magyarfutball.hu

Pécsi Mecsek FC - Szeged-Dorozsma FC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B 1997/1998, 15. forduló
helyszín : Pécs, PMFC Stadion
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.23, 15:07
    öt gól, két kiállítás
    Pécsi MFC - Szeged-Dorozsma ESK 4-1 (2-0)
    Pécs, 1000 néző. V.: Megyebíró 8.
    PMFC: Tarlósi 0 - Szabados 7 - Dienes 6, Kislőrincz 6 - Tomka 6, Gera 8 (Farkas -, 68. p.), Kutas 6, Sipos 6, Romanek 7 - Azoitei 6 (Hofecker -, 89. p.), Balázs 6 (Tóth Gy. -, 81. p.). Edző: Róth Antal.
    Szeged-Dorozsma ESK: Csehó 6-2=4 - Magyar 5 (Vukadinovics 5, a szünetben), Tóth-Kovács 4 - Szentmiklósi 5, Szabó B. 4 (Udvari 4, a szünetben) - Farkas 4 (Barna 5, a szünetben), Stefanov 5, Ferenczy 5, Kenései 5-2=3 - Miklós 4, Molnár 5. Edző: Vágó Attila.
    (Kisebb vita alakult ki a mérkőzés előtt, mert a vendégek piros-fekete mezt hoztak magukkal, így a PMFC átöltözött, kék-sárgában játszottak a hazaiak.)
    Szép őszi időben fél órán keresztül unalmas, lanyha iramú mérkőzést láthatott a vártnál is kevesebb néző. Húsz perc után a szegediek úgy érezték, van esélyük arra is, hogy meglepjék a hazaiakat, hiszen ebben az időszakban a pécsiek szinte semmi értékelhetőt nem nyújtottak. Ugyanezt produkálták a vendégek is. Érdekesség: nagy volt a tiszta játékidő aránya, ritkán került a pályán kívülre a labda, ugyanakkor alig-alig volt említésre méltó akció ebben az időszakban. A 37. percben szerezte meg a vezetést a PMFC. Az előretörő Tomkát ollóba fogták a tizenhatos jobb oldali csücskénél. A közvetett szabadrúgást Romanek a jobb kapufára ívelte, a kipattanó labdát elvétették a vendégek, jókor érkezett Balázs, és 13 méterről, szép mozdulattal a bal alsó sarokba lőtt (1-0).
    A 42. percben növelte előnyét a hazai csapat. Azoitei perdítésével Gera mozdult középen, visszapörgetett a román csatárnak, aki tizennégy méterről talált a hálóba (2-0).
    A második játékrészben több, igazi focira emlékeztető jelenetet láthattunk. Élénkebben és szebben fociztak a pályán lévők, mint korábban.
    Újabb gólt lőtt a 66. percben a pécsi csapat. Romanek-Die- nes szép bal oldali kombináció után, a labdát Gera kapta, és 14 méterről hatalmas gólt lőtt (3-0).
    A szegediek nem adták fel, ennek bizonyítéka, hogy a 78. percben Molnár átadását Barna teljesen üresen kapta a kaputól tizenhárom méterre, és köny- nyedén passzolt a hálóba (3-1).
    A 88. percben egyszerre szinte annyi minden történt, mint az eltelt időszakban összesen. Azoitei ugrott ki Tóth Gy. átadásával, csinált egy cselt, aztán Csehó, a vendégek kapusa szabálytalanul akadályozta a tizenhatoson belül. A büntetőt Romanek biztosan értékesítette (4-1). A kapust a játékvezető kiállította, az alkalmi portás, Tóth-Kovács sem segített a büntetőnél.
    Nem sokkal ezután Kenesei is szabálytalankodott a kiugró Sípossal szemben, ő is megérdemelten megkapta a piros lapot.
    Az első harminc perc után kimondottan élvezetes mérkőzést láthattak a nézők, legalább is a magyar második vonal szintjén. A meccs érdekessége volt, hogy a találkozó elején a szegediek rájöttek, akár a győzelmet is megszerezhetik, ám ugyanebben az időszakban a pécsiek is rákapcsoltak.
    A második játékrész kicsit felmelegítette a találkozóra kilátogató nézőket, hiszen élénken, nyitottan, változatosan, kevesebb hibával játszottak a csapatok. Megmutatták, hogy akár az első percektől is lehetett volna nyújtani hasonló produkciót. A PMFC ezt a mérkőzést azzal nyerte meg, hogy a legjobb időszakban lőtte góljait, és a meccs túlnyomó részében szervezettebben játszott, mint ellenfele.
    A hazaiak legjobbja Gera volt. Rengeteget futott, gólt is lőtt. Szabados segítette a támadásokat is. Romanek sokszor volt játékban, hasznosan focizott. Azoitei végre gólt lőtt.
    Róth Antal: - Nyerni szerettünk volna, és ez sikerült is. A látottak alapján megérdemelt győzelmet arattunk.
    Vágó Attila: - Sikerült felhoznunk a lelkes Hazai csapatot és a közönségét. A magyar labdarúgás összes „pozitívumát” felsorakoztattuk a mérkőzésen. Most már mehetünk gyertyát égetni.
    Kiss László, a PMFC volt edzője, aki megtekintette a találkozót: - Szabados vezérletével nyert a nagyon jól játszó PMFC.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1997-11-02