magyarfutball.hu

  1. BKV ELŐRE—DOROG 2-0 (1-0)
    Budapest, Sport utca, 1500 néző, vezette: Puhl.
    Dorog: Simon — Kilián (Guba), Csapó, Harmath, Kasza, Borsos — Szenczi, Bánföldi, Sikesdi — Arany, Szatmári. Edző: Reszeli Soós István.
    A dorogi szurkolók igazi rangadóhangulatot varázsoltak a Sport utcai pályára. A 10. percben Hódosi a védők mögé került, beadását Simon nagyszerű vetődéssel hárította. A 14. percben Szántó beadását Kovács vette át a dorogi 16-os vonalnál, a védők mögé lépett, lesen, de a partjelző nem jelzett, így Kovács tisztán lőhetett a bal alsó sarokba. 1-0. A 80. percben eldőlt a meccs. Hódosi beadását Horváth a dorogi védők asszisztálása mellett kotorta be a kapuba. 2-0. A 89. percben Arany került egy csel után helyzetbe a 16-oson belül, a kapus mellett is elhúzta a labdát, aki elbuktatta, de a bíró sípja ezúttal is néma maradt.
    Reszeli Soós István: — Ilyen szurkolás mellett illett volna ezt a rangadót legalább döntetlenre hoznunk. A csapatban megvolt az akarat, de túl nagy vol...
  2. Bekkek csatárszerepben
    A két szélsőhátvéd volt a főszereplő a Széktóiban
    A két hátvéd - Koszó Balázs és Farkas István - góljainak köszönhetően ismét győzött hazai pályán a Kecskeméti TE. A lila-fehérek az eddigi három itthoni meccsükön hét pontot szereztek. „Nagyon lejtett a hazai pálya” - nyüatkozta a meccs végén a vesztes gárda mestere, Rácz László. A másik fél oldaláról ezt nem egészen így látták. Az első félidőben két tizenegyest is számon kértek a hazai hívek Erdős József sporttárson. Egy szinte száz százalékig az volt: a 16. percben a vendégek büntetőterületére betörő Csordás Csabát a BKV védője klasszikus mozdulattal kaszálta el. A játékvezető továbbot mutatott. Nem ez volt egyébként az egyetlen helyzete a Kecskemétnek, már az első tíz percben vezethettek volna a hazaiak, akik a félidőt jelző sípszóig hatszor találták el a BKV kapuját. A közlekedésiek pedig mindössze egyszer tették ezt. Jól működött a KTE hátsó alakzata, a két eltiltott védő, Ivan Lovrics és Gyagya Atti...
  3. Látványos játék, gyors gólok
    A mérkőzés jegyzőkönyve
    Kecskeméti SC—DVTK 6—2 (3—1) •
    Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Kovács II. L.
    KSC: Erdei — Málik, Somogyi, Babis S, Szabó B. — Hoffmeister, Czéh, Rácz — Freppán, Tóth Cs., Kiss. Edző: Szentmihályi Antal.
    DVTK: Veréb — Szlífka, Leskó, Mida, Takács — .Dózsa, Fükő, Szemere, Kiss — Lengyel, Kölln. Edzői! Száger György.
    Csere: Lengyel helyett Farkas a szünetben. Tóth Cs. helyett Fórizs a 65., Szemere helyett Tóth, Czéh helyett Nagy 3. a 78. percben.
    Sárgalap: Szllfka a 33., Mida a 74. percben.
    Szögletarány: 6:3 (3:3) a KSC javára.
    Lendületes kecskeméti támadásokkal kezdődött a játék, aminek gyorsan meglett az eredménye. Az ötödik percben a lesre játszó védők között Szabó B. egyedül vállalkozott kitörésre. Két védőn is túljutott, majd a lövése a kapusról Kiss elé pattant, aki laposan a kapu közepébe lőtt. 1—0.
    A 7. percben Hoffmeister hosz- szan előre ívelt labdáját Tóth Cs. fejjel megcsúsztatta. Az egymásra váró vé...
  4. Hamisan muzsikált a karmester nélküli zenekar
    KECSKEMÉTI SC—METRIPOND 0—1 (0—0)
    Kecskemét, 400 néző. Vezette: László Gy. (Ring, Lőrincz).
    KSC: Nagy Zs. — Fekete, Bukó, Safra- nyik. Kovács, Kiss P. (Hofmeister az 52. percben), Kiss F. (Tóth F. a 17. percben). Bállá, Pauk. Balogh, Török. Edző: Pataky Tamás.
    Metripond: Tóth — Talmácsi, Márta, Molnár, Kovács, Bódi (Verók a 64. percben), Csáki, Tasi, Oltványi (Vass az 55. percben), Földvári, Brindas. Edző: Lukács József.
    Sárga lap: Safranyik a 40., Tasi a 75. percben.
    17. perc: Jobb oldali beadást követően Pauk az oldalhálóba fejelt, de úgy, hogy közben az egyik vásárhelyi védő is „besegített”, így szöglet lett a dologból.
    20. perc: A mérkőzés első lövése: a jobb oldalról befelé cselező Török alig lőtt a kapu mellé.
    30. perc: Talmácsi Jelentette Törököt, a játék vezet ö 'nagyvonalüan éltékiníett á szigorúbb büntetéstől...
    33. perc: Török erőszakosan labdát szerzett a vásárhelyi tizenhatoson belül, betört az ötösre, ...
  5. Szarvasi Vasas-Eger SE 4—3 (2-1)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1000 néző. V.Szekeres (Veres, Nyilas)
    Szarvas: Hanyecz — Fekete, Luzsák, Holp, Szemere — Pisont, Szarvas, Boda, Sebők — Csalos, Kovács F. Edző: Pallagi Róbert
    Eger: Bodolai — Lengyel, Csendes, Fegyvemeki — Vojtekovszki, Oláh, Horváth, Aranyos, Jávorszki — Kormos, László. Edző: Bánkúti László.
    Csere: Sebők h. Bress a szünetben, Jávorszki h. Rácz a 70., Kormos h. Csűri a 70., Csalqs h. Csák a 73. percben.
    Gólszerző: Kovács F. a 20., László a 37., Kovács F. a 40., Pisont az 59., Szarvas a 66., Oláh a 82. és 90. percben.
    Sárga lap: Lengyel a 12., Csendes a 80. percben.
    Szögletarány: 8:3 (4:0) Szarvas javára.
    A középkezdés után a Szarvas azonnal támadásba lendült. A 6. percben Kovács F. éles beadása után az egriek önfeláldozóan mentettek Csalos elől. A 11. percben Boda 15 méteres lövése Bodolairól kipattant, másodszorra mentett az egri portás. A 12. percben Oláh jó cselek után az üres kapura gurított...
  6. A Körös-partiaknak árt a siker
    Szarvasi Vasas—Budafoki MTE 1-2 (1-1)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1000 néző. V.: Vida (Nyilas, Bába)
    Szarvas: Hanyecz 6 — Zahorán 6, Holp 5, Mihalache 6, Gebri 5 — Brakszatórisz 4, Pisont A. 4, Szlopóczki 5, Cziglédszky 5—Trucka 4, Rácz 4. Edző: loan Patrascu
    Budafok: Lipták 7—Martin 6—Takó 6, Szabó 6, Héjas 5, Sirmán 6 — Tcodoru 7, Csiba 6, Szorokin 7 — Sári 6, Varró 8. Edző: Sárközi Lőrinc.
    Csere: Héjas helyett Frick (5) a szünetben, Sári h. Bősze (-) a 80. percben.
    Gólszerző: Szorokin a 6., Pisont A. a 18., Varró a 92. percben.
    Sárga lap: Szlopóczki az 53-, Gebri a 77., Sári a 77. percben.
    Szögletarány: 3:6 (3:2) a Budafok javára.

    A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek meg Muska Jánosról, a Szarvas volt játékosáról, aki a napokban hunytéi.
    Meglepetéssel vették tudomásul a nézők, hogy a szarvasi védelem oszlopa, Hirmler nem tudta vállalni a játékot sérülése miatt.
    Az újabb meglepetés a 6. percben érkeze...
  7. Nyolc emberrel jobban megy
    Debrecen—Békéscsabai Előre FC 1—1 (1—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Debrecen, 3000 néző. V.: Stamler (László Gy., Nagy L)
    Debreceni VSC: Mező 5 — Balogh 5, Nagy L. 7, Sándor Cs. 6, Szilágyi M. 5 — Bernáth 7, Sándor T. 7, Szilágyi T. 4 — Tóth Gy. 7, Váczi 7, Marginean 4. Edző: Nagykaposi Elemér
    Békéscsaba: Baji 5 — Szenti 6, Ionut 6, Zahorán 5, Ottlakán 6-2=4 — Árgyelán 6-2=4, Belvon 6, Kurucz 6, Manaila 4 —- Miklya 6-2=4, Horváth 5. Edző: Pásztor József.
    Csere: Manaila helyett Kasik (5) a szünetben, Horváth h. Major L. (-) a 65., Szilágyi M. h. Földvári (-) a 83., Szilágyi T. h. Nagy Cs. (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Tóth Gy. a 45., Szenti a 86. percben.
    Sárga lap: Árgyelán a 25., Szenti a 30., Ottlakán a 40., Marginean a 70. percben.
    Kiállítva: Ottlakán a 41., Árgyelán a 77., Miklya a 79. percben.
    A debreceniek korszerű támadásokkal kezdtek, lerohanták ellenfelüket és az első negyedórában a román Marginean akár két gólt is szerezhetett ...
  8. A játékkal adósak maradtak
    Szarvasi Vasas—Budafok 1—0 (0—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 900 néző. V.: Vida (Lőrincz, Holczimmer)
    Szarvas: Halász 6 — Bakai 4, Hirmler 6, Holp 6, Boda 5 — Pisont 4, Bress 4. Rácz 5, Bakos 5 — Búzás 4, Szarvas 4. Edző: loan Patrascu
    Budafok: Hegyesi 4 — Szabó V. 5, Parragh 5, Bátyi 5, Sirmán 4 — Martin 5, Takó 5, Horváth 6, Balogh 5 — Kozma 4, Babinszki 6. Edző: Sárközi Lőrinc.
    Csere: Bress helyett Csák (5) a szünetben, Bakai h. Cziglédszky (6) a 63. percben.
    Gólszerző: Rácz a 83. percben.
    Sárga lap: Holp a 63., Szabó V. a 66., Cziglédszky a 67., Pisont a 83., Martin a 85. percben.
    Szögletarány: 7:3 (0:3) a Szarvas javára.
    Már a 3. percben veszélyes helyzet alakult ki a fővárosiak kapuja előtt, amikor Hegyesi egy távoli szabadrúgás után kiejtette a labdát, de nem járt arra senki... Ezután sokáig hullámzó mezőnyjáték folyt a pályán, említésre méltó esemény a 21. percben történt, amikor fővárosiak szögletrúgása után Babinszki ...
  9. Tatabánya-Rába ETO 0—0
    Tatabánya, 3000 néző. V.: Piller.
    TATABÁNYA: Tőkés — Miksi (Banica 88.), Váczi, Udvardi, Hegedűs — Lázár, Máté (Simon 66.), Csanálosi — Süveges, Kiszi, Szekeres
    RÁBA ETO: Végh — Csikós, Bimbó, Sánta (Bordás 46.), Virág — Urbán, Rugovics, Bognár — Csertői (Tóth 65.), Plotár, Farkas.
    Kiállítva: Urbán (55.).
    A 84. percben Süvegest Farkas a 16-oson belül felvágta, a játékvezető 11-est ítélt. Váczi bal alsó sarokba tartó labdáját azonban Végh szögletre ütötte.
    Jóiramú mérkőzésen a győriek egy pontja mindenesetre teljesen megérdemelt.
    Jó: Udvardi, Váczi, Máté, ill. Végh, Virág, Bimbó.
    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1991-09-30
  10. Veszprém— Videoton- Waltham 4—4 (0-3)
    Veszprém, 4000 néző. V.: Hartmann.
    VESZPRÉM: Andorka — Varga, Lantai, Csik, Szécsi — Kiss (Csomai a szünetben), Bánki, Kelemen — Kénoszt, Süle, Vass (Horváth a szünetben)
    VIDEOTON: Mitring — Molnár, Németh, Kuttor, Vadász — Dubecz, Csucsánszky (Kutasi 65.), Sallói, Bekő (Paul 55.) — Vajda, Takács.
    Gól: Horváth, Kelemen, Szécsi (11-esből), Süle, ill. Takács (2), Vajda, Sallói.
    Kiállítva: Lantai (70.), ill. Molnár (55.).
    Meglepetésre nyomban a Videoton ragadta magához a kezdeményezést. A veszprémiek képtelenek voltak felvenni velük a versenyt. Az első 45 percben szinte csak egy csapat, a székesfehérvári volt a pályán, s egyéni akciókból jöttek a gólok is. Fordulás után merőben megváltozott a játék képe — ekkor sokáig a veszprémiek „szórták” a gólokat. A 80. percben Kénoszt már elhúzta a labdát a kapus mellett, amikor az utána futó Kutasi az ötösön fölvágta. A 11- est Szécsi nagy erővel rúgta a kapuba, 3—4. A 83. percben Süle cselezt...
  11. FTC—Kispest- Honvéd 0—0
    Üllői út, 16000 néző. V.:NagyL.
    FTC: Balogh — Telek — Lipcsei, Kuznyecov — Páling, Simon, Patkós, Albert (Balogh a szünetben), Keller — Schneider, Deszatnik (Wukovics 64.)
    KISPEST-HONVÉD: Gulyás — Csábi, Csepregi, Plókai — Urbányi, Kovács, Bérczy, Csehi — Pisont (Halmai 60.), Negrau (Molnár 76.), Vincze.
    A tévéközvetítés miatj nem volt telt ház az Üllői úton, de az extra biztonsági intézkedések mégis megtalálták a „közellenséget”: a rendezők az újságírókat próbálták minden eszközzel távol tartani a közepes kilátást nyújtó helyektől.
    Az 5. percben egy legurított szabadrúgást Lipcsei 20 m-ről. alig lőtte a bal sarok mellé. A zöld-fehérek kerültek fölénybe, de a kapuig ritkán tudtak eljutni. Negyedóra múltán változott a helyzet — a Honvéd is veszélyeztetett.
    Szünet után több mint 15 percig a kapuk környékére sem került a labda, a kemény küzdelem jobbára egyérintős alapon folyt.
    Az utolsó negyedórára mindkét oldalon elfogyott az ötlet, a kezdemén...
  12. 2017.11.23, 20:13 - MTK-VM SK - Újpesti TE 1991
    MTK-VM—UTE 2—2 (1—1)
    Hungária krt., 5000 néző. V.: Varga S.
    MTK-VM: Zsiborás — Talapa, Híres, Bognár, Kecskés — Ivanics (Szabó a szünetben), Vancsa, Balog T., Keresztúri — Jován, Pölöskei (Kriszt a szünetben)
    UTE: Brockhauser — Tomka, Szőnyi (Varga 30.), Szabó, Szlezák — Miovecz, Rubold, Kaspar, Lovász (Véber 76.) — Eszenyi, Tiefenbach
    Gól: Pölöskei, Szabó, ill. Eszenyi, Kecskés (öngól).
    Kiállítva: Keresztúri (18.).
