magyarfutball.hu

Kazincbarcikai Vegyész SE - Salgótarjáni TC 1 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.19, 16:11
    A mérkőzés elején kapott góllal
    Kazincbarcika—STC 1—0 (1—0)
    Kazincbarcika, 2000 néző, Király
    Kazincbarcika: Novák — Farkas, Tóth, Helgert, Fodor — Petrovics, Kálmán, Majoros — Gere, Grolmusz, Kiss (Szép a 71. percben) Edző: Szentmarjay Tibor
    STC: Kocsis — Cséki, Mákos, B. Kovács, Tóth — Varga, Németh (Lipták a 60. percben), Marcsok — Simon, Földi. Berindán. Edző: Szalai Miklós.
    Alig kezdődött meg a találkozó, máris vezetésre tett szert a kazincbarcikai együttes. A 2. percben Kálmán iramodott meg a jobb oldalon, pontosan adta be a labdát Grolmusznak, aki a kiugró Majoros elé tálalt, s a kivetődő Kocsis mellett a középpályás, a' hálóba helyezett, 1—0. A gól után izgalmas, változatos lett a játék, a vendégek igyekeztek változtatni az eredményen. A 6. percben Földi előtt adódott ígéretes gólszerzési lehetőség, de a döntő pillanatban Tóth jól avatkozott közbe. A másik oldalon Grolmusz fejesét tette ártalmatlanná Kocsis. Igen élénk volt az iram, mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, ezért gyakran kerültek veszélyes helyzetbe a kapuk. A 16. percben Kálmán beadását Kiss lőtte kapura, de a vendégek kapusa a helyén volt. Az ellenakció végén Varga átadását Marcsok kapta, lövése azonban elcsúszott a jobb alsó sarok mellett. Nem sokkal később, szöglet után Varga fejese adott munkát a barcikai kapusnak. A vendégek átvették a kezdeményezést, beszorult a hazai gárda. A csapatok a szép játékkal adósak maradtak, de a küzdelem kárpótolta a szurkolókat.
    Szünet után sem lankadtak a küzdő felek. Németh kísérletezett távoli lövéssel, ezt azonban védte Novák. A tarjáni kapu előtt Gere előtt nyílott gólszerzési lehetőség, a csatár azonban rosszul találta el a labdát. Szemre tetszetősen szőtték akcióikat a salgótarjániak, a befejezésből azonban hiányzott a határozottság, az átütőerő. Földi, majd Varga veszélyeztetett, de Novák hárította a lövéseket. A hajrában beszorult a hazai gárda, de sikerrel állták útját a- meg-megújuló tarjáni próbálkozásoknak.
    Kevesen gondolták a 2. percben megszületett gól után, hogy az eldönti a két bajnoki pont sorsát. Az STC ugyanis okosan, taktikusan futballozott, kezdeményezőleg lépett fel, és nem egy esetben meleg pillanatokat teremtett Novák kapuja előtt; A vendégek bemutatót tartottak helyzetkihagyásból. s ennek nem lehetett más a következménye, mint vereség. A KVSE a találkozó jelentős részében védekezésre kényszerült, de lelkes játékkal végig őrizni tudta az egyetlen gólnyi előnyt. Az STC jó benyomást keltett, nem volt baj az akarati tényezőkkel sem, a vészes góliszony azonban megbosszulta magát. Az STC együtteséből Kocsis, B. Kovács, Földi és Varga teljesítménye érdemel dicséretet.

    Forrás: Nógrád, 1981-04-14