magyarfutball.hu

Dorogi AC - Ajkai Aluminium SK 1 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1979/1980, 23. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.17, 16:47
    Dorogi AC - Ajkai Aluminium SK 1:2 (0:1)
    Dorog, 1500 néző, vezette: Drigán
    Dorog: Szabó — Kapitány, Engelbrecht, Goldschmidt, Kovács F. — Varga J., Hernádi Gy., Csapó — Kiss L. (Ormándi), Laczkó, Izsó, (Mészáros). Edző: Nagy István.
    Heves dorogi támadásokkal indult a mérkőzés, de ezekben a támadásokban vibrált az idegesség. Varga fejelt nagy erővel a kapu fölé, majd 20 méterről lőtt, a labda elzúgott a jobb felső sarok felett. A 15. percben szintén Varga vitte fel a labdát, amikor 20 méterre az ajkai kaputól összecsapott Csikhonnal. Mindketten elestek, az ajkai játékos fekve maradt és az orvosi megállapítás szerint lábtörést szenvedett. A mentők szállították kórházba.
    A szomorú esemény után néhány percig még idegesebb volt a játék. A 21. percben Laczkó 14 méterről a kimozduló Horváth kapus lábát találta el. A 26. percben Varga lövését védte magabiztosan az ajkai kapus. A 35. percben Kapitány felfutott, jobb oldalról beadott, de rosszul; a kapus könnyedén megfogta a labdát, majd gyorsan Vajdához játszott. Goldschmidt becsúszva akart szerelni, de elhibázta, a labda Túri elé került, aki egyet igazított rajta, majd éles szögből nagy gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. 0:1.
    A szünetben a gyengélkedő Kiss L.-t Ormándi váltotta fel. Mindenki arra várt, hogy mindent elsöprő lendülettel kezd majd a hazai csapat. Ehelyett már a 47. percben növelte előnyét az Ajka. Egy hosszú indításnál a késlekedő dorogi védők között Vajda szerezte meg a labdát. egy testcsellel tisztára játszotta magát, és a kétségbeesetten kifutó Szabó mellett a kapu bal oldalába bombázott. 0:2.
    A vendégek ezután átengedték a játékteret a hazaiaknak, de a dorogiak lassan, áttetszőén szőtték támadásaikat. A 75. percben Kapitányt sárga lappal figyelmeztette a játékvezetői. A dorogi támadások a 68. percben mégis góllá értek: jobb oldalról szögletet rúgott be Csapó és a szemfüles Hernádi Gy. a védők gyűrűjében fejjel a sarokba csúsztatta a labdát. 1:2.
    Élénkült a játék, nagy tűzijátékot rendeztek a hazaiak, az ajkai védelem két. esetben is szerencsével hárított. A 73. percben viszont Engelbrecht hibájából Vajda került helyzetbe, de lövése elcsúszott a jobb kapufa mellett. A 87. percben, ismét Vajda az alapvonaltól* adott vissza. dorogi védő sehol; az érkező Kiss
    óriási helyzetből a kapu fölé vágta a labdát.
    Nem várt vereséget szenvedett a Dorog egy olyan csapattól, amely előző két mérkőzését elvesztette. A vendégek felállásából látszódott. hogy az egy pont megszerzését tűzték célul. A dorogiak a mérkőzés nagy részét végigtámadták, de minden elképzelés nélkül; a vendégek két csatára több veszélyt jelentett.
    Hazai vereségével nehéz helyzetbe került a Dorog. A csapatból jóformán valamennyi játékos messze 'elmaradt képességétől, egyedül Hernádi Gyula játéka érdemel említést.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1980-03-04