    A kezdőrúgás előtt egy kedves és egy furcsa esemény szórakoztatta a nézőket: Pölöskei Gábort egy szép vázával és egy nagy virágcsokorral köszöntötték 300. NB I-es mérkőzése előtt, miközben kiderült, hogy Bácsi Sándornak nem érvényes az orvosi igazolása, így helyette Tiefenbach lépett pályára. A rangadó-matiné sokkal jobban rászolgált a nevére, mint a szombat esti Üllői úti játék.
    Jó: Jován, Bognár, Balog, ill. Rubold, Eszenyi, Tiefenbach.
    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1991-09-30
  13. 2017.11.23, 16:43 - Nyíregyházi FC - FC Hatvan 1995
    Megílletődötten futballozott a Hatvan
    Nyíregyháza - FC Hatvan 4-0 (2-0)
    NB II.-es labdarúgó-mérkőzés. Nyíregyháza, 2000 néző. V: Hrabovszky (Mezei, Szabó I.).
    Nyíregyháza: Feke - Szatke, Drobni, Barna, Göncz - Kovács, Bagoly, Besenyei, Csehi
    - Sira, Domokos. Edző: Tóth János.
    Hatvan: Nagy I. - Varga, Károly, Szabados, Cseresznyik - Karkusz, Nagy Gy. T., Orovecz, Bíró - Németh, Austin. Edző: Tóth Dénes.
    Csere: Nagy Gy. T. helyett Gephard a 46., Sira helyett Ádámszki az 55., Kovács helyett Lelt a 66., Cseresznyik helyett Tóth D. a 79. percben.
    Gólszerző: Kovács a 12., Besenyei a 18., Bagoly a 88., Lelt a 90. percben.
    Sárga lap: Károly, a 29., Karkusz a 4L, Kovács a 68. percben.
    10. perc: Domokos kilépett a védők közül és 11 méterről a felső lécet találta el.
    11. perc: Orovecz 16 méterről alig lőtt kapu mellé.
    12. perc: Varga késlekedett a labda elrúgásával, Kovács elfutott és a bal sarokba lőtt, 1-0.

    18. perc: a hatvani védők röviden szabadítottak fel, Be...
  14. öt gól, két kiállítás
    Pécsi MFC - Szeged-Dorozsma ESK 4-1 (2-0)
    Pécs, 1000 néző. V.: Megyebíró 8.
    PMFC: Tarlósi 0 - Szabados 7 - Dienes 6, Kislőrincz 6 - Tomka 6, Gera 8 (Farkas -, 68. p.), Kutas 6, Sipos 6, Romanek 7 - Azoitei 6 (Hofecker -, 89. p.), Balázs 6 (Tóth Gy. -, 81. p.). Edző: Róth Antal.
    Szeged-Dorozsma ESK: Csehó 6-2=4 - Magyar 5 (Vukadinovics 5, a szünetben), Tóth-Kovács 4 - Szentmiklósi 5, Szabó B. 4 (Udvari 4, a szünetben) - Farkas 4 (Barna 5, a szünetben), Stefanov 5, Ferenczy 5, Kenései 5-2=3 - Miklós 4, Molnár 5. Edző: Vágó Attila.
    (Kisebb vita alakult ki a mérkőzés előtt, mert a vendégek piros-fekete mezt hoztak magukkal, így a PMFC átöltözött, kék-sárgában játszottak a hazaiak.)
    Szép őszi időben fél órán keresztül unalmas, lanyha iramú mérkőzést láthatott a vártnál is kevesebb néző. Húsz perc után a szegediek úgy érezték, van esélyük arra is, hogy meglepjék a hazaiakat, hiszen ebben az időszakban a pécsiek szinte semmi értékelhetőt nem nyújtottak. ...
  15. A támadókedv gól nélkül kevés
    Soproni FAC - Komlói Bányász SK 2-1 (1-0)
    Sopron, 700 néző. V.: Vad 7.
    Sopron: Bíró 6 (Milchram -, 79. p.) - Guti 6, Sipos 5, Czipó 6-2=4 - Kiss 6 (Kovács 5 -, 32. p.), Filipovics 6, Török 4 (Kelemen Zs. -, 61. p.), Csernák 6, Hornyák 6 - Tikosi 5, Mikóczi 6. Edző: Supka Attila
    Komlói Bányász: Herbert 6 - Both 5, Korcsmár 6, Dömény 6, Halász 6-2=4 - Béres 6, Dárdai B. 6, Gálffy 5, Priol 5 - Stern 6, Nagy A. 5 (Kovács 6, 59 p.). Edző: Dárdai Pál.
    31. perc: Mikóczi átemelte a labdát a 16-os vonal előtt a rárohanó Korcsmár, majd a kifutó kapus fölött is, és az ívelése a hálóban kötött ki (1-0).
    54. perc: Csemák lapos szögletét Czipó az ötösről a kapu közepébe gurította. (2-0).
    63. perc: Czipó a felezővonalnál kézzel ütött bele a labdába, és mivel volt már egy sárgája, ezután a piros következett.
    67. perc: Egy bal oldali bedobás az ötösön landolt, Dömény a labda mellé nyúló Bíró mellett a kapu jobb sarkába pöccintett. (2-1).
    88. perc: Ha...
  16. Szarka „meglopta” a vendégeket
    Matáv SC Sopron-Szolnoki MÁV Neusiedler 2-0 (1-0)
    Matáv SC Sopron: Borsi 6 -Földvári 6, Szabados 7, Nagy J. 6, Sánta 6, Bognár 6, Perger 5, Todorovics 6, Majoros 5, Földes 5 Takács 5 Edző: Mihalecz István
    Szolnoki MÁV: Gelei 6 - Kohári 6, Fehér 5, Szalai 5-2=3, Major L. 6, Ludasi 5, Horváth 6, Bontovics 5, Draskóczi 6, Major S. 5, Fedor 4 Edző: Rubold Péter
    Sopron, 1000 néző, vezette: Szarka (5) (Ákos, Boda).
    Csere: Földes h. Varga K. (5) a szünetben, Fedor h. Bernáth, Bontovics h. Lucza, mindkettő a 64., Majoros h. Simon a 70., Perger h. Fülöp a 76., Major S. h. Balogh a 77. percben.
    Sárga lap: Gelei a 24. (buktatásért), Takács a 25. (lerántásért), Sánta a 32. (buktatásért), Horváth a 38. (rossz becsúszásért), Fehér az 57. percben (lerántásért).
    Piros lap: Szalai a 71. percben (utolsó emberként lerántotta Takácsot).
    23. perc: Egy hosszan előrevágott labdára Takács rajtolt, Gelei kifutott, rávetődött a labdára, Takács átesett rajta, a...
  17. Botlott a listavezető
    Kiskunfélegyháza-Demecser 1-0 (0-0)
    Kiskunfélegyháza, 300 néző. V.: Sápi (Szabó, Németh)
    Kiskunfélegyháza: Banó-Márics, Karsai, Nagy, Fekete, Siber, Truczka, Csincsák, Fórizs (Szalai 85. p.), Samu (Újfalusi 50. p.), Zahorecz. Edző: loan Patrascu
    Demecser: Szőr - Horváth, Szűcs, Hudák, Drobni, Balogh T., Seres (Gombkötő J. 65. p.), Brankovics, Balogh J., Szilágyi, Pitács (Gombkötő S. a szünetben). Edző:Eszenyi Dénes.
    Gólszerző: Fórizs a 80. percben.
    Sárga lap: Hudák a 45., Siber az 54., Balogh T. a 70., Nagy a 75. percben.
    80. p.: Siber lövése Szűcsről Fórizs elé pattant, aki közelről hatalmas gólt ragasztott a demecseri kapuba. 1-0
    Szakadó esőben nagy iramú, élvezetes játék folyt a pályán. A változatos mérkőzésen mindkét kapu többször forgott veszélyben, de a kapusok nagyszerű napot fogtak ki. A hajrában aztán bepréselt egy gólt a hazai csapat, és ez eldöntötte a találkozót. Balszerencsés körülmények között szenvedte el első vereségét a listavez...
  18. A Sényő nem akar kiesni!
    Hódmezővásárhelyi Astra-VFC - FC Sényő 0:2 (0:1)
    Hódmezővásárhely, 500 néző V.: László (Herbály, Sápi)
    Hódmezővásárhely: Soós — Sípos, Márta, Talmácsi, Luczás — Fazekas, Győri, Varga, Csáki, Bánfi — Bozó. Edző: Pataki Tamás.
    Sényő: Mező — Sinka, Barna, Rubóczki, Stefanik — Bernáth, Kovács, Horváth, Paulik — Tóth, Balogh. Edző: Falatovics László
    Csere: Balogh h. Lilt a 66., Horváth h. Torda a 80., Paulik h. Ványi a 82., Varga h. Balogh a 84., Győri h. Szűcs a 86. percben.
    Gólszerző: Tóth a 44., Kovács (11 -esből) a 87. percben. Sárga lap: Sínka a 32. percben.
    7. p.: Egy előrevágott labda már túlszállt a hazai kapuson, de Bernáth 5 méterről nem tudta bevenni az üresen maradt „ketrecet”.
    20. p.: A sényői kaputól 18 méterre szabadrúgást végzett a Vásárhely. A veszélyesen középre kanyarodó labdára Győri startolt, akinek 5 méteres lövését Mező nagy bravúrral védte.
    25. p.: Horváth egyedül tört kapura, futás közben azonban kisodródott, így 11 mét...
  19. 2017.11.22, 23:43 - FC Sényő - Diósgyőri FC 1996
    Nem mágia, papírforma..
    FC Sényő - Diósgyőri FC 1:6 (0:2)
    Sényő, 1800 néző. V.: Piller (László, Varga).
    Sényő: Dvojcin — Czap, Barna, Torda, Sinka — Bemáth, Rubóczki, Horváth, Balogh — Ványi, Stefanik. Edző: Falatovics László.
    Diósgyőr: Hanyecz — Földvári, Pintér, Farkas A., — Varga, Farkas J., Tábori, Vitelki — Dancs, Lakatos, Bíró. Edző: Verebes József.
    Csere: Vitelki h. Kotula a 41, Tábori h. Buliga a 45., Bemáth h. Paulik a 67., Dancs h. Tóth D. a 76., Stefanik h. Svelta a 79. percben.
    Gólszerzők: Farkas A. a 20. és a 30., Kotula az 53. és a 60., Bíró a 62. és 76., Paulik a 90. percben.
    Sárga lap: Tábori a 23., Pintér az 55. percben.
    Kiállítva: Czap a 25. percben.
    20. p.: A jobb oldalról kósza beadás szállt középre. Barna felugrott, hogy elfejelje a labdát, azonban az előtte álló Sinka hátát találta telibe. A lecsorgó labdára Farkas A. lecsapott, s nyolc méterről a hálóba gurított. 0-1
    25. p.: Bíró cselezgetett a jobb oldalon Czap felügyelete mellett. A sén...
  20. A futballt gólra játsszák
    BAKTALÓRÁNTHÁZA- KECSKEMÉTI TE 3-0(l-0)
    Baktalórántháza, 500 néző. Vezette: Berettyán.
    Baktalórántháza: Petranics - Szenes, Deák, Bodnár, Kozma A., Márkus, Karkusz, Rákóczi (Molnár 91.), Ignácz (Szilágyi 61.), Szabó R., Kozma J. (Illés 61.). Edző: Kovács János.
    KTE: Balázsy - Rádi (Mojzes 69.), Szamosszegi, Kurucsai, Farkas, Lázár, Uchino, Sola (Sinkó 75.), Nagy A. (Kása 75.), Tóth Gy., Balla M. Edző: loan Patrascu.
    30. perc: Ignácz balról keresztbelőtt labdája a kivetődő Balázsy kezéből kiperdült. Kozma J. lecsapott rá és egy lövőcsel után 7 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-0.
    71. p.: Illés L. jobbról középre adott, Szabó R. továbbcsúsztatta a labdát, Karkusz átvette, és egy pattanás után 10 méterről, jobb külsővel a jobb felső sarokba emelte, 2-0.
    91. p.: A frissen beállt Molnár szerzett labdát, a felezővonaltól meginduló Szabót szöktette, aki az egyedül kapu felé törő Szilágyit hozta játékba. A cserecsatá...
  21. 2017.11.22, 09:54 - Eger SE - Bagi FC 1993
    Eger SE - Bag 8-0 (2-0)
    Eger, 800 néző. V: Juhos.
    ESE : Czeglédy — Nagy A., Csendes, Csató, Jávorszki — Vadicska, Lehnert, Vojtekovszki — Berecz, Kanyok, Nagy G. Edző: Kiss Tibor
    Bag: Erdélyi — Fekete, Róza, Ecker, Fehér — Tóth R, Soós, Tamás, Puskás — Magyar, Szaszovszky. Edző: Vépi Péter
    Csere: Nagy G. helyett Kormos a 76., Kanyok helyett Bud a 81. percben.
    Gólszerzők: Vojtekovszki a 18., Berecz a 22., Lehnert az 51., Vojtekovszki az 55., Kanyok a 73., Vojtekovszki a 75., Kormos a 77., Lehnert a 86. percben.
    Sárga lap: Csató a 24., Fekete a 25., Róza a 48., Fehér a 87. percben.
    Kiállítva: Tóth P. (ütésért) a 80. percben.
    18. perc: Vojtekovszki a jobb összekötő helyén 11 méterről emelt a kapus felett a hálóba, 1-0.
    22. perc: Nagy G. átadását a bal szélen érkező Berecz két lépésről vágta a kapuba, 2-0.
    51. perc: Lehnert 15 méterről laposan gurított a bal sarokba,
    3-0.
    55. perc: kontratámadás végén Vadicska labdáját Vojtekovszki a jobb ö...
  22. Ég veletek, kiskőrösi szép napok ... ?
    KISKŐRÖS— BMTE-TÖRLEY 0—1 (0— 1)
    Kiskőrös, 1200 néző. Vezette: Drabecz, (Hanyecz, Mészáros).
    Kiskőrös: Szentesi — Márics, Makrickij, Linnyikov, Agócs, Pecznyik, Bischof (Sörös a 72. percben), Kanál, Csintalan, Szűcs (Beregszászi a szünetben), Kecsmarik. Edző: Himer István.
    BMTE-Törley: Jeszenszki — Takó, Szabó, Pintér, Héjjas, Sirmán, Bősze, Csiba, Kozma (Odor a 72. percben), Sári, Varró. Edző: Sárkány László.
    Sárga lap: Kanál a 37., Pintér a 89. percben.
    Piros lap: Kanál (rúgásért) a 69. percben.
    3. perc: Szűcs éles beadása alig csúszott el a kaputól négy méterre álló Kecsmarik lába előtt.
    4. perc: Pintér 24 méteres bombáját Szentesi a léc fölé tolta.
    9. perc: Kanál 25 méteres szabadrúgását biztosan védte a vendégkapus.
    10. perc: Kecsmarik jó ütemben lépett ki a lesre játszó budafoki védők között, beadása azonban elcsúszott a körösi csatárok lába előtt.
    14. perc: Egy védőkről vis...
  23. 2017.11.21, 20:37 - Bagi FC - Kazincbarcikai SC 1993
    Bagi FC—Kazincbarcika 3-1 (1-0).
    Bag, 350 néző, V: Bede.
    Bagi FC: Erdélyi — Mészáros, Ecker, Tamás — Soós, Magyar, Róza, Korolovszky, Puskás — Szamosi, Szaszovszky.
    Kazincbarcika: Fülöp — Szabó. Sztahon, Kondás, Pribék — Balogh, Körösi, Csillag, Lukács — Hanyecz, Csipke.
