magyarfutball.hu

Mohácsi FC - Nagykanizsai Olajbányász SE 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.07, 09:47
    Mohács-Nagykanizsa 3-0 (2-0)
    Mohács, 1200 néző. V.: Szekeres
    Mohács: Lukács — Rumszauer, Kófiás, Katona, Reith — Becker, Ritter, Lőrincz, Gilitsch — Ratting, Hrotkó. Edző: Bözsöny János.
    Nagykanizsa: Kovács - Miklós, Martinkovics, Horváth, Szőke, (Vidos, a 64. percben) — Hegedűs, László, Iványi — Bocz, Skublics — Fuisz. Edző: Madár Gábor.
    Már a 11. percben vezetést szerzett a Mohács. Lőrincz ívelt be a jobb szélről egy szögletet, a kapus rosszul helyezkedett, így a hosszú oldalén helyezkedő Hrotkó levehette a labdát, középre gurított, ahol Gilitsch 6 méterről senkitől sem zavartatva az üres kapu közepébe passzolt. (1-0).
    Jó iramú, változatos volt a játék, s a 24. percben növelte előnyét a hazai csapat. Hrotkó jó ütemben ugratta ki a iobb szélen elfutó Beckert. A középpályás két csel után középre ívelt. Hrotkó odaért és előrevetődve 5 méterről a tehetetlen kapus mellett a jobb sarokba fejelte a labdát. (2-0). 4 perccel később Lőrincz baloldali beadását Ritter lőtte fölé, a 32. percben pedig Becker kiflije kerülte el a jobb felső sarkot. A 44. percben Szőke kapott sárga lapot Becker felrúgásáért.
    Fordulás után magához tért a Nagykanizsa, az 57. percben viszont majdnem kapta a harmadikat is. Katona szöktette Rattingot félpályánál, a csotár a 16-osig cselezte magát, Hrotkó elé tálalt, a mohácsiak kulcsembere azonban rosszul célzott, így odalett a helyzet. A 67. percben Becker kapura lövése gyertyára sikeredett, az aláhulló labdát Kovács kiejtette, s mielőtt utána kapott volna, Gilitsch a hálóba kotorta azt. Mindez az 5-ösön kívül történt, a mohácsi játékos tisztán rúghatta el a labdát, a bíró ennek ellenére szabadrúgást ítélt kifelé.
    (Szekeres: — Jó helyen álltam, így tisztán láthattam, hogy Gilitsch könyökkel ellökte a kapust. Tehát az eset végül is nem befolyásolta a végeredményt...)
    Az utolsó 20 percben a Nagykanizsa mindent megtett a szépítés érdekében, a 90. percben mégis a Mohács állíthatta be a végeredményt. Hrotkó hozta magát helyzetbe, önzetlenül visszagurított Gilitsch elé, aki a vendégek tehetelen kapusa mellett a jcbb sarokba lőtt. (3-0).
    Már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a Mohács. Az utóbbi évek (Nagykanizsa elleni) sikertelenségéért látványosan vett elégtételt a dunaparti gárda, helyzetei alapján még ennél is nagyobb arányú lehetett volna a különbség. El kell ismerni persze azt is, hogy a második félidő nagy részében az Olajbányász irányította a játékot, de mezőnyfölénye annyira azonban nem volt meggyőző.
    Bözsöny János. - Végre vége a Kanizsa elleni nyeretlenségünknek. Jobban játszottunk, megérdemelten nyertünk.
    Madár Gábor: — Határozott játékvezetés mellett két ellentétes félidőt láthattunk, de míg a Mohács berúgta, mi kihagytuk helyzeteinket.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1990-04-30