.
    A 30. percben gyors baloldali Pénzügyőr ellentámadás során Peller került jó helyzetbe, éles lövését Katona lábbal kivágta. Később, a 33. percben tovább növelhette volna előnyét a MIM Vasas. Spáth labdáját Iski középre ...
  12. Sárisáp—MÄV Előre 1-1 (0-1)
    Sárisáp, 400 néző, v.: Bagyula.
    Sárisápon a Bányászcsapat. éppen csak otthonában tudta tartani az egyik pontot. a fehérváriaknak csak kevés hiányzott a győzelemhez. Góllövők: König (öngól), illetve Lakics (11-esből).
    Forrás: Dolgozók Lapja, 1987-11-17
  13. Két gólt elvettek a vendégektől
    Labdarúgó NB I. B: Fót - FC Tatabánya 3-1 (1-1)
    Fót, 800 néző, vezette: Drucskó (Ember T, Tóth S.)
    Fót: Miski - Lettrich, Vaskó, Vanczák, Szlezák [Horváth T. 92. perc) - Cseri, Csopaki [Lázár 90. perc), Kapcsos, Horváth M. - Hajdú, Jefferson [Sándor 88. perc). Edző: Sarlós András.
    FC Tatabánya: Kovács - Mogyorósi [Teplán 46. perc), Hosnyánszki, Vejmola [Papp 74. perc), Kellner - Ughy, Radnics [Tóth. 29. perc), Dupai - Vincze, Semsei. Edző: Török József.
    Az UTE juniorcsapatával felérő Fót gárdája parádésan kezdte az őszi idényrt. Két nyertes mérkőzéssel és kiváló gólaránnyal fogadták hazai környezetben a tatabányaiakat.
    Meglepően kezdődött a mérkőzés hiszen a 3. percben vezetést szerzett a vendég együttes. Szögletrúgást követően a bal oldalra átszállt labdát Balogh visszafejelte középre, és a jó ütemben érkező Ughy biztosan helyezett a kapuba, 0-1. Továbbra is lendületben maradt a tatabányai gárda, támadásai ren...
  14. Komlói Bányász- Marcali 0-2 (O-O)
    400 néző. V.: Saskőy
    Komlói Bányász: Gerstenbrein - Fodor, Augustin, Sontra - Luthár, Beregszászi, Bozai, Méhn, Geisz - Müller, Kolesánszky Edző: Gyurina József
    Marcali: Németh - Nagy, Salamon, Kovácsevics, Horváth Cs. - Farkas (Ábrahám, 63. p.), Csehi, Lukács (Máté, 55. p.), Fonnyadt - Csikvári, Piri (Tolnai, 88. p.). Edző: Menczeles Iván.
    45. p.: Kovácsevics tört kapura a jobb oldalon, Fodor a 16-oson belül rossz ütemű becsúszással szerelte. Lukács nagy lendülettel futott neki a 11-esnek, majd a jobb kapufa tövét találta telibe. 63. p.: Gerstenbreinről egy különben nem túl erős lövésből éppen Piri lába elé pattant a labda, ő pedig megörülve az ajándéknak, két méterről, laposan a kapu közepébe bombázott (0-1).
    89. p.: Sontra a 16-oson belül kézzel (bár leszorított helyzetben) ért a labdához, a megítélt büntetőt Csehi a háló bal oldalába bombázta (0-2).
    Gyurina József még a találkozó előtt kijelentette, h...
  15. Elszalasztott lehetőség

    SBTC-Ferencváros 1:2 (1:1)

    A hét végére kisütött a nap Salgótarjánban, és jó talaj várta a rekordnézőszámot ígérő találkozó játékosait. Az SBTC összeállításában több kérdőjel volt szombatig, és Kovács Imre csak közvetlenül a mérkőzés előtt jelölte ki a pályára lépő csapatot. A ferencvárosiak autóbusza pontosan 12 órakor érkezett a Karancs Szálló előtti Tanácsköztársaság térre, és könnyű ebéd után a játékosok a pályára siettek. A közönség sűrű sorokban érkezett az SKSE- stadionban, ahol a tartalékok alaposan bemelegítették a szurkolókat. A Stécé fiataljai 5:l-re hengereltek Szőllősi (2), Szlivka (2) és Angyal góljaival. „Csak a fele maradna a nagyok meccsére” — mondta egy szurkoló a találkozó végén. A játékteret tizenkétezer néző vette körül, amikor Müncz sípjába fújt., A csapatok a következő összeállításban üdvözölték a közönséget.

    Ferencváros...
  16. 2017.10.14, 08:45 - MTK-VM SK - Váci Izzó MTE 1988
    Visszavágott a Vác

    MTK-VM SK - Váci Izzó MTE 2:3 (1:3)
    Hungária krt., 2000 néző, V.: Puhl

    Gól: Szeibert. (18 és 64. p.) illetve Vig (25. p.). Mózner (31. p.>, Zvara (71. p.)
    Csere: Mózner helyett Zvara (50. p.). illetve Varga helyett Balogh (38. p.). Bognár helyett Oroszki (46. p.l.
    Sárga lap: Talapa T. («5. p.), illetve Szalai (65. p.), Kékesi (86. p.).

    A francia FC Toulonhoz szerződött Bognár György a mérkőzés első perceiben jobbnál jobb labdákat varázsolt társai fejére, lábéra. A 16. percben a váci kapus melléről kipattanó labdát a kék-fehérek házi gólkirálya, Szeibert gond nélkül helyezhette a jobb alsó sarokba. A vendéglátók támadás-hullámai közepette egy váratlan ellenakcióból még érvénytelen, a 25. percben viszont már nagyon is érvényes váci gól született. Ekkor Vig vette be 22 m-es szabadrúgásból Gáspár kapuját. A 31. percben Mózner fordított is az er...
  17. Dunakeszi VSE—Érdi VSE 0-0.
    Dunakeszi, 600 néző.V.: Herbály
    Dunakeszi: Herczeg— Török, Fekete, Kiss, Sólyom, Griska, Somogyi, Mudri, Törteli, Steidl, Harmincz (Kovács).
    Érd: Vigh — Sebestyén, Csillag, Kiss, Szalai, Gábor, Otrokocsi, Csizmadia (Haraszti), Kapa, Gombás, Habos, (Juhász).
    Egyik együttes sem érdemelt győzelmet.
    Jó: Herczeg, Török, Törteli, illetve, Sebestyén, Otrokocsi, Gombás.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1988-05-16
  18. Dunai Kőolaj — Sz. MÄV Előre 4-1 (1-1).
    Százhalombatta, 300 néző. V.: Pálfi.
    D. Kőolaj: Ádám — Török, Szigeti, Fülöp, Tepszics, Patai, Kovács (Szabados), Kövesi, Ferenczi, Palásti.
    A második játékrészben, 15 perc alatt, három gólt rúgott a Kőolaj gárdája. Gól: Róth (öngól), Nemes, Ferenczi, Patai, ill. Nitti. Jók: Nemes, Patai, Ferenczi.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1988-05-16
  19. 2017.10.13, 21:03 - Eger SE - Ferencvárosi TC 1986
    Három percen múlott
    EGER SE—FTC 1—1 (0—0)
    NB I-es labdarúgó-mérkőzés Eger, 12 ezer néző. V.: Nagy L.
    ESE: Bodolai —Szert, Fegyverneki, Varga, Jávorszky — Vojtekovszki, Smuczer, Csepregi — Hodur (Fodor a 63. percben) László, Kiss. Edző: Kiss Tibor.
    FTC: Zsiborás — Hámori, Pintér, Strausz, Keller — Szántó, Takács, Dukon — Kvaszta, Dzurják (Palkovics a 63. percben) Kincses (Zsinka az 58. percben). Edző: Dalnoki Jenő.
    (A 12 000 néző egyike a Bp. Honvéd és a válogatott középpályása, Détári Döme” volt. Feleségével két egri barátjukat látogatták meg, s mint mondta, ha már itt vannak, megnézik a mérkőzést is. A piros-kékekről a legutóbb jó benyomásokat szerzett, szerinte győzniük kellett volna ellenük. A találkozón nem szurkolt senkinek. viszont izgalmas mérkőzésben reménykedett.)
    Valahogy mi is így ültünk le a lelátókon, de azért szimpátiánkról az ESE-t biztosítottuk Még h...
  20. Igazságtalan vereség
    Dunaújvárosi Építők—Balassagyarmati SE 1 — 0 (0—0)
    Dunaújváros, 1000 néző, v.: Nyári
    Dunaújváros: Török — Garbacz, Furják, Medve, Peterdy, — Bozsik (Tatár a 83. percben), Miklós II., Simon — Hyrch (Lapu a 70. percben); Mártha, Béres. Edző: Nagy Ervin
    Balassagyarmat: Baár — Pribeli, Robb, Hornyák, Lajkó, — Fábri (Trubin a 44. percben) Erdélyi, Hugyecz, — Lucska, Kovács I., Kovács J. (Babcsán a 64. percben.) Edző: Dávid Róbert.
    A forró dunaújvárosi katlanban hazai támadásokkal indult a mérkőzés. Az első, tíz perben két nagy helyzetet is kihagytak a hazaiak. Előbb Béres, majd Miklós II. ügyetlenkedte el a lehetőséget. Ezután lábrakapott a balassagyarmati csapat. Fábri kapáslövésébe Furják lépett bele, majd távoli lövésekkel veszélyeztettek a vendégek. A Bgy. SE 4—4—2-es formációban játszott, a középpályán próbált mezőnyfölényt kiharc...
  21. Az otthon játszó Ráckeve és Kartal egyaránt döntetlent ért el. A pontszerzés elsősorban a kartaliak szempontjából dicséretes, hiszen az NB II-ből kiesett Budafok ellenében értek el 1-1-es döntetlent. Kapusuk, Radics egy héttel korábban kivédte a dunakesziek tizenegyesét, most is jól védett, a mezőny legjobbjának bizonyult.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1987-10-20
  22. Sabaria SE - MÁV Nagykanizsai TE 0 : 0
    Szombathely, 1500 néző. V.: Bodrogi.
    Sabaria: Pálinkás - Sümeghy, Varga L, Szönye, Bencsics - Kratochwill, Horváth L., Derdák - Potzmann (Tóth, az 56. percben), Séler, Horváth Z. Edző: Szabó Imre.
    MÁV NTE: Szalai — Söjtör, Gondos, Sulyok II., Doszpoth - Molnár, Karádi, Sulyok I. (Liviczky, a 86 percben) — Győrvári (Németh, a szünetben), Markán, Csordás. Edző: Németh Lajos.
    A kapuja elé élő falat húzó MÁV NTE megakadályozta a góllövésben a végig nagy fölényben játszó Sabariát. Jók: Szönye, Horváth L., Horváth Z., ill. Szalai, Doszpoth, Karádi.
    Forrás: Dunántúli Napló, 1980-04-08

  23. Olajbányász—Dorog 1:0 (0:0)
    Nagykanizsa, Olajbányász pálya, 2300 néző. Vezette: Horváth L.
    Nagykanizsa: Megyimorecz- Kozma, Englóner, Nagy, Papp - Savanyó, Balogh (Karasz, a 46. percben), Csepregi (Simonecz, a 60. percben) - Füle dr. Kelemen, Belák. Edző: Madár Gábor. Dorog: Szabó - Engelbrecht, Merényi, Varga, Kovács — Jánosi, Kránitz, Laczkó (Izsó, a 46. percben) - Hernádi, Kapitány, Kánya (Ormándi, a 68. percben). Edző: Nagy István.
    Unalmas első félidőt követően szünet után megélénkült a játék, és az 53. percben megszerezte a vezetést a hazai gárda. Bélák szabadrúgását Füle dr. három méterről nagy erővel fejelte a kapuba (1:0). Ezt követően Bélák, majd Kelemen hibázott nagy helyzetben, míg a másik kapunál kétszer is meleg helyzetben tisztázott a kanizsai kapus. A hajrában előbb Kozma, majd Kelemen ügyetlenkedett el óriási helyzetet
    Forrás: Dunántúli Napló, 1980-04-08