    Gól: Szaszovszky, Magyar, Szamosi.
    Feltűnő módon nem a 3. helyre is esélyes vendégek, hanem a hazai szurkolóknak már régóta adós bagiak diktálták az iramot, s ennek során már a 8. percben megszerezte a vezetést Vépi Péter csapata, amely azután már nem is engedte ki a kezéből az irányítást. Hatalmas meglepetésre, de megérdemelten ütötték el a Kazincbarcikát a dobogós hely lehetőségétől.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1993-06-21
  24. FC Hatvan — Tiszavasvári 3-1 (1-1)
    Hatvan, 3000 néző. V: Lettrich.
    FC Hatvan: Nagy — Károly — Krasnyánszki, Szabados — Nyikos, Tuifel, Orovecz, Gephard, Mogyorós — Martinenkó, Bíró. Edző: Tóth Dénes
    Tiszavasvári: Szenderák — Sinka, Havellant, Riskó, Zubanics — Balázsi, Szurkos, Fecsku, Paulik — Szkuncz, Kurilkó. Edző: Kiss Miklós.
    Csere: Martinenkó helyett Baranyi a 46., Szkuncz helyett Pitács a 48,, Kurilkó helyett Magyar a 81. percben.
    Gólszerző: Tuifel a 13., Fecsku (11-esből) a 42., Baranyi a 47., Bíró a 60. percben.
    Sárga lap: Károly a 17., Gephard 37., Sinka 40., Riskó a 80. és Zubanics a 81. percben.
    13. perc: Orovecz — Mogyorós — Tuifel volt a lada útja, utóbbi 14 méteres lövése egy védőn megpattanva a bal sarokba vágódott, 1-0.
    19. perc: Fecsku 25 méteres lövését védte Nagy.
    29. perc: Bal oldali ellentámadás után a vendég Balázsi alig fejelt fölé.
    35. perc: Martinenkó kapott labdát a kaputól 20 méterre, balra cselezett és a kapus...
  25. 2017.11.21, 20:23 - Nyíregyházi FC - MTK 1995
    Itt jártak a fővárosi szabászok
    Nyíregyházi FC—MTK 1-5 (0-3)
    Nyíregyháza, 1500 néző. V.: Stamler.
    NYFC: Körmös — Szatke, Drobni, Kiss, Kovács, Barna, Csehi, Hudák, Bessenyei, Lelt, Domokos. Klubigazgató: Tóth János
    MTK: Bíró — Tamási, Jávorka, Nagy S.. Horváth, Sztanó, Szabó Z., Farkasházy, Kenesei, Talapa, Zsivótzky. Edző: Bicskei Bertalan
    Csere: Lelt helyett Ádámszki a 19., Szabó Z. helyett Répási az 58., Hudák helyett Marcsek a 61., Nagy S. helyett Király a 65. percben. Sárga lap: Nagy S., Bessenyei, Horváth, Tamási.
    Gólszerzők: Csehi, illetve Farkasházy 2, Nagy S., Zsivótzky, Kenesei.
    13. p.: A védő Tamási bukkant fel a jobb oldalon, feltartóztathatatlanul robogott el, élesen középre kanyarította a labdát, s a nagy sprintet kivágó Nagy Sándor megelőzve Kormost, öt méterről a hálóba talpalta a játékszert. 0-1.
    16. p.: Farkasházy csendes magányban vette át a labdát a nyíregyházi térfél közepén, mivel senki nem támadta, lendületesen a kapu felé araszolgatott,...
  26. 2017.11.21, 16:19 - Bag, Bagi Sportpálya
    A nézőcsúcsot hozó meccs beszámolója:
    Bagi döntetlen az UTE ellen
    Nyert a Vác Kanizsán
    Szerdán a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek első összecsapásait bonyolították le. Két Pest megyei csapat is pályára lépett.

    Bag—UTE 0-0.
    Bag, 4000 néző. V.: Fazekas.

    Bag: Lippai — Kincses, Kovács, Mészáros, Cseke — Nagy, Huszárik, Mundi (Lipcsei), Metzger — Tímár, Győri (Gerendai).
    UTE: Brockhauser —Aczél, Tomka, Szlezák, Kaspar — Miovecz, Véber, Balázs — Cigan, Bácsi, Eszenyi.

    Sárga lap : Szlezák a 24., uszárik a 26,, Bácsi a 28., Tomka a 42., Metzger a 71. percben. Piros lap: Aczél a 73. percben Gerendai szándékos felvágása miatt.

    Nagy lendülettel kezdtek az NB II-es hazaiak, Mundi és Győri megszerezhette volna a vezetést a teljesen beszorult lila-fehérek ellen, de Brockhauser m indig útját állta a kapuba tartó labdának. Fél óra elteltével csökkent a hazai nyomás, s ekkor már az Újpest...
  27. Ráckeve—Ikarus 5-0 (3-0)
    Ráckeve, 500 néző. V.: Kaufmann.
    Aranykalász: Fekete (Bakó) — Schneider, Oláh, Dani, Varga, Cséve, Zsigó (Gerendai), Molnár, Vajda, Czikora, Voltig
    A z első negyedórában szinte lerohanta ellenfelét a Ráckeve, már 3-0-ra vezetett. Szünet után is nagy fölényben játszott a Pest megyei csapat, amely nagyobb arányban is nyerhetett volna a hétközi érdi győzelem után fáradt Ikarus ellen.
    Gól: Vajda (2), Schneider, Cséve, Voltig. Jó: Voltig, Vajda, Molnár
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1985-11-04
  28. Mezőfalva—Dunakeszi 2-0 (1-0)
    Mezőfalva, 500 néző. V.: Varga L.
    Dunakeszi: Vígh — Lőrincz, Szilágyi, Balogh, Kiss J. — Szaniszló (Sponga), Dévai, Bodó — Herr, Nazáth, Bayer (Bursi).
    A helyi csapat a 20. percben szerezte meg a vezetést. Továbbra is a mezőfalvi focisták támadtak többet. A Dunakeszi Vasutas csak szórványos ellentámadásokkal próbálkozott — eredménytelenül, pedig Dévai nagy helyzetet hagyott ki. A Mezőfalva a 46. percben érte el második gólját. A második játékrészben Nazáth szépíthetett volna. A tartalékos Dunakeszi — Tóth sérülés. Sólyom betegség miatt nem léphetett pályára — ellen megérdemelten győzött a Mezőfalva.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1982-09-28
    Jó: Vígh, Herr.
  29. Ráckevei Aranykalász SE - Dunakeszi Vasutas SE 1:2 (1:2)
    Ráckeve, 700 néző. V.: Tóth.
    G.: Nazáth (2), ill. Kapusi.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1982-09-14
  30. Ikarus—ÉGSZÖV 4-0 (3-0)
    Mátyásföld, 400 néző. V.: Komáromi.
    ÉGSZÖV: Pálinkás, Konrád, Pirisi (Zeidl), Patkós, Gara, Horváth (Rozsnyó), Kiss, Répási, Király, Kindornai, Ács.
    Píz első félórában már három gólt kapott a Pest megyei együttes. A 35. percben a bíró játékvezető-megsértésért kiállította Konrádot. A lefújás előtt nem sokkal, az egyik hazai csatár Pálinkást is kicselezve állította be a végeredményt. A mátyásföldiek megérdemelten győztek. Az ÉGSZÖV kapusa gyengén védett, több gólban is benne volt.
    Jó: Kiss, Répási.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1982-09-14
  31. Ercsi Kinizsi—Sárisápi Bányász 1—0 (0—0).
    Ercsi, 200 néző, v.: Vörös. Góllövő: Flórián.
    Forrás: Dolgozók Lapja, 1990-04-18
  32. Újpesten ezúttal sem sikerült nyerni
    (Munkatársunk telefonjelentése)

    Újpesti TE - Pécsi Munkás SC 2:1 (0:1)
    Budapest, 2000 néző.V.: Németh L.

    UTE: Brockhauser - Huszárik, Szőnyi, Kósa, Szlezák — Rubold (Vígh a 81. percben), Varga, Balázs (Miovecz, a 81. percben) — Zsinka, Bácsi, Eszenyi.
    Edző: Kovács Ferenc.
    PMSC: Bodnár - Tomka, Balog, Kónya, Palaczky — Megyeri, Bódog, Czéh, Kocsis (Szabó, az 56. percben, Lőrincz a 81. percben) — Lovász, Belansky.
    Edző: Garami József.

    A 7. percben kialudtak a stadiont megvilágító reflektorok. Ekkor még nem lehetett tudni, melyik csapatnak kedvez a meccs esetleges félbeszakadása. Egy perccel később láthattuk az első ígéretes pécsi tám adást. A Lovász beívelésére jó l érkező Czéhet azonban a 16-os sarka előtt szabálytalanul hatástalanították az újpesti védők. A 10. percben Bácsi 25 méteres bombája süvített el gyors válaszként a pécsiek kap...
  33. Mosonmagyaróvári TE-Motim - Beremendi Építők SK 2:0 (1:0)
    Mosonmagyaróvár, 1500 néző. V.: Saskőy
    Motim TE: Nagy K. - Rácz (Horváth, 78. p.), Tiba, Nagy T., Zahorán (Szekeres, 32. p.) - Csenteri, Teidl, Segovics, Kertész - Farkas, Süle (Szakái, 68. p.). Edző: Piski Elemér. Beremend: Hatala - Bábli, Macsi, Vida - Martinov (Juhász, 68. p.), Lóth (Halász, 72. p.), Elek (Nagy A., 52. p.), Varga - Polgári, Fülöp, Fónai. Edző: Toma Árpád.
    37. perc: Martinov rosszul szabadított fel, Nagy T. futott el a bal oldalon, Szekeres elé tálalt, aki fejjel a hálóba továbbította a labdát (1-0).
    50. perc: Süle a kapust is kicselezte a 16-oson belül, mielőtt azonban a labdát elrúghatta volna, Hatala elhúzta a csatár lábát. A büntetőt Sülé értékesítette (2-0).
    Az első félidő Motim-fölényt hozott, az első harminc percben volt olyan ötperces zavar a Beremendnél, hogy a hazai csapat három ziccert alakított ki. A 37. percben megszerzett vezetést a szünetig már megtartotta a hazai csa...
  34. KOZÁRMISLENY SE- KAPOSVÖLGYE VSC NAGYBERKI 0-0
    Kozármisleny, 500 néző. V.: Iványi (Szöllősi, Kormányos).
    KOZÁRMISLENY SE: Antal - Tasselmayer (Hergenröder, 46.), Finta, Éles, Kutyáncsánin (Somogyi, 86.) - Tóth Z., Laki, Tóth Z., Suba - Nagy J., Morvai (Kresz, 56.). edző: Márton Gábor.
    KAPOSVÖLGYE VSC: Strublics - Jagodits, Vaskó, Barics, Károlyi (V. Nikolic, 63.) - Huzmi (Tresnjic, 66.), Szabó Sz., Juhász, Godslove (Loncar, 86.) - Szögedi, Kerek, edző: Horváth Lajos.
    Nyílt sisakkal játszottak a csapatok, az első félidőben a vendégek, a másodikban a hazaiak birtokolták többet a labdát. A kapuk többször voltak veszélyben, de vagy a csatárok hibáztak, vagy a kapusok remekeltek. Igazságos döntetlen született.
    JÓK: Strublics, Jagodics, Szabó Sz., Godslove, illetve Antal, Finta, Tóth Z.
    Forrás: Somogyi Hírlap, 2008-05-05
  35. 2017.11.19, 17:30 - Gázszer FC - DDGáz SC 1996
    Gázszer SC- DDGáz SC 1-0 (1-0)
    Székesfehérvár, 2500 néző. V.: Márton
    Gázszer SC: Matus - Varga, Szalai, Salacz J. - Toldi (Kovács A. 62. p.), Vincze, László, Nagy, Dávid (Pásztor 88. p.) - Vajda, (Szente 84. p.), Tieber Edző: Hartyáni Gábor
    DDGáz SC: Tábit -Lajos, Vukmann, Jäkl - Kósa (Lehota 75. p.), Nagy E., Hasenauer (Schweitzer 71. p.), Pál (Szabó 50. p.), Kulcsár - Schneider, Túri. Edző: Rónai István.
    40. perc: Egy kontratámadás során Tieber a félpályától megiramodott, kicselezte a rátámadó Vukmannt, majd a kiinduló Tábit mellett az üres kapuba lőtte a labdát. (1-0).
    77. perc: Vukmann utolsó emberként visszahúzta a kitörő Tiebert, amiért kiállították.
    90. perc: Lajos második sárga lapja után szintén a kiállítás sorsára jutott.
    Az azonos iparágat képviselőkét testvércsapat hatalmas küzdelmet vívott egymással. A második félidőben a DDGáz SC mindent elkövetett az egyenlítésért, de negyedik mérkőzés óta tartó gólképtelensége m...
  36. Sikerélmény kemény csatában
    Szekszárdi Dózsa SE - Ganz-MÁVAG SE 2:1 (0:0)
    Szekszárd, 1000 néző. V.: Segovits
    Szekszárdi Dózsa : Polyák— Szabó, Varga F., Somodi — Kniesz, Dienes, Kiss, Weitner I. — Muraközi, Varga L., Márkus. Edző: Kovács István
    Ganz-MÁVAG: Pálinkás — Farkas, Kovács T., Fejes, Várhidi — Aranyosi, Geiger, Tóth — Bodnár, Pekker, Kerekes. Edző: Kisteleki István
    Csere: Kiss helyett Szirják az 59., Szabó helyett Lauer a 60.. percben.
    Kezdés után Dienes átadásával Muraközi lépett ki, az alapvonal közeléből laposan beadott, a kapu torkában Márkus elől Aranyosi mentett. Támadott a Dózsa, előbb Kiss lövése, majd Muraközi fejese kerülte el a jobb alsó sarkot. A 10. percben Márkus indította Knieszt, aki betört a 16-osra, lövés pillanatában Fejes becsúszva szerelte. Tízperces fővárosi nyomás után a 23. percben Dienes 14 méterről a léc fölé bombázott. Négy perccel később Kniesz húzhatott kapura, élesen b...
  37. 2017.11.19, 17:06 - Debreceni VSC - Eger SE 1993
    Debrecen — Eger SE 2-1 (0-1)
    Debrecen, 1800 néző. V: Kurmai.
    Debrecen: Mező — Balogh, Nagy L., Pető— Tóth, Sándor T., Nagy, Sándor Cs., Csehi — Dombi, Georgiev. Edző: Garamvölgyi Lajos.
    ESE: Czeglédy —Nagy A., Csendes, Csató, Jávorszki — Vojtekovszki, Lehnert, Kanyok, Vadicska — Berecz, Nagy G. Edző: Kiss Tibor
    Csere: Lehnert helyett Lengyel a 33., Tóth helyett Madar a szünetben, Csehi helyett Raducu a 62., Nagy G. helyett Malisenko a 75. percben
    Gólszerző: Berecz a 18., Dombi a 88., Madar a 92. percben.
    Sárga lap: Balogh a 28., Vadicska a 31., Sándor Cs. a 35., Nagy G. az 50., Malisenko a 81. percben.
    3.perc: Csató szabadrúgása után Nagy G. elé pattant a labda, ám az egri csatár tíz méterről a kifutó kapusba lőtt.
    18.perc: Csató indítása után Nagy G. jobbról középre ívelt, s a berobbanó Berecz Mező kapust megelőzve a hálóba fejelt, 0-1.
