magyarfutball.hu

Gyöngyösi Spartacus SC - Kisvárdai SE 4 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1978/1979, 34. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 900

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.09, 16:54
    Biztató eredmény
    GYÖNGYÖSI SPARTACUS—KISVÁRDA 4—0 (1—0)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Gyöngyös, 900 néző. V.: Dudás.
    Spartacus: Kovács — Eisemann, Adonyi, Ács, Kelemen — Ullmann, Galgóczy dr., — Ferenc, Horváth (Szilágyi, a szünetben), Gábor (Szabó, a szünetben), Parai. Edző: Czimmermann Gyula
    Kisvárda: Szabó — Takács, Kovács, Baksa, Szűcs — Szilágyi, Gólyán, Komáromi — Bori (Tóth, a szünetben), Földesi, Kubik. Edző: Baksa Gyula.
    A kánikulai hőségben a Spartacus kezdett jobban. A 2. percben Ferencz beadása Paraihoz jutott, de ő a kapu torkában rosszul találta el a labdát. A 8. percben a határozottabb Spartacus megszerezte a vezetést. Jobb oldali partdobás után Ferencz ismét' nagyszerűen ívelt középre és a szabadon maradt Horváth az üres kapu közepébe fejelte a labdát, 1—0. A 17. percben is Ferencz volt a főszereplő, elhúzott a jobbszélen, és Szűcs csúnyán fölvágta. A kisvárdai játékost kiállította a játékvezető. A megfogyatkozott létszámú Kisvárda a 20. percben mégis majdnem egyenlített. Sorozatos védelmi hibák után Kovács bravúrral hárított egy közeli lövést. A 28. percben a Spartacus, a 44.-ben pedig a Kisvárda helyzete maradt kihasználatlanul. fáradtak a vendégek, és rövid idő leforgása alatt a Spartacus beállította a végeredményt. A 60. percben Szabó cselezgetett a felezővonalnál, majd váratlanul hosszan előrevágta a labdát és a fölfutó Adonyi 18 méterről a kifutó kapus mellett laposan a hálóba gurított, 2—0. A 67. percben bal oldali akciót követően a vendégek kapuja előtt pattogott a labda, végül Szabó elé került, aki 12 méterről nem hibázott, 3—0. Két perccel később Ullmann mesterien ugratta ki a jobb oldalon Parait, aki lehagyta védőjét, az ötösről átívelte a labdát és a nagy lendülettel érkező Szabó a jobb felső sarokba bombázott, 4—0. A 73. percben Eisemannra csúnyán rátartott Tóth és a játékvezető öt is kiállította.
    Két gyenge Játékerőt képviselő csapat alacsony színvonalú küzdelméből a határozottabb , és gólratörőbb Spartacus megérdemelten került ki győztesen. Ha a vendégek végig teljes létszámmal játszhattak volna, nem valószínű, hogy ilyen nagy különbségű eredmény születik. A vendégek szándékos durvaságaikkal végül is magukat büntették . A Spartacus pedig ha nem is játszott kimagaslóan, legalább a gólokkal nem maradt adós.
    Egyénileg Kovács jól őrizte kapuját, a hátvédek között Eisemann, Adonyi, Ács a sorrend a teljesítmények alapján. A középpályán Galgóczy dr. jól osztogatott, Ullmann játékán még érződött a hosszú kihagyás. A támadósorban Ferencz tetszetős elfutások mellett bosszantó hibákat vétett. Horváth megtette, ami tőle tellett. Ügyesen küzdött Szabó, aki végre megtalálta góllövő cipőjét. Parainak csak felvillanásai voltak.

    Forrás: Népújság, 1979-05-22