magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SE - Ganz-MÁVAG SE 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.19, 17:14
    Sikerélmény kemény csatában
    Szekszárdi Dózsa SE - Ganz-MÁVAG SE 2:1 (0:0)
    Szekszárd, 1000 néző. V.: Segovits
    Szekszárdi Dózsa : Polyák— Szabó, Varga F., Somodi — Kniesz, Dienes, Kiss, Weitner I. — Muraközi, Varga L., Márkus. Edző: Kovács István
    Ganz-MÁVAG: Pálinkás — Farkas, Kovács T., Fejes, Várhidi — Aranyosi, Geiger, Tóth — Bodnár, Pekker, Kerekes. Edző: Kisteleki István
    Csere: Kiss helyett Szirják az 59., Szabó helyett Lauer a 60.. percben.
    Kezdés után Dienes átadásával Muraközi lépett ki, az alapvonal közeléből laposan beadott, a kapu torkában Márkus elől Aranyosi mentett. Támadott a Dózsa, előbb Kiss lövése, majd Muraközi fejese kerülte el a jobb alsó sarkot. A 10. percben Márkus indította Knieszt, aki betört a 16-osra, lövés pillanatában Fejes becsúszva szerelte. Tízperces fővárosi nyomás után a 23. percben Dienes 14 méterről a léc fölé bombázott. Négy perccel később Kniesz húzhatott kapura, élesen belőtt labdáját Kovács T. kishíján saját kapujába „mentette”. Eseménytelen mezőnyjáték folyt ezután a két 16-os között. A 37. percben Márkus szabadrúgásánál Pálinkás kiejtette a labdát, de Varga L. közvetlen közelről sem tudott élni a lehetőséggel. A 41. percben a tétovázó védők között Már kus „forintos'' átadással hozta helyzetbe Kisst, aki mai csak a kapussal állt szemben, de 12 méterről Pálinkásba lőtte a labdát.
    Szünet után az 51. percben Weitner I. beívelését Varga L. fejjel Muraközi elé tolta, a csatár közeli nagy lövését Pálinkás a mezőnybe öklözte. Az 55. percben Pekker 16 méteres lövése a kapufát súrolva hagyta el a játékteret. A 60. percben vezetést szerzett a Dózsa; Márkus remekül húzott el a jobb oldalon, pontosan adott középre és a csereként beállt Szirják a 11-es pontról a bal sarokba vágta a labdát. 1-0 A 63. percben Kerekes miután elvesztette a labdát, feldobta magát. Segovits 19 méterről szabadrúgást ítélt. Tóth a sorfal mellett a bal felső sarokba nyeste a labdát. 1-1 A 67. percben Muraközi két csel után az alapvonal közeléből középre lőtt, a berobbanó Varga L. 14 méterről a bal alsó sarokba bombázott. 2-1. A 82. percben Varga L. beadását Muráközi 10 méterről, fordulásból Pálinkásba lőtte. A 84. percben Weitner I. szögletét Szirják 14 méterről nagy erővel lőtte kapura. Pálinkás szögletre mentett. Egy perccel később Dienes önzetlenül Szirják elé gurított, aki az ötösről a léc fölé emelt.
    A víztócsákkal borított pályán a Dózsa lendületesen kezdett a két szakvezető által egybehangzóan „négypontosnak” minősített találkozón. Úgy tűnt, hogy a hazaiak gyors döntésre törekednek. Támadtak, ám akcióikat középen erőltették, ez megkönnyítette a védekezésre berendezkedett, feltűnően sokat szabálytalankodó gépgyáriak dolgát. Fél óra után kitámadtak a vendégek, de kapura kevés veszélyt jelentettek. Szünet után a fővárosiak jóvoltából felpaprikázódott a hangulat, rendkívül kemény küzdelem folyt, A döntetlent őrző, kapuja elé betömörült Ganz-MÁVAG nehezen szabadult a hazaiak szűnni nem akaró szorításából. Ekkor akár több gólt is lőhetett volna a lila-fehér együttes, amelyik nem vette fel a „kesztyűt” a durvaságokban. A végig többet kezdeményező hazai gárda rászolgált győzelmére. Jók: Muraközi, Márkus, Dienes, Somod!, illetve Pálinkás, Fejes, Tóth.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1986-06-02