    40.perc: Baloldali szöglet után Czeglédy a labda alá szaladt, de Nagy L. két lépésről sem találta el a ...
  38. 2017.11.19, 17:03 - Budafoki MTE - FC Hatvan 1993
    Budafok — FC Hatvan 2-0 (0-0)
    Budafok, 1000 néző. V: Fazekas.
    BMTE-Törley: Lipták — Martin — Szabó, Héjjas — Takó, Pajosz, Szorokin, Sirmán — Sári, Csiba, Varró. Edző: Sárközi L őrinc.
    Hatvan: Nagy — Károly — Krasnyánszki, Szabados — Nyikos, Tuifel, Gephard, Orovecz, Mogyorós — Mózner, Bíró. Edző: Tóth Dénes.
    Csere: Sári helyett Bősze az 54., Mózner helyett Baranyi az 56., Pajosz helyett Teodoru a 70., Mogyorós helyett Martinenkó a 77. percben.
    Gólszerző: Varró a 61., Varró a 83. percben.
    Sárgalap: Nyikos a 40., Orovecz a 43., Pajosz az 50., Szabó az 55., Takó a 63., Martin a 86., Lipták a 89. percben.
    16. perc: Varró egy csellel becsapta Károlyt, de 12 méterről leadott, jobb sarokra tartó lövését Nagy megfogta.
    61. perc: Baloldali hazai támadás végén Csiba középre ka- nyarította a labdát és a behúzódó Varró a védőktől szorongatva 6 méterről a léc alá fejelt, 1-0.
    63.perc: ßírd három védőkö- zött hámozta át magát a 16-oson belül, végül kapura is ...
  39. Az NYFC főztjét Domokos fűszerezte
    NYÍREGYHÁZI FC—KAZINCBARCIKA 2-0 (1-0)
    Nyíregyháza, 1100 néző. V.: Bede.
    NYFC: Feke — Szatke, Drobni, Kovács, Barna, Göncz. Sira, Bagoly, Bessenyei, Csehi, Domokos. Klubigazgató: Tóth János.
    K. barcika: Nagy — Szaniszló, Sztahon, Raducu, Molnár, Balogh, Lukács, Göndör, Hanyecz, Szurkos, Kiser. Edző: Lipcsei Imre.
    Csere: Szurkos h. Simkó a 22., Sira h. Ádámszki a 70., Kovács h. Lelt a 78. percben.
    Gólszerzők: Domokos a 39.. Bessenyei az 56. percben. Sárga lap: Raducu a 17. p., Szatke a 63. percben.
    23. p.: Domokos három csellel végigvágtázott a pályán, a kiugrásra kész Bagoly elé tolta a labdát, aki hosszan szöktette magát, így a kivetődő Nagy kapust találta telibe. Nagy helyzet volt!
    36. p.: A közönség által sokat szapult Bagoly villant egyet, és tizenhat méterről a bal oldali kapufát döngette meg lövésével.
    38. p.: Lukács a nyíregyházi térfél közepéről a tizenhatoson felbukkanó Molnár elé pasz- szolt, a...
  40. Közönségcsalogató mérkőzés volt
    Szolnoki MÁV MTE—Szeged SC 2:0 (1:0)
    Szolnok. 1800 n. V.: Divinyi.
    SZMÁV MTE: Ladányi — Kiss, Ágh, Szilágyi, (Vadicska), Mészáros — Csábi, Sugár. Katona — Kanyári (Hegedűs), László, Szabó. Edző: Szatmári János
    Szeged: Leboniczki — Fábián, Bogdán, Szabó, dr. Tóth — Kántor (Hegyeshalmi), Takó. Gruborovics, Deák (Magyar) — Varga, dr. Kovács. Edző: Pataki Tamás.
    Egy perces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés Lódi László másodedző elhunyt édesapja emlékére. A 7. percben két nagy szegedi helyzet vezette be a mérkőzést, de Ladányi mindkétszer hárított. Fölénybe került a Szeged, képzett középpályásai tetszetősen adogattak, védői pedig jól alkalmazták a lestaktikát. A MÁV MTE is fokozatosan magára talált, ügyes kombinációkkal jutott el ellenfele kapujáig. László került helyzetbe, aztán Szabó beadását Kanyári perdítette kapura, de egyikből sem ...
  41. Értékes pont idegenből
    A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE
    Ajka Hungalu SC -Kecskeméti SC 1—1 (0—0).
    Ajka. 2000 néző. Vezette: Vankó.
    KSC: Erdei — Málik, Somogyi, Babics, Nagy J. — Hájer (Tóth Cs.), Domonics, Czéh, Rácz (Óvári) — Kiss, Freppán. Edző: Szentmihályi Antal.
    Ajka: Bujtor —Kovács I., Puskás, Nagy M., Reiner — Hollenczer, Szarka, Belényesi (Kocsis) — Cserna, Domján, Udvardi. Edző: Szőke Tibor.
    Szögletarány: 1:7 (0:1)
    A hazai csapat támadásaival indult a mérkőzés, mégis az első valamirevaló lövést a 8. percben Domonics küldte az ajkaiak kapujára. A folytatásban ismét a hazaiak veszélyeztettek. Reiner elől Erdei mentett bravúrral, majd Hollenczer lövése akadt el a tömörülő védőkön. A 20. perc végén két gyors ellentámadás során Freppán hagyott ki nagy gólhelyzeteket. A 35. percben Cserna került lövőhelyzetbe, de rosszul célzott és alaposan a kapu mellé durrantott.
    A fordulás után a csereké...
  42. A mérkőzés elején kapott góllal
    Kazincbarcika—STC 1—0 (1—0)
    Kazincbarcika, 2000 néző, Király
    Kazincbarcika: Novák — Farkas, Tóth, Helgert, Fodor — Petrovics, Kálmán, Majoros — Gere, Grolmusz, Kiss (Szép a 71. percben) Edző: Szentmarjay Tibor
    STC: Kocsis — Cséki, Mákos, B. Kovács, Tóth — Varga, Németh (Lipták a 60. percben), Marcsok — Simon, Földi. Berindán. Edző: Szalai Miklós.
    Alig kezdődött meg a találkozó, máris vezetésre tett szert a kazincbarcikai együttes. A 2. percben Kálmán iramodott meg a jobb oldalon, pontosan adta be a labdát Grolmusznak, aki a kiugró Majoros elé tálalt, s a kivetődő Kocsis mellett a középpályás, a' hálóba helyezett, 1—0. A gól után izgalmas, változatos lett a játék, a vendégek igyekeztek változtatni az eredményen. A 6. percben Földi előtt adódott ígéretes gólszerzési lehetőség, de a döntő pillanatban Tóth jól avatkozott közbe. A másik oldalon Grol...
  43. Komló-Budafok-Törley 1-0 (0-0)
    Komló, 400 néző. V.: Tóth V.
    Komló: Tábit — Miklós, Vukmann, Katona, Andreidesz- Szatmári, Hüber, Hohmann - Boday (Stemler, a 65. percben), Takács, Lukács. Edző: Kresz László
    Budafok: Lippai - Haáz, Martin, Bátyi (Kormány, a 75. percben), Bélik — Rottenbiller, Csikós, Bodó, Balogh — Jankov, Báder. Edző: Sárközi Lőrinc.
    A kezdés egyértelmű hazai sikert ígért, hiszen Lukács szöglete után Boday fejese a kapufát találta el az 5. percben. Ám ez a helyzet jelentette az első télidő egyetlen említésre méltó eseményét. A továbbiakban ugyanis mindkét csapat részéről inkább a hibákra lehetett felfigyelni, mint a jó megoldásokra, Alig volt támadás, amelyik eljutott volna a kapuig, s ha lövési lehetőséghez jutottak a támadók, sem kellett idegeskedniük a kapusoknak. A sok mozgás nem kárpótolta a nézőket a gyenge színvonalért, akiknek a 70. percben volt okuk...
  44. Új edzővel — régvárt remeklés
    STC-Keszthelyi Haladás 2-0 (2-0)
    Salgótarján, 2500 néző, v.: Kokavecz (Bogyó, Roxin)
    STC: Rédei — Babcsán, Mákos, Juhász, Kovács 1. — Zsidó (Balga, 79. p.), Földi, Kalmár — Bartus (Oláh, 71. p.), Kovács II., Jónás. Megbízott edző: Toldi Miklós. Keszthely: Németh Gy. — Kovács Nikitscher, Németh I. .Földházi — Bagó (Halápi, 46. p.). Major, Horváth — Bócz (Torsa, 59. p.), Rácz, Halász. Edző: Kiss László.
    (A mérkőzés előtt — amelyen a hazaiak fekete karszalaggal játszottak — egyperces gyásszal adóztak a jelenlevők a múlt héten elhunyt, volt STC-gyúró, Nyulászi János emlékének.) Tarján! akciókkal indult a találkozó. A 4. percben Bartus beadásából Kovács II. fejelt kapura, de a védők szögletre mentettek. Újabb négy perc múltán ismét sarokrúgás következett, ám ezúttal a másik oldalon — a kipattanó labdát Rácz közelről a kapu mellé lőtte. A ...
  45. Csatát nyerve
    Komlói Bányász SK - Eger SE 1:2 (1:2)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Komló, 3500 néző. V.: Vankó.
    ESE: Bodolal - Pribék. Zsidai, Megyesi, Szert — Horváth (Tasi a 82.percben), Smuczer, Lengyel — Kiss Gy., Csomány (Varga az 55. percben), Sass. Edző Csank János.
    Komló: Tihanyvári — Papp, Schulteisz, Gallai, Barta — Hohmann, Zrínyi, Kresz, Varga S. (Vukmann a 15. percben) — Vígh (Hegyi a Sl. percben). Fekete Edző: Csordás István.
    Az első percben Horváth éles szögletrúgása nyomán, a hazai kapusnak öklöznie kellett a labdát, ki a rövid sarokból. A Komló két. Fekete által indított akcióval válaszolt. A 12. percben Csomány csúsztatott fejese került Horváth elé, de a középpályás lövése elkerülte a jobb alsó sarkot. Két perccel később Sass csípett el egy rossz felszabadító rúgást, majd a labdával lendületesen kilépett a védők között, s a kifutó Ti- hanyvári mellett a kapu közepébe hel...
  46. Gyengén játszott a kecskeméti csapat
    Nagyon tartott egymástól a két együttes, s az első 20 percben csak a védekezésre koncentráltak, így furcsa játék alakult ki, mert a labda alig jutott el a kapukig. A 20. perc után a hazai együttes bátrabban kezdett támadni, de eredményt csak a félidő végén ért el. A 40. percben Kovács átadását Zombort kapta a bal oldalon. Egyből középre emelt, és a szabadon hagyott Gömöri 7 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát 1—0, A fordulás után a kecskeméti csapat továbbra is csak védekezett, bár ekkor már próbálkozott ellen- támadásokkal, ám ezek nem vezettek eredményre, csak szögleteket ért el az együttes. A félidő végéig komoly helyzet egyik kapu előtt sem adódott.
    Érthetetlenül gyenge volt a kecskeméti csapat játéka. Nehéz megmagyarázni, hogy a kapura alig veszélyes hazai támadók miatt miért volt szükség a védekező taktikára; és egyetlen hiba elég volt arra, hogy a táblázat alján kullogó hatvani együttes megszerezze az értékes három po...
  47. 2017.11.19, 13:29 - Bajai SK - Ózdi Kohász SE 1989
    Az első hazai győzelem
    A Bajai SK csapata tavasszal idegenben jól szerepelt, de hazai pályán még nem tudott nyerni, így érthetően nagy becsvággyal kezdte a játékot. Már a 7. percben megszerezte a vezetést. Evanics szöglete után az ózdi kapus a labda alá futott, így Morvai akadálytalanul fejelhetett a hálóba. 1—0.'
    Továbbra is a bajai csapat támadott, a 14. percben már az ötödik szögletét rúgta a BSK, de ezzel el is lőtte a puskaporát, mert a vendégcsapat vette át a kezdeményezést. A 21. percben Paulovics nagy lövését Farkas a mezőnybe öklözte. A 42. percben Szirják egyedül vezette kapura a labdát, de addig botladozott, míg a védők utolértek.
    A fordulás után egyre keményebb lett a játék, amit a játékvezető sárga lapok osztogatásával próbált megfékezni. Az 55. percben Bojás beguritását Szirják a kapu mellé lőtte. A 61. percben Paulovics lövése a felső lécet érintve ment ki. A 65. percben Bojás beadását Szűcs felugorva 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtte. 2—0. A 87....
  48. Gólzáporos kecskeméti győzelem
    KECSKEMÉTI SC—III. ker. TTVE 5—1 (4—0)
    Kecskemét, 1500 néző. Vezette: Szekeres (Varga, Lója).
    KSC: Erdei (Nagy Zs.) — Málik, Somogyi, Babis, Szabó — Domonics, Kiss, Czéh, Rácz (Herczeg) — Csincsák, Freppán. Edző: Szentmihályi Antal.
    III. ker. TTVE: Zay —Szabó, Gelics, Kovács, Török, dr. Márton (Koritár), Márton Z. (Krisztián), Tóth A. — Kárpáti, Lukács, Pitini. Edző: Mezei József.
    A 19. percben Freppán jobb oldali beadását Czéh kapásból bombázta a hálóba. 1—0. A 32. percben a kaputól 16 méterre Domonics ellen szabálytalankodtak a védők. A szabadrúgást Freppán a sorfal felett a bal felső sarokba csavarta. 2—0. A 4L percben Freppán Kisst ugratta ki, és a csatár lövése a kapufáról vágódott a hálóba. 3j—0. A 44. percben Rácz jó labdát tálalt Freppán elé, aki lefutotta a védőket és a tehetetlen kapus mellett a hálóba lőtt. 4—0. A 63. percben Freppán remek cselsoroza...
  49. 2017.11.19, 13:19 - Bagi FC - Szeged SC 1992
    Hol jártak a bagiak?
    Szegedi darálóban
    BAG —SZEGED 0-3 (0-0)
    Bag, 2000 néző. V .: Márta.
    Bag : Lippai — Kincses, Kovács Tamás, Cseke, Metzger — Nagy Péter, Mészáros, Huszárik (Mayer) — Győri, Mundi, Tímár (Gerendai).
    Szeged: Nagy Zsolt — Wágner, Bogdán, Takács József— Puskás, Kiss, Michalache, Takó, Kovács Tibor —Takács Zoltán, Vancea.
    Gól: Takács Zoltán (53, p .), Kiss (82. p.), Vancea (87. p.).
    Sárga lap: Metzger (59. p.).
    Az első félidőben a Bag mezőnyfölényben futballozott, helyzetek sokaságát hagyta ki, de értékesítenie egyet sem sikerült. A fordulás után változott a játék képe, a szegediek ragadták magukhoz a kezdeményezést és az 53. percben Takács Zoltán 28 méterről elengedett, bal felső sarokba lőtt bombagóljával a vezetést is megszerezték.
    A 73. percben hatalmas tüzijátékot rendeztek a bagi támadók, többen is rálőtték gyors egymásutánban a labdát, ám az önfeláldozó szegedi védők minden alkalommal belevetődtek. A 82. percben növelte el...
  50. 2017.11.19, 12:58 - Kecskeméti SC - Bagi SE 1992
    Bag, a világ közepe
    KECSKEMÉTI SC—BAG 0—4 (0-2)
    Kecskemét, Széktói stadion, 500 néző. Vezette: Sóthy (Mester, Dravecz).
