magyarfutball.hu

  1. 2021.04.14, 22:25 - Monori SE - Kecskeméti TE 2021
    A hazai csapat asszisztensedzője, Erős Károly a 39. percben; vezetőedzője, Gubucz László a 40. percben kapott sárga lapot.
  2. 2021.04.10, 23:10 - Taksony SE - KSE Iváncsa 2021
    A hazai csapat vezetőedzője, Mink Olivér a 90+2. percben sárga lapot kapott.
  3. Az első híradások a pályáról
    Békéscsaba közgyűlése előtt.

    ...
    Más zsánerű, de szintén nagyfontosságú kérvény a Csabai Athletikai Klubé is sporttelep iránt. Ez a mult év tavaszán megindult sportegyesület rövid működése alatt is a fejlődésnek olyan magas fokára emelkedett, amilyennel csak kevés hasonló zsánerű klub dicsekedhetik.
    Football-mérkőzései hatalmas közönséget toboroztak a sportnak, úgy, hogy egyik-másik mérkőzés alkalmával szinte budapesti kép tárult az ember szemei elé. És ami fő, ez a közönség nemcsak Csabáról került ki. Nagyon sokan jöttek a környékről: Békésről, Gyuláról, Vésztőről, Mezőberényből, Orosházáról, Gyomáról, sőt a távolabbi vidékekről, Aradról, Nagyszalontáról Nagyváradról és Temesvárról is. Minden mérkőzés alkalmával jelentékenyen megnövekedett Csaba idegen forgalma, ami természetesen csak haszonnal jár a városra nézve, mert a vendégek pénzforgalmat is csináltak.
    Eltekintve attól, hogy a CsAK számos hivet szerzett a sportnak, tehát a közegészsé...
  4. A hazai csapat vezetőedzője, Kindl István, valamint technikai vezetője, Pámer Krisztián a 73. percben sárga lapot kaptak.
  5. A hazai csapat vezetőedzője, Preisinger Sándor 5 sárga lapja miatt nem ülhetett a kispadra, helyette Tököli Attila volt a megbízott edző.
  6. Fellendül a vidék

    ...
    Békéscsabán a CsAK - Előre meccsről 1000 ember ment el, mert a pálya csak 3500 fizető nézőt tudott befogadni.
    ...
    Nemzeti Sport, 1921. május 23. (Arcanum DT)
  7. 2021.04.01, 22:34 - FC Dabas - Paksi FC II 2021
    A paksi csapat vezetőedzője, Kindl István a 77. percben sárga lapot kapott.
  8. 2021.03.27, 22:12 - Takács Péter
    A Mezőkövesd második csapatánál Takács Péter váltja Elek Norbertet a kispadon. Takács játékos-edzőként fog dolgozni az NB III-ban szereplő együttesnél.
    2021. január 13. https://nb3.hu/hirek/mezokovesd-uj-edzo
  9. A 82. percben a vendégcsapat vezetőedzője, Kandó Róbert sárga lapot, a vendégcsapat cserekapusa, Kandó Zsombor piros lapot kapott.
  10. 2021.03.23, 23:19 - Taksony SE - Szegedi VSE 2021
    A hazai csapat vezetőedzője, Mink Olivér Mátyás a 17. percben, míg a vendégcsapat vezetőedzője, Paksi Péter a 83. percben kapott sárga lapot.
  11. A hazai csapat vezetőedzője, Fodor Sándor, sárga lapot kapott a 49. percben.
  12. A kozármislenyi csapat erőnléti edzője, Szakály Bálint sárga lapot kapott a 47. percben.
  13. A hazai csapatot megbízott edzőként Dzurják József és Kriston István irányította.
    Dzurják József a 86. percben sárga lapot kapott. Szintén sárga lappal figyelmeztették a vendégcsapat vezetőedzőjét, Preisinger Sándort, a 90+3. percben.
  14. A vendégcsapat edzője, Gubucz László sárga lapot kapott a 65. percben.
  15. 2021.02.27, 21:50 - Pókós Gábor
    Ez a személy adatlap törölhető, ugyanis neki van másik adatlapja, itt: [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/22159/pokos_gabor]Pókos Gábor.
  16. A vendégcsapat edzője, Preisinger Sándor sárga lapot kapott az 59. percben.
  17. A hazai csapat edzője, Preisinger Sándor sárga lapot kapott a 68. percben.
  18. Az élvonal csapatai egyelőre pihennek
    Elbúcsúznak a vesztesek

    Immár országos szinten kezdődnek a csatározások az újra Magyar Kupának elnevezett versenysorozatban.
    Ezúttal a területi selejtezőkből feljutott 92 csapat játszik egymással (azaz, összesen 46 találkozót rendeznek), s a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben döntetlenül végződne az összecsapás, akkor kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, s ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások alapján derül ki, melyik csapat jut tovább. Az első körben valamennyi találkozó 16.30 órakor kezdődik, egyedül a Vác mérkőzik villanyfénynél, a Duna-partiak meccsén 18.30 órakor indul útjára a labda.
    A Magyar Kupa első fordulójában tizennégy csapat felmentést kapott: a 2000-2001-es NB I-es mezőny tizenkét csapata, valamint az előző szezonban az NB I B-ben feljutó helyen végzett két aranyérmes, vagyis a Haladás és a BKV Előre.
    A második fordulót szeptember 19-én bonyolítják le, és akkor a szerdai fordulóban to...
  19. Egy igazán „magyaros" epizód a Magyar Kupa történetéből

    A Nyírséget elfelejtették benevezni a kupába

    Párját ritkító baki áldozata lett a Nyírség-Spartacus NBI B-s futballcsapata: az illetékesek egyszerűen kifelejtették a klubot a Magyar Kupa csapatai közül.
    A különös hibára akkor derült fény, amikor a csapat vezetői nem találták saját együttesüket a főtáblára sorolt csapatok között.
    Kiderült, hogy a megyei szövetségnél azt hitték a profiklubok automatikusan a főtáblára kerülnek, holott a Sándor István edzette Nyíregyházának részt kellett volna vennie a megyei selejtezőkön.
    Ez nem történt meg, az MLSZ pedig nem kérdezte, miért nincs a Szabolcsból nevezett csapatok között a Szpari.
    Nemzeti Sport, 2001. augusztus 3.

    Segíthet a Soroksár

    Nagyot fordult a világ a Nyírség-Spartacus csapatával...
    Csütörtökön még azon bosszankodtak a vezetők, hogy - önhibájukon kívül - nem tudnak részt venni a Magyar Kupa 2001-2002-es sorozatában, mert a meg...
  20. 2021.02.13, 20:35 - Debreceni VSC - Videoton FCF 2001
    Indul az átkeresztelt kupasorozat

    Az NB I-es és NB I B-s csapatok mellett 18 harmadosztályú, nyolc megyei elsőosztályú, öt megyei másodosztályú és egy körzeti divízióban szereplő csapat (a Petneháza) jutott be az Arany Ászok Kupa legjobb 64 együttese közé (igaz, ez a szám a Diósgyőr és a Borsod Volán egyesülésével 63-ra csökkenhet, de a fuzionált gárda is indulhat a küzdelemben).
    ...
    A négy nemzetközi kupában induló együttes, azaz a Dunaferr, az MTK, a Vasas és a Lombard FC - csakúgy, mint tavaly - felmentést kap a csoportküzdelmekben való szereplés alól.
    A lebonyolítás kapcsán az érdekesség, hogy a csoportmérkőzéseken két együttes pontazonossága esetén előbb az egymás elleni eredmény, majd a gólkülönbség és a több szerzett gól a mérvadó. Amennyiben három vagy négy csapat végez egyenlő pontszámmal, akkor a szokásos rendszerben, előbb a gólkülönbséget veszik figyelembe, majd a több lőtt gólt, utána az alacsonyabb osztályban szereplők a kedvezményezettek, legvégső e...
  21. Egri Dózsa - Békéscsabai Előre 2:0 (2:0)

    Eger, 3000 néző: V: Wottava
    Eger: Bulyovszky — Temesvári, Mészáros, Czeczeli, Szonda, Berán, Tóth M. (Ambrus, a szünetben), Bánkuti, Tóth T., Kovács F., Szűcs (Rajna, a 76. percben). Edző: Kovács Ferenc Békéscsaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel, Ambrus, Dupsi (Karasz, a 65. percben), Szűcs (Zahorán, a 65. percben), Moós, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor

    15. perc: Szűcs élesen belőtt szögletére Kovács F. jó ütemben ugrott fel és pompás fejessel a bal sarokba csúsztatta a labdát, 1:0.
    25. perc: Bánkuti pontos labdával ugratta ki Tóth M.-et, a szélső lövését a vendégek kapusa szögletre hárította. A beívelt labda az előre húzódott Temesvári elé került, aki mintegy 20 méterről, nagy erővel a bal sarokba lőtt, 2:0.
    30. perc: látványos egri akció bontakozott ki: a felfutó Czeczeli középre adott, Szonda Bánkuti elé továbbított és a csatár léc alá tartó lövését Tóth M. ujjheggyel nyomta szögletre.
    36. perc: békéscsaba...
  22. Békéscsabai Előre - Oroszlányi Bányász 0:0

    Békéscsaba, 4000 néző. V: Balla Gy.
    Békéscsaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel (Zahorán, a szünetben), Ambrus, Karasz (Tóth Cs., a szünetben), Imri, Moós, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor
    Oroszlány: Fekete — Sárosi, Frikker, Máthé, Szabó, Aradi (Csinos, a szünetben), Egyed, Papp, Sallói, Holánszky, Kovács. Edző: Pallai Róbert

    6. pere: Papp átcselezte magát a védőkön, már csak a kapussal állt szemben, de lövése a kapu fölé szállt.
    25. perc: Németh 14 méteres csavart kapáslövését nagy bravúrral, a bal felső sarokból öklözte szögletre Fekete.
    41. perc: Moós hálóba tartó lövését Fekete elvetődve szögletre ütötte.
    56. perc: Imri kapott jó labdát, kisodródott, nehéz szögből lőtt, s a kapus reflexszerűen a mezőnybe öklözött.
    73. perc: Imri lövését Fekete kiejtette, a gólvonalon pattogó labdát Máthé a mezőnybe rúgta.

