magyarfutball.hu

Balassagyarmati SE - Pénzügyőr SE 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.19, 10:24
    Megérdemelt győzelem
    Bgy. SE—Pénzügyőr 3—0 (0-0)
    Balassagyarmat, 2500 néző, v. Mezei
    Balassagyarmat: Pintér — Pribeli, Robb, Hornyák, Lajkó — Dudás, Zalai, Tóth, (Friedmann a 60. percben) — Szalai, Kovács I., Szedlák (Papp G. a 65. percben). Edző: Czimmermann Gyula
    Pénzügyőr: Balázsi -Hoffmeismer, Bogdán, Rotyis, (Sípos a 63. percben), Bene, Dabasi, Valuch, Lesti — Kiss, Shaffer, Göcző, (Molnár a 75. percben). Edző: Varga István.
    Fekete karszalaggal futott ki a pályára a Bgy SE, és kezdés előtt a nézők egyperces felállással adóztak a pénteken tragikus körülmények között elhunyt Sebe József emlékének, aki az egyesület baráti körének tagja és főszurkolója volt.
    Viharos hazai támadások vezették be a mérkőzést. Szedlák labdája szállt keresztbe a kapu előtt, majd Tóth elől mentett Balázsi. A 18. percben Dudás szöktette a jobb oldalon Szálait, alá jól adott középre, de Kovács a döntő pillanatban elvétette a labdát. Egy perc múlva Pribeli tört előre és egy kapu előli visszagurítást élesen, nagy erővel lőtt a jobb kapufa mellé. A 30. percben a kapura törő Kiss elől Robb emelte ki a labdát. A félidő előtt két perccel Szalai középen továbbított Kovácsnak, a csatár kapásból, félfordulattal, a felső sarok mellé lőtte a labdát.
    Szünet után Dudás futott el, és beadását Balázsi védte Kovács elől. Az 55. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. A kaputól 18 méterre szabadrúgáshoz jutott a Bgy. SE. Kovács a sorfal mellett a bal alsó sarakba csavarta a labdát. 1—0. A 71. percben egy ellentámadásnál Lesti közelről fejelt Pintér kezébe. Kis időre feljöttek a vendégek, némi bizonytalanság érződött néhány percig a kék-fehérek játékában. Két perc múlva Pribeli indította Szálait, aki három védőn is átcselezte magát, majd középre adott Kovácsnak, aki a jó helyzetben levő Friedmann elé továbbított, aki a kapu közepébe talált. 2—0. Papp ezután kétszer is közelből gólhelyzetben a kapusba lőtt. Nagy erővel támadott ezekben a percekben a Bgy. SE. Egy ellentámadásnál Lesti háttal a kapusnak hanyatt vetődve lőtt a léc fölé, majd Bene szabadrúgása akadt el a gyarmati sorfalban. A 88. percben megpecsételődött a vendégek sorsa. Szalai a jobb oldalról lőtte be a szögletet, s Pribeli nehéz szögből a hosszú sarokba talált. 3—0.
    Heves támadásokkal kezdtek a hazaiak, de a kapu előtti befejezésekbe m indig hiba csúszott. Hol a védők léptek közbe jó ütemben hol pedig a csatárok vétették el Balázsi kapuja előtt a labdát. Így az első 45 percben nem sikerült előnyt szerezni. Szünet után továbbra is lendületben maradtak a kék-fehérek, és Kovács remek szabadrúgásával megszerezték a vezetést is. A félidő második negyedórája végén egy kissé visszaestek a hazaiak, de Szalai remek cselsorozata utáni második gól további lendületet adott a támadó játéknak, ami még egy látványos befejező gólt is eredményezett. Végre azt nyújtotta a csapat, amit szurkolói már régen és joggal elvártak. Lendületes támadásoknak, szép góloknak örülhettek a nézők. Jók: Robb, Lajkó, Zalai, Szalai ill.: Dabasi.

    Forrás: Nógrád, 1981-09-01