    KSC: Erdei — Barna, Babis (Mag a szünetben), Torbavecz, Kovács, Márton A., Kátai, Gazdag (Joszt az 58. percben), Florin, Tóth, Varga. Edző: Losonczy László.
    Bag: Lippai — Kincses, Kovács, Mészáros, Metzger, Nagy, Puskás (Huszárik a 70. percben), Cseke, Mundi, Győri (Gerendai az 55. percben), Lipcsei. Edző: Both József.
    Sárga lap: Varga a 25., Kincses a 40. percben.
    2. perc: Két gyors kecskeméti helyzettel kezdődött a mérkőzés. Előbb Márton A. az ötösről egy „égbe lövéssel” kapkodta el a gólszerzési lehetőséget, majd Gazdag cselezett eggyel többet a kelleténél.
    10. perc: Florin jó pozícióban elesett az ötösön ...
    14. perc: A lesre spekuláló védők közül Mundi kilépett, villámgyorsan a kapu elé ért, ahol elfektette Erdeit és a kapu közepébe lőtt, 0—1.
    28. perc: Valószínűleg „indigót” használt a bagi nyolcas: Mundi a toto...
  51. Nagykanizsai Olajbányász - Paksi Atomerőmű SE 0: 1 (0:0)
    Nagykanizsa, 1800 néző. V: Kéri
    Atomerőmű SE: Hujber- Erdélyi, Kolovics, Blatt, Szabó B .-Sánta, Márkus (Bozai a 74. percben), Kákonyi, Orosz- Juhász (Gracza a 87. percben), Kádár, edző: Jakab Elek
    Nagykanizsa: Csáki- Tóth, Kepe, Kiss I., Iványi- Popovics (Grabant a 74. percben), Hegedűs, Farkas- Szabó Z. (Kiss F. a 71. percben), Domján, Fuisz. Edző: Németh Lajos.
    Középkezdés után Szabó Z. cselezte le m agát az alapvonalig, beadását Fuisz lőtte kapura, de H ujber a helyén volt. Egy perc múlva Fuisz fordult le őrzőjéről, beadását H jber vetődve öklözte el a berobbanó Domján elől. A z 5. percben Hegedűs szöktette a kilépő Fuiszot, de a szélső elügyetlenkedte a helyzetet. A 9. percben Juhász átadásával Kádár hagyta faképnél a védőket, lövését Csáki bravúrral ütötte szögletre. A 16. percben formás paksi támadás végén Szabó B. elől mentett K epe az utolsó pillanatban. A 27....
  52. Egy góllal volt jobb a Tatabánya
    Tatabánya SC-Ajka Hungalu 2-1 (1-0)
    Tatabánya, 1500 néző. Vezette: Kincses, Sóthy.
    Tatabánya: Szicsó- Tokaji, Sebők, Csanálosi, Matics,-Máté, Deák, Lahos, (Hegedűs az 58. percben),-Ignácz, Plotár, Gazdig (Lukács az 58. percben). Edző: Csapó Károly.
    Ajka: Szalóky-Domonkos, Szabó, Piri, Rénes-Nagy J., Nagy Z., Németh (Vas a 67. percben).,-Kádár, Csörnyei, Csertán Edző: Dalnoki László.
    Vasárnap otthon játszott a Tatabánya, s mintegy másfél ezren nézték végig az előadást. A papírforma szerint a találkozó hazai győzelmet ígért. Úgy is kezdődött a mérkőzés, ahogy arra számítani lehetett. Már a második percben megszerezhette volna a vezetést a TSC, ekkor Csanálosi jobbról beívelt szögletét ugyanis a berobbanó Sebők 6 méterről alig fejelte a kapu mellé. Hat perc múlva viszont Ignáczot szabálytalanul állították meg a bal oldalon, a
    16-os vonalánál, a szabadrúgást Máté végezte el. A nagy erővel ...
  53. 2017.11.19, 11:50 - Várda SE - FC Tatabánya 2013
    KISVÁRDA-TATABÁNYA 5-0 (2 -0 )
    Kisvárda, 800 néző, vezette: Nagy R. (Gálán R., Punyi Gy.)
    Kisvárda: Nacsa - Molnár, Hegedűs, Kornutjak, Tóth - Miskolczi (Farkas, 76.), Üveges (Oláh, 63.), Nagy, Fodor - Pálvölgyi (Kapacina, 70.), Pavlov. Szakmai igazgató: Révész Attila.
    Tatabánya FC: Dombai - Besztercei, Szamosszegi, Bozsik (Kis, 70.), Radnai - Kovács, Ludánszki, Gyürki (Pólyák, 82.), Bakos (Szabó, 46.) - Ferkó, Weitner. Vezetőedző: P. Nagy László.
    Gólszerzők: Hegedűs (6.), Üveges (J4.), Pálvölgyi (48., 55.), Pavlov (54.).
    Sárga lap: Tóth (60.), illetve Ludánszki (5.), Besztercei (13.), Radnai (26.), Gyürki (68.).
    A Kisvárda otthonában folytatta tovább a pontvadászatot szombat délután a Tatabánya FC együttese. Az ötödik fordulóban a vendégek a listavezető Nyíregyházától szenvedtek szoros vereséget, a Kisvárda sem járt jobban, a dobogó második fokán álló Siófoktól kapott ki.
    Már az összecsapás elején a vendéglátóknak jött ki jo...
  54. H. ASZTALOS J. SE— SZARVAS 1—0 (0—0)
    Labdarúgó NB II. Nyírtelek, 1500 néző. V: Karmai
    Asztalos SE: Ambrus —Lengyel, Bodnár, Tóth B., Juhász — Buzsik, Borbély, Stanev — Kanyári, Nagy (Kovács, a szünetben), Kubik. Edző: Szűcs Zoltán
    Szarvas: Pocsai — Soós, Talapa, Plástyik, Bánáti — Bálint, Petykó, Paulik — Tabár, Oravecz, Durucskó (Kóczián a szünetben). Edző: Burázs György.
    86. p.: Borbélyt a 16-oson belül felvágták. TI-es! A büntetőből Kanyári laposan a kapu jobb sarkába helyezte a labdát, 1—0.
    Alacsony színvonalú, küzdelmes, kemény mérkőzés. Jók: Ambrus, Borbély, ill. Talapa, Paulik.
    Forrás: Békés Megyei Népújság, 1980-05-27

  55. H. PAPP J. SE— BCS. TASK 3—1 (0—1)
    Labdarúgó NB II. Hejőcsaba, 400 néző: V: Mester
    Papp J. SE: Elekes — Dálnoki (Maxim, 49. p.), Farkas T., Bodolai, Fodor — Czékmán, Palkovics, Czerva — Kvaszta, Tokár, Kerek (Répási, 46. p.). Edző: Vágó György
    Bcs. TASK: Oláh — Hajdú, Bertalan, Nemes, Lukoviczki (Nagy, 85. p.) — Erős, Kiss, Kovács — Hegyesi, Magyar (Somogyi, 61. p.), Csemus. Edző: Szita László.
    28. p.: Magyar húzott el a bal oldalon, már a 16-oson belül járt, amikor Czékmán buktatta. A megítélt 11-est Erős a kapu jobb oldalába vágta, 0—1. 55. p.: Kvaszta beadott, Répási öt méterről a kapu közepébe fejelt, 1—1. 59. p.: Tokár jobb oldali
    szögletét. Palkovics nyolc méterről a bal felső sarokba fejelte, 2—1. 78. p.: Fodor a
    16-oson belül megfogta a labdát. Erős a 11-est a felső kapufára vágta. 85. p.: Répási futott el a bal szélen, remekül ívelt középre és Kvaszta gólt fejelt, 3—1.
    Az első félidőben...
  56. Lehel SC- Debreceni Kinizsi 1:0 (0:0)
    Jászberény, 1200 n., v.: Palik
    Lehel: László — Gergely, Fényes, Lakatos, Szívós, — Postás, Lukácsi, Krasnyánszki (Bacher a szünetben) — Barta, Kovács Dzurják (Váczi a szünetben). Edző: Temesvári Tibor
    D. Kinizsi: Varga — Kelemen. Takács, Puskás, Tóth I. — Tóth F., Tőzsér, Szabó — Magyar (Maczkó a 69. percben), Bodonyi, Orenstein (Fehér az 58. percben). Edző: Nagy György.
    Kezdés után a Lehel került mezőnyfölénybe, egyre- másra vezette támadásait A
    3. percben Lakatos labdájával Postás került helyzetbe, de középről, mintegy nyolc méterről a kifutó kapust találta el. A Lehel támadásaiból hiányzott a lendület és az átütő erő ebben az időszakban, s bár fölényben játszott igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Negyven perc is élteit már, amikor az első igazi lövést látni lehetett Lukácsi Postás szögletét mintegy 18 mé...
  57. Lehel SE—Debreceni Kinizsi 2:3 (1:2)
    Jászberény 500 n. V.: Zvolenszky (Lója, Berger)
    Lehel SE: Balázs - Balogh, Fényes, Kovács, Szántai T., Szántai A., Erdélyi, Gulyás, Mosonyi (Molnár), Keresztesi (Váczi Gy), Ludasi. Edző: Péczely Szabolcs
    Debreceni Kinizsi: Vladon — Horváth, Szilágyi, Fekete, Szűcs S., Szűcs J., Váczi L., Darányi, Tóth Gy., Fehér, Tóth K., Edző: Garamvölgyi Lajos.
    Meglepetésre jászberényi támadásokkal kezdődött mérkőzés, és a hazaiak m az 5. perében megszerezd a vezetést. Szűcs Sándor rövid hazaadására Gulyás rácsapott, és a kifutó Vadon mellett a kapuba lőtte a labdát. 1:0. Továbbra is a Lehel maradt támadási» s az első negyedóra végén váratlanul jött a vendégek egyenlítő gólja. A 17. percben Darányi szögletét a védők röviden fejelték ki, Váci L. mellel maga elé tette a kipattanó labdát, majd 17 méterről laposan jobb alsó sarokba lőtt. A Kinizsi egyenlítő gólja nem...
  58. A BSK is biztosította helyét a második vonalban
    A mérkőzés jegyzőkönyve
    Bajai SK—Debreceni USE 2-0 (1—0)
    Baja 1800 néző. Vezette: Szekeres (Aczél, Dörnyei)
    BSK: Farkas—Vidák, Bene, Gallai, Tóth—Morvái, Kovács, Zrínyi—Horváth, Szírják, Bojás. Edző: Koller Viktor.
    DUSE: Szabó L.—Varga, Novák, Pipó, Till—Csukás, Szabó András, Zsupos, Kiss—Szabó Attila, Fodor. Edző: Makrai Balázs
    Csere. Vidák helyett Sárközi a 46., Szabó Attila helyett Honti a 67., Csukás helyett Kovács a 75. percben.
    Gólszerzők: Zrínyi a 16., Bojás a 65. percben.
    Sárga lap: Horváth a 43., Tóth a 62. percben.
    Szögletarány: 7:3 (6:1) a BSK javára.
    „Sorsunk a mi kezünkben van” — mondták a bajai vezetők a mérkőzés előtt. „Győzelem esetén a jövő évben ismét NB Il-es a BSK, de vereség esetén más mérkőzés eredménye dönti el a csapat sorsát.”
    3. perc: Két Szabó bravúr. A második hazai szöglet után Szirják lövését védte a kapus, majd Bojás a kapussal szemben állva gólhelyzetben hib...
  59. "Régi idők focija" a kecskeméti pályán
    Kedves vendégek foglaltak helyet a lelátón a Széktói Stadionban: a megyénkben tartózkodó Krím Területi Sportbizottság tagjai is megtekintették a KSC—Kazincbarcika bajnoki labdarúgó-mérkőzést. A kecskemétiek gyors góllal kedveskedtek a szovjet sportbarátoknak: a második percben Kiss Ferenc pontos labdát tálalt a kapu elé a jobb oldalon érkező Kiss Péter elé, aki egy csel után a kapus lábai között talált a hálóba, 1—0 a KSC javára. A vezetés megszerzését követően a hazaiak maradtak támadásban, s több alkalommal is növelhették volna előnyüket, ám a szerencse egy ideig a barcikaiak mellé szegődött. Egészen a 47. percig, amikor a fordulás utáni első pillanatokban Ozsváth formás akció végén Kiss p. elé passzolt, aki ballal egyből, középről növelte a kék-fehérek előnyét, 2—0. Az 50. percben újabb tapsra ingerlő támadást vezettek a hazai csatárok, a labda a jobb oldalon megugró Csincsákhoz került, aki éles szögből, 15 méterről óriási gólt...
  60. 2017.11.19, 10:55 - Metripond SE - Bajai SK 1988
    Egy félidő és más semmi
    Nagy lendülettel kezdett a Metripond, de az első percekben csak két szögletet értek el. A 6. percben egy gyors ellentámadás végén Evanics 20 méteres lövése centiméterekkel ment a léc fölé. Ezután mintegy 30 percen át álmos, érdektelen játék folyt a pályán és a kapuk nem forogtak veszélyben. A 39. percben Hurguly egyedül ugrott ki, és Pongó a kaputól 25 méterre lerántotta, de ezt még megúszta egy sárga lappal.
    A 43. percben Evanics labdájával Horváth A. iramodott meg, két szép cselt csinált, majd mintegy 18 méterről éles szögből „kilőtte" a hosszú sarkot. 0 —1. A gól után kétszer is növelhette volna előnyét a BSK, de Horváth Á. és Vidák is gólhelyzetben hibázott.
    A szünet után nagyot változott a játék képe. Rohamozott a hazai együttes, az 54. percben Pásztor élesen lőtte a labdát a kapu elé és az a menteni akaró Pongó lábáról a hálóba pattant. Öngól, 1—1.
    A 73. percben Kemenes a leshatárról iramodott meg, Vidák hiába próbálta utolérni,...
  61. Sebők Vili bombagólja döntött a hajrában
    ESMTK - Tatabánya 1-2 (0-0)
    Budapest: 1000 néző. Vezette: Szőke.
    TSC: Mázi - Letenyei, Sebők, Homyák, Maúcs - Szabó, Lahos, Csanálosi, Kákóczki - Jankóczi (69. percben Gábrics), Lukács. Edző: Ferling Béla.
    A 3. percben óriási gólhelyzet maradt ki a hazaiak kapuja előtt. Sebők pontos labdával indította Lukácsot, aki két ügyes csel után 15 méterről a felső lécet találta telibe.
    A 18. percben Csanálosi jobb oldali szöglete a hazai védőkön megpattant, Jankóczi 10 méterről tisztán fejelhette kapura, de a labda egy méterrel a jobb kapufa mellé vágódott. Négy perccel később a felfutó Felföldi Németh szögletét követően közelről jócskán a felső léc fölé vágta a labdát.
    A 28. percben Gabnai jól húzott el a jobb oldalon, az élesen kapu elé lőtt labdájáról Kalvach centiméterekkel maradt le az 5-ös sarkánál.
    A 38. percben Kalvach 25 méteres szabadrúgását védte vetődve Mázi.
    Szünet után, a 47. percben Felföldi 22 méterről váratla...