    Jó iramú, végig sportszerű mérkőzés, az első félidőben a Békéscsaba valamivel többet támadott,...
  23. Futóverseny négy góllal
    Békéscsabai Előre FC - Uniao Leiria 2-2 (1-1)

    UEFA-Intertotó Kupa labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3 ezer néző
    V.: Vahap Beyaz (Sebahaitin Sahin, Aykut Gümülü — mindhárom török)
    Békéscsaba: Udvarácz — Balogh, Usmajev, Csató S., Zahorán — Mracskó, Fodor, Csató J., Kasik — Kulcsár, Szarvas. Edző: Pásztor József
    Uniao Leiria: Ferreira — Hugo, Crespo, Joao Armando — Nuno Alexandre, Kimmel, Frederico, Paulito — Pinto, Bambo, Pinha. Edző: Vitor Manuel
    Csere: Balogh helyett Dávid, Csató J. h. Dobi, Kasik h. Major, mindhárom a 67., Hugo h. Moises a 83., Pinha h. Ricardo a 86. percben.
    Gólszerző: Pinto a 27., Kulcsár a 40., Pinha az 50., Mracskó a 77. percben.
    Sárga lap: Pinha (Balogh lerántásáért) a 30., Fodor (reklamálásért) a 43., Frederico (közel állt a szabadrúgáshoz) az 52., Mracskó (felvágta Hugót) a 82., Kimmel (Fodort a mezénél fogva lerántotta) a 92. percben.
    Szögletarány: 8:0 (8:0)

    Baji Tamás, a békéscsabaiak első számú kapuvédője a...
  24. Hazai futballpremier: KEK-előselejtezővel a Kórház utcában
    Biztató előny a visszavágóra!
    Békéscsabai Előre Spartacus - Bryne Idrettslag 3-0 (3-0)

    Kupagyőztesek Európa Kupája selejtező labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 10 ezer néző.
    V.: Wiesel (Vemer, Dehmelt, NSZK-beliek)
    BÉKÉSCSABA: Gulyás — Szenti, Ottlakán, Csató, Fabulya — Mracskó, Gruborovics, Csanálosi, Horváth (60. p. Kanál) — Kvaszta (46. p. Csernus), Szekeres. Edző: Csank János
    BRYNE: Boe — Hansen, Karlsen, Sajte, Giljarhus (70. p. Fylling) — Undheim (46. p. Pedersen), Fjeldstad, Hellvik, Norheim — Meinseth, Lodden. Edző: Djarne Berntsen
    Gólszerző: Gruborovics (4. p. és 10. p.), Csató (37. p.)
    Szögletarány: 9:4 (4:1) a Békéscsaba javára.

    Ilyen sem volt még! Az új eredményjelző fölött a norvégok piros-fehér, a nyugatnémetek nemzeti és a házigazdák lila-fehér zászlaja mellett ott lengett az UEFA, az Európai Labdarúgó-szövetség lobogója is. A történelmi nap kapcsán valaki megjegyezte, „milyen jó lenne örü...
  25. Békéscsabai Előre - Debreceni VSC 2:0 (2:0)

    Debrecen, 4000 néző. V: Nagy B.
    Békéscsaba: Tóth M. — Kvasz, Koródi, Láza, Dobó, Ambrus, Németh, Imri, Moós, Schneider, Tóth
    Cs. (Száraz, a 70. percben). Edző: Piller Sándor
    DVSC: Szabó I — Szabó II, Vachter, Lipők, Sóvágó, Nagykaposi, Vásárhelyi, Vasvári, Rozgonyi, Vaczlavik, Dóczé. Edző: Piber István

    8. perc: Sehneidert buktatták, a szabadrúgásból Imri 20 méterről küldte a labdát a kapuba, 1:0.
    10. perc: Schneider jól indította a szabadon hagyott Némethet, aki 14 méterről — a kapus mellett — lőtt a jobb sarokba, 2:0.
    28. perc: Szabó II Rozgonyihoz továbbított, akinek fejese alig kerülte el a kaput.
    44. perc: Rozgonyi fejese már átszállt Tóthon, de az üres kapu fölé jutott.
    54. perc: Jobb oldali támadás után a kipattanó labdát Lipők rálőtte, de a labda a védőkről ismét kiperdült.
    74. perc: Dóczé lövése a felső lécről vágódott vissza.
    78, perc: Szögletrúgás után Nagykaposi gyenge lövését a gólvonalról vágta ki ...
  26. Békéscsabai Előre - Bp. Spartacus 0:0

    Békéscsaba, 3500 néző. V: Szegedi Barna
    Békéscsaba: Tóth M. — Kvasz, Koródi, Láza, Dobó, Ambrus, Németh, Moós, Imri, Schneider (Száraz, a 67. percben), Tóth Cs. (Zahorán, a szünetben). Edző: Piller Sándor
    Bp. Spartacus: Takács — Idei, Mezei, Mihalecz, Nagy, Kácsor, Gábor, Strenitzer, Zöldi, Szűcs, Simon. Edző: Hidegkúti Nándor

    10. perc: Németh szöglete után Ambrus fejelt kapura: Takács vetődve hárított.
    24. perc: Simon előtt az ötös sarkán nagy helyzet adódott, de elcsúszott s a védők felszabadítottak.
    62. perc: Moós 11 méterről, a kapunak háttal állva, ollózva lőtt a jobboldali léc mellé.
    75. perc: Németh rúgott szögletet, nagy tömörülés támadt Takács kapuja előtt, több lövés akadt el a védőkön.
    80. perc: Idei 20 méteres szabadrúgását Tóth M. elvetődve ütötte szögletre.

