magyarfutball.hu

Kecskeméti Dózsa - Borsodi Bányász SK 0 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.08, 22:14
    Tehetetlen csatársor — ismét oda az egyik pont
    KECSKEMÉTI DÓZSA—BORSODI BÁNYÁSZ 0:0
    Kecskemét — 4000 néző — vezette: Géczi.
    K. Dózsa: Czéh — Tordasi, Határ, Kerepesi — Morvai, Uzsoki II. — Fülöp, Laczi II., Vékony, Szőczey, Rozgonyi. — Edző: Szabó Géza.
    Borsod: Veres — Négyesi, Sztibor, Szamosi I. — Benkő, Asztalos — Baranyi, Hetei, Kőfalvi II., Mencsik, Vécsed. — Edző: Szeder István.
    Ideális futball-időben úgy indult a játék, hogy végre borsodi vereséget lát a közönség. Nem így történt, pedig győzhetett volna a Dózsa. Már a 2. percben nagy tapsot kap Szőczey csúsztatott fejese. A hazaiak a többet támadók, de fölényüket csak meddő szögletek jelzik. A 16. percben formás támadás végén Vékony fölé vág. A 24. percben a kitörő Fülöpöt az utolsó pillanatban szereli Szamosi. A 27. percben Fülöpöt 11-es gyanúsan szerelik szögletre. Az utolsó negyedórában eléggé változatos a játék, de a gólra éhes közönség kielégületlenül marad. A II. félidőben a vendégek teljesen védekezésre rendezkednek be. Nekik az egy pont is nyereség, s ezt sajnos, meg is szerzik. A második 45 percben úgyszólván csak egy veszélyes Baranyi-lefutás volt a vendégek részéről. Több mint 40 percig borsodi térfélen folyt a játék. Az 5. percben Fülöp két nagy lövést is ereszt a kapura, de csak szöglet lesz belőle. A 16. percben Fülöp vezetést szerezhetne, de balszerencséjére a kifutó Veres a 11-es táján elcsípi előle a labdát. A 24. percben Kerepesi hatalmas lövést küld a borsodi ötösre. Fülöp a fejét beleteszi, de Veres jó érzékkel ment. Sorozatos szögletek jelzik a hazaiak fölényét — minden eredmény nélkül. A 32. . percben egy kapu előtti kavarodásnál az ötösön álló Vékony elé kerül a labda. A középcsatár meglepődve mellélövi a mérkőzés legnagyobb helyzetét. Az utolsó tíz percben sem változik a játék képe. A 35. percben Sztibor kezén változtat irányt a labda, Mindenki 11-est lát, csak a játékvezető nem. Az utolsó gólszerzési alkalom a 43. percben van, amikor Laczi II. jó helyzetben alig lő fölé. A szögletarány 12:2 a Dózsa javára.
    A mérkőzést a kitűnő sajószentpéteri védelem és a tehetetlen Dózsa-csatársor küzdelme jellemezte. Ebből a harcból győztesként a vendégek kerültek ki. Az első félidőben eléggé változatos volt a játék. Mindkét csapat nyílt „kártyákkal” játszott. A játéknak ebben a részében kellett volna a Dózsának a győzelmet jelentő gólt megszereznie, mert a II. félidőben erre már nem sok reménye volt. — A Dózsa védelmi hármasa kitűnően működött. Czéhnek a II. félidőben úgyszólván semmi dolga nem volt. A fedezetpár inkább a védelemben szorgoskodott, pedig elől lett volna nagyobb szükség rájuk. A csatársortól, különösen a II. félidőben, egy épkézláb akciót nem láttunk. Ezzel a csatárjátékkal nem sok örömet szerez a Dózsa-szurkolóknak. — Géczi játékvezető gyakran hibázott. Legsúlyosabb tévedése a mérkőzés vége felé meg nem adott 11-es volt.

    Forrás: Petőfi Népe, 1961-03-07