magyarfutball.hu

Szekszárdi Polgári SE - EMDSZ-Soproni LC 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1992/1993, 20. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500
  2. Tolnai Népújság: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.30, 09:30
    Szekszárd PSE-Soproni LC 2-1 (1-0).
    Szekszárd, 1500 néző. V: Nagy II. J.
    Szekszárd: Mausz- Koller (Pilisi a 77. percben), Dzsinovics, Agapov, Nagyfalusi- Naumkin, Bozsér, Kvanduk, Kalmár- Varga, Mészáros (Horváth J. a 84. percben). Szakosztály-igazgató: Teszler Vendel
    Sopron: Milchram- Varsányi, Udvardi, Katona, Árpási- Borsos (Horváth B. a 68. percben), Chiratcu, Nagy, Korsós (Balaton az 50. percben)- Ördög, Majoros. Edző: Györfy László
    Hatalmas lendülettel kezdett mindkét csapat, az első tíz percben egy-egy szöglet jelezte a támadókedvet. Igazi helyzet azonban nem akadt, lévén a vendégek jól alkalmazták a lestaktikát, Dzsinovicsék pedig jól romboltak. A 20. percben vezetést szerzett a Szek
    szárd: Mészáros szögleténél többen már gólt kiáltottak, ám Milchram Dzsinovics fejesét a gólvonalról még mentette, Agapov másodszorra a bal sarokba fejelte a labdát. 1-0. Egy perc múlva Mészáros iramodott meg, pontos beadását a berobbanó támadók elől Katona zavarában a felső lécre vágta. Rákapcsolt a Szekszárd, beszorította ellenfelét, sorozatban érte el szögleteit. Korsós sokadik durva belépőjének Kvanduk volt a szenvedő alanya. A 35. percben Mészáros remekül ugratta ki Vargát, akinek a lövését Milchram biztosan védte. A 40. percben Varsányi szabadrúgását Majoros közvetlen közelről fejelte kapura, Mausz szögletre ütötte a labdát. Aztán újabb soproni akciónál a már elvetődött Mausz szerencsével hárította a védőkön irányt változatott lövést.
    Fordulás után eseménydús negyedóra vezette be a második játékrészt, amelyben Varsányi második sárga lapja után kiállításra került, majd a 60. percben a sorozatosan reklamáló Győrfi edzőt, toVábbá a soproni klubelnököt Nagy II. János játékvezető „eltanácsolta" a a kispadról. Fokozatosan feljött a Sopron, ember- hátrányban is átvette az irányítást. A 73. percben Koller mellől Ördög hátrahúzva, ollózva lőtt a léc mellé. Két perccel később Ördög lefutotta Kollert, ügyesen középre gurított és az érkező Nagy a kapu közepébe lőtt. 1-1. A 86. percben Pilisi szögletét Varga négy méterről a jobb sarokba fejelte. 2-1.
    A tapogatódzó erőfelmérést sutba vágva, kezdés után egymásnak ugrott a két csapat, s mindvégig nagy iramú, parázs hangulatú mérkőzést vívott. Vezető gólja után a Szekszárd, a félidő hajrájában a Sopron szorongatott. Fordulás után parázs hangulatban folytatódott a játék. A vendégek erejét, tartását dicséri, hogy feledtetve ember- hátrányukat átvették az irányítást, s egyenlítettek. A véghajrában szerencsével nyertek a házigazdák.
    Teszler Vendel: - Harcos, nagyon jó ellenféllel szemben ma gyengébben ment a játék, de az mindenképpen bíztató, hogy ilyen mérkőzést is meg tudtunk nyerni.
    Győrfi László: - Végig az történt a pályán, amit mi akartunk. Tíz emberrel több gólhelyzetet dolgoztunk ki, a vereségünk igazságtalan.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1993-04-13