magyarfutball.hu

Szarvasi Vasas Spartacus SE - Budafoki MTE 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.24, 12:54
    A Körös-partiaknak árt a siker
    Szarvasi Vasas—Budafoki MTE 1-2 (1-1)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1000 néző. V.: Vida (Nyilas, Bába)
    Szarvas: Hanyecz 6 — Zahorán 6, Holp 5, Mihalache 6, Gebri 5 — Brakszatórisz 4, Pisont A. 4, Szlopóczki 5, Cziglédszky 5—Trucka 4, Rácz 4. Edző: loan Patrascu
    Budafok: Lipták 7—Martin 6—Takó 6, Szabó 6, Héjas 5, Sirmán 6 — Tcodoru 7, Csiba 6, Szorokin 7 — Sári 6, Varró 8. Edző: Sárközi Lőrinc.
    Csere: Héjas helyett Frick (5) a szünetben, Sári h. Bősze (-) a 80. percben.
    Gólszerző: Szorokin a 6., Pisont A. a 18., Varró a 92. percben.
    Sárga lap: Szlopóczki az 53-, Gebri a 77., Sári a 77. percben.
    Szögletarány: 3:6 (3:2) a Budafok javára.

    A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek meg Muska Jánosról, a Szarvas volt játékosáról, aki a napokban hunytéi.
    Meglepetéssel vették tudomásul a nézők, hogy a szarvasi védelem oszlopa, Hirmler nem tudta vállalni a játékot sérülése miatt.
    Az újabb meglepetés a 6. percben érkezett, amikor a vendégek jobb oldali támadása után a bal oldalra átlőtt keresztlabdát Szorokin kapta, aki tiszta helyzetből, 12 méterről a léc alá lőtt, 0—1.
    A ll. percben Rácz szép cselek után tisztára játszotta magát, de végül 14 méterről Lipták kezébe lőtt. A 13. percben Zahorán éles beadását Rácz kapta volna, már mindenki gólt kiáltott, de Lipták az utolsó előtti pillanatban mentett.
    A 18. percben Rácz ívelt a kiugró Cziglédszky elé, aki maga elé vette a labdát, közben azonban hátulról meglökték. A jogos büntetőnek Pisont A. futott neki, amelyet Lipták ismét a szarvasi játékos elé ütött ki, aki most már nem hibázott, s közelről a hálóba továbbított, 1—1.
    A 33. percben Zahorán beadását Rácz visszagurította a felfutó Cziglédszky elé, aki kapásból fölé lőtt. A 36. percben Szabó távoli lövése célt tévesztett.
    Szünet után az 50. percben Gebri beadását Trucka lőtte a kapu mellé. Sok-sok hiba jellemezte ekkor a játékot mindkét oldalon, úgy, hogy helyzetet alig lehetett feljegyezni. Az első említésre méltó esemény csak a 71. percben volt, amikor Rácz ismét visszagurítással próbálkozott, ezúttal Pisont kapta a labdát, de ő is a kapu mellé durrantott. A 75. percben Trucka tálalt Cziglédszky elé, akinek a lövése alig suhant el a bal felső kapu mellett.
    Sérülések miatt a hosszabbításban egy vaktában előre rúgott labdát a budafoki védők egyből a bal oldalon felfutó Varró elé íveltek, aki a kiinduló Hanyecz mellett beállította a végeredményt, 1—2.
    A magyar labdarúgásra legjellemzőbb hibák itt is megmutatkoztak, főleg a Szarvas részéről. A hazaiak egyszerűen nem voltak képesek kétszer-háromszor egymáshoz passzolni a pettyest A megszerzett labdát rögtön eladták. Végül a kapu előtt
    semmi veszélyt nem jelentettek. A Budafok a mezőnyben jobban megbecsülte a labdát és a kapu előtt is többször megkeverték a szarvasi védelmet Rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen fél perccel a befejezés előtt labdatartás helyett egy fölöslegesen előre rúgott labdából a vendégek Varró révén alaposan megbüntették a könnyelműsködő házigazdákat.
    Nyilatkozatok. loan Patrascu: — Sajnos csapatunknak árt a siker. Sárközi Lőrinc: — Jobb második félidőnkkel megérdemelten nyertünk.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1993-05-10