    Élénk iramú mérkőzésen a megerősített védelmek mindkét oldalon jól zártak.
    Az első félidőben valamivel többet támadott a hazai együttes, komoly gólve...
  27. Öt percen múlott
    „Teljes mértékben az én hibám” - mondja Such Sándor technikai vezető, aki felajánlotta lemondását

    A mérkőzés jegyzőkönyve (helyett)
    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Székesfehérvár, 5000 néző (akik döntő többsége visszaváltotta jegyét, aki nem, az a következő fehérvári találkozón fölhasználhatja)
    Vezette (volna): Bay, (Szilágyi S., Horváth O.)
    Ez lett volna a Videoton összeállítása:
    [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/13170/mitring_istvan]Mitring — [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/14733/molnar_zsolt]Molnár, [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10488/laszlo_csaba]László, [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10490/nemeth_zoltan]Németh, [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10486/horvath_habor]Horváth — [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/314/halmai_gabor]Halmai, [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemely...
  28. A kiállítások meccsén végül a Pécs győzött
    A bíró három játékost és két edzőt küldött le a pályáról

    PÉCSI MFC - GYIRMÓT SE 2-1 (0-1)
    A mérkőzés osztályzata: 4
    Pécs, 1500 néző. Vezette: Solymosi (7) (Takács G., Kiss I B)
    PMFC: Hegedűs L. 6 - Regedei 6, Stark 6, Sütő 6-2=4, Szamosi 6 - Berdó 6, Pintér A. 6, Kvekveskiri 6 (Lantos 86.) - Lovrencsics G. 5 (Szabó B. -, 70.), Gyánó 6, Nagy O. 5 (Cseri -, 65.) Vezetőedző: Várhidi Péter
    GYIRMÓT: Boros T. 6 - Pirka 6, Kozmér 6, Böjte 6, Szabó Cs. 6 - Lajtos 5, Kiss Zs. 5, Baumgartner 5, Nagy L. 6 (Varga L. -, 80.) - Tóth N. 6-2=4, Laki B. 6-2=4 (Csermelyi -, 68.) Vezetőedző: Kiprich József
    Gólszerző: Laki B. (0-1) a 30., Gyánó (1-1) a 51., Sütő (2-1) a 88. percben
    Kiálltva: Sütő (Boros megtámadásáért) a 93., ill. Laki B. (a játékvezető megsértéséért, a kispadról) a 90., Tóth N. (sportszerűtlen viselkedésért) a 90. percben

    Ötödikből harmadik lett - azaz a Pécs közelebb „merészkedett” az első helyezett Gyirmóthoz, ...
  29. Pécsi Bányász - Békéscsabai Előre 1:0 (0:0)

    Pécsújhegy, 1000 néző. V: Petri
    Pécs: Bogyai — Kelemen, Tallósi, Györkő II, Köves (Márton, a szünetben), Halasi, Appelshoffer, Mérei, Palkovics II (Vessző, a 79. percben), Bencsik, Maklári. Edző: Kovács József
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Kóródi, Láza, Dobó, Ambrus (Zahorán, a 79. percben), Németh, Imri, Moós, Schneider, Száraz (Tóth Cs., a 79. percben). Edző: Piller Sándor

    33. perc: Schneider nagy erejű lövését Bogyai jó érzékkel védte szögletre.
    51. perc: Bencsik célozta meg 10 méterről a kaput, labdája a bal oldali léc mellett surrant ki.
    60. perc: Palkovics II közeli lövése a kapufáról a befutó Maklári elé pattant, Maklári a felső lécet találta el. Az újból visszapattanó labdát Appelshoffer fölé vágta.
    72. perc: a berobbanó Appelshoffer fejese a kapufáról pattant vissza, a védelem nehezen tisztázott.
    73: perc: Palkovics II labdájával Maklári húzott kapura, 6 méterről leadott lövése után a labda a kapu jobb oldalá...
  30. Békéscsabai Előre - Zalaegerszegi TE 1:0 (0:0)

    Békéscsaba, 4500 néző. V: Fehér II.
    B.-csaba: Tóth M. - Kvasz, Koródi, Dobó, Ambrus, Schneider, Németh, Láza, Moós (Tóth Cs. a szünetben), Imri, Száraz. Edző: Piller Sándor
    ZTE: Bolemányi - Prokisch, Papp, Vörös, Láng (Szabó a 72. percben), Madár, Pavlicz, Tóth (Farkas, a 74. percben), Gáspár, Kocsis, Bita. Edző: Szűcs György

    20. perc: Tóth tiszta helyzetbe került, mintegy 10 méterről laposan lőtt, s a labda a vetődő csabai kapus lábáról vágódott a mezőnybe.
    29. perc: Kvasz beadását Schneider kapura fejelte, a labdát Bolemányi elvetődve ütötte szögletre.
    38. perc: Száraz átadását Dobó - senkitől sem zavartatva - kapásból lőtte a baloldali léc mellé.
    46: perc: Kocsis tisztára játszotta magát, de elhamarkodva a kifutó kapusba lőtt.
    54. perc: Koródi hibájából Pavlicz elfutott, már csak a kapussal állt szemben, de ő is a vetődő kapusba lőtt.
    56. perc: Németh beadását Imri tiszta helyzetből gyatrán mellé lőtte.
    63. p...
  31. Békéscsabai Előre - Ganz-MÁVAG 2:1 (1:1)

