magyarfutball.hu

Eger SE - Gyöngyösi Spartacus SC 2 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1978/1979, 33. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.17, 16:11
    Eger SE— Gyöngyösi Spartacus 2—0 (0—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Eger, 3500 néző. V.: .Varga.
    Eger SE: Kakas — Veigl, Fegyverneki, Patvaros, Csathó, — Fitala (Antal, a 79. percben), Mártha, Zágonyi (Pécsik, a 76. percben) — Jánosi, Stark, Dudás. Edző: Bánkuti László.
    Gyöngyös: Kovács — Eisemann, Adonyi, Ács, Kelemen — Szilágyi, Juhász, Galgóczi dr. (Horváth, az 59. percben), Vágó (Parai a 77. percben) — Ferencz, Nagy. Edző: Czimmermann Gyula.
    I A széltől támogatott Eger mezőnyfölénybe került, mégis a gyöngyösiek rúgták az első szögletet, melyből Galgóczi dr. küldte kapu fölé a labdát. A másik oldalon Dudás szöglete jóval veszélyesebben suhant el a kapu előtt. Aztán Mártha—Dudás akció végén Dudás lőtt kapu mellé. A 19. percben jobb oldali szabadrúgást követően Vágó lábáról került az alapvonalon túlra a labda. Az ellentámadás végén Jánosi jó helyzetet ügyetlenkedett el. A 22. percben Stark ment el Ács mellett, de átadásából Jánosi ismét pontatlanul lőtt. A következő helyzetet Stark hagyta ki, az ötösön jól vette le a labdát, csak a kapussal állt már szemben, de lövését szépen hárította Kovács. A 30. percben , Stark jó helyzetben kivárt, aztán lövése kétszer elakadt a védőkben, harmadszorra a beküldött labdát Jánosi a hálóba továbbította, de a partjelző lest intett, s így gyöngyösi szabadrúgással folytatódott a játék. Két perccel később Dudás fejesgólját nem adta meg a játékvezető. les miatt, aztán az egri balszélső nagyerejű szabadrúgását a jobb alsó sarokból ütötte ki Kovács. A 36. percben Mártha remekül indította Jánosit, aki a vetődő Kovács mellett a bal kapufát találta el s a befelé pattanó labdát Adonyi szögletre rúgta. A 40. percben egy előrevágott labdára Kakas messzire kifutott kapujából, el is vitte Ferencz elől, majd Szilágyihoz továbbított, de könnyelműségét i a gyöngyösiek nem tudták kihasználni. A félidő vége előtt Fegyverneki mentett az utolsó pillanatban Ferencz elől.
    SZÜNET UTÁN
    sorozatos átadási hibákon derült a közönség. Az 51. percben Dudás beadása elcsúszott a gyöngyösi védők lába előtt. Stark egyből lőtt, a labda a kivetődő Kovácsról magasan felpördült, majd a hálóba hullott. 1—0. A kezdésből bal oldali akciót hozott össze a Gyöngyös, beadásnál Kakas elmélázott, s aztán csak nehezen védett szögletre. Az 57. percben Dudás szabadrúgását, kevéssel később pedig veszélyes szögletét hárította bravúrral Kovács. Mind jobban ellaposodott a játék, a gyöngyösiek a mezőnyben többet birtokolták ugyan a labdát, de a kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek. A 88. percben Dudás tört előre a bal oldalon, Adonyi előbb visszahúzta, majd a 16-oson belül ismét ütköztek és a csatár elesett. A megítélt büntetőből Dudás a bal kapufára lőtte a labdát, ahonnan az a hálóba vágódott. 2—0.
    A két eléggé tartalékosán pályára lépő együttes alacsony színvonalú küzdelmet vívott egymással. A támadójátékot mindvégig az esetlegesség jellemezte, tudatosan szőtt átgondolt akciókat alig lehetett látni. A vezetés megszerzéséig az Eger játszott fölényben, több helyzetet is teremtett. A gyöngyösiek előtt az első félidőben védelmi hibákból adódott néhány kihasználatlan gólszerzési lehetőség. A cserékkel Czimmerman edző támadóbb felfogású játékra akarta ösztökélni csapatát, de az elképzelést játékosai nem tudták megvalósítani. A mezőnyben sikerült kiegyenlítetté tenni a küzdelmet, de a 16-os közelében elfogyott a Spartacus labdarúgóinak tudománya. Harcosabb, bátrabb küzdőszellem és nagyobb igyekezet kellett volna ahhoz, hogy az egyáltalán nem jó napot kifogó Egertől pontot szerezzen a kiesés ellen küzdő zöld-fehér együttes.
    Egyénileg Kakas labdafogása és néhány kifutása bizonytalanságról árulkodott. Mérsékelt teljesítményt nyújtottak a védők Patvaros kivételével, aki sokat mozgott, a támadásokat is igyekezett segíteni. Mártha jól irányított, míg sérülése ki nem újult. Keveset mutatott Fitala valamint Zágonyi. Elől Stark volt a legaktívabb, de több helyzetet is elpuskázott, kezdetleges hibákat vétett Jánosi is. Dudás kevesebbet vállalt magára a szokottnál, a kaput csak pontrúgásokkal veszélyeztette.
    A mérkőzés legjobb teljesítménye Kovács nevéhez fűződik, mindvégig nagyszerű védésekkel őrizte kapuját, nem rajta múlott, hogy csapata mégis vesztesként távozott Egerből. Eisemann jól látta el feladatát, a többi védőt viszont könnyen zavarba lehetett hozni. Juhász miután hátrább húzódott a középpályáról, megbízhatóan védekezett, sokat dolgozott, átadásai azonban többnyire pontatlanok voltak, éppen úgy, mint sokat körülményeskedő középpályás társaié. Értékelhető csatárteljesítményt egyetlen gyöngyösi játékos sem mutatott.

    Forrás: Népújság, 1979-05-15