magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Debreceni Kinizsi SE 0 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.04, 15:49 (szerk.: 2017.10.04, 15:57)
    Salgótarjáni BTC - Debreceni Kinizsi SE 0-1 (0-1)
    Salgótarján, 1500 néző, v.: Ádám (Lója, Varga S.)
    Debreceni Kinizsi: Vadon — Bezzegh, Garamvölgyi, Takács, Sebők — Leiszt, Rajzinger, Kalapos, Andrikó — Bruder (Barna, 75. p.), Pásztor (Magyar. 84. p.). Edző: Makray Balázs. SBTC: László — Nagy, Juhász, Zimonyi, Babcsán — Poór, Urbányi, Lipták (Oláh B. 46. p.) — Sváb, Jónás. Bartus (Becsei, 46. p.). Edző: Haász Sándor
    Csaknem félóra telt el az első játékrészből említésre méltó esemény nélkül, csupán Babcsán és Bruder váltakozó kimenetelű különmérkőzése borzolta a kedélyeket. Az első feljegyeznivaló viszont annál jobban elszomorította a hazai szurkolókat. A 28. percben Andrikó nagyszerű indítása nyomán, a hátulról felfutó Sebők maga mögött hagyta Nagyot, s a 16-os oldalvonalától, balról, nehéz szögből, a kimozduló László mellett élesen lőtt a bal alsó sarokba. 0-1.
    A válasz sem késett volna sokáig: a 33. percben Poór ívelt be szögletrúgást balról, Sváb azonban az ötösön, a bal kapufával szemben állva, kapásból mellé lőtt! Hamarosan sárga lap is sújtotta a salgótarjániakat, pontosabban Babcsánt, amikor a játékvezető megelégelte a hátvéd párviadalát a debreceni szélsővel (Bruder a 70. percben szintén megkapta a maga színes kártyáját, de csak ebben sikerült egyenlíteni). A félidő lefújása előtt Sváb ismét lemaradt egy remekül középre adott labdáról. ..
    A szünetben Haász edző kockáztatott: kettős cserét határozott el. Zimonyi lett a
    söprögető, Urbányi a beállós, Poór a bal oldali és Juhász a középső középpályás. Mégis a vendégek kerültek először gólhelyzetbe, ám Pásztor éles szögből kapura lőtt labdáját László szögletre öklözte. A másik oldalon Becsei, Jónás, majd Juhász ügyetlenkedett el lövőhelyzetet a 16-osnál, aztán Sváb jó beadását „fülelte le” az egyébként lázasan játszó Bezzegh. Az 53. percben Poór lőtt jó helyzetben, 13 méterről egy védőbe, majd Becsei tört be a 16-oson belülre, de lemaradt saját labdájáról. Két hazai szöglet —, majd egy szabadrúgás is jelezte a nógrádiak nyomasztó fölényét. Ám, hogy ez mennyire meddő volt, arra jellemző: a 76. percben kellett először védenie a Kinizsi kapusánál?, Oláh Béla 17 méteres, léc alá tartó labdáját! A másik oldalon Bezzegh szabadrúgása nyomán alig kerülte el a labda László kapuját. A hajrában Jónást a földre sodorták a 16-oson belül — a játékvezető továbbot intett... Aztán Sváb, majd Juhász ügyetlenkedett el egy-egv helyzetet, a 86. percben pedig Barna labdaelrúgásért sárga lapot kapott. A lefújás előtt még Juhász fejelt 10 méterről a kapus kezébe, végül Becsei szabadrúgását védte Vadon.
    Több tanulsága is van ennek a mérkőzésnek, amely az őszi hazai veretlenség elvesztését jelentette a salgótarjániaknak. Lehet, hogy a játékvezetők vitás esetekben többször sújtják az SBTC-t, mint ellenfelét, gólokat azonban a labdarúgóknak kellene elérniük! A példásan fegyelmezett, szoros emberfogással védekező és remekül „kontrázó” vendégek akkor is megérdemelten nyertek, ha meggondoljuk, hogy kiesőhelyen állva verték meg az élcsoportban tanyázó Bányászt!
    Jók: Garamvölgyi, Takács, Sebők ill. Juhász.

    Forrás: Nógrád, 1985-10-21