    Kőbányai út, 600 néző. V: Marton
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Koródi, Láza, Dobó, Ambrus, Száraz (Tóth Cs., a 61. percben), Moós, Imri, Németh, Schneider (Lengyel, a 77. percben). Edző: Piller Sándor
    Ganz: Szilasi - Vida, Monostori, Marczell, Balogh, Kvassay, Ananiadisz (Bősze, a 68. percben), Dinopulosz (Bakos, a 61. percben), Végh, Fister, Fenyvesi. Edző: Rózner Győző

    8. perc: bal oldali támadás után Száraz beadott, Imri, teljesen tisztán állva, védhetetlenül fejelt a bal sarokba, 1:0.
    12. perc: Fenyvesi egy csel után, jobb külsővel a bal sarokba csavarta a labdát, 1:1.
    40. perc: Fenyvesi lesről elfutott - a partjelző intett - a játékvezető nem sípolt, s a szélső a kifutó kapusba lőtt.
    47. perc: Imri lövését Monostori a gólvonalról vágta ki.
    56. perc: Végh elől az utolsó pillanatban mentett Kvasz - szögletre!
    66. perc: Balogh pontos beadását nemcsak Végh, hanem a még jobb helyzetben lévő Ananiadisz is elvétette.
    77....
  32. Békéscsabai Előre - BVSC 2:0 (0:0)

    Békéscsaba, 4000 néző. V: Magyar Zoltán
    Előre: Tóth M. - Kvasz, Kórodi (Zahorán, a szünetben), Láza, Dobó, Ambrus (Lengyel, a 70. percben), Száraz, Schneider, Imri, Németh, Tóth Cs. Edző: Piller Sándor
    BVSC: Németh - Ubrankovics, Kovács, B. Nagy, Salcza, Bodonczi, Zsebeházi, Nagy Gy., Bazsánt, Takács, Kaszás (Nagy I, a 72. percben). Edző: Marosvári Béla

    32. perc: Imri nagyerejű lövését Németh a léc alól öklözte a befutó Tóth Csaba elé, aki lövés helyett addig cselezett, míg szerelték!
    46. perc: Bazsánt szabadrúgását Tóth M. kiejtette, majd rávetődéssel tisztázott.
    50. perc: Ambrus lövését Németh kiejtette, a kapu előtt pattogó labdát Kovács szögletre vágta.
    69. perc: Schneider szabadrúgását a védők röviden szabadították fel, a 16-oson tisztán álló Zahorán laposan, nagy erővel lőtt a bal sarokba, 1:0.
    73. perc: Lengyel a jobb oldalról középre ívelt, a védők elvétették a labdát és a befutó Tóth Cs. közelről emelt a kapu közepéb...
  33. Egyetértés - Békéscsabai Előre 2:0 (2:0)

    Békéscsaba, 5500 néző. V: Csernefalvy
    Egyetértés: Varga - Galambos, Józsa, Sóvári, Komáromi, Szántai, Karába, Halápi, Siklósi (Kuharszki, az 58. percben), Weimper, Géber. Edző: Rákóczi László
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Dobó, Láza, Ambrus, Schneider, Száraz (Moós, a szünetben), Zaho- rán (Lengyel, a szünetben), Imri, Németh, Tóth Cs. Edző: Piller Sándor

    27. perc: szabadrúgás után nagy volt a tömörülés az Egyetértés kapuja előtt, Száraz 5 méterről gyatrán a kapus kezébe gurított.
    32. perc: Imri emelt kapura, Varga a 16-oson álló Ambrus elé öklözött, aki elhamarkodottan fölé lőtt.
    33. perc: Siklósi ívelt be szögletet, Tóth M. kapásból lábbal mentett - szögletre. Szántai újabb szöglete után Géber lőtt a jobb sarokba, 1:0.
    35. perc: Géber átadása egy védőn irányt változtatott, a labda Halápihoz került, aki megszerezte a második gólt, 2:0.
    43. perc: Imri már csak a kapussal állt szemben, de lövése mintegy 5 méterről mell...
  34. MÁV DAC (Győr) - Békéscsabai Előre 1:1 (0:0)

    Győr, 3000 néző. V: Müncz
    MÁV DAC: Tóth L. - Nyers, Máté, Nagy J., Mészáros (Egyed, a 40. percben), Lénárt, Wéber, Horváth, Pálos, Tóth S. (Lévai, a 77. percben), Gyömörei. Edző: Kovács Imre
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Kórodi, Dobó, Lengyel, Ambrus, Tóth Cs., Moós, Száraz (Zahorán, a 63. percben), Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor

    32. perc: Mészáros és Kórodi összefutottak, Mészárost ölben vitték le a pályáról, hét percnyi ápolás után megpróbálkozott a játékkal, de egyetlen mozdulat után végleg elhagyta a pályát.
    41. perc: egy jobb oldali beadásnak Tóth M. aláfutott, Pálos fejese azonban nem találta el az üres kaput.
    52. perc: Gyömörei a 11-es pont bal oldali magasságából élesen lőtt be egy szabadot, Pálos hat méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 1:0.
    73. perc: Ambrus csúnyán rá tartott Tóth S. lábára, a győri játékost levitték a pályáról.
    75. perc: Wéber nagy lendülettel húzott el a jobbszélen, Dobó hátulról...
  35. Békéscsabai Előre Spartacus - Székesfehérvári MÁV Előre 2:1 (0:0)

