magyarfutball.hu

Eger SE - Ferencvárosi TC 1 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.13, 21:03
    Három percen múlott
    EGER SE—FTC 1—1 (0—0)
    NB I-es labdarúgó-mérkőzés Eger, 12 ezer néző. V.: Nagy L.
    ESE: Bodolai —Szert, Fegyverneki, Varga, Jávorszky — Vojtekovszki, Smuczer, Csepregi — Hodur (Fodor a 63. percben) László, Kiss. Edző: Kiss Tibor.
    FTC: Zsiborás — Hámori, Pintér, Strausz, Keller — Szántó, Takács, Dukon — Kvaszta, Dzurják (Palkovics a 63. percben) Kincses (Zsinka az 58. percben). Edző: Dalnoki Jenő.
    (A 12 000 néző egyike a Bp. Honvéd és a válogatott középpályása, Détári Döme” volt. Feleségével két egri barátjukat látogatták meg, s mint mondta, ha már itt vannak, megnézik a mérkőzést is. A piros-kékekről a legutóbb jó benyomásokat szerzett, szerinte győzniük kellett volna ellenük. A találkozón nem szurkolt senkinek. viszont izgalmas mérkőzésben reménykedett.)
    Valahogy mi is így ültünk le a lelátókon, de azért szimpátiánkról az ESE-t biztosítottuk Még ha csendben is. Annál hangosabb volt a Fradi-tábor, zúgott a „Hajrá”. és a különböző zöld-fehéreket éltető rigmusok sora. Az első csatát tehát a vendégek nyerték. A két pont sorsát eldöntő „ütközet” csak ezután kezdődött. Mindjárt a Nyilasi-utódként kikiáltott Dzurják cselezett le a szögletzászlóig, középre pergetett, de Szántó fejese elzúgott a bal felső sarok mellett. Az első egri támadás Hodur és Smuczer nevéhez fűződik, ám a labda itt is elkerülte a kaput. Nem sokkal később Kiss elől épp, hogy elfejeltek a védők egy beadást. Takács Csepregit, Pintér Kisst buktatta a 14. percben, de megúszták szóbeli figyelmeztetéssel.
    (Többet szabálytalankodtak a ferencvárosiak, az első negyedórában legalább három olyan szándékos belemenést produkáltak, amelyet sárga cédulával illett volna honorálni.)
    Viszont Dukon buktatásáért. amikor Hodur volt a vétkes, nem volt ilyen elnéző a bíró, az egri fiú megkapta a sárga lapot. Húsz perc után ellaposodott a .mérkőzés, az FTC kontrákra próbált építeni — kevés sikerrel. A hazaiaknak saját hibáik kijavítása okozta a legtöbb fejtörést. Két könnyelmű passz, majdnem gólhelyzetet teremtett Bodolai kapujánál.
    (A szünetben az egri öltözőben a gyúrás és a frissítők mellé edzői tanácsok is jártak: „Továbbra is ilyen higgadtan, határozottan bátran játszatok. Vegyétek észre a bal szélen Jávorszkit, szinte mindig üresen fut fel. Higgyétek el, megnyerjük a meccset”).
    A szünet után .. .
    .. . rátett egy lapáttal a Ferencváros, ezt két Pintér- szabadrúgás is jelezte. Az 52. percben Kvaszta viharzott el a jobb szélen, középre adott, ám Bodolai kapujából kilépve, egy kézzel levette Dzurják fejéről a labdát. Akadt parázs jelenet a másik oldalon is a 60. percben először Hodur elől tisztáztak a védők, majd Csepregi 17 méteres lövését tornázta ki a bal alsó saroknál Zsiborás. Nem sokkal később Pintér iratkozott fel a sárga laposok listájára, amiért csúnyán elgázolta Fodort. A fiatal Dukon első életveszélyes megmozdulását a 72. percben jegyezhettük fel, a 16-oson belül két védőt is elfektetett, szerencsére Fegyverneki még idejében útját állta. A 83. percben Csepregi a bal szélen kiugratta Kisst, a vendégek leálltak lest reklamálni. ez nem hatotta meg az egri csatárt, s beadását Fodor négy méterről előrevetődve fejelte a hálóba, 1—0. Három perccel a találkozó lefújása előtt a hazai büntetőterületen fejről-fejre táncolt a labda, Dukon azonban nem packázott, 10 méterről lőtt, 1—1.
    Valahogy mindkét csapat úgy lépett pályára, hogy elégedett lenne a döntetlennel, aztán a második félidőben a cserék azt sejttették, hogy az edzők a támadósorok erősítésével megpróbálják kicsikarni a győzelmet. Ez a húzás ez egrieknél nagyszerűen be is jött, hiszen Fodor a véghajrában megszerezte a vezetést. Csak hát ahogy ilyenkor lenni szokott, menteni a menthetőt, az ellenfél mindent egy lapra tett fel — tíz emberrel támadott. A hazaiak foggal-körömmel védekeztek, ám ilyenkor egy picike hiba óhatatlanul becsúszhat. Ez történt most is. Az a Dukon, aki végig statisztálta a mérkőzést egy pontot érő gólt szerzett csapatának. Talán maradjunk annyiban: igazságtalan döntetlen született.
    A közepes színvonalú találkozón Bodolai, Fegyverneki és Kiss nyújtott jobb teljesítményt társainál.
    Kiss Tibor: „Győzelmet reméltem, de örülök az egy pontnak is.”

    Forrás: Népújság, 1986-09-29