    ...
  24. Haladás-Olajbányász 3:0 (0:0)
    Szombathely, 4000 néző. V.: Fekete
    Haladás: Hegedűs P — Németh G„ Király, Biczó (Gombás, a 65. percben), Kecskés — Halmosi, Horváth l„ Galántai — Garics, Holdosi (Kindornai, a szünetben), Hauzer. Edző: Rátkai László
    Olajbányász: Megyimorecz — Kozma, Englóner, Simon. Papp — Savanyó, Csepregi, Balogh (Horváth, a 80. percben), Simonecz (Karasz, a 80. percben) — Füle dr., Kelemen. Edző: Madár Gábor.
    A 22. percben Holdosi Galántai elé perdítette a labdát, a középpályás lefordult a védőkről, amikor Papp a 16-oson belül buktatta. A 11-est Király rosszul helyezte, és Megyimorecz vetődve megfogta a labdát. Az 58. percben Galántai
    a bal oldalon elhúzott, becselezte magát a 16-oson belülre és ezúttal is buktatták. A büntetőt Horváth I. értékesítette (1:0). A 63. percben Galántait a kaputól mintegy 20 méterre buktatták. A szabadrúgás...
  25. MÁV NTE - Szekszárd 0:0
    Nagykanizsa, Vasutas pálya, 1000 néző. V.: Kiss G. MÁV NTE: Szalai — Markán, Gondos, Sulyok T., Doszpoth — Söjtör, Karádi, Sulyok Gy. — Molnár, Csordás (Kiss, a 64. perctől), Németh (Győrvári, a 46. perctől). Edző: Németh Lajos
    Szekszárd: Polyák — Tóth, Szlovák, Somodi, Varga — Weitner, Walter (Lauer, a 64. perctől), Adorján — Pölöskei, Koroknai, Landek (Pásztor, a 75. perctől). Edző: Magasházi József.
    ügyesen kezdtek a vendégek. A 12. percben elsőként Karádi veszélyeztetett a hazaiak részéről, de 10 méterről fölé bombázott, majd Söjtör 11 méteres szabadrúgását bravúrral ütötte ki Polyák. A 21. percben Csordás közelről hibázott, majd két perccel később Németh ügyetlenkedett el nagy helyzetet. A 37. percben Tóth 40 méteres nagy lövését Szalai a bal felsősorok elől ütötte szögletre.
    Szünet után keményedett a ...
  26. Mohács-Véméndi TE—Sopron 2:0 (1:0)
    Mohács, 3000 néző. V.: Kovács L.
    MVTE: Perjési — Farkas, Rott, Hancz, Alsóvölgyi — Dárdai L, dr. Zsolt (Kiss, a 71. percben). Berki — Schwarczkopf (Komli, a 71. percben), Lingl, Jónás. Edző: Gyévai István
    Sopron: Horváth Gy. — Tremmel, Drázsnyák, Kiss — Nagy, Németh I., Németh II., Horváth IV. — Varga, Deák, Trischler (Poór, a 65. percben). Edző: Mathesz Imre.
    A 16. percben Farkas—Rott— dr. Zsolt háromszögelés után az utóbbi a jobbra futó Lingl elé játszott, aki a kifutó kapus mellett a jobb alsó sarokba pofozta a labdát (1:0). A 20. percben Varga belőtt labdáját Deák félfordulatból kapu fölé lőtte. Az 54. percben dr. Zsolt a felezővonaltól megindult a labdával, cselekkel otthagyta a védőket, de a kaputól 22 méterre szabálytalanul megállították. A megítélt szabadrúgást Rótt nagy erővel a jobb oldali kapufa mellé bombázta. A ...
  27. Dorogi AC - Mohács Véméndi TE 2:1 (1:0)
    Dorog, 1000 néző, vezette: Palotai
    DAC: Szabó — Guzsik, Merényi, Engelbrecht, Kovács F. — Varga J., Hernádi Gy., Mészáros — Soron (Ormándi), Laczkó, Kiss L. (Izsó). Edző: Nagy István.
    A mérkőzés előtt eleredt az eső, és kitartott a találkozó befejezéséig. Lendületes hazai támadások vezették be a játékot, Kiss L. lapos, erős lövését védte elörevetödve a kapus. A 7. percben Laezkó nagyszerű lövése a felső kapufáról pattant vissza, majd Kiss L. közelről nagy helyzetből a kapu falé lőtt. A sorozatos hazai rohamok a 16. percben góllá értek. A vendégek védője szabálytalankodott a 16-os magasságában az oldalvonal mellett. Kovács F. ívelte középre a labdát, melyet Laezkó magasra felugorva élesen fejelt a jobb felső sarokba. 1:0..
    A, vendégek a középpályán igyekeztek tartani a labdát — nem sok sikerrel. A 23. percben a 16-oson belül v...
  28. Körmendi Dózsa MTE - Bábolnai SE 1 : 3 (1:0)
    Körmend, 800 néző, vezette: Hegedűs
    BSE: Krass — Csikós, Sebestyén. Horváth, Háklár, Süle, Hegedűs, Müller, Fedor — Tímár, Bocskai (Domján). Edző: Máté János.
    Idegesen kezdett a Bábolna, a hazaiak viszont nyugodtan játszottak és mindjárt a mérkőzés elején fölénybe kerültek. Az 5. percben Ivánkovics hibázott biztos 'gólhelyzetben, három perccel kérőbb Hartakovics a kapu fölé vágta a labdát, a hazaiak irányítottak, percekre beszorult a BSE. Ám a 24. percben Fedor előtt volt lehetőség, de Bocskaihoz játszott, aki viszont kapu mellé vágta a labdát. A 38. percben vezetést szerzet a Körmend. A büntetőterületen belül Süle kézzel ért a labdához. A játékvezető tizenegyest ítélt. A körmendi kapus Fata biztosan lőtt a jobbra vetődő Krass mellett a háló közepébe. 1:0
    Ezután még két helyzetet hagyott kihasználatlanul a hazai csapat. A másik ol...
  29. BUDAFOK—KOMLÓ 0:0
    Budafok, 500 néző. V.: Pádár
    Budafok: Fellegi — Gergely, Kapitány, Stefanits, Vizi— Noskó, Pajzs, Harangi — Zöldi (Tátrai, a 63. percben), Mészöly, Michna Edző: Dobesch Gyula
    Komló: Bien — Gyurina, Kovács, Lahó, Barta— Tresch, Szabó, Gallai — Hohmann, Kolesánszky, Gruborovics. Edző: Csaba Gábor.
    Küzdelmes mérkőzést vívott egymással a két csapat. A Komló ezúttal biztatóbban játszott mint az elmúlt hetekben, jól védekeztek, de a csatársor ismét gólképtelennek bizonyult. Jók: Noskó, Harangi, Mészöly, illetve Gallái, Szabó, Hohmann.
    Forrás: Dunántúli Napló, 1977-12-13
  30. Komlói Bányász SK - MÁV DAC 4 : 0 (2:0)
    Komló, 1000 néző. V.: Nagy G.
    Komló: Bien — Gyurina, Kovács, Mács, Bartha — Tresch, Hohmann — Lamm (Iván 69. perc), Martinkovics, Kolesánszky, Tóth. Edző: Meggyes Lajos
    MÁV DAC: Farkasdi — Kiss. Pálos, Kalmár, Kovács — Tóth A. (Kormos a 69. percben), Csizér (Gurbács 74. perc), Csóka, Cs. Kovács — Csollány, Varga. Edző: Bundzsák Dezső.
    A Bányász azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Az 5. percben már vezetett a Komló. Martinkovics lövését a kapus leejtette és Tóth az ötös sarkáról nem hibázott. 1:0. A vendégek rövid adogatásokkal próbálták megközelíteni a komlóiak kapuját. Az adogatásokba azonban hiba csúszott. A 12. percben Lamm labdáját Tresch emelte hajszállal a kapu fölé. A komlóiak lendületesebbek voltak. A 15. percben Csollányt Mács buktatta a tizenhatoson belül, a 11-est Pálos lőtte, a jó érzékkel hel...
  31. Répcelaki Bányász SK - Pécsi VSK 1 : 4 (0:2)
    Répcelak, 1800 néző. V.: Kőrös
    PVSK: Sulyok — Hüber, Tallósi, Szabó, Németh — Tóth (Lauer a 68. percben), Kaszás, Grünwald (Herb a 71. percben) — Szász, Réfi, Kresz Edző: Rónai István
    Répcelak: Póczik — Wittinger, Németh I., Fehér, Balogh (Pristupa az 55. percben) — Molnár, Horváth Gy. (Jáger az 55. percben), — Soós, Horváth E., Győrvári, Kovács. Edző: Szántai István.
    A 15. percben Szász ügyesen kiugrott a jobbszélen a lesre játszó védők közül, és az 5-ös sarkáról a jobb felső sarokba lőtt (0:1). A 30. percben Szász a félpályánál átjátszotta Baloghot, egyedül húzott kapura, és lövése a vetődő Póczik alatt a bal kapufa mellett csúszott a hálóba (0:2). A 69. percben Szabó középen jó csellel tisztára játszotta magát, majd a mellette futó Réfi elé tálalta a labdát, és ő a kifutó Póczik mellett a kapu közepébe lőtt (0:3). ...
  32. Honvéd Rákóczi Ferenc SE - MÁV Nagykanizsai TE 1 : 2 (1:1)
    Tata, 400 néző. V.: Dorozsmai
    MÁV NTE: Szalai — Molnár, Németh, Englóner, Sulyok II. — Kiss, Kóródi, Gergelics — Sulyok I. (Szabó a szünetben), Szélig, dr. Füle. Edző: dr. Kalocsai Aba
    Honvéd Rákóczi: Szilágyi — Sebők, Sebestyén, Filep, Baranyai - Hernádi, Csizmadia, Dobos — Méhesi (Kiss az 58. percben), Hevesi, (Ábrahám a 72. percben), Szalai. Edző: Gunyhó Ferenc.
    A 13. percben Dobos jobb oldali szögletrúgása elpattant Englóner elől, Csizmadia 18 méterről a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (1:0). A 37. percben Sebestyén hibájából dr. Füle kapta a labdát, s beadását Szélig az alsó sarokba lőtte (1:1). A 83. percben dr. Füle egyéni játék után a kapu közepén a léc alá lőtt (1:2). A végig nagyiramú mérkőzésen a nagyszerűen védekező nagykanizsaiak második félidei, lelkes játékukkal megérdemelten ...
  33. Bakony Vegyész— Szekszárdi Dózsa 3:2 (0:l)
    Veszprém, 2000 néző. V.: Eőry
    B. Vegyész: Matók — Vass L., Vass G., Horváth A., Mátyás — Németh Z., Csernyánszky, Ollé — Jugovits (Horváth a szünetben), Somogyi (Puskás a 65. percben), Cseh. Edző: Bartalfi Károly
    Sz. Dózsa: Lipovszky — Dinnyés, Szlovák, Bonnyai, Somodi — Szűcs, Tóth, Házi — Pölöskei (Valter a 74. percben), Szekeres, Zrínyi (Adorján a 74. percben). Edző: Magasházi József.
    A 32. percben Házi lefutotta a védőket, jobbra küldött labdáját az 5-ösön üresen hagyott Pölöskei a jobb sarokba gurította (0:1). A 49. percben Öllé a jobboldalon lefutott, az alapvonalról beadott labdáját Cseh okosan átlépte és a jókor érkező Németh Z. közelről a léc alá bombázta (1:1). Az 59. percben Házi beívelt szögletrugását Somodi a megtorpant védők között a hálóba fejelte (1:2). Három perccel később Ollé ker...
  34. Kaposvári Rákóczi -Sabaria 1:1 (1:1)
    Kaposvár, 3500 néző. V.: Nagy J.
    Rákóczi: Horváth — Németh, Ágfalvi, Petrók (Duschák), Csorba — Gáspár, Zentai, Rózsavölgyi — Murai, Kanyar (Bódis a 7. percben), Burcsa. Edző: Németh Lajos
    Sabaria: Pálinkás — Németh, Varga L. I., Nóth, Bencsics — Horváth, Szőnye, Kratochwill (Pál a 98. percben) — Bogáti (Varga L. II. 80 perc), Derdák, Holdosi. Edző: Szabó Imre
    Már az első percben vezetést szerzett a kaposvári csapat, Burcsa tört előre a bal oldalon, pontosan ívelt az ötös sarkán álló Gáspárhoz. A középpályás még a levegőben megszelídítette a labdát, aztán kapásból élesen lőtt a bal sarokba. 1:0. Hamarosan kiderült azonban, hogy a kaposváriak ezzel el is lőtték puskaporukat. A 25. percben egyenlített a szombathelyi csapat. Ágfalvi szöglet árán tudott csak menteni, a sarokrúgást jobb oldalról Bogáti ívelte be, s a jobb összekötő helyé...
  35. 2017.10.09, 19:33 - Soproni SE - KOMÉP SC 1980
    SOPRONI SE -KOMÉP SC 1:0 (1:0)
    A sok helyzet ellenére
    Sopron, 2500 néző, vezette: Simo. KOMÉP: Szabó — Takács (Szalontai), Bánfi, Horváth III., Rácz — Hetmann (Pfluger), Józan, Péntek B., — Horváth J., Kökény, Péntek S. Edző: Horváth Ferenc.
    Alig kezdődött el a mérkőzés, máris a KOMÉP hálójába került a labda. A 2. percben ugyanis Bánfi a hazaiak jobbszélsőjét feltartotta. a játékvezető szabadrúgást ítélt, a jól belőtt labdát Huber magasan felugorva 5 méterről Szabó kapus mellett a bal alsó sarokba fejelte. 1:0. Ezt követőén a KOMÉP fokozatosan átvette az irányítást, s jobbnál jobb helyzeteket dolgozott ki. A 12. percben Péntek S. remek cselekkel játszotta magát tisztára a balszélső helyén, jó beadását Józan alig rúgta fölé. Rögtön ezután Horváth III — Hetzmann volt a labda útja, az utóbbi a kaputól 20 méterre lövésre szánta magát, a labda a felső léc alá ta...
  36. 2017.10.09, 17:03 - Leninvárosi MTK - Eger SE 1979
    Csak egy pontra futott az utolsó fordulóban
    Harmadik helyen végzett az Eger
    LENINVÁROS—EGER SE 0—0
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Leninváros, 800 néző. V : Divinyi.
    Leninváros: Dohány—Kovács I., Derzsényi, Kovács II., Lázár—Szabolcsi, Suller (Kocsis a 77. percben), Bodolai—Palkovics, Kiss, Kapus Edző: Kontha Károly.
    Eger: Kakas—Veigli, Fegyverneki, Lengyel, Csathó—Fitala, Antal (Jánosi a 63. percben), Patvaros—Dudás, Zágonyi, Stark. Edző: Bánkuti László.
    A délelőtti nagy eső miatt átázott, vizes talajon a hazaiak kezdtek, de első valamirevaló akciójuk lesen akadt el. A másik oldalon Stark elől az utolsó pillanatban mentettek a védők. A 4. percben Dudás egyből indította Fitalát a bal oldalon, beadását Stark a bal sarok mellé vágta. A 8. percben Kakas látványosan hárította Palkovics közeli lövését. Ezután tíz percig alig történt érdemleges dolog a pályán. A 18, percben D...
  37. Biztató eredmény
    GYÖNGYÖSI SPARTACUS—KISVÁRDA 4—0 (1—0)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Gyöngyös, 900 néző. V.: Dudás.
    Spartacus: Kovács — Eisemann, Adonyi, Ács, Kelemen — Ullmann, Galgóczy dr., — Ferenc, Horváth (Szilágyi, a szünetben), Gábor (Szabó, a szünetben), Parai. Edző: Czimmermann Gyula
    Kisvárda: Szabó — Takács, Kovács, Baksa, Szűcs — Szilágyi, Gólyán, Komáromi — Bori (Tóth, a szünetben), Földesi, Kubik. Edző: Baksa Gyula.
    A kánikulai hőségben a Spartacus kezdett jobban. A 2. percben Ferencz beadása Paraihoz jutott, de ő a kapu torkában rosszul találta el a labdát. A 8. percben a határozottabb Spartacus megszerezte a vezetést. Jobb oldali partdobás után Ferencz ismét' nagyszerűen ívelt középre és a szabadon maradt Horváth az üres kapu közepébe fejelte a labdát, 1—0. A 17. percben is Ferencz volt a főszereplő, elhúzott a jobbszélen, és Szűcs csúnyán fölvágta. A kisvárdai ...
  38. Színtelen rangadó
    OROSZLÁNY—DOROG 1-0 (0-0)
    Oroszlány, 600 néző, vezette: Varga L.
    OBSK: Simon — Miksi, Tóth, Mészáros, Filep, Sipos (Herczeg), Gárdony, Palásti, Kishonti (Trampler), Bujtor, Inczédi. Edző: Máté Aladár.
    DOROG: Belányi — Ignácz (Tóth) Varga, Harmati, Schuttovics. Borsos, Csorba, Szenczi, Romfa (Guba), Mózner, Szedlacsek. Edző: Reszeli Soós István.
    A megyei rangadót nagy várakozás előzte meg. Tornvi Barnabás, a TBSC edzője és játékosai ott voltak a lelátón. Tornyi döntetlen körüli eredményt jósolt.
    A 8. percben adódott az első helyzet, Mózner 18 méteres lapos lövését Simon szépen védte. Nem sokkal később Romfa elcsípett egy hazaadást, Simon parádésan mentett, a kipattanó labdát Szedlacsek hatalmas helyzetben a kapusba lőtte. A 16. percben Szedlacsek centikkel fejelt a léc fölé. Fölényben játszott a Dorog, a 24. percben például Borsos 30 méteres s...
  39. Gyengén játszott a MÁV
    Szolnoki MÁV—Diósgyőri Bányász 0:0
    Szolnok, MÁV sporttelep, 3000 néző. Vezette: Pásztor Budapest (Vadas—Major I.) Szolnok: Cselényi — Sándor, Abonyi. Kegyes — Draskóczi, Pintér — Tóth, Csábi, Szekeres, Sós, Dobos Edzö: Fazekas László.
    Diósgyőr: Stadinger II. — Kiss, Verba. Kárpáti - Tóth, Sinkó — Szabó I., Szabó II., Bujtor, Pesti. Stadinger I. — Edző: Nagy György.
    Az eredmény csak azok számára meglepetés, akik nem látták a két csapat Küzdelmét. Szolnok kezdett szél ellen, de m ár az első percekben kitűnt, hogy nem lesz a mérkőzés olyan könnyű, mint ahogy elképzelték. Az első jó lövést is a feltűnően harcosan küzdő Bányászok adták le é s Cselényi a kellemetlenül pattogó labdát kiejtette. Csak nagy üggyel-bajjal mentettek szögletre, amiből bizony majdnem gólt kaptunk.
    Nehezen szabadult fel kapunk a nyomás alól...
  40. Tehetetlen csatársor — ismét oda az egyik pont
    KECSKEMÉTI DÓZSA—BORSODI BÁNYÁSZ 0:0
    Kecskemét — 4000 néző — vezette: Géczi.
    K. Dózsa: Czéh — Tordasi, Határ, Kerepesi — Morvai, Uzsoki II. — Fülöp, Laczi II., Vékony, Szőczey, Rozgonyi. — Edző: Szabó Géza.
    Borsod: Veres — Négyesi, Sztibor, Szamosi I. — Benkő, Asztalos — Baranyi, Hetei, Kőfalvi II., Mencsik, Vécsed. — Edző: Szeder István.
    Ideális futball-időben úgy indult a játék, hogy végre borsodi vereséget lát a közönség. Nem így történt, pedig győzhetett volna a Dózsa. Már a 2. percben nagy tapsot kap Szőczey csúsztatott fejese. A hazaiak a többet támadók, de fölényüket csak meddő szögletek jelzik. A 16. percben formás támadás végén Vékony fölé vág. A 24. percben a kitörő Fülöpöt az utolsó pillanatban szereli Szamosi. A 27. percben Fülöpöt 11-es gyanúsan szerelik szögletre. Az utolsó negyedórába...
  41. Az NB II 18. fordulójának – két kört elhalasztottak – vasárnapi rangadóján fogcsikorgató csatában nyert a Budafok
    Budafok - Baktalórántháza VSE 1-0 (0-0)
    Promontor u., 200 néző V. Mészáros I. (Szpisják, Tóth P.)
    Budafok: Deli -Németh J., Facskó, Nagy A., Máj G. -Béress (Lannert 86p), Füzi K., Schmatovich, Rontó -Horváth Z.(Szabó G. 91p), Filipovics Edző: Gelei Károly
    Baktalórántháza: Petranics- Szenes, Deák, Illés L. -Karkusz -Kozma A., Rakóczi, Andrejcsák (Ignácz 81p) -Kozma J., Török I.(Gdovin 83p) -Szabó R. Edző: Kovács János
    Kiállítva: Deák 90p
    68. perc: Németh József ívelt a Deák mellől ellépő Horváth Zoltán elé, aki elvitte a labdát a kifutó Petranics mellett, és kissé kisodródva jobbal, hat méterről emelt a kapu jobb oldalába. 1–0

