magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - Kazincbarcikai SC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.19, 16:57
    Az NYFC főztjét Domokos fűszerezte
    NYÍREGYHÁZI FC—KAZINCBARCIKA 2-0 (1-0)
    Nyíregyháza, 1100 néző. V.: Bede.
    NYFC: Feke — Szatke, Drobni, Kovács, Barna, Göncz. Sira, Bagoly, Bessenyei, Csehi, Domokos. Klubigazgató: Tóth János.
    K. barcika: Nagy — Szaniszló, Sztahon, Raducu, Molnár, Balogh, Lukács, Göndör, Hanyecz, Szurkos, Kiser. Edző: Lipcsei Imre.
    Csere: Szurkos h. Simkó a 22., Sira h. Ádámszki a 70., Kovács h. Lelt a 78. percben.
    Gólszerzők: Domokos a 39.. Bessenyei az 56. percben. Sárga lap: Raducu a 17. p., Szatke a 63. percben.
    23. p.: Domokos három csellel végigvágtázott a pályán, a kiugrásra kész Bagoly elé tolta a labdát, aki hosszan szöktette magát, így a kivetődő Nagy kapust találta telibe. Nagy helyzet volt!
    36. p.: A közönség által sokat szapult Bagoly villant egyet, és tizenhat méterről a bal oldali kapufát döngette meg lövésével.
    38. p.: Lukács a nyíregyházi térfél közepéről a tizenhatoson felbukkanó Molnár elé pasz- szolt, a középpályás kapásból tüzelt, Feke azonban kiöklözte az életerős löketet.
    39. p.: Domokos kilépett Bessenyei labdájával, és az elfekvő Nagy mellett tizenhárom méterről a jobb sarokba gurított úgy, hogy a labda érintette a kapufát is. 1-0
    41. p.: Balogh a jobb oldalról váratlanul középre ívelt, s az őrizetlenül hagyott Simkó tizenegy méteres fejesét Feke a bal sarokból piszkálta a mezőnybe.
    46. p.: Rögtön a középkezdés után Domokos nekiiramodott, szép cselekkel, egészen a kapuig jutott, hét méterről rosszul találta el a labdát, amely azonban így is becsapta Nagyot, de a gólvonalról Raducu kivágta a labdát.
    56. p.: Göncz erőszakosan elrobogott a bal szélen, beadását Domokos elvétette, ám a támadó utánaeredt a labdának, Bessenyeihez gurított, ő kettőt igazított, s tizennégy méterről a jobb sarokba helyezett. 2-0 Csendesen telt az első negyedóra, igaz, az orvosi stábok ekkor sem unatkoztak. Háromszor rohanhattak be a pályára, kikúrálni a csata ejtette sebeket. A Tiszavasváriból ismerős Szurkos be is bicegett az öltözőbe. Tapasztalva a vendégek vérszegény támadójátékát, az NYFC nekibátorodott, munkára fogva a borsodiak kapusát. Néhány távoli lövés, majd egy kapufa jelezte, jó úton járnak. Aztán a félidő végén bekövetkezett, amitől a vegyészek tartottak, Domokos mattolta védelmüket. A szünet sem bizonyult elégnek, hogy a barcikai legénység rendezze sorait, bár hébe-hóba előremerészkedtek, de fantáziátlan akcióik sorra elakadtak a Csehiék emelte gáton, vagy Feke tette hibátlanul dolgát. A Nyíregyháza közben újabb megrendítő találatot helyezett el ellenfele hálójában, s ez el is döntötte a mérkőzést. A befejezéshez közeledvén leült a találkozó irama. A játék szépségéből Domokos mutatta a legtöbbet, akinek élményszámba menő elfutásai, testcselei nyílt színi tapsot arattak. Értékelés gyanánt elmondható, hogy Kazincbarcikának nagyobb volt a füstje mint a lángja, persze minden csapat úgy futballozik, ahogy hagyják. Az NYFC ezúttal nem engedett a szorításból, három pont lett jutalma.
    Tóth János: — Azért örülök különösen a győzelemnek, mert a januárban elkezdett munka fokozatosan érvényre jut a csapat teljesítményében. Maradéktalanul bevált elképzelésünk, azt hiszem, a közönség jól szórakozhatott.
    Lipcsei Imre: — Az első félidőben gyámoltalanul futballozott csapatom, a másodikban némileg feljavultunk, de hiányzott a határozottság játékunkból. Nem értem az okát annak, miért eresztett le ennyire a társaság.

    Forrás: Új Kelet, 1995-06-05