magyarfutball.hu

Szarvasi Vasas Spartacus SE - Budafoki MTE-Törley 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.23, 20:24
    A játékkal adósak maradtak
    Szarvasi Vasas—Budafok 1—0 (0—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 900 néző. V.: Vida (Lőrincz, Holczimmer)
    Szarvas: Halász 6 — Bakai 4, Hirmler 6, Holp 6, Boda 5 — Pisont 4, Bress 4. Rácz 5, Bakos 5 — Búzás 4, Szarvas 4. Edző: loan Patrascu
    Budafok: Hegyesi 4 — Szabó V. 5, Parragh 5, Bátyi 5, Sirmán 4 — Martin 5, Takó 5, Horváth 6, Balogh 5 — Kozma 4, Babinszki 6. Edző: Sárközi Lőrinc.
    Csere: Bress helyett Csák (5) a szünetben, Bakai h. Cziglédszky (6) a 63. percben.
    Gólszerző: Rácz a 83. percben.
    Sárga lap: Holp a 63., Szabó V. a 66., Cziglédszky a 67., Pisont a 83., Martin a 85. percben.
    Szögletarány: 7:3 (0:3) a Szarvas javára.
    Már a 3. percben veszélyes helyzet alakult ki a fővárosiak kapuja előtt, amikor Hegyesi egy távoli szabadrúgás után kiejtette a labdát, de nem járt arra senki... Ezután sokáig hullámzó mezőnyjáték folyt a pályán, említésre méltó esemény a 21. percben történt, amikor fővárosiak szögletrúgása után Babinszki kapásból a felső lécet találta el. A 28. percben Pisont húzott el a jobb oldalon, beadása a kapu előtt suhant el. A 29. percben Babinszki beadását Kozma fejelte kapura, de Halász remek vetődéssel szögletre mentett. A 40. percben a nagy kedvvel játszó Babinszki egy jobbról beívelt labdát kapásból a kapu mellé küldött. A 45. percben Búzás húzott el védője mellett, lövésszerű beadását Hegyesi a levegőben úszva mentette.
    Fordulás után egy remek
    Szarvas-Búzás kényszerítőzés után Szarvas hét méterről nem találta el a kaput. A 47. percben ismét Babinszki fejeiét kellett Halásznak hárítania. A kontratámadásból Búzás teljesen egyedül törhetett kapura, ő a túloldalon Szarvas elé játszott, de lövésébe a fővárosi védők beleléptek. Ismét hosszabb, váltakozó mezőnyjáték folyt, de úgy igazán védeni valója egyik kapusnak sem volt. Végül a 71. percben Bakos szabadrúgása után Rácz fejelt fölé. A 80. percben Martin 25 méteres szabadrúgása centiméterekkel kerülte el a jobb felső sarkot.
    A 83. percben Pisontot buktatták a kaputól 25 méterre. A szabadrúgásnak Rácz futott neki, labdája átment a sorfalon, úgy látszott, hogy Hegyesi hárítja, de végül a kezéről a hálóba vánszorgott a labda, 1—0
    A szarvasiak játékát döntően befolyásolta a játékosok fizikai állapota, ami jelentősen gátolta a hazaiakat a taktikai feladatok végrehajtásában. Gyorsaságban, frissességben sorra alulmaradtak a vendégekkel szemben. Budafok az első félidőben meglepően jól játszott, nagy gólszerzési lehetőségeik voltak. A mérkőzést végül is egy szerencsés gól döntötte el a szarvasiak javára.
    Nyilatkozatok. loan Patrascu: — A sors talán úgy akarta, hogy a múlt héten elvesztett pontot visszaszerezzük. Játékunkkal elégedetlen vagyok, de bízom abban, hogy fog ez még jobban is menni. Sárközi Lőrinc: — Az első félidőben a játék alapján előnyt szerezhettünk volna. A végén egy könnyen hárítható gól miatt vesztettünk.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1991-09-30