magyarfutball.hu

KOMÉP SC - Dorogi AC 0 : 1 12:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1979/1980, 29. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.17, 16:55
    KOMÉP SC - Dorogi AC 0:1 (0:1)
    Tatabánya, 600 néző, vezette: Urbán
    Dorog: Szabó — Engelbrecht, Merényi, Kapitány, Kovács F. — Varga F., Hernádi, Jánosi (Holdamjif), Laczkó, Kónya. Edző: Nagy István
    KOMÉP: Balogh — Takács, Czakó Bánfi, Szalontai — Józan, Tréznik, Péntek B. (Péntek S.) — Horváth J.. Kökény, Pflúger. Edző: Horváth Ferenc.
    Az első 10 percben KOMÉP- rohamokat láthattak a nézők. A 4. percben Pfluger jó labdával ugratta ki Horváth Jenőt, aki a 16-oson belül járt már, de elhibázta a helyzetet. Utána Czakó lövése szállt kapu fölé. A 11. percben Kónya bal oldalról belőtt labdáját Laczkó lefejelte Mészárosnak, ő 13 méterről a bal alsó sarkot célozta meg, de Balogh a helyén volt.
    A 15. percben Pfluger—Józan volt a labda útja, de utóbbit Merényi határozottan és keményen szerelte. Újra Merényi tisztázott a kiugró Pfluger elöl az utolsó pillanatban. A 19. percben Hernádi jó labdával ugratta ki Mészárost a jobb összekötő helyén; Czakó és Balogh közös erővel nagynehezen mentett.
    Hat perc múlva Péntek Béla ugratta ki Horváth Jenőt, aki elöl Szabó merész lábra- vetődéssel szedte fel a labdát. A 32. percben Laczkó kevergetett a KOMÉP kapuja előtt. 25 méterről küldött nagy lövését Balogh szögiere tornázta. Nem sokkal utána Jánosi ismételte meg ugyanezt, de lövése fölé szállt. Tréznik—
    Józan adogatással ment a támadás, Józan 16 méterről lőtt, Szabó kapus a léc alól szögletre ütötte a labdát. A 39. percben félpályáról meredek labdával indították Kónyát a balösszekötő helyén, ő Takáccsal küzdött a labdáért. A párharcból Kónya került ki győztesen és a kiinduló Balogh mellett a hálóba vágta a labdát. 0.1.
    A gól után megzavarodtak a hazaiak, ezt Laczkó csaknem kihasználta, de lövése elkerülte a kaput. Szünet után, a 48. percben, Horváth Jenő elhúzott az alapvonalig, jó beadását Szabó öklözte Józan elé, aki a kaputól 17 méterre igazított egyet a labdán, lövése a felső léc alá tartott, de újra remekelt a kapus. Az 53. percben Tréznik előre vágott labdájára Kökény és Péntek S. rajtolt, végül Kökény közelről a kiinduló kapus fölött a kapu mellé fejelt. (Egyenlítési lehetőség volt.)
    Az Ü3. percben Kökény kemény belemenésért sárga lapot kapott öt perc múlva Péntek S. balról végzett szögletrúgását, Pfluger 5 méterről kapura fejelte a dorogi védők szögletre hárítottak.
    A 6 8. percben Pfluger remek labdát adott Józannak az 5-ös tájánál, ő kapásból küldte kapura, de a gyenge lövést Szabó védte. A 75. percben Péntek Sándor lefutotta Merényit, lövését Szabó kapus nagy bravúrral szögletre hárította.
    Elkeseredetten rohamoztak: a hazaiak. Péntek Sándor és Kökény előtt adódott egy-egy alkalom, de ők elpuskázták. A 85. percben Pfluger bukkant fel a jobb szélső helyén, Józan elé továbbított; a középpályás a 16-oson belül járt már, feldobta magát, de a bíró — helyesen — továbbot intett. A 88. percben újabb bal oldali hazai támadásnál a jól belőtt labdát a fellopakodó Czakó jobb alsó sarok felé küldte, de Szabó remek érzékkel szögletre tenyereit® azt.
    Alacsony színvonalú mérkőzést láthattak a nézők. A KOMÉP többet kezdeményezett, de tudománya a kapu élőt elfogyott. A jól védekező, nagyon lelkes Dorog némi szerencsével ugyan, de mind a két pontot elvitte az újvárosiaktól.
    A Dorogból Szabó kapusnak ezen a mérkőzésen nem lehetett gólt rúgni. A hátvédsorból Kapitány és Merényi játszott jól. A fedezetsor is megfelelt. A csatárok közül Mészárost és Kónyát lehet dicsérni. A KOMÉP-ból, Balogh, Czakó, Bánfi, Pfluger játéka érdemel említést.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1980-04-15