  62. Váci Híradás—Budafok 2-1 (2-1)
    Vác, 1500 néző. V.: Kóródi
    Híradás: Hámori — Szúnyogh. Varga, Garaba, Gere, Bodor, Strausz, Sólyom, Balogh (Misnyovszky), Ács (Deák), Friedmann
    Már a 8. percben vezetést szerzett a Híradás, ám a Budafok nem jött zavarba, és félóra elteltével egyenlített. A félidő utolsó előtti percében Sólyom váratlan gólt lőtt, és erre a találatra szünet után nem tudták válaszolni a vendégek. Ennek ellenére a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. G.: Varga, Sólyom. Jó: Varga. Gere, Sólyom.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1979-05-08

  63. KKFSE—Vasas Ikarus 2-1 (1-0)
    Szentendre, 400 néző. V.: Kulcsár
    KKFSE: Hornyák — Eger, Giron, Szikszai, Hámori Gy., Ambrus, Roik, Fehér, Fischl, Hámori L., Becsei
    Alacsony színvonalú játékot hozott a 90 perc. A minden részében jobb Pest megyei gárda nagyobb arányban is győzhetett volna. A 30. percben esett az első gól, amikor is Hámori Gy.-t a tizenhatoson belül buktatták, s 11-esből jutott előnyhöz a KKFSE. Az 51. percben Ambrus jó labdát adott Hámori L.-nek, aki a késlekedő vendégvédők mellett fejelt a kapuba. A 82. percben szépítettek a vendégek
    Gól: Roik (11-esből), Hámori L. Jó: Hámori Gy., Fischl, Giron.
    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1979-06-12
  64. Megérdemelt győzelem
    Bgy. SE—Pénzügyőr 3—0 (0-0)
    Balassagyarmat, 2500 néző, v. Mezei
    Balassagyarmat: Pintér — Pribeli, Robb, Hornyák, Lajkó — Dudás, Zalai, Tóth, (Friedmann a 60. percben) — Szalai, Kovács I., Szedlák (Papp G. a 65. percben). Edző: Czimmermann Gyula
    Pénzügyőr: Balázsi -Hoffmeismer, Bogdán, Rotyis, (Sípos a 63. percben), Bene, Dabasi, Valuch, Lesti — Kiss, Shaffer, Göcző, (Molnár a 75. percben). Edző: Varga István.
    Fekete karszalaggal futott ki a pályára a Bgy SE, és kezdés előtt a nézők egyperces felállással adóztak a pénteken tragikus körülmények között elhunyt Sebe József emlékének, aki az egyesület baráti körének tagja és főszurkolója volt.
    Viharos hazai támadások vezették be a mérkőzést. Szedlák labdája szállt keresztbe a kapu előtt, majd Tóth elől mentett Balázsi. A 18. percben Dudás szöktette a jobb oldalon Szálait, alá jól adott középre, de Kovács a döntő pilla...
  65. Gyenge mérkőzés
    Budafok — Balassagyarmat 1—0 (0—0)
    Budafok, 300 néző, v .: Győri
    Budafok: Lengyel— Béress, Tunner, Kapitány (Kalapos az S3, percben), Tóth A. — Paizs, Karajos , Wastl — Huszár, (Henrik a 70. percben), Mörtel, Pozsár. Edző: Dobesch Gyula
    Balassagyarmat: Balázs — Pribeli, Robb, Hornyák, Lajkó — Trubin , Friedmann , Kovács J., Varga S. — Szalai, Králik (Szedlák a 60. percben ). Edző: Czimmermann Gyula
    Az első negyed órában jóformán semmi nem történt a pályán. Mindkét csapat játékosai nagy hibaszázalékkal játszottak és jobbára a két 16-os között folyt a játék. Az első figyelemreméltó támadást a hazaiak vezették.
    A 20. percben Mörtel középen kapta a labdát. Előretört, majd kiugratta a bal oldalon a támadást kisérő Wastlt, a szélső 7 méterről megcélozta a bal alsó sarkot, de Balázs óriási bravúrral szögletre tenyerelte a labdát. Két perc múlva a 22. percben Mörtelt...
  66. 2017.11.19, 10:02 - Veszprém FC - Vasas SC 1991
    Veszprém FC - Vasas 0-1 (0-1)
    Veszprém, 4000 néző, v: Márton
    gólszerző: Bimbó (öngól, 36. p.)
    sárga lap: Horváth I (39. p.), illetve Voicu (24.), Claude (64.), Duró (81.)
    jók: Bimbó, Csík, Kelemen, illetve Juhár, Klink, Galaschek, Duró
    Veszprém FC: Végh - Bognár, Bimbó, Csík, Horváth I - Csornai (Vass 69. p.), Kiss (Plotár 60.), Kelemen - Rugovics, Szeibert, Süle
    Vasas: Babócsy - Voicu (Dozmorov 40. p.), Juhár, Klink - Kecskés, Sirinbekov, Geress, Galaschek, Szilveszter (Nagy T. 72.) - Duró, Claude
    Közepes színvonalú mérkőzést játszott a két csapat, a nagyobb lelkesedéssel és fegyelmezettebben játszó budapestiek végül is „talált” góllal szerezték meg a két pontot. A veszprémiek ismételten gólképtelen, a kapu előtt tehetetlen csatársoruk miatt vesztettek.
    Forrás: Új Néplap, 1991-05-20
  67. KTK-DUNAKESZI 1-1 (0-0)
    Kiskunfélegyháza, 600 néző. Vezette: Krista (Molnár, Kovács).
    KTK: Bánó - Nagy, Márics, Fekete, Truczka (Szalai 32. p.), Korom, Márton, Csincsák, Fórizs, Czigléczki (Újfalusi 61. p.), Kecskés. Edző: loan Patrascu
    Dunakeszi: Bíró - Udvari, Laczina, Szűcs, Törteli, Pálinkás, Gráczky, Toronyi, Andrási,
    Varsányi, Csuka (Bagócsi 89. p.). Edző: Fodor Imre.
    Sárga lap: Andrási a 16., Törteli a 62., Fórizs a 64., Bánó a 80. percben.
    80. perc: Szűcs és Bánó kapus rajtolt a labdára, Szűcs elesett, a játékvezető 11-est ítélt, Bánó pedig sárga lapot kapott. A 11 - est Bíró kapus végezte el és a jobbra mozduló Bánó mellett a bal sarokba lőtt, 0-1.
    90. perc: A vendégkapus buktatta a kitörő Fórizst. Sárga lapot nem kapott, de a játékvezető 11- est ítélt. A büntetőt Csincsák értékesítette, 1-1.
    Az első félidőben nagy erővel rohamozott a KTK, de képtelen volt feltörni a jól záró vendégvédelmet. Szünet után változott a játék képe. Mindkét csapa...
  68. KALOCSAI FC - BORSOD VOLÁN 2-0 (0-0)
    Kalocsa, 1000 néző. Vezette: Tóth (Bába, dr. Hegyi).
    Kalocsa: Sági - Iván, Aradi, Kovács Zs., Fekete, Unyi, Balogh, Farkas (Mácsai 44. p.), Kovács J. (Paletta 46. p.), Tóth, Deák (Bata 72. p.). Edző: Hayerbacher Ferenc.
    Borsod Volán: Grolmusz - Szaniszló, Szűcs, Sipos, Szabó, Sinkó (Boros 80. p.), Dobos, Kundrák, Nyeste (Ihos 75. p.), Hanyecz (Lója 68. p.), Koszta. Edző: Balázs András.
    60. perc: Bal oldali beadás után a labda átkerült a jobb oldalra, ahol Paletta jókor érkezett és hat méterről a bal alsó sarokba perdített, 1-0.
    90. perc: Egy szép kontratámadás futott a pályán. Tóth lefutotta a védőket, rávezette a labdát Szűcsre, majd legurította a támadást követő Aradinak, aki szépségdíjas gólt lőtt a bal felső sarokba, 2-0.
    Az első félidőben többet támadott a hazai csapat, ám kísérletei „életlenek” voltak. Szünet után ritmust váltott a Kalocsa, ami a 60. percben góllá érett. A hazaiak sorozatos támadásai az ...
  69. TISZAFÜRED- KISKŐRÖS 0-3 (0-1)
    Tiszafüred, 400 néző. Vezette: Győr (Csorba, Ember).
    Tiszafüred: Gál - Balázscsik, Kotvász, Pessek, Tóth J., Polonkai, Dajka, Kaló, Moldván, Szőke, Lengyel. Edző: Boda Mihály.
    Kiskőrös: Tüskés - Aszódi, Amuncsik, Beregszászi, Somogyi, Somlyai, Pecznyik, Csehi, Závoda (Sárközi 80. p.), Rumán (Csernák 58. p.), Boda (Kneiszel 77. p.). Edző: Földesi János.
    Sárga lap: Dajka, 18., Balázscsik, 45., Závoda, 51., Boda, 55. és Csehi, 60. perc.
    Piros lap: Dajka, 34. perc (második sárga lap után).
    42. perc: Aszódi egy szögletből belőtt labdát az elmélázó védők között a kapu jobb alsó sarkába fejelt, 0-1.
    72. perc: Csehi lecsapott egy rossz indításra és belőtte a csapat újabb találatát, 0-2.
    88. perc: Sárközi egy ártatlannak látszó helyzetből a tehetetlen Gál kapus mellett passzolt a hálóba, 0-3.
    Küzdelmes, szikrázó összecsapásokkal tarkított mérkőzésen a jobb játékosállományú vendégek megérdemelten nyertek. A kiállítás után ...
  70. Epizódszerepben a Kécske
    DIÓSGYŐR- TISZAKÉCSKE 4-0 (2-0)
    Miskolc, 12 000 néző. Vezette: Vágner (Ring, Tompos).
    Diósgyőr: Rácz - Földvári, Téger, Farkas A., Kovács, Varga, Kiser (Túróczi a 74.), Búzás (Buliga a 78.), Kákóczki, Kulcsár, Jakab (Kotula a 73.). Edző: Tornyi Barnabás.
    Tiszakécske: Tóth J. - Bujáki, Izsák, Barna, Thaly, Burzi (Bánföldi a szünetben), Nagy
    L., Major, Szántó, Maczkó, Holló. Edző: Szurgent Lajos.
    Sárga lap: Búzás a 41, Földvári a 84., illetve Burzi a 25., Holló a 38., Thaly a 88. percben.
    A diósgyőriek nagy lendülettel kezdtek, kapuja elé szorították ellenfelüket. A Tiszakécske csak ritkán jött át a félpályán. A 22. percben nagy helyzet maradt kihasználatlanul: Búzás szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Jakab azonban 3 méterről a jobb kapufára fejelt.
    A 23. percben Kulcsár 18 m-ről végzett el szabadrúgást, és középről pazar mozdulattal a jobb felső sarokba csavarta a labdát, 1-0.
    A ...
  71. Kiütés lehetett volna a vége
    Szolnoki MÁV FC - Dunaújváros FC 3:0 (1:0)
    Tiszaligeti Stadion, 300 n., v.: Strehó (Hegyi, Tóth I.)
    MÁV: Rézsó - Millinkhoffer, Antal, Balogh, Müller - Lázár (Fedor, 80.), Szabó A., Kádár (NagyÁ., 80.) - Novák, Pelles - Kotula (Német, 75.). Vezetőedző: Simon Antal.
    Dunaújváros: Bita - Szabó G. (Papp, 55.), Szekér, Vaskó, Barics - Pintér (Heffler, szünetben), Pénzes - Belényesi, Tamási, Jeferson - Junior. Vezetőedző: Szepessy László.
    29. perc: Pelles tört be a vendégek tizenhatosára, belőtt labdája felpörgött Vaskó lábán, a hosszú oldalon érkező Lázár 10 méterről, kapásból a rövid sarokba, bombázott, 1-0.
    70. perc: A túlságosan is kinyíló vendégvédelem mellett Lázár hosszú indításával Kotula meglódult, Vaskó még lerántani sem tudta, kicselezte Bitát, majd az üres kapuba gurított, 2-0.
    73. perc: Pelles keresztlabdáját a lesre játszó újvárosi védők asszisztálása mellett Kotula levette,...
  72. 2017.11.19, 09:11 - Bőcs KSC - Jászberényi SE 2007
    Bőcs KSC - Jászberény 1-0 (0-0)
    Helyszín: Bőcs, Szabadság u. 36. , 200 néző.
    Játékvezető: Bendik Gábor (L Tóth Lajos, dr. Kulcsár Judit)
    Bőcs KSC: Matkó - Vágó, Susak, Simon, Vass - Siróczki (Dobos, 79.), Irhás, Zimányi (Vasas, 90.), Fekete - Gaál (Máthé, 72.), Urbin. Vezetőedző: Tóth László.
    Jászberény: Papp - Lukácsi (Szász, 72.), Majzik, Villányi, Kovács Á. - Fekete G., Bárkányi, Sinkó, Gulyás - Potemkin, Németh Gy. Vezetőedző: Szabó Imre.
    Gól: Fekete (47.)
    Sárga lap: Urbin (30.), Vágó (53.), Fekete (55.) ill. Sinkó (48.), Potemkin (80.)
    Piros lap: Kovács Á. (78.)
    Jók: Simon, Urbin, Matkó, Zimányi, Fekete ill. Majzik, Villányi
    Forrás: Bőcs KSC hivatalos honlapja (www.bksc.hu)
  73. 2017.11.19, 09:08 - Tököl VSK - Bőcs KSC 2008
    Tököl - Bőcs KSC 2-1 (1-1)
    Helyszín: Tököl, 300 néző.
    Játékvezető: Király Gergő (Lémon Oszkár, Széchényi István)
    Tököl: Balázs - Mojzes, Helgert (Demény, 29.), Kurucsai, Medgyessi, Kádár (Csönge, 46.), Vejmola, Semsei, Varga L., Gasparik, Kiss. Vezetőedző: Gyimesi László.
    Bőcs KSC: Erdélyi - Szakszon, Molnár, Mező, Vass (Pop, 68.) - Jeremiás (Zsarnai, 66.), Kóka, Irhás, Török (Menyhért, 74.) - Gaál, Urbin. Vezetőedző: Tóth László.
    Gól: Gasparik (23.), Semsei (65.) ill. Urbin (31.)
    Sárga lap: Vejmola (18.), Medgyessi (36.) ill. Kóka (37.), Molnár (41.), Mező (46.), Vass (60.)
    Jók: Medgyessi, Varga L., Kurucsai, Semsei ill. senki
    Forrás: Bőcsi KSC hivatalos honlapja (www.bksc.hu)
  74. Védelmi hibák döntöttek
    Csepel— Szolnoki MÁV MTE 2:1 (2:0)
    Csepel, 1200 n. V.: Segovits
    Csepel: Szieben — Kincses, Szabó, Gálhidi, Kuczmog — Stefanov, Kelemen, Pintér, Szebe- gyinszki (Nagy) — Birkás, Kénoszt (Jakab). Edző: Gelei József
    SZMÁV MTE: Boros — Kántor, Szilágyi, Ágh, Rózsavölgyi — Csábi, Sugár, Katona — Tóth T. (Mészáros), Hegedűs, László (Tubák). Edző: Szatmári János.
    Az első percekben a széllel szemben játszó csepeliek veszélyeztettek többet, az ígéretes helyzetben kapura húzó Szebegyinszki elől Ágh mentett az 5. percben. A túloldalon Hegedűs célozta meg először a kaput, de 18 méterről a léc fölé talált. A 15. percben Kántor végzett el szabadrúgást, jobbról, a 16-os oldalvonalán kívülről, de a védők felszabadítottak. Továbbra is a hazai csapat támadott. Birkás közeli lövését Boros elvetődve csípte el, majd Szebegyinszki feje előtt szállt át a túloldalra egy bal oldali beadás. A 22. percben Birkás célzott pontatlan...
