magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - MTK 1 : 5 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.21, 20:23
    Itt jártak a fővárosi szabászok
    Nyíregyházi FC—MTK 1-5 (0-3)
    Nyíregyháza, 1500 néző. V.: Stamler.
    NYFC: Körmös — Szatke, Drobni, Kiss, Kovács, Barna, Csehi, Hudák, Bessenyei, Lelt, Domokos. Klubigazgató: Tóth János
    MTK: Bíró — Tamási, Jávorka, Nagy S.. Horváth, Sztanó, Szabó Z., Farkasházy, Kenesei, Talapa, Zsivótzky. Edző: Bicskei Bertalan
    Csere: Lelt helyett Ádámszki a 19., Szabó Z. helyett Répási az 58., Hudák helyett Marcsek a 61., Nagy S. helyett Király a 65. percben. Sárga lap: Nagy S., Bessenyei, Horváth, Tamási.
    Gólszerzők: Csehi, illetve Farkasházy 2, Nagy S., Zsivótzky, Kenesei.
    13. p.: A védő Tamási bukkant fel a jobb oldalon, feltartóztathatatlanul robogott el, élesen középre kanyarította a labdát, s a nagy sprintet kivágó Nagy Sándor megelőzve Kormost, öt méterről a hálóba talpalta a játékszert. 0-1.
    16. p.: Farkasházy csendes magányban vette át a labdát a nyíregyházi térfél közepén, mivel senki nem támadta, lendületesen a kapu felé araszolgatott, s mintegy tizennyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 0-2.
    44. p.: Ami nem sikerült az egyik oldalon, bejött a másikon. Ártalmatlannak tűnő kék-fehér akció futott a pálya közepe táján, Zsivótzky indítása irányt változtatott egy benyúló lábon, a labda így Farkasházy elé gurult, aki egészen a kapuig gyalogolt vele, kicselezte a kimozduló Körmöst, és higgadtan a hálóba emelt. 0-3.
    55. p.: Jobb oldali sarokrúgást végezhetett el a vendégcsapat. Kenesei észlelvén, hogy a védők nem ügyelnek a tizenhatos vonalán ácsorgó Zsivótzkyra, a középpályáshoz passzolt, ő tett még két lépést a labdával, s tizenhárom méterről irgalmatlanul a jobb sarokba bombázott. 0-4. Nagy védelmi hiba volt! S még nem volt vége a hazaiak pokoljárásának.
    60. p.: Horváth addig-addig forgolódott a nyíregyházi védők gyűrűjében, mígnem a legalább egyméteres lesen álló Keneseit hozta játékba, a középpályás nem sokat teketóriázott, ha már elengedték, hát a tehetetlen Körmös fölött a kapu közepébe zúdította a labdát. 0-5.
    82. p.: Szépségdíjas góllal szűkített tetemes hátrányán az NYFC. Történt pedig, hogy a kaputól huszonkét méterre, a szabadrúgáshoz letett labdának Csehi futott neki, pazar mozdulattal elcsavarta a labdát a sorfal felett, mely a nézelődésre kárhoztatott Bíró szemétől kísérve a bal felső „ficakban” landolt. 1-5.
    A fővárosi szabászok tűvel és cérnával felfegyverkezve érkeztek a Nyírségbe, tíz perc leforgása alatt méretet vettek vendéglátóikról, majd szorgosan hozzáfogtak a ruha megvarrásához. Nem spóroltak az anyaggal, már az első félidőben összefércelték a Bicskei mester megálmodta kollekció nagyobbik felét. Azt azonban még a terv kiagyalója sem gondolta, hogy „inasai” ilyen tökéletes munkát végeznek majd. Igaz, ehhez kellettek a negyed óra után megrogyó hazaiak, akik lassan ocsúdva a próba okozta sokkból, becsületesen utánaeredtek a szökésben lévő vendégművészeknek. Mindez arra volt elegendő, hogy némi riadalmat keltsenek az MTK portája előtt, ám a játékrész hajrájában újabb kellemetlen tűszúrás érte őket. A néma csenddel telt szünetet követően fazon- igazítást hajtottak végre a kék- fehérek, s felvarrták a gombokat is a zakóra. Drobniék kénytelen-kelletlen igyekeztek rohanni a veszni látszó pénzük után, sikerült is egyszer megragadni a látogatók nyakát, de ez csak szépségtapaszt jelentett az addig ütött mély sebre. Minden bejött a kék-fehéreknek ezen a számunkra szomorú szombat délutánon, korlátlanul uralták a küzdőteret, elsősorban a középpályát tartották szoros ellenőrzés alatt. Ha meglódultak a kapott góloktól fokozatosan elbizonytalanodó Kormos kapuja felé, kevés ellenállásba ütköztek. Előretörő embereik gyakran két-három megoldást választhattak, tehették, hiszen mindig találtak maguknak megjátszható társat. Eközben a nyíregyházi oldalon igazán csak Csehi erőszakossága okozott fejtörést Bicskei edzőnek, de a létszámfölényben lévő védők csupán némely esetben hagyták becsapni magukat. Összességében az éllovas MTK kiütéses győzelmet aratott, tetszetős, könnyed játékuk statisztaszerepre kényszerítette az NYFC-t.
    Tóth János: — Jobb csapattól szenvedtünk vereséget, emiatt, úgy gondolom, nincs szégyenkeznivalónk. A gólarányt túlzottnak tartom. A mérkőzésből érdemes tanulni.
    Bicskei Bertalan: — A gyorsan rúgott gólokkal hamar eldöntöttük a mérkőzést, ezáltal saját dolgunkat is megkönnyítettük. Az eredményből senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket, mert a nyíregyházi csapat sokkal többet tud annál, mint amit most mutatott.
    Jók: Csehi, illetve Farkasházy, Nagy S., Zsivótzky, Jávorka.

    Forrás: Új Kelet, 1995-05-08