    Az enyhe tavaszi időjárás következtében a pályán felengedett a fagy, így bokáig érő sár fogadta a csapatokat. A hazaiak – felkészülve minden eshetőségre – a mérkőzés előtti napokban faxon kérték a baktaiak beleegyezését, hogy a találko...
  42. Hogy a beharangozó gondolatmenetét befejezzük: egy győzelem valóban elég lett volna a baktalórántházi futballcsapatnak ahhoz, hogy az NB II-es tabella élére álljon. A Budafokkal szemben azonban gólnélküli döntetlenre végeztek Kovács János tanítványai, a pontvesztés különösen a második játékrészben látottak alapján bosszantó.

    – Most is úgy érzem, hogy mindent megtettünk a győzelemért – jelentette ki a baktalórántháziak edzője. – Irányítottuk a meccset, szünet után kifejezezetten nagy volt a fölényünk, de hiányoztak az olyan kreatív megoldások, amelyekkel át tudtuk volna játszani az ellenfél jól záró védelmét. Az első játékrészben nagyon egyoldalasok voltunk, szünetben a megsérült Ignácz helyére Pálvölgyit küldtem be azzal, hogy a másik szárnyon, a balon is minél többször a vendégek mögé kerüljünk. Ez csak részben sikerült, így kifejezetten nagy helyzetet nem is tudtunk kidolgozni. És milyen a futball, a fölényünk ellenére a végén még egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy az...
  43. Honvéd Papp József SE - Szolnoki MÁV MTE 0 : 0
    Hejőcsaba, 1000 n., v.: Csáki
    H. Papp J.SE: Gulyás — Dálnoki, Földházi, Babcsán, Bukovics — Andirkó (Munkácsi a 66. percben), Pálkovics, Kapus (Pörögi a 66. percben)— Kvaszta, Birkás, Farkas. Edző: Vágó György
    SZ MÁV MTE: Bartos — Szántai, Sebők, Porhanda, Tóth - Selyem (Batári a 60. percben), Földesi, Baran, László — Nász, Török (Szabó a 65. percben). Edző: Gelei József.
    Remek játékosgárdával rendelkezik a Papp József SE. így jó szereplése nem véletlent A Budapesti Vasas, a Ganz MÁVAG és még jó néhány klub legjobbjai kerültek katonasorba, és reprezentálják most a Honvéd együttest. Az előzetes jósolgatások alapján a nézők és a hazai szakvezetők nem is adtak sok esélyt a szolnokiaknak. Alighanem igazuk is lett volna, ha nem egy meglepően harcos piros-kék gárda lép pályára Hejőcsabán. Márpedig így történt. A 6. percben Selyem távoli lövése szállt nem ...
  44. Honvéd Asztalos János SE - Szolnoki MÁV MTE 0-2 (0-1)
    Nyírtelek, 1200 n., v.: Kóródi.
    SZMÁV MTE: Bartos — Szántai, Szabó, Csontos, Tóth — Porhanda, Baran, Tubák (Nász a 77. percben) — Selyem (Barna a 71. percben), László, Szekeres. Edző: Gelei József. Asztalos SE: Ambrus — Lengyel, Széki, Bencsik, Neumann — Petykó (Magyar a 63. percben), Buzsik, Dóka (Orosz a szünetben) — Fister, Bezzegh, Orlóczki. Mb. edző: Hidegkúti László.
    A mérkőzés előtt Gelei edző kesergett: elsősorban Sebőköt hiányolta, akinek távollétével véleménye szerint meggyengült a védelem. A hazaiak bizakodóak voltak, a szakosztályi irodában kitűzött haditérképen ez volt feltüntetve : „ASE—Szolnok, várható pont: 2.” A méretesnél valamivel kisebb pályán ismét huszárosán kezdtek a piros-kékek. Az első perc eseménye volt Baran lövése, mely Ambrusról kipattant, Selyem ismételt, — a hazai kapus szint...
  45. Nyíregyházi FC - Hódmezővásárhelyi Astra-VFC 4-1 (3-1)
    Nyíregyháza, 400 néző. V.: Mezei (Lánczos, Nyilas).
    Nyíregyháza: Feke — Szatke — Drobni, Kiss — Turóczi, Unchiás, Kovács, Göncz — Németh, Csehi, Kákóczki. Edző: Kovács János.
    Hódmezővásárhely: Soós — Márta — Luczás, Talmácsi, Bánfi — Sipos, Fazekas, Csáki, Varga, Mucsi— Bozó.Edző: Pataki Tamás
    Gólszerző: Csehi a 19. és a 48. (a második tizenegyesből), Németh a 31. és a 39., illetve Bozó a 20. percben.
    Csere: Drobni h. Sira a szünetben, Fazekas h. Szűcs az 56., Csehi h. Domokos a 60., Kákóczki h. Herczeg a 76., Mucsi h. Balogh a 78. percben.
    Sárga lap: Unchiás a 21., Csáki a 65.,Talmácsi a 77.,Balogh a 83. percben.
    19. p.: Göncz végzett el szabadrúgást a bal oldalvonal közeléből. Csehi fejére rajzolta a labdát, a volt válogatott játékosra senki nem figyelt, s így lazán a bal alsó sarokba bólintott. 1-0
    20. p.: A jobb oldalról szállt középre a labda,, többen is elvétették, nem így Bozó, aki két lépésről a kap...
  46. Komlói Bányász SK - Tiszaújvárosi FC 1-0 (0-0)
    Komló, 1000 néző. V.: Szökrény 7
    Komlói Bányász: Ádám 5 - Mosonyi 5, Augustin 6, Schuszter 5 (Sieja 78. p.), Halász 5 - Kolesánszky 5 (Pörs 5, 32. p.), Dárdai B. 5 (Gálffy - 63), Dömény 6, Geisz 5 - Szymczyk 6, Szabó Zs. 6. Edző: Dárdai Pál
    Tiszaújváros: Sinescu 5 - Vámosi 5 - Tóth 5, Sipos 5, Varga S. 5 - Kovács 5 (Szirtesi 66. p.), Farkas 5, Forgó 6, Nagy 5 (Loós 84. p.) - Ruskó 5 (Pap 72. p.), Lajkovics 6. Edző: Szentes Lázár.
    Szögletarány: 3-5 (2-3).
    Sárga lap: Mosonyi (30. p., Forgó gáncsolásáért), Dárdai B. (44. p., Forgó buktatásáért), Nagy (45. p., Pörs felrúgásáért), Lajkovics (64. p., Halász lerántásáért), Sipos (67. p., Szabó Zs. ráncigálásáért), Augustin (69. p., Farkas felvágásáért).
    9. perc: Lajkovics végzett el szabadrúgást jobbról, az alapvonaltól öt méterre. Az ötösön Farkas emelkedett legmagasabbra, fejesét Ádám tornászta ki a léc alól.
    14. perc: Mos...
  47. Vörös Meteor Egyetértés - Komlói Bányász SK 1-0
    A Komló lépett fel támadólag és már a mérkőzés elején két esetben is csak a szerencse mentette meg Landi kapuját a góltól. Egy negyed óra után alábbhagytak a komlói támadások és a 18. percben Kiss Kalmár csavart lövését csak üggyel-bajjal védte. Váltakozó játék után a 27. percben Vasas lőtt nagyon szépen, labdája a bal kapufáról vágódott a mezőnybe. A hátralévő időben is folytatódott a váltakozó játék, enyhe komlói fölénnyel. Szünet után sem változott a játék képe, mégis egy szerencsétlen véletlen folytán gólt kapott a vendégcsapat. Az 55. percben Sátori ívelt be a baloldalról egy labdát, Kiss a lövésbe belenyúlt, kezéről a kapufára, onnan pedig a hálóba pattant a labda. 1:0. A hátralévő időben a komlóiak nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért, de az már nem sikerült. Jók: Landi, Gerencsér, Bárci, Ficzere, ...
  48. Pécsi Munkás SC - Vörös Meteor Egyetértés SK 2-0 (0-0)
    PVSK-pálya, 6000 néző, vezette: Müncz.
    PMSC: Rapp — Iványi, Kocsis, Maurer, Tóth I. — Tóth II, Konrád, Borovácz — Kardos, Juhász, Zombori. Edző: dr. Dunai János
    Vörös Meteor Egyetértés: Hajdú — Bodnár, Józsa, Komáromy, Szigeti — Straub, Selenka, Siklósi — Vágvölgyi, Szuromi, Turai Edző: Rákóczi László
    Csere: a félidőben Borovácz helyett Bencsik, a 76. percben Juhász helyett Rónai, illetve a 64. percben Straub helyett Ulman, a 70. percben Vágvölgyi helyett Weimper.
    Az Újpest elleni pontszerzés visszaadta a pécsiek önbizalmát. A csapat vezetői és a játékosok bizakodva várták az Egyetértés elleni találkozót. Dr. Dunai János edző a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy Újpesten a védelem és a középpályások jól vizsgáztak, a csatároktól azonban jobb és eredményesebb játékot, főleg gólokat vár. Rákóczi László, az Egyetértés edz...
  49. 2017.10.07, 10:21 - Csepel Autó SK - Egri SC 1958
    A második félidőben jól látszó egri csapat legalább döntetlent érdemelt volna
    CS. AUTÓ-EGRI SC 2:1 (2:0)
    Dunaharaszti, 1500 néző. Vezette: Gere
    CS. AUTÓ: Glück — Kárpáti, Kulcsár, Goda — Kiss, Szigetvári — Kalász, Pásztor, Kreisz, Kerekes, Vigh Edző: Palotás Antal
    EGER: Madaras — Nagy II., Fehérvári, Tomsó— Hanus, Báder — Kelemen, Bajuhovszkv, Hídvégi, Nagy I,, Hidasi. Edző: Szentmarjai Tibor
    A dunaharaszti pálya mély homoktengerét erős oldalszél kavarta, amikor megkezdődött a játék. Eger kezdett jobban. Nagy I. elől hazaadással mentettek a védők, majd Tomsó—Hídvégi— Nagy I. volt a labda útja, az összekötő kitűnő helyzetbe került, de lövés helyett cselezni próbált és Kulcsár elvette tőle a labdát. A másik oldalon gyors támadás során Vigh az elalvó egri védők mellett teljesen tisztán kapta a labdát, Madaras azonban jó ütemben futott eléje...
  50. Nem érdemelt vereséget a KTE
    Budafoki MTE—Kecskeméti TE 4:3 (3:1)
    Budafok. 700 néző, vezette: Berta.
    BMTE: Viktorik — Nagy K„ Szöllősi, Dinnyés — Sárközi, Kapitány — Pataki, Haraszti, Kolbert, Sebestény, Ilia (Taschner). Edző: Szollár Lajos.
    KTE: Molnár — Gudricza, Pavlovics. Suhajda dr. — Franczkó. Beregi — Dinnyés (Barta I.) Szőczey, Pongrácz, Mányoki, . Parádi (Magyar). Edző: Vass János.
    Nagyszerű labdarúgó időben kezdődött el a találkozó. Néhány perces tapogatózó játék után a KTE vezetett egy igen jónak ígérkező támadást. Az 5. percben Szőczey labdájával Parádi szabadon futhatott a budafoki kapu felé, s nagy gólhelyzetben a kapu mellé lőtte a labdát. Néhány perccel később ismét Parádi lőhetett volna gólt, de ezúttal sem tudott a hálóba találni.
    A 20. percben megszerezték a hazaiak a vezetést. Sárközi hosszú, előreívelt labdáját Kolbert mintegy 5 méterről befej...
  51. DOROG—DUNAFERR 3—0 (2—0)
    Dorog, 1000 néző, vezette: Hamar.
    Dorog: Belányi — Szabados, Varga, Schuttovics, Borsos (Csorba 65. p.), — Ignácz, Marosvölgyi, Szenczi — Guba, Mózner, Szedlacsek (Tóth 80. p.). Edző: Reszeli Soós István.
    33. p.: A nagy kedvvel játszó Gubát buktatták, a szabadrúgást Schuttovics 20 méterről a jobb sarokba bombázta. 1—0.
    35. p .: Marosvölgyi G ubát indította, aki kibújt R uppert mögül és a kifutó Ságit megelőzve hálóba lőtt. 2—0.
    70. p .: Csorba kis szögletét Mózner ívelte az ötösre, a jókor érkező Szedlacsek felhőfejessel juttatta a kapuba a labdát. 3—0.
    Az ötletesen játszó Dunaferr nem tudta lelkesedésben felülmúlni a hazai gárdát. A Bányász két gyors szélsője nehéz helyzetbe hozta a vendégvédőket.
    Jók: Schuttovics, Marosvölgyi, Guba, Szedlacsek.
    Reszeli Soós István: Az eddigi legjobb ellenfelet győz...
  52. 2017.10.07, 09:52 - Pápai ELC - Marcali VSE 2001
    Pápai ELC - Marcali VSE 1-1 (0-1)
    A 46. percben egy csel után Soós a jobbösszekötő helyéről lőtt, a bal oldali kapufát találta telibe, a visszapattanó labdát Torghelle a kivetődő Bai alatt a kapu közepébe gurította (0-1). Fordulás után hamar egyenlített a hazai együttes, az 57. percben Lászka keresztlabdáját Omvecz kapta, majd egy igazítás után 32 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1-1). A hátralevő időszakban egyfolytában a pápaiak rohamoztak, de hiába alakítottak ki jobbnál jobb helyzeteket, a marcaliak hálója érintetlen maradt.
    Közepes iramú mérkőzésen az első félidőben az igen gyengén játszó középpályásai miatt hátrányba került a pápai gárda, fordulás után hiába kerültek fölénybe a hazaiak, a hősiesen védekező hazaiak döntetlenre mentették a találkozót.
    így játszottak

    Pápa, 2300 néző. Vezette: Kormos (Nagy T., Kujbus)

    Pápa: Baji - Orovecz, Lantai, Radics, Virág - Halgas, Vörös (Kozma a 46. percben), Lászka (Puglits a 65. percb...
  53. Mohács-Nagykanizsa 3-0 (2-0)
    Mohács, 1200 néző. V.: Szekeres
    Mohács: Lukács — Rumszauer, Kófiás, Katona, Reith — Becker, Ritter, Lőrincz, Gilitsch — Ratting, Hrotkó. Edző: Bözsöny János.
    Nagykanizsa: Kovács - Miklós, Martinkovics, Horváth, Szőke, (Vidos, a 64. percben) — Hegedűs, László, Iványi — Bocz, Skublics — Fuisz. Edző: Madár Gábor.
    Már a 11. percben vezetést szerzett a Mohács. Lőrincz ívelt be a jobb szélről egy szögletet, a kapus rosszul helyezkedett, így a hosszú oldalén helyezkedő Hrotkó levehette a labdát, középre gurított, ahol Gilitsch 6 méterről senkitől sem zavartatva az üres kapu közepébe passzolt. (1-0).
    Jó iramú, változatos volt a játék, s a 24. percben növelte előnyét a hazai csapat. Hrotkó jó ütemben ugratta ki a iobb szélen elfutó Beckert. A középpályás két csel után középre ívelt. Hrotkó odaért és előrevetődve 5 méterről a tehetetlen kapus mel...
  54. Baglyasaljai Bányász—Egyetértés 3:1 (félbeszakadt) Baglyasalján nagy érdeklődés nyilvánult meg a találkozó iránt. Már 3:l-es vezetést értek el a baglyasaljai fiúk, amikor a 87. percben Mágori, az Egyetértés játékosa úgy orrba ütötte Miklóst, a Baglyasalja játékosát,- hogy a bányász játékosnak eltörött az orrcsontja. A játékvezető kiállította az Egyetértés játékosát. Majd ezután egyenként elhagyták a játékteret a vendégcsapat játékosai. A sportszerűtlen eset után a játékvezető lefújta a mérkőzést.
    Forrás: Nógrádi Népújság, 1958-05-14
  55. Szállítók—Oroszlányi Bányász 1:0 (0:0)
    Fóti út, 1200 néző. V: Borossy dr.

    Szállítók: Szabó —Jerabek, Moravcsik, Blaska — Búza, Pazgyera — Farkas, Brada, Makrai II Bajzák, Zárai. Edző: Pázmándy Sándor
    O. Bányász: Gál — Triff-Árkosi, Gurszky, Kutasi — Fónay, Gáspár — Mátrai, Németh, Nagy, Galgóczy Móricz. Edző: Bödecs József

