magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SC - Dunaferr SE 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.04, 11:14
    Szekszárdi Dózsa-Dunaferr SE 1-1 (1-1)
    Szekszárd, 2500 néző. V.: Hazafi
    Szekszárd: Mausz - Nagyfalusi, Kalmár, Varga F., Kasza - Farsang, Bozsér, Dienes (Máté a 75. percben), Horváth Cs. - Varga L, Bóka. Edző: Teszler Vendel
    Dunaferr SE: Sági (Bita a 22. percben) - Gróf, Boldoczki, Miskovicz, Ruppert — Ress, Sztanó, Varga, Dupai (Kovács a 72. percben) - Szauer T., Lengyel. Edző: Jakab Elek. Egyperces gyászszünettel adózott a két csapat és a közönség a héten elhunyt Szlávik András, az MLSZ JB elnök emlékének. Az 5. percben Bóka várt ki kecsegtető helyzetben, aztán három perccel később a vendégek szereztek vezetést. Lengyel 28 méteres nagy erejű, lapos szabadrúgása megcsúszott a vizes fűvön és a bal alsó sarokba vágódott a labda. 0-1. A 14. percben Bozsér-Varga L. volt a labda útja, a csatár 14 méteres nagy erejű lövése Ságiról kivágódott, Sztanó kétségbeesetten szögletre mentett. Mint kiderült: a vendégek kapusa megsérült röviddel ezután cserét kért. A 25. percben Kasza beadására Varga L. érkezett az ötösön, de Miskovicz az utolsó pillanatban kiemelte előle a labdát A 32. percben Lengyel elhúzott Varga F. mellett, már a 16-oson belül járt, a lövés pillanatában azonban Kasza szögletre szerelte. A 38. percben egyenlített a Dózsa: Horváth Cs. szögletét Varga L. közelről a jobb alsó sarokba fejelte. 1-1.
    Szünet után mindkét csapat nagyobb sebességre kapcsolt, az 55. percben Bozsér remekül ívelt az ötösre, Varga L. fejese elkerülte a kaput. A 65. percben Ruppert szögletét Sztanó továbbcsúsztatta, Lengyel éles szögből leadott közeli lövését Mausz biztosan háritotta. Két perccel később Horváth Cs. szögletét Kalmár kapura fejelte, a gólvonal előtt tömörülő védők közé berobbanó Kasza a hálóba lőtt, de Herbály partjelző beintésére Hazafi érvénytelenítette a gólt. Ezután Bozsér beadását Bóka fejelte a léc mellé, majd a 82. percben Horváth Cs. szabadrúgását Kalmár 6 méterről fejelte kapura, a labda a lécet érintve hagyta el a játékteret. A 86. percben Bozsér 14 méteres lövését tolta szögletre Bita.
    A mérkőzés előtt a városon átvonuló vihar elriasztotta a nézők egy részét, a zuhogó eső nyomait pedig a pálya sínylette meg. A tavaszi idényben egyaránt nagyszerű sorozattal, ponterős teljesítménnyel előkelő pozíciót kiharcolt két együttes végig heves iramú, jó mérkőzést vívott. A vendégek szerencsés korai gólja rövid időre megzavarta a Dózsát, de már az első félidőben is a hazaiak kezdeményeztek többet. Fordulás után mindkét csapat fokozta az iramot, eseményekben gazdag küzdelem folyt. Győzelmet érdemelt volna a Szekszárd, ám Kasza góljánál Herbály partjelző lest látott... Jók: Nagyfalusi, Farsang, Bozsér, Dienes, illetve Boldoczky, Miskovicz, Lengyel.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság,