magyarfutball.hu

Répcelaki Bányász SK - Oroszlányi Bányász SK 1 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1978/1979, 29. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 2.000
  2. Dolgozók Lapja: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.17, 21:29
    Répcelak—Oroszlány 1:0 (0:0)
    Repcelak, 2500 néző, vezette: Nagy J.
    OBSK: Acsádi — Rácz, Vizkeleti, Kláris, Péntek, Horváth (Kovács J.), Hermann. Rinnbacher (Szlobodics), Kavalák, Sallói, Kozári. Edző: Sólymos Tibor.
    A 3. percben Hermann szabadrúgását Kavalák játszotta Sallóihoz, aki előrevetődve alig fejelt a jobb sarok mellé. Az 5. percben Kozári szerzett meg egy labdát, de védője felvágta. Sallói szabadrúgását Kozári lövés helyett a kapus kezébe emelte. A 16. percben adódott a hazaiak első veszélyes helyzete, de Sallói tisztázott közvetlen Acsádi előtt. A 24. percben gólhelyzetet dolgozott ki az OBSK: Rinnbacher beadása azonban Hermann kezére pattant. Három perc múlva Hermann, Kozári adogatás után az utóbbi éles lövése zúgott el a hazaiak kapuja előtt. A 33. percben az OBSK kapuja előtt pattogott veszélyesen a labda, melyet Acsádi jó érzékkel tett ártalmatlanná.
    Szünet után a 46. percben Rinnbacher előtt adódott nagy gólhelyzet, de közvetlen közelről lövés helyett a kapus kezébe gurította a labdát. A következő percek váltakozó játékkal teltek. Az 55. percben Jáger 20 méteres, gólba tartó lövését Acsádi kitűnő érzékkel szögletre hárította. A bal oldalról beívelt labdára a kapus olyan balszerencsésen nyúlt fel. hogy az a felső kapufáról hullott alá. és a berobbanó Horváth E. közelről a hálóba segítette. 1:0. A helyzet1 tipikus esete volt annak, amikor a földön lévő kapus akadályozva van a mozgásban. de a játékvezető ezt másképpen látta.
    A gól után újabb Jáger-lövést védett Acsádi jó érzékkel. Az OBSK ellentámadásánál Kavalák szalasztott el egyenlítési alkalmat, amikor a Sallói szabadrúgására a rosszul kifutó kapus mögött abszolút gólhelyzetben fölé fejelt. Cserék után az OBSK nagyobb iramot diktált, a hazaiak kétségbeesetten védekeztek. igyekeztek tartani < minimális előnyt. A 85. percben a kapus kiejtette a labdát, Kavalák meglepődött e; fölé emelt. Óriási helyzet volt Ezután a Répcelaki Bányász foggal-körömmel, de megőrizte a két pontot jelentő egygólos előnyt.
    Olyan mérkőzésen maradt alul az OBSK. amely (ahogy mondják) négypontos volt: "a rivális legyőzése négy pontot ér”. Ezt a Répcelak szerezte meg. Az első negyed óra határozott oroszlányi fölénnyel telt, majd kiegyenlítettebb lett a játék, melyben ügyes adogatással még mindig az OBSK volt fölényben. A második félidő kihagyott oroszlányi helyzetei azonban jóvátehetetlen pontvesztést okoztak. A helyzetek kihagyása önbizalom és akarati tényezőkre vezethető vissza.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1979-04-18