magyarfutball.hu

Leninvárosi MTK - Eger SE 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1978/1979, 38. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.09, 17:03
    Csak egy pontra futott az utolsó fordulóban
    Harmadik helyen végzett az Eger
    LENINVÁROS—EGER SE 0—0
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Leninváros, 800 néző. V : Divinyi.
    Leninváros: Dohány—Kovács I., Derzsényi, Kovács II., Lázár—Szabolcsi, Suller (Kocsis a 77. percben), Bodolai—Palkovics, Kiss, Kapus Edző: Kontha Károly.
    Eger: Kakas—Veigli, Fegyverneki, Lengyel, Csathó—Fitala, Antal (Jánosi a 63. percben), Patvaros—Dudás, Zágonyi, Stark. Edző: Bánkuti László.
    A délelőtti nagy eső miatt átázott, vizes talajon a hazaiak kezdtek, de első valamirevaló akciójuk lesen akadt el. A másik oldalon Stark elől az utolsó pillanatban mentettek a védők. A 4. percben Dudás egyből indította Fitalát a bal oldalon, beadását Stark a bal sarok mellé vágta. A 8. percben Kakas látványosan hárította Palkovics közeli lövését. Ezután tíz percig alig történt érdemleges dolog a pályán. A 18, percben Dudás egymás után négyszer lőhetett szögletet, végül Zágonyi fejesét fogta a leninvárosiak kapuvédője. A 24. percben Zágonyi elől kivetődve csípte el a labdát Dohány. A 33. percben majdnem gólt értek el a hazaiak. Kakas az oldalra kisodródott , Palkovics elé ütötte a labdát, aki egyből kapura emelt. Fegyverneki a gólvonalról mentett szögletre. A 41. percben Palkovics három méterről a bal léc mellé fejelt
    SZÜNET UTÁN
    sem élénkült a játék, sok adogatással igyekeztek megközelíteni egymás kapuját a csatárok. A 47. percben Dudás 25 méteres szabadrúgását fogta a kapus. Az 58. percben Stark került helyzetbe, s tíz méterről a bal kapufa mellé továbbított A hajráig újra eseménytelen percek következtek. A 72. percben Dudás 18 méteres szabadrúgása, a sorfalon irányt változtatott, de Dohány a helyén volt. Öt perccel később Dudás 27 méterről lőhetett szabadot, a jól eltalált, erős labda a kapu jobb felső sarkából pattant vissza a mezőnybe. A 80. percben Jánosi gólbatartó labdáját Kovács I. önfeláldozóan mentette a bal saroknál. A 86. percben Dudás 20 méteres lapos szabadrúgását csípte el a hazaiak kapuvédője.
    t Az egriek hadrendjéből és a kényszerből — sérülések miatt — pályára lépők névsorából már a találkozó első perceiben látni lehetett, hogy a döntetlen eredményt a vendégek minden körülmények között el akarják érni. Kilenc védő és két | csatár állt szemben a Leninvárossal. A hazaiak igyekeztek lendületet vinni a küzdelembe, de technikai fogyatékosságuk a csúszós talajon erősen kiütközött, s ez megkönnyítette az egri védők dolgát, akik ügyesen lassították az iramot. A mérkőzés igazából csak a hajrában lett érdekes; fölényt harcolt ki a piros-kék gárda, de ekkor már a szerencse az elfáradt hazaiak oldalára állt. Lényegében: a döntetlen eredmény igazságos.
    Egyénileg Kakasnak kevés dolga akadt. A védelemben egyértelműen csak Fegyverneki teljesítményét lehet dicsérni. Elöl Dudás szabadrúgásaival vétette magát észre. A többiek vegyes benyomásokat keltettek.

    Forrás: Népújság, 1979-06-19