    Jó iramú, érdekes mérkőzés volt. A Szállítók végig többet támadott, de nehezen tudott megbirkózni az önfeláldozóan küzdő oroszlányi védelemmel. Az egyetlen gólt a 90. percben Blaska lőtte. Jó: Gál (a mezőny legjobbja), Triff-Árkosi, Gurszky, ill. Moravcsik, Búza
    Az Oroszlányi Bányász az NB II Nyugati csoportjában 13 mérkőzésből 6 győzelemmel, 3 döntetlennel, 24:14 gólaránnyal, 15 ponttal a 4. helyen áll
    Forrás: Komárom Megyei Dolgozók Lapja, 1958-12-03
  56. 2017.10.06, 16:01 - Szekszárdi Dózsa SC - BVSC 1978
    Szekszárdi Dózsa SC - BVSC 3-2 (2-1)
    Szekszárd. 1500 néző. Vezette: Kőrös
    Szekszárdi Dózsa: Pólyák — Szlovák, Vágó, Somodi, Bonnyai, Tóth, Szőcs, Laki, Kovács (Bosnyák a 24 percben), Boros, Házi. Edző: Magasházi József
    Nagy lendülettel kezdett a hazai együttes. A 4. percben bal oldali szekszárdi akció végén Boros ugratta ki Szócsőt, aki elől a 11-es pontnál elpattant a labda. Mezőnyfölényt harcolt ki a Dózsa, és a 12. percben a vezetést is megszerezte. Szőcs elcsípett egy átadást, húszméteres vágta után cselsorozattal betört a büntetőterületre, átadását Házi hét méterről a bal alsó sarokba vágta. 1:0. Két perc múlva Szőcs 20 m éteres szabadrúgását Pálinkás a jobb oldali kapufa segítségével kaparintotta meg. A vendégek egyre keményebb harcmodorban játszottak, Gara negyedóra alatt nyolcszor rúgta fel Kovácsot. A 16. percben aztán súlyosan megsérült a ...
  57. Montvai feje volt a megmentő
    FC Éger-Tengely Közmű- FC Hatvan 2-1 (0-0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Eger, 500 néző. V.: Ember (Török, Kispál).
    FC Eger: Varga - Bercsényi, Márkus, Bocsi, Kovács Cs. (Montvai, 65. p.) - Hajmási, Szabó L., Béres (Wohl, 46. p.), Telek - Horváth (Berecz Cs., 46. p.), Szamosi. Edző: Csuhay József.
    FC Hatvan: Berecz G. - Mucha, Orovecz, Korolovszky, Szabó Z.- Kiss, Buzma, Tóth N., Csikós - Vadas, Balázs. Edző: Fodor Imre.
    Gólszerző: Balázs a 80., Szamosi a 85., Montvai a 89. percben.
    Sárga lap: Bocsi a 20., Kovács Cs. a 30., Szabó Z. az 59. percben.
    10. perc: Béres egy igazítás után 17 m-ről lőtt kapura, de a labdát Berecz könnyedén hárította.
    23. perc: Újból Béres kísérletezett lövéssel, de a játékszer ezúttal is Berecz ölében kötött ki.
    43. perc: Tóth N. a 16-os bal oldali sarkáról Csikóshoz játszott, akinek 8 méteres fejese nem okozott gondot Vargának.
    44. perc: Balázs iramodott meg a bal oldalon, köz...
  58. 2017.10.06, 08:36 - Hatvani KVSC-Deko - Eger SE 1991
    Hatvan Deko — Eger SE 3-0 (2-0)
    Hatvan, 1500 néző. V.: Szekeres.
    Hatvan: Nagy — Nyikos, Károly, Krasnyánszky, Szabados — Tuifel, Orovecz, Gömöri, Gep- hard — Borostyán, Martinenko. Edző: Tóth Dénes.
    ESE: Bodolai — Szlifka, Csendes, Lengyel, Jávorszki — Vojtekovszki, Fegyverneki, Csőke, Aranyos — Nagy, Oláh. Edző: Bánkuti László.
    Csere: Lengyel helyett Kormos a szünetben, Tuifel helyett Farkas, Csendes helyett Csűri, mindkettő a 71. percben, Borostyán helyett Augusztin a 85. percben.
    Gólszerzők: Orovecz a 31., Martinenko a 34. és a 62. percben.
    Sárga lap: Lengyel a 35., Szlifka a 61. percben.
    Kiállítva: Fegyverneki a 88. percben.
    31. perc: Martinenko a 16-os bal sarkánál lefordult Csendesről, aki elsodorta a hazaiak csatárát. A 11-est Orovecz félmagasan lőtte a bal sarokba, 1-0.
    32. perc: Oláh 16 méteres lövése épphogy elkerülte ajobb alsó sarkot.
    34. perc: Egyérintős játék után Martinenko tisztára játszotta magát, majd a balösszekötő helyéről ...
  59. Metripond SE—Lehel SE 1:0 (1:0).
    Hódmezővásárhely, 1000 n. V.: Csáki.
    Lehel SE: Balázs—Balogh, Bukhár, Fényes, Sulyok— Németh, Gephart, Ludasi— Mosonyi, Kovács, Gulyás (Pásztor). Edző: Péczely Szabolcs
    Negyedórás tapogatózás után a kitörő Ludasit szabálytalanul állították meg a Metripond védői. A megítélt szabadrúgást Sulyok a kapu elé lőtte, a bevetődő Mosonyi előtt éppen hogy elcsúszott a labda. Ezután Fényes kapott sárga lapot Kemenes gáncsolásáért. A 22. percben a csatárok tétlenségét megunó Gephart tört előre, hatalmas lövése alig szállt fölé. Továbbra is támadásban maradt a Lehel. Formás Kovács—Gulyás akció végén Gulyás a felső lécet találta telibe. A szünet előtti percben esett a mérkőzést eldöntő egyetlen gól. Gyors jobb oldali vásárhelyi támadás végén Bárány lefordult őrzőjéről és senkitől sem zavartatva tíz méterről a kiinduló Balázs mellett megszerezte...
  60. Szarvasi Vasas—Metripond 1-0 (0-0)
    NB Il-es labdarúgő-mérközés, Szarvas, 1000 néző. V.: Mester (Hazafi, Lettrich). Szarvas: Hanyecz — Fekete, Gebri, Holp, Szemere — Bakai, Nagy, Aranyos — Major, Supka, Sebők. Edző: Pallagi Róbert. Metripond: Tóth — Talmácsi, Miklós, Leindler, Molnár — Bódi, Tasi, Bress, Jegesi — Pásztor, Maczkó. Edző: Hegedűs Ferenc.
    Csere: Leindler helyett Návay a 66., Major ih. Csalos a 69., Pásztor h. Szarvas a 78., Supka helyett Csák a 82. percben.
    Gólszerző: Szemere 11-esből az 57. percben.
    Sárga lap: Bódi a 2., Gebri a 60., Miklós a 84. percben.
    Kiállítás: Talmácsi a 69. percben.
    Szögletarány: 7:5 (3:4) a Hódmezővásárhely javára.
    A mérkőzést Bódi sárga lapja vezette be, aki a 2. percben Sebőköt alaposan helyben hagyta. Nem sokkal később a sértett futott el a bal oldalon, a vásárhelyi védők buktatták, de a Labda a tisztán álló Supka...
  61. A finisben lőtt góllal nyertek a hazaiak
    Nyíregyháza—Szarvasi Vasas 1—0 (0—0)
    NB II -es labdarúgó-mérkőzés, Nyíregyháza, 1300 néző. V.: Mester (Birincsik, Marcsok).
    Nyíregyháza: Varga — Szobonya, Kertész, Drubni, Cselószki — Csehi, Molnár, Nagy — Erdei, Bús, Cservonij. Edző: Sándor István.
    Szarvas: Hanyecz — Fekete, Luzsák, Holp, Boda, Szemere — Bakai, Rácz, Pisont — Csalos, Búzás. Edző: Pallagi Róbert.
    Csere: Bús helyett Lelt az 58., Búzás h. Kovács a 60., Boda h. Csák a 85., Nagy h. Kovács a 88. percben.
    Gólszerző: Erdei a 84. percben.
    Szögletarány: 7:1 (3:1) a Nyíregyháza javára.
    A 13. percben Hány e d bravúrja mentette meg csapatát a góltól: Erdei—Csehi támadás során nagy helyzetben mentett a szarvasi kapus, aki az ütközésnél megsérült, s két percig ápolták. A 20. percben Búzás beadását Bakai a kapu torkában elvétette. A 26. percben Csalos tört előre a jobbösszekötő helyén, remek labdáját Búzás öt méterről a kapu mellé helyezte. A 40. percben Csehi 25 méterrő...
  62. TISZAKÉCSKE-KABA 2-0 (2-0)
    Tiszakécske, 2 200 néző. Vezette: Nagy II. (Pamminger, Szűcs).
    Tiszakécskei FC: Derdák (Lengyel a 82. percben) - Herczku, Izsák, Ézsiás, Dragan, Balia L. (Török a 75. percben), Cseke, Bánföldi, Maczkó (Mike a 69. percben), Balla M, Szedlacsek Edző: Reszeli-Soós István.
    Kaba: Vadon- Ternován, Fekete,- Nagy Cs., Szentmiklósi, Géczi, Bába, Nagy A. (Farkas a 78. percben), Kacsándi, Czipf, Kelemen (Balogh a 62. percben). Edző: Paróczai Sándor.
    Sárga lap: Szentmiklósi a 18., Bába a 25., Balogh a 84., Farkas a 88., Szedlacsek a 90. percben.
    2. perc: Cseke ívelhetett be szögletet a bal oldalról. A labda átszállt a védők feje felett, Vadon a kapujában maradt és Ézsiás közelről a jobb alsó sarokba lőtt: 1-0.
    6. perc: A második kécskei akció is góllal végződött. Cseke a jobb oldalon kapott remek labdát, befelé cselezett, majd egy fordulat után a jobb szélen induló Maczkó elé tálalt....
  63. Haladás VSE - Zalaegerszegi TE 0-1 (0-1)
    Szombathely, 7000 néző. V: Vavika gólszerző: Horváth A. (19.) sárga lap: Elekes (37.), illetve Horváth A. (30.), Kovács J. (75.) piros lap: Elekes (73.) jók: Görög, illetve Szabó I., Horváth A., Rózsa
    Haladás: Kutasi - Jagodics, Mikos, Görög - Szekér, Marton, Illés, Szűcs (Berbás 46.), Tóth - Schaffer, Elekes ZTE: Vincze - Szabó II., Szabó L, Horváth J. - Dobos, Kovács L., Horváth A., Rózsa, Farkas - Varga (Pálcsa 89.), Kovács J. (Németh 76.)
    A ZTE teljesen megérdemelten győzött, mert játékban és akarásban is felülmúlta a szombathelyi csapatot.
    Forrás: Új Néplap, 1992-05-18
  64. DVSC-Epona- Tiszakécskei FC 2-0 (1-0)
    Debrecen, 5000 n. V.: Kurmai.
    Debrecen: Nagy Z. - Gojan - Vadicska, Sándor, Pető - Dombi, Böőr, Szabó T., Szatmári - Harangi, Ilea. Edző: Herczegh András.
    Tiszakécske: Tóth J. - Balla L., Izsák, Nagy L., Bujáki - Maczkó, Molnár, Bánföldi, Barna - Holló, Besserman. Edző: Gálhidi György.
    Gólszerzők: Vadicska (44.), Ilea (54.).
    Cserék: Pető helyett Ulveczki (30.), Harangi h. Sárkány (46.), Ulveczki h. Stupar (91.), ill. Maczkó h. Török (55.), Bánföldi h. Szántó (63.), Holló h. Major (67.).
    Forrás: Új Néplap, 1998-04-27
  65. Az első tavaszi fecske
    Tiszafüredi VSE City Gas-Nyírbátor 2-0 (2-0)
    Tiszafüred, 500 n., v.: Hidasi (Saskőy, Kispál).
    Tiszafüred: VARRÓ -KONDÁS- BALÁZSCSIK, Kotvász, Pessek - Polonkai, KALLÓ, Tóth (Jeczó a 70. p.), Daraban - LENGYEL (Nagy a 73. p.), Szőke. Edző: Boda Mihály.
    Nyírbátor: Babicz - Balogh - LUKÁCS, Szegedi (Lengyel a 48. p.), Kosán - Márton (Kurucz a 88. p.), Gubányi, CSAPOS, Tóth (Kovács a 68. p.) - Lőrincz, Bandics. Edző: Baracsi János.
    3. perc: Lengyel ugratta ki Szőkét, aki a kapus alatt a hálóba gurított, 1 -0.
    20. perc: Daraban ellenállhatatlanul meglódult a bal szélen, futtából középre adott labdájából Lengyel kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-0.
    Sárga lapok: Lengyel Á. a 20., Márton a 34., Tóth J. a 48., Lengyel a 90. percben.
    Kiváló időjárás, győzelemre éhes közönség - és a Tiszafüred első tavaszi győzelmének örülhetett a publikum. Korán gólokat értek el a Tisza-partiak, és ezután már hiába ...
  66. Bőcs—Jászberényi SE Vasas 1-2 (1-0)
    Bőcs, 300 néző, vezette: Takács J.
    Bőcs: Erdélyi - Menyhért, Szakszon, Kóka, Pop (Lipták) - Jeremiás, Török, Irhás, Zsarnai (Varga) - Gaál, URBIN (Bárdi). Edző: Tóth László.
    Jászberény: Róza — Gulyás, PÓTI, Lukácsi, Hídvégi - HEVESI-TÓTH, BÁRKÁNYI, Kádár, Benedek (Sontra) — Rebryk, Hamar (MOHÁCSI). Edző: Sándor István.
    Gólszerzők: Urbin (10.), ill. Hevesi-Tóth (78.), Mohácsi (87.)
    Kiállítva: Rebryk (71.)
    Mohácsi beállásával változott meg a mérkőzés képe, a Jászberény sokkal jobban játszott, mint a hazaiak, és a kiállítás ellenére is sikerült megfordítani a mérkőzést.
    Tóth László: - Négy-öt olyan játékosunk lépett pályára, aki valószínű, többet nem fog, de ez nem mentség a mai játékunkra.
    SÁNDOR ISTVÁN: - A Csapat tartását az bizonyítja, hogy tíz emberrel is meg tudtuk fordítani a mérkőzést.
    Forrás: Új Néplap, 2008-03-31

