magyarfutball.hu

KOMÉP SC - Haladás VSE 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1979/1980, 31. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 1.200
  2. Dolgozók Lapja: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.17, 17:18
    Nagy iramú mérkőzésen — bravúr
    KOMÉP SC — Haladás 3:1 (1:1)
    Tatabánya, 2000 néző, vezette: Palotai
    KOMÉP: Balogh — Takács, Czakó (Kökény), Bánfi, Rácz, — Tréznik, Hetzmann (Nagy), Péntek S., Józan ,— Horváth J., Göncző. Edző: Horváth Ferenc.
    Alig kezdődött el a mérkőzés, már a hazaiak hálójában volt a labda. Garics 16 m éterről nagy lövést zúdított kapura, a labda Baloghról kipattant és a szemfüles Garics másodszor a jobb alsó sarokba helyezett: 0:1.
    Ezután feljött a KOMÉP. Az 5. percben Göncző ugratta ki Horváth J-t, aki elhúzott az alapvonalig: éles beadását Hegedűs hárította. A 7. percben
    Czakó megsérült. Kökény állt be helyette. a 21. percben Hetzmann Gönczőhöz továbbított, aki lerázta magáról őrzőjét és az üresen álló Péntek Sándorhoz adott, aki 15 m éterről a bal alsó sarokba lőtt. 1:1.
    A 25. percben Göncző és Király együtt ugrottak fel a labdáért, az a jobb felső sarok felé szállt, de a kapus bravúrral szögletre hárított. A 34. percben Hauzer lövését Balogh védte szépen. A 43. percben Horváth Jenő mesteri cselekkel játszotta magát tisztára, labdáját Hetzmann kapta, akit keményen választottak el attól. Egy perccel később Hauzer m ár az ötös táján járt, amikor Bánfi önfeláldozó szereléssel tisztázott.
    A második félidő 51. percében Tréznik — Péntek Sándor adogatás után utóbbi jó helyzetben kapu fölé emelt. Az ellentámadással Garicsot Rácz ügyesen szerelte. Az 58. percben Fischer fellopakodott a KOMÉP 16-osára, nagy lövését Balogh a jobb sarokból a mezőnybe öklözte. A 65. percben Péntek S. ugratta ki Horváth Jenőt, ő elhúzott az alapvonalig, mintaszerű beadását Hegedűs a levegőben úszva tisztázta Göncző elől.
    A 71. percben Nagy felszabadító rúgása átszállt a vendégek kapuja elé. ott Király és Hegedűs ügyetlenkedett, a labdát a szemfüles Göncző kaparintotta meg. de a kapus elhúzta a lábát. Tizenegyes! Göncző a jobbra mozduló kapus m ellett a bal alsó sarokba helyezte a labdát. 2:1.
    A 80. percben Tréznik jól belőtt szögletét Horváth 8 méterről a kiinduló kapus fölött a léc alá fejelte. 3:1. Még a szombathelyi Horváthnak volt helyzete, a labda alig kerülte el a jobb sarkot.
    Nagy iramú, küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat. A KOMÉP-et az első gól kicsit megzavarta, de aztán magára talált és szebbnél szebb támadásokat vezetett. A látottak alapján a hazaiak a volt NB I-esek ellen ilyen arányban is megérdemelten nyertek. A KOMÉP-ből minden játékos dicséretet érdemelt, de külön ki kell emelni Baloghot, Bánfit. Ráczot és Péntek S.-t.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1980-04-29