  75. "Elcsúszott" a DVTK Kecskeméten
    A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE
    Kecskeméti SC—DVTK 3—1 (1—1)
    Kecskemét, 600 néző. Vezette: Ádám (Csáki, Győr).
    KSC: Nagy Zs. — Málik, Hofmeister, Kiss P., Safranyik, Nagy J.| Pauk, Kiss F., Rácz — Ozsváth, Tóth Cs. Edző: Pataki Tamás.
    DVTK: Nagy A. — Bém, Csiba, Csizi, Leskó — Szabó Zs., Rostás, Huszák, Farkas, Héjas, Lakatos. Edző: Palicskó Tibor.
    Csere: Farkas helyett Tóth L. a 60., Héjas helyett Hanyecz a 68. percben.
    Sárga lap: Bém a 7., Farkas a 37., Nagy J. a 44., Csiba az 54. percben
    Kiállítva: Csiba a 80. percben.
    Szögletarány: 5:2 a KSC javára.
    Szemerkélő esőben, csúszós pályán nagy lendülettel kezdett a KSC, mégis a vendégek szereztek vezetést. A 11. percben a bal oldalon Lakatos kapott labdát. A KSC-védők egymásra vártak, amikor Lakatos a kint álló kapus' fölött a kapu bal oldalába ívelte a labdát. 0—1.
    A KSC heves rohamokkal válaszolt és a 20. percben egyenlített. ...
  76. Nem lila, nem kék, szürke a kecskeméti foci színe..
    KECSKEMÉTI TE — KECSKEMÉTI SC 0—0
    Kecskemét, KTE-pálya, 2000 néző. Vezette: Csábi (Szekeres, Veress).
    KTE: Molnár — Lipők, Pataki (Fütyü az 53. percben), Forgó, Nagy L. (Bálint T. a 80. percben), Újfalusi, Baluta, Boronkay, Torbavecz, Horváth, Berki. Edző: Dr. Dezsőfi Ferenc.
    KSC: Nagy Zs. — Gál, Bukó, Babis, Kovács, Pauk (Kiss P. a 86. percben), Safranyik, Balla (Tóth F. a 84. percben), Török, Tóth Cs. Kiss F. Edző: Pataky Tamás.
    Sárga lap: Nagy L. a 10., Kovács T. az 51. percben.
    3. perc: Safranyik indította a balösszekötő helyén induló Tóth Csabát. A kék-fehérek középcsatára előtt összezártak a lila-fehér védők, a labda pedig a tizenhatos vonalán érkező Török elé pattant. A KSC labdarúgója egy igazítás után jobbal a jobb kapufát találta telibe.
    12. perc: Kovács röviden adott haza, Újfalusi megszerezte a labdát, megpróbálta elhúzni a kifutó Nagy Zs. mellett, ám a kapuvédő lábbal m...
  77. Kilenc perc alatt két gólt kapott a KSC
    Építők SC— Kecskeméti SC 3—0 (2—0)
    Bp. Népliget, 500 néző. Vezette: Horváth.
    Építők SC: Szekeres — Konrád, Páncsics dr., Varga, Popovics — Gohér, Pataki dr., Pauli (Fekete a szünetben,), — Kikilai (Gelesics a 72. percben), Máté, Kiss. Edző: Thomann Antal.
    KSC: Leskó I. — Bedzsula, Elekes II., Egyed, Prikidánovics — Rózsa, Drahos (Tóth a 46. percben), Szabó — Oskolás, Puskás (Leskó II. a 46. percben), Vági. Edző: Verebes József.
    A 3. percben Máté kicselezte Bedzsulát. A beadására Leskó I. elkésve indult ki a kapujából és a berohanó Kiss az üres kapuba fejelte a labdát. 1—0.
    A gyors gól után is az Építők SC maradt támadásban. A 8. percben Máté középen indulva balra sodródott. Beadását Gohér közelről a Léc fölé vágta. A 9. percben Gohér ugratta ki Kisst, aki középen lefutotta a védőket és a tehetetlen kapus mellett a...
  78. Oroszlányi Bányász SK - Ajkai Hungalu SK 1: 0 (0:0)
    Oroszlány: 500 néző. Vezette: Oláh.
    OBSK: Simon — Miksi, Tóth, Verő, Sipos — Herczeg, Selymes A., (Gárdony 80. perc, Selymes Gy. 82. perc), Mészáros, Palásti — Bujtor, Inczédi Edző: Máthé Aladár.
    Az Oroszlány már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést. Miksi jobb oldali szabadrúgását Verő 10 méterről alig fejelte fölé. A 7. percben ismét Miksi végezhetett el szabadrúgást. A lesre játszó ajkai védelem kirohant, de egy ütemmel később, így Verő 10 méterről teljesen egyedül vehette át a labdát. Ügyesen Palástihoz továbbított, aki az üres kapuba lőtt. 1-0.
    Ezután az Ajka irányított, de csak a félidő hosszabbításában okoztak kellemetlen pillanatokat az oroszlányi kapunál. A második félidőben nagy elszántsággal rohamozott a vendégcsapat, de Tóth és Simon vezérletével jól rombolt a hazai védelem. A 72. percben nagy kavarodás után Kovács II. közeli lövését Simon bra...
  79. Bem SE—Bp. Építők 1-0 (1-0)
    Cegléd, 1500 néző. V.: Szávó.
    Bem SE: Bata — Kelemen, Olajos, Zimonyi, Nahóczky, Krómer, Morvai, Ágh (Rózsavölgyi), Krisztin (Horváth), Mózner, Zsidó.
    A Bem SE elég hamar, már a 6. percben megszerezte a találkozó egyetlen gólját: Morvái lövése a védőkről Zsidó elé pattant, aki a labdát nem találta el rendesen, szerencséjére, hiszen ezzel becsapta a kapust, s a „pettyes” a kapu jobb sarkában kötött ki. A kiegyenlített mezőnyjátékban mindkét csapat sokat hibázott, így nem alakulhatott ki jó játék. Az első játékrészben csak a ceglédieknek volt helyzetük, két kitűnő támadás végén Mózner, majd Morvai labdáját védte bravúrosan a vendégek kapusa. Az Építők a 62. percben nagy egyenlítési alkalmat hibázott el: Szabó jobb oldali szabadrúgását Kiss közelről, zavartalanul fejelhette. de nem találta el a kaput. Szünet után Rózsavölgyi beadása tisztán találta a kapus...
  80. Répcelak—Oroszlány 1:0 (0:0)
    Repcelak, 2500 néző, vezette: Nagy J.
    OBSK: Acsádi — Rácz, Vizkeleti, Kláris, Péntek, Horváth (Kovács J.), Hermann. Rinnbacher (Szlobodics), Kavalák, Sallói, Kozári. Edző: Sólymos Tibor.
    A 3. percben Hermann szabadrúgását Kavalák játszotta Sallóihoz, aki előrevetődve alig fejelt a jobb sarok mellé. Az 5. percben Kozári szerzett meg egy labdát, de védője felvágta. Sallói szabadrúgását Kozári lövés helyett a kapus kezébe emelte. A 16. percben adódott a hazaiak első veszélyes helyzete, de Sallói tisztázott közvetlen Acsádi előtt. A 24. percben gólhelyzetet dolgozott ki az OBSK: Rinnbacher beadása azonban Hermann kezére pattant. Három perc múlva Hermann, Kozári adogatás után az utóbbi éles lövése zúgott el a hazaiak kapuja előtt. A 33. percben az OBSK kapuja előtt pattogott veszélyesen a labda, melyet Acsádi jó érzékkel tett ártalmatlanná.
    Szünet után a 46. perc...
  81. Körmendi Dózsa- Mohács-Véménd 1:0 (0:0)
    Körmend, 1200 néző. V.: Bodrogi.
    Körmend: Fata -— Kovács L, Kiss, Gáncs, Horváth I. — Pál, Simon, Horváth II. — Földes, Bartakovics (Lakatos a 60. percben), Kovács II., (Molnár, a 85. percben). Edző: Kirschner Béla
    Mohács-Véménd: Perjési — Farkas, Rott, Dárdai — Berki, Hancz, Lingl, Pártényi — dr. Zsolt, (Kiss, a 80, percben), Komli, (Schwarczkopf, a szünetben), Jónás, Edző: Gyévai István.
    Az 50. percben Gáncs szöktette Földest, s a csatár a 16-osnál járt, amikor Dárdai elkaszálta. Horváth II. szabadrúgását Perjési vetődve a berobbanó Simon elé ütötte, aki 7 méterről a léc alá lőtt. (1:0). A 60. percben Berki -11-esét Fata védte. A 87, percben Kovács II. 11-esét Perjési vetődve hárította. A végig jól játszó hazaiak gólokkal nyerhettek volna, de csatáraik még a 100 százalékos helyzetekben is hibáztak. Jók: Horváth I. Fata, Föld...
  82. Budafok—Dunakeszi 2-1 (1-0)
    Budafok, 400 néző. V.: Bolla.
    A vasutasok kis szerencsével kiharcolhatták volna a döntetlent.
    Gól: Bursi.
    Forás: Pest Megyei Hírlap, 1983-05-24
  83. Még több gólt lőhettek volna a mohácsiak
    Mohácsi Új Barázda Tsz SE-BMTE-Törley 3-0 (I-0)
    Mohács, 1300 néző. V.: Kéri
    Mohács: Antal - Újvári, Katona, Kiss Gy. Reit — Nagy E., Becker, Héjjas (Simon, a szünetben), Kovács Z. — Martina (Kovács L., az 55. percben), Jelena Edző: Weiszbart József
    BMTE-Törley: Lippai - Martin, Bátyi (Takó, a 61. percben), Csikós (Sztrizsakov, a szünetben), Cseresznyik - Stranyóczki, Horváth, Herbály, Godó — Jankov, Kénoszt Edző: Sárközi Lőrinc.
    Lüktető, izgalmas volt az elején a játék, jól szórakoztak a nézők, annak ellenére is, hogy egyre-másra hagyta ki helyzeteit a Mohács. A 32. percben aztán emberelőnybe kerültek a Duna-partiak. Jelenő kopott kitűnő labdát a jobb szélen, lefutotta a védőjét, de mikor a 16-oshoz ért, Horváth hátulról elkaszálta. Kéri játékvezető a vendégek középpályásának habozás nélkül felmutatta a piros lapot.
    A 39. percben megs...
  84. 2017.11.17, 17:18 - KOMÉP SC - Haladás VSE 1980
    Nagy iramú mérkőzésen — bravúr
    KOMÉP SC — Haladás 3:1 (1:1)
    Tatabánya, 2000 néző, vezette: Palotai
    KOMÉP: Balogh — Takács, Czakó (Kökény), Bánfi, Rácz, — Tréznik, Hetzmann (Nagy), Péntek S., Józan ,— Horváth J., Göncző. Edző: Horváth Ferenc.
    Alig kezdődött el a mérkőzés, már a hazaiak hálójában volt a labda. Garics 16 m éterről nagy lövést zúdított kapura, a labda Baloghról kipattant és a szemfüles Garics másodszor a jobb alsó sarokba helyezett: 0:1.
    Ezután feljött a KOMÉP. Az 5. percben Göncző ugratta ki Horváth J-t, aki elhúzott az alapvonalig: éles beadását Hegedűs hárította. A 7. percben
    Czakó megsérült. Kökény állt be helyette. a 21. percben Hetzmann Gönczőhöz továbbított, aki lerázta magáról őrzőjét és az üresen álló Péntek Sándorhoz adott, aki 15 m éterről a bal alsó sarokba lőtt. 1:1.
    A 25. percben Göncző és Király együtt ugrottak fel a labdáért, az a jobb fels...
  85. 2017.11.17, 16:55 - KOMÉP SC - Dorogi AC 1980
    KOMÉP SC - Dorogi AC 0:1 (0:1)
    Tatabánya, 600 néző, vezette: Urbán
    Dorog: Szabó — Engelbrecht, Merényi, Kapitány, Kovács F. — Varga F., Hernádi, Jánosi (Holdamjif), Laczkó, Kónya. Edző: Nagy István
    KOMÉP: Balogh — Takács, Czakó Bánfi, Szalontai — Józan, Tréznik, Péntek B. (Péntek S.) — Horváth J.. Kökény, Pflúger. Edző: Horváth Ferenc.
    Az első 10 percben KOMÉP- rohamokat láthattak a nézők. A 4. percben Pfluger jó labdával ugratta ki Horváth Jenőt, aki a 16-oson belül járt már, de elhibázta a helyzetet. Utána Czakó lövése szállt kapu fölé. A 11. percben Kónya bal oldalról belőtt labdáját Laczkó lefejelte Mészárosnak, ő 13 méterről a bal alsó sarkot célozta meg, de Balogh a helyén volt.
    A 15. percben Pfluger—Józan volt a labda útja, de utóbbit Merényi határozottan és keményen szerelte. Újra Merényi tisztázott a kiugró Pfluger elöl az utolsó pillanatban. A 19. percben Hernádi jó labdával ug...
  86. Dorogi AC - Ajkai Aluminium SK 1:2 (0:1)
    Dorog, 1500 néző, vezette: Drigán
    Dorog: Szabó — Kapitány, Engelbrecht, Goldschmidt, Kovács F. — Varga J., Hernádi Gy., Csapó — Kiss L. (Ormándi), Laczkó, Izsó, (Mészáros). Edző: Nagy István.
    Heves dorogi támadásokkal indult a mérkőzés, de ezekben a támadásokban vibrált az idegesség. Varga fejelt nagy erővel a kapu fölé, majd 20 méterről lőtt, a labda elzúgott a jobb felső sarok felett. A 15. percben szintén Varga vitte fel a labdát, amikor 20 méterre az ajkai kaputól összecsapott Csikhonnal. Mindketten elestek, az ajkai játékos fekve maradt és az orvosi megállapítás szerint lábtörést szenvedett. A mentők szállították kórházba.
    A szomorú esemény után néhány percig még idegesebb volt a játék. A 21. percben Laczkó 14 méterről a kimozduló Horváth kapus lábát találta el. A 26. percben Varga lövését védte magabiztosan az ajk...
  87. III. ker. TTVE-Komlói Bányász 2-1
    Budapest, 600 néző. V.: Molnár I.
    III. kerület: Zaj — Kriszt, Tóth G., Tóth J. L., Kovács - Lillik, Szabó, György, Tóth II. L. (Szeicz a szünetben) — Muraközi, Árky. Edző: Eich László
    Komló: Tábit — Miklós, Vukmann, Tigyi, Andreidesz — Szatmári, Katona, Toma, Dömény — Pálcsa (Hohmann a 71. percben), Stemler (Kiszely a 77. percben). Edző: Kresz László.
    A 13. percben Pálcsa elfutott a jobb oldalon, beadását Katona tovább passzolta Stemlernek, aki 15 méterről a kapu bal sarkába lőtt. (0-1) A 22. perében jött az egyenlítés. György erős lövését Tábit kiütötte, Muraközi a kipattanó labdát kapuba gurította. (1-1) öt perc múlva Pálcsa egyedül kitört, de 16 méterről elhamarkodva, a kapu mellé durrantott, majd nem sokkal később Toma átadását nagy helyzetben kapu mellé vágta.
    A szünet után a 66. percben Katona indításával a védők ...
  88. KISKŐRÖS STADLER FC- III. KER. TVE 1-0 (1-0)
    Kiskőrös, 3300 néző. Vezette: Vavika (Kovács N., Tóth S.).
