magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - Eger SE 1 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.19, 13:35
    Csatát nyerve
    Komlói Bányász SK - Eger SE 1:2 (1:2)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Komló, 3500 néző. V.: Vankó.
    ESE: Bodolal - Pribék. Zsidai, Megyesi, Szert — Horváth (Tasi a 82.percben), Smuczer, Lengyel — Kiss Gy., Csomány (Varga az 55. percben), Sass. Edző Csank János.
    Komló: Tihanyvári — Papp, Schulteisz, Gallai, Barta — Hohmann, Zrínyi, Kresz, Varga S. (Vukmann a 15. percben) — Vígh (Hegyi a Sl. percben). Fekete Edző: Csordás István.
    Az első percben Horváth éles szögletrúgása nyomán, a hazai kapusnak öklöznie kellett a labdát, ki a rövid sarokból. A Komló két. Fekete által indított akcióval válaszolt. A 12. percben Csomány csúsztatott fejese került Horváth elé, de a középpályás lövése elkerülte a jobb alsó sarkot. Két perccel később Sass csípett el egy rossz felszabadító rúgást, majd a labdával lendületesen kilépett a védők között, s a kifutó Ti- hanyvári mellett a kapu közepébe helyezett, 0-1. A 18. percben tovább növelte előnyét az Eger SE: egy szabadrúgást Csomány Horváth elé passzolt, aki 25 méterről keményen meglőtte a labdát, a pettyes Tihanyváriról kipattant, s a szemfüles, berobbanó Kiss Gy. három lépésről a hálóba fejelte, 0-2. A 22. percben Lengyel is a 16-oson belül volt már, de amikor lövőhelyzetbe került, tisztázni tudtak előle. A 25. percben Varga S. találta el szabadrúgásból a felső lécet. Nem sokkal ezután, labdaelrúgásért Pribék kapott sárga lapot. A 37. percben Kiss Gy. buktatása miatt ismét Horváth készülhetett a szabadrúgásnak, s ezúttal a jobb kapufára bombázott, mintegy 22 méterről. A 41. percben Varga S. ívelhetett be a bal oldali sarokzászló közeléből szabadrúgást, a könnyűnek tűnő labdát Bodolai a- gólvonal előtt kiejtette, s a résen levő Papp 'közelről szépíteni tudott, 1-2. A szünet előtti utolsó percben Kiss Gy. nagy lövését a komlói kapus bravúrral tornázta ki a jobb sarokból.
    A MÁSODIK FÉLIDŐ első eseménye a 49. percben az volt, amikor kakaskodásért Smuczer és Zrínyi egyszerre kapott sárga lapos figyelmeztetést. Az 52. percben három komlói csatár elől Zsldai hárított önfeláldozóan. A 64. percben Lengyel kapott sárga lapos figyelmeztetést, majd az ítélethez, valamint a labda pontos helyéhez fűzött megjegyzése miatt, a játékvezető Zsidait kiállította. A 68. percben Gallai is elhagyhatta a játékteret, miután a félvonal közelében Sasst szándékosan elkaszálta. A befejezés előtti percekben a Komló szerzett egy érvénytelen gólt. A várakozással ellentétben, a hazai együttes képtelen volt rohamozással kezdeni a játékot. Az első félidő egészében a vendégcsapat játszott sokkalta tudatosabban, és ha nincs a potyaízű komlói szépítés, izgalommentes folytatás következik. Egyénileg Bodolai a gólnál óriásit hibázott. A védelemből Feketét egyszerű eszközökkel semlegesítő Pribék, valamint végig nagyszerű teljesítményével, Megyesi tűnt ki. A középpályán Horváth játszott nagyon jó formában, de ez a sor egészében átlagon felülit nyújtott. Elöl az első félidőben Kiss Gy., a mérkőzés egészét tekintve pedig Sass remekelt.
    Csank János: — Egy nagyon elszánt, szervezett csapatot tudtunk meggyőző játékkal legyőzni.

    Forrás: Heves Megyei Népújság, 1985-09-09