  67. Jászberényi SE—Cegléd 1-2 (0-0)
    Jászberény, 200 néző, v.: Veizer (L. Tóth, Horváth R.)
    Jászberény: Szalma- Gulyás, Lukácsi, Majzik, Hídvégi — Móczó, Bárkányi, Rebecsák (Mohácsi, 59.), Hevesi-Tóth - Hamar (Németh Gy., 59.), Bubori (Vaszicsku, 70.). Edző: Földesi Károly.
    Cegléd: Sánta - Villányi, Búzás, Miklósvári, Kenderes (Ramos, a szünetben) - Horváth D., Barna, Szabó Z., Selei (Fehér, 64.) - Medgyesi, Lendvai (Leskó, a szünetben). Edző: Soós Imre.
    13. perc: Hevesi-Tóth mesterien emelt a ceglédi védők mögé, ám mielőtt Hamar átvehette volna a labdát, Sánta a tizenhatos vonalán, merész vetődéssel mentett előle.
    16. perc: Horváth futotta meg a berényi védelem bal oldalát, centerezését Selei estében a kapu mellé vágta.
    40. perc: Medgyesi 23 méteres szabadrúgását Szalma a bal alsó sarok elől tenyerelte szögletre.
    42. perc: Hídvégi felívelését Hevesi-Tóth középre fejelte, Bubori 8 méterről kapura ollózott, a labda centikkel kerülte el ...
  68. Karcag-Budafok 2-0 (0-0)
    Karcag, 400 néző, vezette: Pánczél (Herbt, ifj. Kormányos).
    KARCAG: Bánó — Mitasz (Ulvicki, a szünetben), OROSZ, Kocsis, Donka - Kovács I. (Tóth L., 65.), LAJKOVICS, Kádár G., PALÁSTI - DOMOKOS L, Bogdány (Kádár Zs., 80.). Edző: Sándor István.
    BUDAFOK: DOMBAI - Fejős, Németh J., Hacker (Fülöp, 50.), Kővári - Rétsági - LOVRENCSICS, Fűzi, Újhegyi, Sipos (Koltai, 50.)- Urbán. Edző: Gelei Károly.
    52. perc: Palástit buktatták a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest Domokos értékesítette, l-O.
    76. perc: Villámgyors hazai kontra végén a mkapu elé berobbanó Palásti 8 méterről a léc alá bombázott, 2-0.
    Sándor ISTVÁN: - Csodálkozom, hogy ilyen játék után, hogyan állhat az utolsó helyen a Budafok.
    Gelei Károly: - Át kell értékelnem, hogy szabad-e egyáltalában a magyar labdarúgásban dolgoznom.
    Forrás: Új Néplap, 2007-05-21
  69. Gyengécske bajnoki rajt
    A legkönnyebb sorsolása talán a Karcag együttesének volt, hiszen két, tavaly is vele azonos osztályban szerepelt csapattal találkozott, a 180 perc eredménye azonban mégis nulla pont. Az osztályozó miatt túl hosszúra sikerült előző szezon, a rövid felkészülési időszak, ugyan némi felmentést adhat a kunságiaknak, ám mindez akkor is csak magyarázatnak tűnik. A Bakta ellen még csak-csak elfogadták a szurkolók a hazai vereséget, hiszen 60 percig jól játszott az újonc, de aztán elkészült erejével, s a tavalyi bajnok azonnal büntetett érte. Budafokon azonban érthetetlenül tompa volt a társaság, s az előzetesen biztos kiesőnek vélt Promontor utcaiak egyszerűen átfutottak rajta.
    Forrás: Új Néplap, 2005-08-16
  70. 2017.10.05, 19:54 - Bajai FC - Budafoki LC 1993
    Lehűtve fogyasztották Baján a Törleyt
    BAJAI FC—BUDAFOKI LC 2—0 (1—0)
    Baja, 1200 néző. Vezette: Szabó (Nagy, Arany)
    Bajai F C : Szabó— Palla, Kiss, Ádám, (Szabó Z. a szünetben), Szűcs, Kovács, Faddi, Koch, Szili (Horváth a 70. percben), Rumán, Csintalan, Edző: Rónai Sándor
    Budafoki L C : Erdélyi— Héjjas, Garas, Kozacsenkó, Szabó V., Kardos, Ódor, Bősze, Takó, Szorokin, Szabó L. Edző: Gáspár József.
    Sárga lap: Kardos a 3., Kozacsenkó az 57. percben.
    Kiállítva: Héjjas a 65. percben.
    3.perc: Rumán meglépett a felezővonalnál egy lepattanó labdával, de mire gólhelyzetbe került volna, Kardos lerántotta, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgást Faddi a kapufára bombázta.
    5. perc: Szili jobbról a kapu elé ívelte a labdát és az üresen maradt Csintalan kapásból kapura küldte, de
    csak a felső lécet találta el.
    22. perc: Faddi 40 méteres pontos átadása Rumánt hozta helyzetbe, a csatár kicselezte védőjét és a k...
  71. III. KER. TVE- TISZAKÉCSKEI FC 1-0 (0-0)
    Hévizi út, 1000 néző. Vezette: Oláh (Sóthy, Márta).
    III. ker. TVE: Csánk- Földvári, Kósa, Pálvölgyi, Metzger, Lilik, Szeibert, Juhász, Kajdy, Takács, Jankov. Edző: Rákosi Gyula.
    Tiszakécske: Nagy Zs- Szélpál, Berta, Drágán, Szoboszlai (Újfalusi 80. perc), Szántó (Maczkó 68. perc), Mike, Cseke, Tóth F., Balla M., Török. Edző: Reszeli-Soós István.
    21. perc: Balla M. lépett ki a védők közül, de 15 méterről leadott lövése centikkel a kapu fölött hagyta el a játékteret.
    25. perc: Megszerezhette volna a vezetést a Kerület, Kajdy 7 méterről a kapu mellé gurított.
    37. perc: Cseke 25 m-es nagy erejű lövését Csánk hárította.
    43. perc: Szántó ment el a bal oldalon, remekül adott középre, ám Csánk lehúzta a labdát a berobbanó csatárok elől.
    52. perc: Váratlanul megszerezte a vezetést a hazai csapat. Balról szállt be a labda, ám Nagy Zs. rosszul mozdult ki kapujából, s a védők ugyan elfejelt...
  72. 2017.10.05, 19:44 - BKV Előre SC - Bajai FC 1994
    BKV ELŐRE-BAJAI FC 2-0 (2-0)
    Budapest, 150 néző. Vezette: Gergely (Dravecz, Molnár J.).
    BKV Előre: Sárközi- Gyimesi, Horváth, Krecska, Erdélyi, Szántó, Tóth, Arató, Balázs (Fehérdi 78. perc), Soós (Molnár 70. perc), Sztrizsakov. Edző: Nagy László.
    Baja: Szabó- Kiss J., Raffai, Kiss M., Kovács B., Faddi (Ádám 56. perc), Kovács I., Horváth, Szűcs, Koch, Csintalan (Szili 56. perc). Edző: Hímer István.
    Sárga lap: Tóth 45., Gyimesi és Raffai a 76., Szántó a 77.
    percben kapott sárga lapot.
    12. perc: Koch remek cselekkel ment el a jobb oldalon, s már csak a kapussal állt szemben, ám a fiatal csatár Sárközibe lőtte a labdát.
    28. perc: Megszerezte a vezetést a BKV. Bal oldali beadás után Sztrizsakov lapos lövése akadt meg Szabó kapujának bal sarkában. 1-0.
    38. perc: Bal oldali beadás után Sztrizsakov közelről sodorta a labdát a kapuba. 2-0.
    88. perc: Kovács I. és Tóth csapott össze, a bajai játékost ölben kellett lev...
  73. Békéscsabai Előre - Pénzügyőr SE 1:0 (0:0)

    Pasaréti út, 300 néző
    V: Tófalvy
    Békéscsaba: Tóth — Kvasz, Litauszki, Szűcs, Zahorán, Kiss, Miklya, Batke, Süle, Dobó, Kasznár. Edző: Szombati György.
    Pénzügyőr: Hohmann — Csorba, Zalán, Tenta, Szabó I., Makádi, Kopfer, Koroly, Balogh, Süle. Prockl. Edző: Hortobágyi Árpád.

    Az első félidő nagy részében a hazaiak irányították a játékot.
    Szünet után hatalmas fölényben játszott a hazai csapat, de a vendégek kitünően védekeztek.
    G: Dobó.
    Jó: Tóth (a mezőny legjobbja), Kvasz, Litauszki, Szűcs, il Hohmann, Zalán, Szabó I., Makády.

    6. Békéscsaba 34 14 9 11 49:45 37
    ...
    8. Pénzügyőr 34 13 8 13 59:51 34
    Népsport, 1966. novenber 28. (Arcanum DT)

    Pénzügyőr SE - Békéscsabai Előre SC 0-1 (0-0)

    Pasaréti út, 300 néző
    V: Tófalvy
    Előre: Tóth — Kvasz, Litauszky, Szűcs, Zahorán, Kiss, Miklya, Batke, Süle, Dobó, Kasznár. Edző: Szombati György

    Sártenger és csúszós, mély talaj fogadta a cs...
  74. Martfűi MSE - Kelenföldi Goldberger SE 1-1 (1-1)
    Martfű. 600 néző, vez.: Czirják
    Goldberger: Alpár— Ignátz, Zemmel, Ruzics, Tujner, Vettlényi, Nagy, Zumpf II, Halácsi, Zumpf I, Krizmanits Edző: Goda István
    Martfű: Németh — Erdei, Seres, Horváth, Sütő, Bodnár, Botka, Nagy I, Szűcs, Olasz, Mezőteleki Edző: Csendes Imre.
    Az első veszélyes helyzet a 15. percben volt, Nagy I. keresztlabdája Olasz elől elpattant. A 20. percben a Goldberger hagyott ki helyzetet. Zumpf I. 10 méteres lövését Németh védte. A vezetést a . vendégcsapat a 23. percben szerezte meg. Sütő elvétette a labdát, az Zumpf I-hez került, aki kiugratta Nagyot és a jobbszélső 10 méteres lövése a vetődő Némethet érintve a hálóba jutott. 1:0. Két perccel később kapu előtti kavarodásból Mezőteleki 5 méterről a jobb alsó sarokba gurított. 1:1.
    Szünet után martfűi támadás végén Botka beadását Olasz 6 méterről a jobb...
  75. Mezőkovácsházi Petőfi -Ceglédi VSE 4:4 (3:2)
    Mezőkovácsháza, 200 néző. V: Ungi
    Petőfi: Budácsik — Csepreghy, Gajdos, Bányik, Kenyeres, Gigacz II. Gábor, Pasek, Boné, Sári, Szilbereisz. Edző: Herjeczki József
    Már az első percekben Liptai 20 méteres lövése beakadt. A 10. percben Papadimdtriusz nehéz szögből lőtt. Budácsik kiütötte a labdát és Csengeti a hálóba lőtt, 2:0 Pasek gólhelyzetben fölélőtt, a másik oldalon Kökény a kapufát találta el. A 25. percben Szilbereisz labdáját kiütötte a ceglédi kapus és Pasek szépített, 2:1. Ezután ismét a Cegléd, ért el gólt Kökény révén, 3:1. Néhány perc múlva Sári ugrott ki és lövése nyomán 3:2-re alakult az eredmény. A 40. percben Gábor gólját a játékvezető megadta, de a partjelző meghallgatása után les címén visszavonta azt. Szünet után a Cegléd védekezésre rendezkedett be, de a 64. percben egy jó labdát Sári mégis értékesíteni tud...
  76. 2017.10.05, 17:02 - Bajai FC - ESMTK-Bauinvest 1992
    Minden jó, ha a vége jó
    BAJAI FC—ESMTK 3—0 (1—0)
    Baja, 1200 néző. Vezette: Bába (Dravecz, Bánóczki).
    Bajai FC: Horváth Gy. (Farkas a 70. percben) — Szűcs, B. Szabó, Raffai, Morvai, Faddi (Kovács B. a 25. percben), Rumán, Kovács I., Horváth Á., Tóth, Vén. Edző: Kincses Viktor.
    ESMTK: Papp — Gabnai, Vaskó, Farkas, Kiss, Balázs, Szabó (Fehér az 56. percben), Balás, Balogh, Németh, Hudák (Sólyom a 65. percben). Edző: Dálnoki József.
    Sárga lap: Horváth Á. a 28., Németh a 31., Papp a 71. percben.
    Piros lap: Gabnai az 50. percben.
    5. perc: Balogh jobbról átívelte a labdát a bajai kapu előtt, amely a belső csatárok rárajtoltak. Közülük valaki kézzel érintette a labdát, így hiába került a kapuba, a bíró érvénytelenítette a gól.
    17. perc: Tóth 40 méteren keresztül egyedül vezette a labdát, majd a kapu tól 20 méterre lövésre szánta el magát, ám Papp remek vetődéssel hárított.
    32. perc: Gabnai a jobb oldalon az alapvon...
  77. DEBRECENI USE—BAJAI SK 3—1 (0-1)
    Debrecen, 800 néző. Vezette: Pillér (dr. Szőke, Marosvári).
    DUSE: Szabó L. - Erdei, Zsupos, Till, Pipó, — Dienes, Szabó A., Csukás, Bakó - Honti, dr. Varga. Edző: Makray Balázs.
    BSK: Farkas -Teleki, P. Szabó, Tóth, Morvai, Faddi, Sárközi, Evanics -Horváth A., Szirják, Bojás. Edző: Szőcs Lázár.
    Csere: Bakó helyett Fodor. a szünetben, Sárközi helyett Schneider az 59., Farkas helyett Székely a 73. percben.
    Sárga lap: Tóth a 45., Szabó L. a 63., Fodor a 89., Evanics a 90. percben. Szögletarány: 5—3 (0—2) a DUSE javára.
    A bajaiak támadásaival kezdődött a játék. A BSK sorra vezette a támadásokat, és legalább fél tucat biztos gólhelyzet maradt ki, mire sikerült megszerezni a vezetést. A 43. percben Sárközi már a 16-oson belül járt, amikor Pipó hátulról buktatta. A 11-est Horváth A . a hálóba lőtte . 0—1. A fordulás után változott a játék képe, és most a hazaiak támadtak többet. Az 50. percben szöglet után Till hét méterről a...
  78. KECSKEMÉTI SC—DEBRECENI USE 1—0 (0—0)
    Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Stemler (Veres, Mátyus).
    KSC: Erdei — Safranyik, Somogyi, Hofmeister, Málik, Kiss P., Meszes, Rácz, Nagy J., Ozsváth, Tóth Cs. Edző: Losonczy László.
    DUSE: Szabó L. — Erdei, Zsupos, Till, Tippó, Csukás, Szabó A., Dienes, Fodor, Dr. Varga, Honti. Edző: Makray Balázs.
    Csere: Nagy J. helyett Török a 33. percben, Honti helyett Szabó Á. a 65. percben, Fodor helyett Novák a 70. percben, Ozsváth helyett Hájer a 73. percben.
    Sárga lap: Tippó a 27. percben, Hájer a 75. percben, Tóth Cs. a 88. percben.
    Szögletarány: 11:5 (5:3) a KSC javára.
    Gólszerző: Rácz (11-esből) a 60. percben.
    Kitűnt: Meszes, Safranyik, Ozsváth, illetve Zsupos, Szabó L., Dienes.
    Szikrázó napsütésben kezdődött a mérkőzés, amelyen csak később derült ki, hogy a játék is szikrázó lesz. A nyolcadik percben Ozsváth jó lövése foglalkoztatta a debreceni kapuvédot, majd öt perccel később meghűlt a hazai szurkolók ereiben a vér: Honti közelr...
  79. A Kecskeméti TE újra idegenből tért haza három ponttal. Akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna a KTE, ha nincs rajtuk a szokásos betegség: a ziccerek elpuskázása.
    6. p.: Csordást lőtt kapura, a gólvonaltól két lépésre álló Hegedűs belekotort a labdába, ami a bal sarokban kötött ki, 0-1.
    24. p.: Hegedűs a középen érkező Yannickhoz passzolt. A KTE csatára pedig nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-2.
    33. p.: Egy jobb oldali beadást követően Nagy Zs. rosszul mozdult ki kapujából, Újhegyi 11 méterről a keresztléc alá fejelte a labdát, 1 -2.
    36. p.: Fűzi tizenegyesből laposan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 2-2.
    38. p.: Yannick gáncsolását követően tizenegyeshez jutott a Kecskemét Csordás állt a labda mögé, és a kapu bal oldalába lőtt, 2-3.
    69. p.: Jobb oldali beadást követően a vendég védők elaludtak, Újhegyi pedig 5 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 3-3.
    86. p.: Balo...
  80. Bőcs KSC - Cegléd 1-0 (1-0)
    Helyszín: Bőcs, Szabadság u. 36, 200 néző.
    Játékvezető: Bendik Gábor (Berettyán Péter, dr. Kulcsár Judit)
    Bőcs KSC: Szabó Á. - Koszó, Cséke, Martis, Vass L. - Irhás, Póti (Lipták, 46.), Ur, Ondó (Menougong, 57.) - Bardi (Molnár Zs., 75.), Urbin. Vezetőedző: Tóth László.
    Cegléd: Sánta - Tóth A., Buzás, Miklósvári, Juhász - Fehér B., Horváth D., Szabó Z., Ladóczki (Olasz, 77.) - Selei, Medgyesi. Vezetőedző: Ványi Zsolt
    Gól: Bardi (29.)
    Sárga lap: Urbin (48.), Irhás (58.), Molnár (79.) ill. Juhász (32.), Buzás (61.)
    Jók: Irhás, Bardi, Martis, Vass ill. Buzás, Szabó Z.