    Békéscsaba, 4200 néző. V.: Szávó
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Tolnai, Szűcs, Ambrus (Lengyel, az 55. percben), Schneider, Tóth J., Imri, Moós, Németh, Tóth Cs. Edző: Piller Sándor
    Székesfehérvár: Devecseri S. - Mester, Bátor, Ribi, Horváth, Devecseri F. (Nagy, a 73. percben), Tieber (Bekő, a 65. percben) Karsai, Papadimitriusz, Bőke, Simon. Edző: Teleki Gyula

    2. perc: Moós keresztlabdája Tóth J.-t jó helyzetben találta, de közben Németh lesre futott.
    16. perc: feltűnt, hogy a rossz talaj mennyire „megtréfálja” a játékosokat. Előbb Schneider, majd Németh előtt pattant rosszul, közvetlen a lövés pillanatában a labda, így kárba veszett a két nagy helyzet.
    31. perc: Németh bombája a védőkről levágódott, a labda a félpályán túlra szállt, Papadimitriusz futott rá, de a kapujából kifutó Tóth M., 40 méterre(!) kapujától, becsúszó (!) szereléssel mentett.
    53. perc: Papadimitriusz rátartott Ambrus lábára...
  36. Várpalotai Bányász - Békéscsabai Előre Spartacus 3:0 (0:0)

    Várpalota, 3000 néző. V: Schopp
    Várpalota: Palotai - Süke, Csapó II, Janás, Szabó, Kisbej, Berta (Csapó I., a 60. percben), Dorogi, Lakics, Szekér, Horváth L. (Bertalan, az 52. percben). Edző: Terbe Benjámin
    Békéscsaba: Tóth M. (Tasnádi, az 54. percben) - Kvasz, Tolnai, Szűcs, Lengyel, Láza, Tóth J., Imri, Moós, Németh, Tóth Cs. (Dupsi, a 70. percben). Edző: Piller Sándor

    6. perc: Lakics beadása a kapufa felső lapján táncolva esett a kapu elé, a védelem nehezen hárított.
    40. perc: Imri 20 m-es bombaszabadrúgását Palotai a felső sarokból öklözte ki.
    43. perc: egy összecsapásnál a várpalotai Horváth L. megsérült, utána már csak statisztált.
    63. perc: az előrehúzódott Süke éles szögből kapura lőtt, Tóth M. kiütötte, a befutó Süke pedig közelről besodorta a labdát, 1:0.
    75. perc: Palotai kétszer is bravúrosan mentett.
    77. perc: a vetődő Palotait Németh leterítette, Némethet a bíró kiállította.
    81. perc: ...
  37. Békéscsabai Előre Spartacus - Kecskeméti Dózsa 1:0 (0:0)

    Békéscsaba, 7000 néző. V: Somlai
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz, Tolnai, Láza, Lengyel, Ambrus, Tóth J., (Dupsi, a 60. percben), Moós, Dobó, Imri, Schneider. Edző: Piller Sándor
    Kecskemét: Gór - Oláh, Diószegi, Franczkó, Kreidli, Czéh, Lutz, Bánhidi, Lódi, Tatár, Balatoni, (Pasek, a szünetben). Edző: Szigeti Ferenc

    6. perc: Imri 20 méterről a jobb kapufát találta el.
    12. perc: Tóth J. 3 méterről a kapus kezébe fejelt.
    23. perc: Lutz 25 méteres szabadrúgását Tasnádi szögletre ütötte.
    37. perc: tűzijátékot rendezett a csabai csatársor, Gór kapuja csak nehezen szabadult fel.
    46. perc: Lutz újabb távoli szabadrúgása felpattant a vetődő Tasnádi előtt, de a kapus visszanyúlva az alapvonalon túlra tenyerelte a labdát.
    70. perc: Lengyel beadását Dobó fejjel hátracsúsztatta. A magasan felugró Imri az ötösről a bal alsó sarokba fejelt. 1:0.
    79. perc: Dupsi bombája a felső lécről vágódott vissza.
    86. perc: felláng...
  38. Ózdi Kohász - Békéscsabai Előre Spartacus 2:2 (1:1)

    Ózd, 2500 néző. V: Müncz
    Ózd: Csank - Rási, Murányi, Machai, Abuczki, Várkonyi (Várallyay, 66. perc), Dolezsál, Egri, Fükő (Schuller, 74. perc), Szendrei, Váradi. Edző: Kálnai László
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz (Szűcs, 70. perc), Tolnai, Láza, Lengyel, Ambrus, Dobó, Dupsi (Tóth J., 73. perc), Moós, Imri, Schneider. Edző: Piller Sándor

    12. perc: Váradi 20 m-ről óriási lövést eresztett meg, a labda a felső lécről a gólvonalra vágódott, de kifelé perdült.
    30. perc: Váradi ívelt szögletet, a védőkről lepattant labdát Szendrei 3 m-ről a kapu közepébe fejelte. 1:0.
    33. perc: Imri rúgott szabadot, 18 m-ről. A gyengén ívelt labda a sorfal fölött átszállt, Csank nem mozdult rá és akadálytalanul kötött ki a jobb sarokban. 1:1.
    63. perc: Váradi cselezett a partvonal mentén, középre ívelt és Fükő három lépésről a bal alsó sarokba fejelt. 2:1.
    73. perc: Imri a félpályán kapta a labdát, a bal szélen végigfutott és a kifutó...
  39. Békéscsabai Előre Spartacus - FŐSPED Szállítók 2:0 (2:0)

