magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SC - BVSC 3 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.06, 16:01
    Szekszárdi Dózsa SC - BVSC 3-2 (2-1)
    Szekszárd. 1500 néző. Vezette: Kőrös
    Szekszárdi Dózsa: Pólyák — Szlovák, Vágó, Somodi, Bonnyai, Tóth, Szőcs, Laki, Kovács (Bosnyák a 24 percben), Boros, Házi. Edző: Magasházi József
    Nagy lendülettel kezdett a hazai együttes. A 4. percben bal oldali szekszárdi akció végén Boros ugratta ki Szócsőt, aki elől a 11-es pontnál elpattant a labda. Mezőnyfölényt harcolt ki a Dózsa, és a 12. percben a vezetést is megszerezte. Szőcs elcsípett egy átadást, húszméteres vágta után cselsorozattal betört a büntetőterületre, átadását Házi hét méterről a bal alsó sarokba vágta. 1:0. Két perc múlva Szőcs 20 m éteres szabadrúgását Pálinkás a jobb oldali kapufa segítségével kaparintotta meg. A vendégek egyre keményebb harcmodorban játszottak, Gara negyedóra alatt nyolcszor rúgta fel Kovácsot. A 16. percben aztán súlyosan megsérült a hazaiak jobbszélsője, ápolás után visszatért, de nyolcperces játék után kérte lecserélését. A 33. percben Szőcs 22 m éteres csavart szabadrúgását Somodi az ötösről nagy helyzetben léc mellé fejelte. H at perccel később tovább növelte előnyét a határtalan akarással küzdő lila-fehér együttes. Szőcs—Házi adogatás után Házi kényszerítő átadásával Szőcs kiugrott a védők közül, 12 m éteres lapos lövése a jobb alsó sarokba vágódott 2:0. Két perc múlva egy ellentámadás végén nagy tumultus támadt a hazaiak kapujánál, Petró lövését Szlovák a gólvonalról rúgta a mezőnybe. Erősödött a BVSC nyomása, ami a 41. percben gólt eredményezett. Kaszás bal oldali beadását a szabadon hagyott Kindornai az ötösről a bal felső sarokba fejelte- 2:1.
    A második félidőt a vasutascsapat kezdte jobban, és a 3. percben egyenlített. G ara a felezővonalról indulva vezette fel a labdát, az alapvonal közeléből középre adott, a védőkről kivágódott labdát Kindornai közelről a kapu közepébe lőtte. 2:2. Nagyobb sebességre kapcsolt a Dózsa, negyedórás nagy nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját. Mezőfölénye a 66. percben góllá érett. Ekkor nagyvonalúságáért góllal fizetett a vendégek védelme B. Nagy az egyszerűbb megoldás helyett „cifrázta" a felszabadítást, a berobbanó Boros előbb fejjel, majd egy csellel elvitte mellette a labdát, és közelről nem hibázott. 3:2. A 72 percben Boros elhúzott, beadása nagy helyzetben elcsúszott a felugró Házi feje előtt, ö t perccel később a felfutó Laki beadását Házi 10 m éterről kapásból lőtte a bal oldali léc mellé.
    Eseményekben és gólokban gazdag, élénk iram ú, kemény mérkőzés, ötletes csatárjátékkal szerzett kétgólos vezetést a Szekszárd, utána a középpályát átengedve, kockázatos módon igyekezett tartani az előnyt- A vendégek szünet utáni gyors egyenlítését követően a meg-megújuló rohamokat vezető hazaiak ismét mezőfölényt harcoltak ki, helyzeteik alapján akár nagyobb arányú győzelmet is szerezhettek volna. Jók: Szőcs (a mezőny legjobbja), Vágó, Szlovák, Házi, illetve Gara, Kőhalmi. Kindornai.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1978-04-25