    29.perc Vass ment el két ember mellett a bal szélen majd középre lőtt, ahol az érkező Bardi 6 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-0.
    Forrás: Bőcsi KSC Hivatalos Honlapja (http://www.bksc.hu/merkozes/1141)
  81. Bőcs KSC - Budafoki Lombard LC 0-1 (0-1)
    Helyszín: Bőcs, Szabadság u. 36., 300 néző. Játékvezető: Veizer Roland (Takács János, Bendik Gábor)
    Bőcs KSC: Matkó - Vágó (Vass, 65.), Szakszon, Molnár, Török - Siróczki (Gaál, 46.), Irhás, Zimányi, Fekete - Urbin, Dobos. Vezetőedző: Tóth László.
    Budafok: Dombai - Fejős, Nagy A., Hacker, Kővári - Schmatovich, Ujhegyi (Lázár, 84.), Füzi K., Lovrencsics (Sipos, 90.) - Koltai, Urbán (Ezechi, 65.). Vezetőedző: Gelei Károly.
    Gól: Ujhegyi 41p
    Sárga lap: Török 53p
    Kiállítva: Kővári 62p
    41.perc A hazai védők közül Ujhegyi lépett ki, majd a kiinduló Matkó fölött a kapu közepébe emelt 13 mről., 0-1.
    62.perc Kővári megkapta második sárga lapját így idő előtt mehetett öltözni.

    Edzői nyilatkozatok
    Tóth László: - Meghatározó embereinket, nem tudtuk pótolni és ötlettelen játékunknak ez lett az eredménye.
    Gelei Károly: - Tipikusan olyan meccs volt, mint az őszi, csak most fordítva alakult az eredmény.
    Forrás: Bőcsi KSC Hivatalos H...
  82. Nem sikerült a pontszerzés a „mumustól”
    Nyírbátor - Palotás 2-1 (1-1)
    Nyírbátor, 400 néző. VEZ.: Kormos (Nagy P., Vigh.) NYÍRBÁTOR: Kormos - Szegedi, Balogh Z., Kosán - Balogh Gy., Csapos, Márton, Szabó (Szarka), Marcsek (Lengyel) - Kovács, Tóth (Lőrincz). EDZŐ: Németh Károly. PALOTÁS: Telek 5 - Udvari 4, Turcsányi 5, Hahn 4, Máté 4 (Kiss 0) - Tóth Sz. 6, Lénárt 4, Mohácsi 4 (Tuifel 0) Jele 4, (Baranyai 0) - Rob 4, Burzi 4. EDZŐ: Bodonyi Béla. GL.: Kovács, Marcsek, ill. Tóth Sz. SÁRGA LAP: Márton, Szabó, Marcsek, ill. Turcsányi, Tóth Sz., Burzi, Tuifel.

    15. perc: Lénárt futott el a bal oldalon, remekül tálalt a támadást követő M áté elé, de a vendégvédő 8 méterről, óriási helyzetben fölé fejelt.
    17. perc: Rob megkeverte az egész hazai védelmet, majd amikor százszázalékos helyzetbe került, 12 méterről a bal kapufa mellé „durrantott”.
    24. perc: Jele mintaszerű bal oldali beadására Rob rajtolt, de ezúttal 6 méterről, előrevetődve Körmös kezé...
  83. Haladás-Komló 4-0 (0-0)
    Szombathely, 4000 néző. V.: Szabó J.
    Haladás: Kutasi — Szekér, Mikos, Görög — Vidóczi (Berbás, a 61. percben), Marton, Elekes, Tóth, Szöllősi — Illés, Deéry (Somfalvi. a 77. percben). Edző: Sárosi László.
    Komló: Tábit — Lajos, Tigyi, Katona - Nagy, Schuszter (Kiszely, az 59. percben), Szatmári, Stemler, Andreidesz - Pörs, Pálcsa Edző: Kresz László.
    48. perc: Vidóczi labdájával Illés a balösszekötő helyén kiugrott, aztán az ötös sarkáról a kapu közepébe gurított (1-0).
    56. perc: Deéry remekül adott Illéshez, aki sarokkal maga elé tette a labdát, aztán a jobb sarokba gurított (2-0).
    70. perc: Elekes—Illés adogatás után Marton kapta a labdát, aki 5 méterről a bal
    alsó sarokba helyezte (3-0).
    73. perc: Illés—Elekes akció végén Berbás elé került a labda, aki a kapuson átemelve juttatta a hálóba (4-0).
    Szünet után a listavezető nagyobb ...
  84. Tatabánya-Nagykanizsa 0-0
    Tatabánya 500 néző, vezette: Ring.
    Tatabánya: Mázi- Tokaji, Hegedűs, Lahos, Matics (Deák 40. perc)- Ignácz (Pop 80. perc), Csanálosi, Máté, Takács- Lukács, Plotár. Edző: Csapó Károly
    Nagykanizsa: Csáki- Kiss, Tóth, Kepe, Iványi- Grabant, Popovics, Hegedűs L.(Domján 53. perc), Farkas- Szabó (Visnovics 84. perc) Fuisz. Edző: Németh Lajos
    Nem szerencse, inkább nagyobb összpontosítás kellett volna ahhoz, hogy a Tatabánya a 10. percben megszerezze a vezetést. Ekkor ugyanis Grabant fellökte Mátét a 16-oson belül. A büntetőt Plotár a felső lécre vágta. Ez egy meglehetősen biztos helyzet volt, ami a két pontot is jelenthette volna a hazaiaknak. A 26. percben mintaszerű összjáték után Máté a bal kapufa tövé, mellé vágta a labdát. Ez volt az első jelentős esemény, amely az első félidőben a pályán futott. Négy perccel később Ignácz szabadrúgása Lukácshoz került, aki közelről rossz irányba fejelte a labdát.
    A ...
  85. Ajkai Hungalu - TSC 1-1 (0-1)
    Ajka: 500 néző, v: Fodor (Nagy II., Arany)

    A 15. percben egy rosszul sikerült felszabadítást követően Nagy J. egyedül törhetett a vendégek kapujára, Mázit is becsapta, de Lahos jókor lépett közbe, s így elmaradt a hazaiak vezető gólja.
    A 25. percben egy gyors tatabányai támadás végén megszerezték a vendégek a vezetést. Plotár az ajkai térfél közepén jól fejelte le a labdát Máté elé, aki pontosan indította a jobb szélen felrobogó Ignáczot. A középpályás maga elé vette a labdát és 14 méterről a kapu közepébe lőtt, 0-1.
    A 33. percben Deák 17 méteres nagy erejű lövését öklözte ki, Szalóky. Egy perccel később Ignácz durrantott jó húsz méterről kapura, de az ajkai portás most is résen volt...
    Szünet után két ordító gólhelyzetet is kihagytak a kék-fehérek.
    Az 55. percben Deák már a harmadik biztosnak tűnő lehetőséget rontotta el, 8 méterről telibe találta az ajkai kapust. A 66. percben Csanálosi a bal...
  86. BÁBOLNA—DUNAKESZI 3:2 (0:1)
    Bábolna, vezette: Szőke.
    BSE: Balogh I. — Nagy, Lipóth, Kökény, Péntek — Pénzes. Benkó. Ollé — Balogh II., Tóth (Vass), Pavel. EDZŐ: Paksi Zoltán.
    Családi hangulatban (31 fizető néző) kezdődött a mérkőzés, mivel ez alatt a tv az MNK-döntőt közvetítette. (Körültekintőbb szervezést igényelne a mérkőzések kezdési időpontjának megválasztása, hiszen a területi bajnokságban ez volt az egyetlen szerdai forduló.) A BSE-ben Csikós két sárga lapja miatt nem játszhatott, az ifjúsági Nagy helyettesítette.
    Ä hazaiak támadtak, a 7. percben Péntek elől szögletre mentettek a vendégek, majd-, Benkó vágta kapu fölé a labdát. A dunakeszi ellentámadásainál a bábolnaiak jól alkalmazták a lestaktikát. A 22. percben Tóth helyzetben pontatlanul lőtt. Tíz perc múlva Balogh II. Olléhoz továbbított, már a dunakeszi kapus is elfeküdt,...
  87. 2017.10.05, 09:58 - Pénzügyőr SE - Érdi VSE 1983
    Sokat kakaskodtak

    A területi labdarúgó-bajnokság Duna-csoportjának első tavaszi fordulójából elmaradt Pénzügyőr—Érd találkozót tegnap délben játszották.

    Pénzügyőr—Érd 2-1 (2-0)
    Marczibányi tér, 300 néző. V.: Selmeczi.

    Érd: Fellegi — Rozinai, Vígh, Boross, Borbély (Kiss), Pauli, Balogh, Várnai, Juszkó, Kapa (Pörzse), Szekulidisz.
    A mérkőzés első 10 percében kétszer is megzörgették a Pénzügyőr-játékosok az érdiek hálóját. Ezután egykapura játszott a vendégegyüttes, de csak a szépítésre telt erejéből. Balogh jobb oldali beadás után nyolc méterről lőtte a pettyest a kapuba. Rendkívül gyengén bíráskodott a játékvezető, sok volt a kakaskodás, a sérülés. A 60. percben az egyik hazai focista belerúgott Juszkóba aki törleszteni akart Selmeczi mindkettőjüket kiállította. A többet támadó Érd az egyik pontot megérdemelte volna.
    Gól: Balogh. Jó: Rozinai.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1983-03-17
  88. Kiütötték a listavezetőt
    Szarvasi Vasas-Csepel SC 4—0 (0—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1500 néző. V.: Szabó J. (Aczél, Marosvári). Szarvas: Hanyecz — Fekete, Luzsák, Holp, Szemere — Pisont, Boda, Szarvas, Rácz — Csalos, Kovács. Edző: Pallagi Róbert
    Csepel: Szieben — Puglits, Ács, Gyimesi, Mikler — Tyukodi, Jakab, Huszák, Horváth — Kántor, Hamar. Edző: Tajti József.
    Csere: Tyukodi helyett Gombás a 72., Kovács h. Búzás a 80., Szarvas h. Bakai a 85. percben.
    Gólszerzők: Rácz az SC., Csalos a 70., Szarvas a 83., Búzás a 88. percben.
    Szögletarány: 7:5 (5:3) a Szarvas javára
    Jó negyedóráig mindkét csapat ismerkedett az esőtől alaposan felázott pályával. A 18. percben aztán Rácz előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Ács a jobb. kapufa tövénél mentett. A 27. percben Rácz beadását Kovács lőtte kapura, de Szieben óriási bravúrral szögletre mentett. A ...
  89. 2017.10.04, 20:50 - Mezőfalvai SE - Érdi VSE 1982
    Mezőfalva—Érd 0-0
    Mezőfalva, 600 néző. V.: Takács.
    Érd: Fellegi — Sebestyén, Vigh, Boros, Csaja, Karalyos (Várnai), Pauli, Balogh, Juszkó, Kapa, Szekulidisz (Golek).
    A lelkesen és jól játszó érdi csapat megérdemelten hozta el a számára nagyon fontos pontot Nagyon jó színvonalú volt a találkozó, viszont az rontott a mérkőzés képén, hogy a hazaiak nagyon durván játszottak, sőt a játékvezető sem állt feladata magaslatán.
    Jó: Sebestyén, Vigh, Pauli.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1982-09-14
  90. 2017.10.04, 20:45 - Érdi VSE - Mezőfalvai SE 1983
    Érdi VSE—Mezőfalva 3-0 (1-0)
    Érd, 400 néző. V.: Zsótér
    Érdi VSE: Fellegi — Rozinai, Horváth, Boross, Kiss (Kapa), Vígh, Várnai (Juszkó), Gálvölgyi, Balogh, Pauli, Szekulidisz.
    A Duna-csoport végén kullogó vendégek ellen az első játékrészben nem remekeltek a hazaiak. A folytatásban összeszedték magukat, formás támadásokat vezettek, a gólok sem maradtak el. '
    Gól: Pauli (2), Boross. Jó: Boross, Pauli, Szekulidisz
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1983-04-06

  91. Békéscsabai Előre - Gázművek 1:1 (1:0)

    Aquincum, 800 néző
    V: Szegedi Barna
    B. Előre: Tóth — Kvasz, Láza, Szűcs, Papp I, Kiss, Süle (Schneider), Mészár, Bertók, Németh, Száraz. Edző: Piller Sándor.
    Gázművek: Kocsis — Takács, Molnár, Zólyomi, Nagy, Királycsik, Tamási, Mészöly, Sitkei (Halmai), Mezei, Szabó. Edző: Béky Bertalan.