    Békéscsaba, 7000 néző. V: Balla Gyula
    Békéscsaba: Tasnády - Kvasz, Tolnai (Szűcs, a 62. percben), Láza, Lengyel, Ambrus, Dupsi, Moós (Tóth Cs., a 62. percben), Imri, Németh, Dobó. Edző: Piller Sándor
    Szállítók: Soltész - Sima, Simicska, Bocsák, Pagella, Polgár, Alapi, Turai (Kanyó, az 59. percben), Bakk, Magyarosi, Szabó. Edző: Szabó Géza

    16. perc: Dobó óriási helyzetben elvétette a labdát.
    26. perc: Ambrus bombája a léc fölött zúgott el.
    30. perc: Magyarosi sokat ígérő helyzetben hibázott.
    33. perc: Dupsi átadását Németh közelről, csukafejessel küldte a jobb alsó sarokba. 1:0.
    34. perc: Imri két csel után 20 m-ről a jobb alsó sarokba bombázott, 2:0.
    63. percben: Szabó kitört, gólhelyzetbe került, de a csabai védők az utolsó pillanatban szerelték.
    81. perc: Imri hat (!) védőt kicselezett, maid a kapu mellé küldte a labdát.

    Az I. félidőben a csabai együttes irányította a játékot és lendületes, gyors ...
  40. BKV Előre - Békéscsabai Előre Spartacus 3:0 (1:0)

    Knopp I. u., 1300 néző. V: Závodszky
    BKV Előre: Rothermel - Juga, Reif, Tordai (Nagy Cs., a 29. percben), Csider, Tuba, Arató, Kékesi, Kovács, Kisutzky, Povázsai. Edző: Anda László
    Békéscsaba: Tasnádi (Tóth M., 69. percben) - Kvasz, Tolnai (Száraz, a szünetben), Láza, Lengyel, Ambrus, Dupsi, Imri, Moós, Németh, Dobó. Edző: Piller Sándor

    7. perc: Imri lövésébe Rothermel belevetette magát.
    12. perc: Povázsai centiméterekkel lőtt a léc fölé.
    14. perc: Dobó pattogós lövését védte remekül Rothermel.
    15. perc: Kisutzky lábáról - kitűnő helyzetben - elpattant a labda.
    21. perc: Tolnai lábáról leperdült a labda, Kékesi megugrott, a vele együtt futó Kisutzkyhoz adott, aki a kapus hasa alatt a hálóba bombázott, 1:0.
    34. perc: Ambrus hatalmas bombája a jobb oldali léc külső éléről vágódott vissza.
    60. perc: Imri ravaszul csavart szabadrúgását Rothermel bravúrosan védte.
    62. perc: Povázsai 25 méteres lapos szabadrúg...
  41. Békéscsabai Előre Spartacus - Szolnoki MTE 2:1 (1:0)

    Békéscsaba, 5000 néző. V: Bacsa
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel, Ambrus, Veszelka (Tóth Cs. a szünetben), Imri, Moós, Németh, Száraz. Edző: Piller Sándor
    Szolnok: Nagy P. - Kuti, Heidrich I, Kovács, Árvai, Sebők, Garics II, Himer, Mile, Nagy F., Rozsán. Edző: Lazányi Péter

    5. perc: Imri beadását Veszelka kapura fejelte, Sebők a gólvonalról vágta szögletre a labdát.
    15. perc: a hetedik csabai szöglet nyomán Ambrus fejesét Nagy P. bravúrral hárította.
    26. perc: Himer szögletét Tóth M. önfeláldozó vetődéssel öklözte a mezőnybe.
    27. perc: Ambrus 30 m-es bombája a felső lécről a gólvonalra pattant, majd onnan felperdült, öten ugrottak érte. Imri emelkedett a legmagasabbra és 4 m-ről a kapu közepébe fejelt, 1:0.
    58. perc: Láza 20 m-es vágta és 5 csel után a kapu torkában már nem jutott lövéshez.
    60. perc: Heidrich I szabadrúgását Hímer jobbra fejelte a 16-oson. A csabai védők „állva
    maradtak”...
  42. Békéscsabai Előre Spartacus - Egri Dózsa 3:0 (2:0)

    Békéscsaba, 5500 néző V: Halász
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Németh, Imri, Moós, Schneider. Edző: Piller Sándor
    Eger: Bulyovszky - Kárpáti, Mészáros, Czeczeli, Tátrai, Berán, Tóth M., Bánkuti, Vígh, Kovács, Tóth T. Edző: Kovács Ferenc

    1. perc: Imri bombája centiméterekkel süvített el a jobb kapufa mellett, majd a Bulyovszkyról kipattant labdát Schneider 10 méterről az üres kapu mellé lőtte.
    16. perc: Lengyel középre ívelt labdáját Imri a 16-oson a bal oldalra fejelte. Kárpáti előtt a vizes füvön elcsúszott a labda és Schneider 5 m-ről a bal sarokba bombázott. Halász játékvezető kinézett Szávó partjelzőre, aki középre mutatott. Az egriek lest vitattak, Kovács edző a pálya közepére futott és ott csitította le fiait. 1:0.
    32. perc: Lengyel átadásával Németh elhúzott, az 5-ös sarkáról lőtt, a kapusról kiperdült a labda, Tátrai nem tudott felszabadítani, és a szemfüles Imri közelrő...
  43. A hazai csapat vezetőedzője, Kandó Róbert sárga lapot kapott a 87. percben.
  44. 2020.12.10, 20:45 - Vác FC - KSE Iváncsa 2020
    A hazai csapat edzője, Burzi Viktor sárga lapot kapott a 40. percben.
    A vendégcsapat edzője, Domján Attila a 40. percben második sárga lappal került kiállításra, a vendégcsapat asszisztensedzője, Bozai Attila a 90+1. percben szintén második sárga lappal lett kiállítva.
  45. A hazai csapat vezetőedzője, Preisinger Sándor sárga lapot kapott a 82. percben
  46. Oroszlányi Bányász - Békéscsabai Előre Spartacus 1:1 (1:1)

