magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - MÁV DAC 4 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1978/1979, 3. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.10, 19:12
    Komlói Bányász SK - MÁV DAC 4 : 0 (2:0)
    Komló, 1000 néző. V.: Nagy G.
    Komló: Bien — Gyurina, Kovács, Mács, Bartha — Tresch, Hohmann — Lamm (Iván 69. perc), Martinkovics, Kolesánszky, Tóth. Edző: Meggyes Lajos
    MÁV DAC: Farkasdi — Kiss. Pálos, Kalmár, Kovács — Tóth A. (Kormos a 69. percben), Csizér (Gurbács 74. perc), Csóka, Cs. Kovács — Csollány, Varga. Edző: Bundzsák Dezső.
    A Bányász azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Az 5. percben már vezetett a Komló. Martinkovics lövését a kapus leejtette és Tóth az ötös sarkáról nem hibázott. 1:0. A vendégek rövid adogatásokkal próbálták megközelíteni a komlóiak kapuját. Az adogatásokba azonban hiba csúszott. A 12. percben Lamm labdáját Tresch emelte hajszállal a kapu fölé. A komlóiak lendületesebbek voltak. A 15. percben Csollányt Mács buktatta a tizenhatoson belül, a 11-est Pálos lőtte, a jó érzékkel helyezkedő Bien kiöklözte a labdát. A 20. percben újabb gólt lőtt a Komló. Tóth indította Martinkovicsot, aki a kifutó Farkasdit kicselezte és négy méterről a hálóba gurított. 2:0. A győriek erőtlen támadásokkal próbálkoztak. Szünet után is a komlóiak voltak fölényben. Az 52. percben növelte előnyét a Bányász, Martinkovics legurította a labdát Tóth elé, aki 15 méterről a léc alá bombázott. 3:0. A Bányász csapat magabiztosan játszott. A győrieknek csak fellángolásaik voltak, a kapura kevés veszélyt jelentettek. A 73. percben ment az első lövés Bien kapujára, Varga bombája adott munkát a komlói kapusnak. A 83. percben a kapura törő Hohmannt Pálos felvágta a tizenhatoson belül. A tizenegyest Mács értékesítette. 4:0.
    A várakozásnak megfelelően végig a komlóiak irányították a játékot. A hazaiak minden csapatrészükben felülmúlták ellenfelüket, és ez a játékban és az eredményen is megmutatkozott. A vendégek egy pillanatig sem tudták vitássá tenni a komlóiak győzelmét. A Bányász csapat fölényes biztonsággal szerezte meg a két pontot. Jók: Hohmann a mezőny legjobbja, Kolesánszky, Tóth, ill. Kalmár és Varga.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1978-08-21