magyarfutball.hu

Pécsi Munkás SC - Vörös Meteor Egyetértés SK 2 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.07, 10:44
    Pécsi Munkás SC - Vörös Meteor Egyetértés SK 2-0 (0-0)
    PVSK-pálya, 6000 néző, vezette: Müncz.
    PMSC: Rapp — Iványi, Kocsis, Maurer, Tóth I. — Tóth II, Konrád, Borovácz — Kardos, Juhász, Zombori. Edző: dr. Dunai János
    Vörös Meteor Egyetértés: Hajdú — Bodnár, Józsa, Komáromy, Szigeti — Straub, Selenka, Siklósi — Vágvölgyi, Szuromi, Turai Edző: Rákóczi László
    Csere: a félidőben Borovácz helyett Bencsik, a 76. percben Juhász helyett Rónai, illetve a 64. percben Straub helyett Ulman, a 70. percben Vágvölgyi helyett Weimper.
    Az Újpest elleni pontszerzés visszaadta a pécsiek önbizalmát. A csapat vezetői és a játékosok bizakodva várták az Egyetértés elleni találkozót. Dr. Dunai János edző a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy Újpesten a védelem és a középpályások jól vizsgáztak, a csatároktól azonban jobb és eredményesebb játékot, főleg gólokat vár. Rákóczi László, az Egyetértés edzője nem titkolta: az egyik pont megszerzését tűzték ki célul.
    Pécsi támadásokkal indult a mérkőzés. A 2. percben Tóth II. jól sikerült lapos lövése alig kerülte el az Egyetértés kapuját. Nem sokkal később ismét Tóth II. lövése adott munkát Hajdúnak. A 8. percben Siklósi becsapta Maurert (nem volt neki nehéz!), kapura tört, de Rapp helyén volt. A 14. percben Tóth I. beadását Juhász kapu fölé fejelte. A vendégek a mezőnyben adogattak, o pécsi „erőlködések" lefékezésére törekedtek. A 27. percben Kardos került jó helyzetbe, lövése kapu fölé vágódott. Siklósi labdájával Szuromi elfutott, de beadása elszállt a pécsi kapu előtt. A pécsiek „lendülete" alábbhagyott, kiegyenlített lett a játék. A félidő utolsó percében parázs jelenet adódott a vendégek kapuja előtt, Kocsis nagy lövése kapu fölé került.
    A szünetben az Egyetértés vezetői nyugalomra intették a játékosokat, és további jó játékot kértek.
    Toller László, a PMSC alelnöke:
    — Két-három játékosunk gyenge teljesítményt nyújt, és ez rányomja bélyegét az egész csapat játékára. Remélem, a csapat a második félidőben magára talál.
    Bácsván János, a PMSC szakosztályvezetője
    — Rossz felfogásban játszunk, középen erőltetjük a játékot, de így is volt helyzetünk. Sajnos, továbbra is gólképtelen a csatársorunk.
    Dr. Dunai János: — Egy félidő még visszavan . ..
    Fordulás után is változatos volt a játék. Az 52. percben Vágvölgyi labdáját Szuromi kapu mellé vágta. A pécsiek eredménytelen szögletet harcoltak ki. Az 59. percben vezetéshez jutott a PMSC. Tóth II. beadása után Józsa lábáról leperdült a labda, Zombori és Bencsik egyszerre csaptak rá, Bencsik érte el, és 6 méterről a hálóba lőtt, 1:0, a PMSC javára. Megélénkült a mérkőzés, a vendégek nem adták fel a küzdelmet. A 70. percben Siklósi fejesét Rapp bravúrral hárította, szögletre tolta. Beívelés után Tóth I. a gólvonalról mentett. A vendégek erősítettek. A kiegyenlítésért harcoltak, de a pécsi védelemmel nem tudtak megbirkózni. A 84. percben újabb gólt lőtt a PMSC. Tóth II. Zomborihoz játszott, aki egy csel után kapura lőtt, a labda Komáromyn irányt változtatott, Hajdú csak kiütni tudta, a szemfüles Kardos ott termett és 5 méterről a hálóba lőtt, 2:0, a PMSC javára.
    A pécsiek nem tudták megismételni Újpesten nyújtott jó teljesítményüket. A vendégek igazolták a legutóbbi mérkőzéseken elért eredményeiket. Sokáig vitássá tették a pécsiek győzelmét Végeredményben a PMSC gyengébb teljesítménnyel is két értékes pontot szerzett. Jók: Tóth I., Tóth II., Kocsis és Bencsik, illetve Józsa, Siklósi és Szuromi.
    Dr. Dunai János: Az Újpest elleni mérkőzés nyomai meglátszottak a játékosokon. Az Egyetértés jó benyomást keltett. A második félidőben sikerült kihasználnunk a vendégek védelmének megingásait.
    Rákóczi László: Érdekes mérkőzés volt. A csapat derekasan küzdött, kis szerencsével döntetlent érhettünk volna el.
    Bácsván János: Végre sikerült gólokat lőni. Bencsik beállítása lendületet adott a csapatnak.
    Berki József: Nehéz mérkőzés volt, de ha az első tíz percben sikerül kihasználnunk a kínálkozó helyzeteket, a mérkőzés egészen másképp alakulhatott volna.
    Hucker Ferenc: Féltünk a mérkőzéstől, az Egyetértés jól játszott. Szerencsés gólokkal nyertünk.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1974-04-08
    Megjegyzés: Bencsik kapcsán érdekesség, hogy a tudósítás szerint a 76. percben állt be, viszont az 59 .percben rúgott gólt.