magyarfutball.hu

Hatvani KVSC-Deko - Eger SE 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1990/1991, 26. forduló
játékvezető : Szekeres Ferenc
nézőszámok:
  1. Heves Megyei Hírlap: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.06, 08:36
    Hatvan Deko — Eger SE 3-0 (2-0)
    Hatvan, 1500 néző. V.: Szekeres.
    Hatvan: Nagy — Nyikos, Károly, Krasnyánszky, Szabados — Tuifel, Orovecz, Gömöri, Gep- hard — Borostyán, Martinenko. Edző: Tóth Dénes.
    ESE: Bodolai — Szlifka, Csendes, Lengyel, Jávorszki — Vojtekovszki, Fegyverneki, Csőke, Aranyos — Nagy, Oláh. Edző: Bánkuti László.
    Csere: Lengyel helyett Kormos a szünetben, Tuifel helyett Farkas, Csendes helyett Csűri, mindkettő a 71. percben, Borostyán helyett Augusztin a 85. percben.
    Gólszerzők: Orovecz a 31., Martinenko a 34. és a 62. percben.
    Sárga lap: Lengyel a 35., Szlifka a 61. percben.
    Kiállítva: Fegyverneki a 88. percben.
    31. perc: Martinenko a 16-os bal sarkánál lefordult Csendesről, aki elsodorta a hazaiak csatárát. A 11-est Orovecz félmagasan lőtte a bal sarokba, 1-0.
    32. perc: Oláh 16 méteres lövése épphogy elkerülte ajobb alsó sarkot.
    34. perc: Egyérintős játék után Martinenko tisztára játszotta magát, majd a balösszekötő helyéről 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 2-0.
    55. perc: Nagy 17 méteres, lapos lövését csípte el a bal sarok előtt a hatvani kapus.
    57. perc: Martinenko „besétált” a 16-oson belülre, 9 méteres bombáját Bodolai vetődve védte.
    62. perc: A vendégek pontatlanul szabadítottak fel, a labda odapattant Martinenkóhoz, aki nem sokat cipelte a labdát, futtából kilőtte a jobb alsó sarkot, 3-0.
    88. perc: Fegyverneki leterítette Augusztint, amiért a bíró kiállította. A szabadrúgást éles szögből Gömöri a felső lécre lőtte, a lepattanót pedig Krasnyánszky tolta a kapufára.
    Nagyobb vesztenivalója a Hatvannak volt a megyei rangadón, hiszen ők a bentmaradásért hajtanak, míg az Eger csupán egy jobb helyezésért, mint a jelenlegi. Úgy tűnt az első félórában, hogy az eső elmossa a mérkőzést. A csúszós pálya miatt — tudjuk be ennek — alig vezettek épkézláb támadást a csapatok, bár ebben az időszakban a vendégek többször jutottak el ellenfelük kapujáig. Valamivel határozottabb, gyorsabb volt az ESE, míg a hazaiak szinte minden akcióval a 34 éves, apró termetű csatárt, Martinenkót keresték. Egy darabig ez az elképzelés nem hozott túl sok sikert. Egészen a büntetőig. A kétgólos hátrány miatt a "szünet után felpörgette a ritmust az Eger, a hatvaniak pedig úgy voltak vele, hogy az ESE-nek a háza ég, csak hadd támadjanak, ők megelégszenek a kontrázási lehetőségekkel is. A harmadik gól után teljesen összezuhant a vendég, a hazaiak pedig elkezdtek játszani. Tetszetősen adogattak, lassították a játékot, és a találkozó összképe alapján teljesen megérdemeltek nyertek.
    Tóth Dénes: — Boldog vagyok, hogy ebben az ínséges időszakban ilyen örömöt sikerült szereznünk a szurkolóknak.
    Bánkuti László: — A Hatvan győzelme megérdemelt. Fegyverneki kiállítása elhamarkodott volt...
    Jók: Martinenko, Károly, Tuifel, Gephard, ill. Vojtekovszki.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1991-05-20