magyarfutball.hu

Oroszlányi Bányász SK - Dorogi Bányász SC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.08, 22:34
    Színtelen rangadó
    OROSZLÁNY—DOROG 1-0 (0-0)
    Oroszlány, 600 néző, vezette: Varga L.
    OBSK: Simon — Miksi, Tóth, Mészáros, Filep, Sipos (Herczeg), Gárdony, Palásti, Kishonti (Trampler), Bujtor, Inczédi. Edző: Máté Aladár.
    DOROG: Belányi — Ignácz (Tóth) Varga, Harmati, Schuttovics. Borsos, Csorba, Szenczi, Romfa (Guba), Mózner, Szedlacsek. Edző: Reszeli Soós István.
    A megyei rangadót nagy várakozás előzte meg. Tornvi Barnabás, a TBSC edzője és játékosai ott voltak a lelátón. Tornyi döntetlen körüli eredményt jósolt.
    A 8. percben adódott az első helyzet, Mózner 18 méteres lapos lövését Simon szépen védte. Nem sokkal később Romfa elcsípett egy hazaadást, Simon parádésan mentett, a kipattanó labdát Szedlacsek hatalmas helyzetben a kapusba lőtte. A 16. percben Szedlacsek centikkel fejelt a léc fölé. Fölényben játszott a Dorog, a 24. percben például Borsos 30 méteres szabadrúgását tolta ki a jobb alsó sarokból Simon. A 30. perc után kiegyenlítetté vált a játék, az Oroszlány is veszélyeztette a dorogi kaput. A hajrában Sipos nagy helyzetből, az ötös sarkáról lőtt fölé.
    Fordulás után is a Dorog kezdett jobban, de támadásai erőtlenek voltak. Az oroszlányiak nekibátorodtak és egyre veszélyesebb akciókat vezettek. Palásti a védők megingását kis híján kihasználta, a másik oldalon Szedlacsek felhőfejesét' tolta ki a léc alól Simon. Színtelen volt a játék, csak a hazaiak akarását lehetett dicsérni. A 65. percben Miksi szabadrúgása még elkerülte a kaput, aztán megszerezte az OBSK a vezetést. Bujtor a jobb szélen az oldalvonal mellől, mintegy | 30 méterről rászúrta a labdát, - Belányi beadására mozdult, így késve vetődött vissza. Már csak beljebb tudta segíteni a labdát. Óriási potyagól. 1-0. Ezután elszántan támadott a Dorog, viszont az Oroszlány kontrái veszélvesebbek voltak. Az utolsó pillanatokban még Harmath fejelt fölé, de az eredmény már nem változott.
    A mérkőzést megtekintő szurkolók döntő többsége a Dorogot tartotta esélyesebbnek. A hazaiak viszont csupa szív játékkal ellensúlyozták a kétségtelenül nagyobb tudást. A vendégegyüttes az első harminc percben kihagyott helyzetei miatt hagyta el vesztesen a pályát.
    Jók: Simon (a mezőny legjobbja), Gárdony, Tóth, Mészáros, Filep, Miksi, illetve Varga, Szenczi.
    Vélemények a mérkőzés után:
    Máté Aladár: — Ügy érzem, csapatom jobban akarta a győzelmet, mint ellenfelünk, ez biztató a jövőre nézve.
    Reszeli Soós István: — Ez nem megyeinek, járási rangadónak is kevés. Ezzel nem az Oroszlány érdemeit kisebbítem, hanem saját csapatom gyenge teljesítményét egyszerűen nem tudom felfogni.
    Tornyi Barnabás: — Az első 15 percben jól és mezőnyfölényben játszott a Dorog. Az oroszlányi védők jól hatástalanították a vendégtámadásokat, majd egyenlő erők küzdelméből a forduló furcsa gólja eldöntötte a két pont sorsát. Megérdemelten nyert az Oroszlány.
    Détári Béla, szurkoló: — Többet vártam a rangadótól, különösen a Dorogban csalódtam. Tetszett az Oroszlánynak a TBSC-hez hasonló akarata és fegyelmezett játéka. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy a Dorog az első félidőben gólokkal vezethetett volna..

    Forrás: 24 óra, 1990-08-27