    Az első félidőben gyors, korszerű támadásokat vezetett a csabai együttes. A hazai védelem ekkor sokat bizonytalankodott.
    Szünet után feljavult a Gázművek támadósora. Mezei (Gázművek) 11-est hibázott.

    G: Németh, ill. Tamási.
    Jó: Kvasz, Láza, Szűcs, Kiss, ill. Kocsis, Takács, Nagy, Halmai.

    1. Békéscsaba 26 15 6 5 47:16 36
    ...
    13. Gázművek 26 5 11 10 37:56
    Népsport, 1968. október 28. (Arcanum DT)
    Gázművek MTE - Békéscsabai Előre SC 1:1 (0:1)

    Budapest, 800 néző
    V: Szegedi
    Előre: Tóth — Kvasz, Láza, Szűcs, Papp I, Kiss, Süle (Schneider), Mészár, Bertók, Németh, Száraz. Edző: Piller Sándor
    Gázművek: Kocs...
  92. Kisterenyei Bányász—Bp. Előre 1:1 (1:0)
    Kisterenye, 600 néző v: Rácz
    KISTERENYE: Csernák — Szeberényi II. Dobrocsi, Bertha — Bibók, Szeberényi I. — Honti, Tarlósi, Bozó, Magyar, Takács. Edző: Takács Lajos
    Bp. ELŐRE: Boros — Varga, Egervári, Csider — Korona, Csáki — Halmai, Márton, Friedrich, Burányi, Regős. Edző: Fenyvesi László.
    Az első 15 percben az Előre irányította a játékot. A hazaiak nehézkesen szőtték támadásaikat. A 20. percben Bozó átadásából Honti közelről védhetetlen lövéssel szerezte meg a vezetést. A következő percben Kaszás két méterről a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagtya ki. A gól után Tarlósi megsérült, s ettől kezdve a jobbszélen statisztált. A hazaiak tíz emberrel is fölénnyel játszották. A 65. percben a szórványos elöretámadások egyikéből, a vendégek szögletet harcoltak ki s Burányi beadását a .vetődő Csernák a gólvonalról kiütötte....
  93. Salgótarjáni BTC - Debreceni Kinizsi SE 0-1 (0-1)
    Salgótarján, 1500 néző, v.: Ádám (Lója, Varga S.)
    Debreceni Kinizsi: Vadon — Bezzegh, Garamvölgyi, Takács, Sebők — Leiszt, Rajzinger, Kalapos, Andrikó — Bruder (Barna, 75. p.), Pásztor (Magyar. 84. p.). Edző: Makray Balázs. SBTC: László — Nagy, Juhász, Zimonyi, Babcsán — Poór, Urbányi, Lipták (Oláh B. 46. p.) — Sváb, Jónás. Bartus (Becsei, 46. p.). Edző: Haász Sándor
    Csaknem félóra telt el az első játékrészből említésre méltó esemény nélkül, csupán Babcsán és Bruder váltakozó kimenetelű különmérkőzése borzolta a kedélyeket. Az első feljegyeznivaló viszont annál jobban elszomorította a hazai szurkolókat. A 28. percben Andrikó nagyszerű indítása nyomán, a hátulról felfutó Sebők maga mögött hagyta Nagyot, s a 16-os oldalvonalától, balról, nehéz szögből, a kimozduló László mellett élesen lőtt a bal alsó sarokba. 0-1.
    A válasz ...
  94. NAGYKANIZSA—DOROG 3-1 (2-0)
    Nagykanizsa, 5000 néző, v: Vukman.
    Dorog; Belányi — Szabados, Schuttovics, Szépvölgyi, Németh P., Hernádi (Szenczi a szünetben), Harmath, Inczédi, Romfa (Marosvölgyi a szünetben), Mózner, Szedlacsek. Edző: Gabala Ferenc.
    Az Olajbányász azonnal átvette a mérkőzés irányítását. A 12. percben Németh P. sárga lapot kapott. A 14. percben a hazai Szőke nagy kapufát rúgott 25 méterről. A 16. percben Belányi egy távoli bombát bravúrral hárított. A 19. percben vezette az első említésre méltó támadását a Dorog, Inczédi lőtt a kapu mellé. A 21. percben nagy tűzijáték volt a dorogi kapu előtt, Belányi ismét bravúrral hárított. A 23. percben a balról belőtt labdát Szőke tíz m éterről a kapufa segítségével a hálóba bombázta. (1-0). A 35. percben Vidos a 11-es pontról lőtt egy jobb oldali beadás után a hálóba. 2-0.
    A második f...
  95. Mohács - Sabaria-Tipo 0-0
    Mohács, 900 néző, V: Holczimmer
    Mohács: Antal- Kósa (Rigó, az 58. percben), Rumszauer, Kófiás, Reit- Becker, Markin, Kovács L . (Nagy E., a 22. percben), Ratting- Takács, Hrotkó Edző:Gyévai István
    Sabaria: Táncsics- Háklár, Koncz, Kovács Zs., Csákvári -Neudl, Ódor, Baranyai (Pécsi, az 56. percben), Szilvás- Sziffer (Kelemen, a 83. percben), Vidos Edző: Fedor Sándor.
    Az első 10 percben - felváltva- két gólhelyzetet is kihagytak a csapatok, előbb Takács, majd a 9. percben Neudl puskázta el közeli ziccerét.
    Negyedórányi érdektelen mezőnyjátékot követően sajnálatos sérülés történt - Kovács L .-t társai ölben vitté k le a pályáról, mint később megtudtuk, a középpályásnak kifordult a bokája. A sérülést követően Hrotkó, majd a 35. percben ismét Neudl került kecsegtető helyzetbe- egyikőjüknek sem sikerült gólt szereznie, ugyanúgy nem , ahogy két perccel később a védők közt egyedül kilép...
  96. Oroszlányi Bányász-Paksi SE 1 -0 (1-0)
    Oroszlány, 600 néző. V.: Segovits
    Oroszlány: Simon L. - Miksi, Kláris, Verő, Tót - Zsidó (Simon T. az 55. percben), Barabás (Kishonti a 82. percben), Selymes - Tamás - Kiszi, Szendrei. Edző: Tornyi Barnabás. Paks: Kun - Héregi, Gracza, Fábián - Kerepeczky,' Márkus, Blatt, Horváth P. (Somogyi a 25. percben), - Kádár, Takács, Szomor (Kolarics a 40. percben). Edző: Dr. Puskás Lajos
    Góllal kezdett a hazai csapat Horváth P. a partvonal mellett elvesztett egy labdát a kétségbeesetten menteni igyekvő Fábián Kiszi elé gurított, aki egyedül törhetett kapura, és 10 méterről a hálóba lőtt 1 -0. A 8. percben Blatt 17 méteres szabadrúgása a kapu fölött hagyta el a játékteret A 14. percben Horváth végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, lövését Simon háritotta. Egy perc múlva egy szöglet után Kiszi fejelt a kapu fölé. A17. percben Zsidó kilépett a védők közül, átemelte a labdát Kun felett de Gracza a gólvonalon még menteni tudott E...
  97. Szekszárdi Dózsa-Dunaferr SE 1-1 (1-1)
    Szekszárd, 2500 néző. V.: Hazafi
    Szekszárd: Mausz - Nagyfalusi, Kalmár, Varga F., Kasza - Farsang, Bozsér, Dienes (Máté a 75. percben), Horváth Cs. - Varga L, Bóka. Edző: Teszler Vendel
    Dunaferr SE: Sági (Bita a 22. percben) - Gróf, Boldoczki, Miskovicz, Ruppert — Ress, Sztanó, Varga, Dupai (Kovács a 72. percben) - Szauer T., Lengyel. Edző: Jakab Elek. Egyperces gyászszünettel adózott a két csapat és a közönség a héten elhunyt Szlávik András, az MLSZ JB elnök emlékének. Az 5. percben Bóka várt ki kecsegtető helyzetben, aztán három perccel később a vendégek szereztek vezetést. Lengyel 28 méteres nagy erejű, lapos szabadrúgása megcsúszott a vizes fűvön és a bal alsó sarokba vágódott a labda. 0-1. A 14. percben Bozsér-Varga L. volt a labda útja, a csatár 14 méteres nagy erejű lövése Ságiról kivágódott, Sztanó kétségbeesetten szögletre mentett. Mint kiderült: a vendégek kapusa megsérült röviddel ezután cserét kért. A 25. ...
  98. Zalaegerszegi TE - Mohácsi FC 2-0 (2-0)
    Zalaegerszeg. 900 néző. V.: Oláh
    ZTE: Balázs-Dobos, Csepregi, Sárközi (Belső a 72. percben) — Németh l„ Rózsa, Németh T., Karbuczky— Boda (Kovács L. a 77. percben), Péter, Kovács J. Edző: Kereki Zoltán
    Mohács: Antal- Újvári, Kófiás, Katona, Reit (Szabó a 85. percben) — Kovács, Hrotkó, Laczkovics, Ritter — Martina (Várda a 83. percben), Ratting Edző: Bőzsöny János.
    Már az első negyedórában végleg eldönthette volna a mérkőzést a ZTE. Futószalagon alakította ki jobbnál-jobb helyzeteit, de eredmény nélkül. Végig kézben tartotta a játék irányítását, s az első félidőben meg is szerezte mindkét gólját A Mohács a mezőnyben tetszetősen adogatott, de a zalaegerszegi kapura veszélytelen volt. A szünetben a ZTE szurkolói közül aligha gondolhatta volna valaki, hogy milyen izgalmassá válik a találkozó hajrája. A hazaiak visszaestek, többet támadott a...
  99. Komlói Bányász SK - III. Kerületi TTVE 2-1 (2-0)
    Komló, 500 néző. V .: László
    Komló: Tábit — Miklós, Toma, Vukman, Andreidesz- Katona, Tigyi (Szatmári, a 46. percben), Hohmann, Lukács (Boday, a 70. percben) -Takács, Stemler Edző: Kresz László
    III. kér. TTVE: Zay - Kriszt, Tóth I., Tóth A. Kovács - György, Szabó (Pitini, a 70. percben), Tóth II. I., Lengyel (Gelics, a 70. percben) — Muraközi, Árky. Edző: Eich László
    A játékosok többsége még nem ért labdához, amikor a fővárosiak már két góllal vezethettek volna. Az első percben Árky pörgetett nagyszerűen Tóth II. felé, de a középpályás 12 méterről a kapu mellé lőtt. Két perccel később Árky csatártársának, Muraközinek teremtett helyzetet, de ő sem tudott élni a lehetőséggel.
    A következő 20 perc sem hozott lényeges változást, a kerületiek futballoztak jobban, gólt mégis a Komló ért el a félidő ...
  100. 2017.10.04, 09:45 - Paksi SE - Zalaegerszegi TE 1989
    Paksi SE-Zalaegerszegi TE 3-3 (2-1).
    Paks, 1100 néző. V.: Fekete
    Paksi SE: Kun - Héregi, Gracza, Blatt, Fábián - Kolarics, Török (Somogyi a 83. percben), Takács, Horváth P. -Kádár, Szomor (Pásztor a 88. percben). Edző: Vábró József
    ZTE: Huszár (Andorka a szünetben) - Dobos, Horváth A., Csepregi, Rezi - Ballai (Purger), Rózsa, Wittmann - Kálmán, Kovács, Boda. Edző: Kereki Zoltán
    Az 5. percben Wittmann bal oldali szöglete nyomán Boda lövése keresztben suhant a kapu előtt. A 8. percben Szomor elviharzott a jobb szélen, majd visszasarkalta a labdát Töröknek, akinek beadását Kádár az ötösről a léc alá vágta. 1 -0. A 18. percben a zalaegerszegi védők buktatták Takácsot a kaputól 22 méterre. Horváth P. nagy erejű szabadrúgása kipattant Huszárról és a berobbanó Kolarics 8 méterről nem hibázott. 2-0. A 19. percben jobb oldali vendégtámadás végén Rózsa beadását Kovács 10 méterről a kapuba fejelte. 2-1. A 35. percben az előretörő Horváth P. lövése a felső lécet súrolva hagyta el...