    Kiskőrös: Simon - Kecskés, Makrickij, Kapics, Szabó B., Hleba, Pecznyik, Gubucz,
    Csehi, Kanál (Laczina, 78. perc), Bíró (Rumán, 61. perc). Edző: Tellinger Vilmos.
    III. Ker. TVE: Csánk-Földvári, Pálvölgyi, György, Metzger, Perger, Szeibert, Kósa, Varga (Takács, a szünetben), Kiss, Jankov. Edző. Rákosi Gyula.
    Sárga lap: Kecskés, Varga a 35., Földvári a 42., Pálvölgyi a 89. percben.
    10. perc: Kanál 26 méteres szabadrúgása védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba. 1-0.
    14. perc: Bíró egyedül lépett ki, de nyolcméteres lövését Csánk lábbal védte.
    40. perc: Hleba szögletét Bíró fejelte és Csánk a léc alól a kapu fölé ütötte.
    45. perc: Bíró harminc méteres indításával Kanál tört kapura, de nagy helyzetben a fekvő kapus kezébe lőtt.
    76. perc: Hleba beadását Gubucz nyolc méterről fölé fejelte.
    A vendégek „sündisznóállásbán”, kilenc emberr...
  89. 2017.11.17, 16:19 - Bajai FC - Bagi FC 1992
    „Bagót” lőttek a bajaiak
    BAJAI FC — BAG 0—1 (0—0)
    Baja, 1200 néző, V: Veres (Szekeres, Bába)
    Baja: Szabó -Palla, Kovács B., László, Faddi (Fehér 81p), Kiss, Koch, Kovács I., Horváth, Tóth (Gombás 81p), Ádám Edző: Rónai Sándor
    Bag: Erdélyi -Tajti, Ecker, Rózsavölgyi, Májer, Ferenczi, Puskás, Korolovszki, Morvay, Magyar, Őszi Edző: Haász sándor
    Sárga lap : Tajti a 60. percben.
    Gól: Korolovszki 80p
    Forrás: Petőfi Népe, 1992-08-24

  90. Bem SE—Hódmezővásárhely 2-0 (1-0)
    Cegléd, 1500 néző. V: Drigán.
    Bem SE: Tóth I. — Horváth, Hájer, Kelemen, Wunder, Bozsik, Baumann, Csepregi, Wunder (Kertész 43. percben) Peják (Tóth Z. 65. perc), Petrák.
    Az első percekben úgy tűnt, hogy a negyedik helyen álló vendégek lelépik a Bem SE-t. Támadás támadást követett, s Tóthnak már a második percben alkalma nyílt bebizonyítani. hogy már az idénynyitón is jó formában van. Csaknem húsz perc telt el az első ceglédi gólszerzési alkalomig, de ekkor Csepregi még hibázott. Nem úgy a 27. percben a honvédek egyik új Szerzeménye, Bozsik, aki egy jobb oldali szabadrúgást követően két csellel három védőt is becsapott, helyzetbe került, s nem is hibázott. Nem sokkal később Petrák kétszer is kapuba találhatott volna, de egyszer gyengén lőtt, egyszer pedig lekésett a kicsit erősre sikerült Bozsik-beadásról. A 40. perc...
  91. Kazincbarcika—Bem SE 2-0 (1-0)
    Kazincbarcika, 3500 néző V.: Király
    Bem SE: Tóth I. — Horváth, Hájer, Kelemen, Szakáll (Csomai), Bozsik, Csepregi, Wunder, Néder (Tóth Z.), Peják, Petrák. Ha mindkét félidőt a második perccel kezdték volna, akkor a Pest megyei gárda ponttal térhetett volna haza. A hazaiak ugyanis a még fél lábbal az öltözőben lévő vendégek kapujába már az első percben betaláltak. A védők mélázását Helgert használta ki. A gyors gól megnyugtatta a Vegyészt, de nem törte le a Bem SE-t sem. Így igazán élvezetes, színvonalas és jó iramú játék alakult ki. A játékrészben a helyzetek alapján a ceglédiek akár ki is egyenlíthettek volna.
    A második félidőt is góllal kezdte a Kazincbarcika, Gere révén, aki a kapujából kifutó Tóth mellett talált a hálóba. Ezután mindkét kapu előtt adódtak még helyzetek, de a csatárok a döntő pillanatokban hibáztak, í...
  92. Lendületben a GLC
    Gödöllő—Kazincbarcika 2-1 (2-1)
    Gödöllő, 2400 néző. V.: dr. Bozóky
    Gödöllő: Nagy—Balogh—Somogyi, Kiss, Ivanovics—Simon, Sztriskó, Horváth, Hutter — Kraszovszkij, Grezsák (Czeróczki).
    Kazincbarcika: Májer — Sztahon — Szabó, Pribék — Balogh, Körösi, Kondás, Lukács—Ternován (Zsiga), Csipke, Ha- nyecz.
    Gól: Kraszovszkij (15 p.), Simon (22 p.), illetve Csipke (45 p.j A 15. percben Horvath futott el a jutott el a 11-es pontig, ahonnét jobb szélen, lapos beadása Kraszovszkijhoz került, aki a védők gyűrűjében, szorongatott helyzetből, a bal alsó sarokba gurította a labdát (1-0).
    A 22. percben a felező vonalnál Simonhoz került a labda, a vendégek leadásra számítottak, de a gödöllői középpályás hatalmas lendülettel megindult a vendégek kapuja felé, több védőt becsapva jutott el a 11-es pontig, ahonnan hallatlan nagy nyugalommal lőtt a kapu közepébe (2-0)
    A 43. percben Csipke szabadrúgását Hanyecz a kapu mellé fejelte. A 45. percben...
  93. 2017.11.17, 15:50 - Kecskeméti TE - Tököl VSK 2007
    Kecskeméti TE -Tököl 5-1 (4-1)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Keleti-csoport Kecskemét, 1000 néző. V : Takácsi (Márkus, Demeter)
    Kecskémét: Tóth Z. - Koszó B., Vass, Lovric, Farkas I., Csordás, Némedi, Szavics, Yannick (Ábel P, 71.), Balázs ]. (Kopunovics A., 63.), Kormos (Ábel Zs., 55.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
    Tököl: Balázs L. - Helgert (Hajecz, a 21.), Póti, Lakics, Váradi, Palásthy, Kádár (Papp L , 39.), Kiss P, Varga, Metzger, Hamar (Radnics, 66.). Vezetőedző: Leskó Zoltán
    Kitűnt: Lovrics, Farkas I., Csordás, Yannick, illetve Metzger, Kiss P.
    A Tököl „kivégzésével” megszerzett három pont a dobogó második fokára röpítette a Kecskeméti TE-t. A nézőszám-emelkedés pedig egyértelműen jelzi: egyre többen kezdik megszeretni ezt a mostani lila-fehér együttest.
    Gól: Kormos 8p, Yannick 13p, Yannick 20p, Lovric 22p, Lakics 25p, Csordás 68p
    Forrás: Petőfi Népe, 2007-09-17
  94. A meccs a tudósítás alapján nem a Felső-Tisza parti stadionban, hanem Kiskundorozsmán volt
    Dorozsma messze, a pontszerzés közel volt
    Szeged -Dorozsma -ASE Tiszavasvári 1-0 (1-0)
    Kiskundorozsma, 1000 néző. V.: Ábrahám (Balajti, Vavika)
    Szeged-Dorozsma: Csehó - Magyar, Stredie, Szabó B. -Tóth- Kovács -Süli, Stefanov, Djurasevics, Udvari - Barna, Miklós. Edző: Vágó Attila.
    Tiszavasvári: Szabó L. - Havelant, Papp, Szarka - Szemán, Bánföldi, Lenkey, Lajkovics, Homann - Kocsis. Rosu. Edző: B. Kovács Zoltán.
    Csere: Szarka h. Horváth a46., Süli h. Krajczár a 69., Stefanov h. Tóth Á. a 83., Miklós h. Takács Z. a 85., Kocsis h. Dencsuk a 86. perpben.
    Sárga lap: Papp a 4., Djurasevics a 15., Tóth-Kovács az 52., Miklós a 82. percben.
    Gólszerző: Miklós a 30. percben.
    17. p.: A veszélyesen előretörő Kocsis elől Miklós az utolsó pillanatban szögletre mentett.
    26. p.: Szabó B. pontos beadását Miklós mellel levette, de az ötös sarkáról a kapu mellé lőtt.
    27. p.: Udvar...
  95. Kazincbarcikai S C -Nyíregyházi FC 1-0 (0-0)
    Kazincbarcika, 400 néző. V.: Bede (Győr, Török)
    Kazincbarcika: Kiss Á. - Földeák, Sztahon, Szabó Zs. - Balogh, Harnócz, Lukács, Körösi, Gál - Remenár, Hanyecz. Edző: Kálmán Vilmos.
    Nyíregyháza: Vadon - Czap - Barna, Kiss Gy. - Turóczi, Kondora, Kovács, Karkusz, Kákóczki - Domokos, Capatina. Edző: Kiss Miklós.
    Csere: Balogh h. Takács a 71., Turóczi h. Szatke, Kovács h. Németh mindkettő a 73. percben, Kákóczki h. Bagoly a 80., Remenár h. Kundrák a 86. percben.
    Sárga lap: Lukács a 27., Gál a 71., Földeák a 81. percben.
    Gólszerző: Hanyecz az 55. percben.
    2. p.: Turóczi 16 méterről, fű alatti lövéssel kísérletezett, a labda Kiss kezében kötött ki.
    35. p.: Lukács húzott cl a jobb oldalon, 15 méterről lövéssel kínálta meg Vadont, aki a léc alól piszkálta ki a labdát.
    50. p.: Lukács balról, 17 méterről célzott, Vadonnak semmi gondol nem okozott a labda birtokba vétele.
    55. p.: A hazai nézők á...
  96. Videoton-Waltham - MTK-VM 3:0 (0:0)
    Székesfehérvár, 5000 néző, v: Roxin
    gólszerzők: Földes (67. p.), Máriási (70.), Sallói (88.)
    sárga lap: Kuttor (22. p.), Molnár (61.), illetve Pölöskei (23.), Hannich (35.), Horváth Cs. (57.)
    jók: Németh, Sallói, Máriási, Földes, illetve Hannich, Sass
    Videoton-Waltham: Mitring - Kuttor (Takács 22. p.), Németh, Horváth G. - Molnár, Sallói, Máriási, Bekö, Vadász - Földes (Halmai 82.), Muzsnay
    MTK-VM: Zsiborás - Farkas (Balogh G. 69. p.), Híres, Hahn - Talapa, Horváth Cs., Hannich, Pölöskei, Sass - Cservenkai, Lakatos (Jován 73.)
    Egy órán át egyik csapat sem tudott jelentős erőket felvonultatni. A 67. perctől a fiatal fehérvári együttes káprázatos játékot produkálva három gólt szerzett.
    Forrás: Új Néplap, 1991-03-25
  97. 2017.11.17, 15:14 - Újpesti TE - Volán FC 1991
    UTE - Volán FC 3-1 (0-1)
    Megyeri út, 2500 néző, v: Molnár L. gólszerzők: Eszenyi (52., 81. p.), Zsivótzky (67.), illetve Coco-Aires (2.)
    sárga lap: Szőllősi (62. p.)
    jók: Huszárik, Eszenyi, Zsivótzky, illetve Kajdy, Coco-Aires, Balogh
    UTE: Brockhauser - Huszárik (Tóth J. 56. p.), Szőnyi, Szabó - Wágner, Varga J„ Rubold (Batári 83.), Miovecz - Kósa, Eszenyi, Zsivótzky
    Volán FC: Gróf - Jenei, Kalmár, Szöllösi, Kajdy - Farkas (Fábry 72. p.), Bérczy, Varga I. (Bücs 72.) - Balogh, Coco-Aires, Kecskés
    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1991-06-03
  98. Gödöllő: közel a döntetlenhez
    III. ker. TVE—Gödöllői LC 1-0 (0-0)
    Hévízi út, 700 néző. V.: Dravecz.
    HL kér. TVE: Zay — Földvári, Kajdy, Varga, György — Kiss, Szeibert, Sikesdi, Csernák — Dzurják, Jankov.
    Gödöllői LC: Nagy — Balogh — Somogyi, Kiss, Ivanovics — Simon, Striskó (Kraszovszkij), Grezsák, Szász — Vasziljevics, Bácsi.
    Gól: Szeibert az 57. percben.
    Sárga lap: Kajdy a 22., Szász a 36., Balogh az 50., Bácsi a 70., Szeibert a 83. percben.
    Jó: Kaidy, Szeibert, Sikesdi, Jankov ill. Nagy (a mezőny legjobbra), Simon, Grezsák.
    A végig szakadó esőben irreális talajon a két rendkívül sportszerű csapat óriási küzdelmet vívott. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de a támadásaikban nem volt elég átütőerő, míg a vendégek ritkább támadásai nagyobb veszélyt jelentettek Zay kapujára. A találkozó sorsát az 57. percben 18 méterről jól eltalált lövés döntötte el. A helyzetek alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.
    Rákosi Gyul...
  99. A bányásznap meghozta a várva várt győzelmet
    Komlói Bányász— III. Ker. TTVE 1-0 (0-0)
    Komló, 800 néző. V.: Lettrich
    Komló: Tábit - Miklós, Lajos, Vukmann, Andreidesz — Nagy, Szatmári, Katona, Stemler — Varga, Pálcsa (Lukács, a 66. percben, Hohmann, a 81. percben). Edző: Kresz László
    III. ker.: Zay - Kriszt, Tóth G., Tóth I. L., György — Gelics, Szabó, Bojics (Tóth II. L., az 59. percben) — Árky, Muraközi, Bolvári (Sokorai, a 70. percben). Edző: Eich László.
    A pont nélkül álló komlóiaktól joggal várt harcos szellemet, gólratörő játékot a bányásznapon ritkaságszámba menő, alig 800 főnyi közönség. A Bányász játékosai azonban az első félidőben a minimális elvárásoknak is csak annyiban tudtak megfelelni, hogy a vendég fővárosiak sem tudtak gólhelyzetet teremteni. Igaz, ők nem is nagyon akartak Tábit kapuja elé kerülni, tökéletesen elég volt számukra, hogy biztosan tartják a döntetlent.
    A második félidőben már gó...
  100. BMTE Törley-Mohácsi Új Barázda TSZ SE 1-0 (0-0)
    Promontor utca, 800 néző. V.: Molnár II.J.
    BMTE Törley: Lippai - Takó, Martin, Bátyi, Gégény — Jankov, Bősze, Balogh, Vincze (Szabó, a 84. percben) - Kormány (Gál, a 89. percben), Kántor. Edző: Sárközi Lőrinc
    Mohácsi Új Barázda TSZ SE: Antal - Kófiás, Katona, Reit - Újvári, Nagy, Lőrincz (Kovács Z. a 74. percben), Kovács L., Martina - Ratting (Kiss, az 54. percben), Jelena. Edző: Csordás István.
    A mérkőzés elején hiába rohamozott fiatalos hévvel a házigazda, a tapasztaltabb és képzettebb játékosokból álló mohácsiakat nem tudták meglepni. A vendégek át is vették a játék irányítását, kontratámadásaik végén többször is gólhelyzetbe kerültek, ám ezeket elkönnyelműsködték. Ez megbosszulta magát, mert a Budafok 11-esből vezetést szerzett és előnyét fegyelmezett védekezéssel meg is őrizte. Góllövő: Kántor (11-esből, a 64. percben). Jók: Lippai, Balo...