    Oroszlány, 800 néző. V.: Tátrai
    Oroszlány: Fiedler - Csinos, Máté, Sárosi, Szabó, Aradi, Holánszky, Papp, Sallói, Czakler, Tambor. Edző: Pallagi Róbert
    Békéscsaba: Tóth - Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Németh, Moós, Imri, Schneider. Edző: Piller Sándor

    2. perc: Aradi indította jó labdával Pappot, aki lefutotta a védelmet és a kifutó kapus felett a léc alá bombázott, 1:0.
    7. perc: Csinos beadását Holánszky 7 méterről fejelte kapura, de Tóth - bravúrosan - szögletre ütötte a labdát.
    11. perc: Schneider Némethez továbbított, ő 8 m-ről a kapu jobb sarkába lőtt, 1:1.
    52. perc: Tambor cselezett a védők között, és 10 m-ről leadott lövését Tóth csak másodszorra védte.
    57. perc: Papp egy összeütközésnél a lábán megsérült és 5 perces ápolásra szorult.
    67. perc: Czakler 16 m-ről lőtt, a kapus csak kiütni tudta a labdát, és Sallói 5 m-ről, nagy helyzetben hibázott.
    77. perc: Czakler futtából lőtt, a ...
  47. Békéscsabai Előre Spartacus - Debreceni VSC 2:1 (1:0)

    Békéscsaba, 7000 néző. V: Maczkó
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel (Veszelka, a szünetben), Ambrus, Dobó, Németh, Moós (Koródi, a 66. percben), Imri, Schneider. Edző: Piller Sándor
    DVSC: Szabó II - Szabó I, Nagykaposi, Zágonyi, Potyók (Kuchta, a 65. percben), Lipők, Szabó III (Mezei, a 70. percben), Vásárhelyi, Rozgonyi, Vaczlavik, Dóczé. Edző: Piber István

    8. perc: Dóczé a 11-es pontig cselezte magát, de Láza remekül szerelt. Az ellentámadásból szögletre szereltek a debreceniek. Schneider ívelt középre és Moós közelről a bal alsó sarokba fejelt, 1:0.
    38. perc: Imri bombáját hárította Szabó II. Még ugyanebben a percben Vaczlavik távoli labdáját öklözte a mezőnybe Tasnádi.
    52. perc: Németh éles szögből célozta meg a kaput, a kivetődő Szabó II azonban a levegőben úszva hárított.
    60. perc: Lipők tisztán állva, tíz méterről az égbe lőtt.
    62. perc: Veszelka ügyesen futott el Zágonyi mellett, pon...
  48. Bp. Spartacus - Békéscsabai Előre Spartacus 0:0

    Kőér u., 500 néző. V: Vadas Gy.
    Bp. Spartacus: Szokolovszki - Idei, Mezei, Mihalecz, Nagy I, Kácsor, Zöldi, Czakó, Gábor, Strenitzer, Simon Edző: Hidegkuti Nándor
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Németh, Moós, Imri, Schneider (Tóth Cs. a 65. percben). Edző: Piller Sándor

    2. perc: Imrit, remek „szólója” után, csak szabálytalanul tudták szerelni.
    21. perc: Gábor távoli lövését Tóth M. csak másodszorra kaparintotta meg.
    24. perc: Zöldi éles beadásáról Simon hajszállal maradt le. Nagy helyzet volt!
    48. perc: Imri egy testcsellel becsapva ellenfelét elfutott, a hosszú sarokra gurított, s a labda a kapus mellett a kapufa belső lapjáról pattant ki.
    49. perc: Schneider fejese a kapufán csattant.
    68. perc: Czakó 25 méteres bombáját Tóth M. a kapu fölé öklözte.
    90. perc: Németh kavarodás után közelről a kapufát találta el.

    Változatos mérkőzésen a támadásból mindkét csapat egyformán kiv...
  49. A vendégcsapat 18. percben szerzett gólját a Kelet-Magyarország (Lovas balról ívelt kapura, Nagy Z. beleütött a labdába, amely a baktai Nagy Dávidról pattant a hálóba. Öngól, 1-1.) és a nemzetisport.hu is a baktalórántházi Nagy Dávid öngóljának írja.
    Beadva az MLSz adatbank alapján.
  50. A hazai csapat szakmai igazgatója, Jelena Richárd a 6. percben piros lapot kapott.
  51. 2020.11.23, 18:57 - Tolnai Zsolt
    Bemutatjuk a Bcs. Előre labdarúgó-csapatának új játékosait
    [bigimg]https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/11/1606154165_screenshot_20201123_bekes_megyei_nepujsag_1970_januar_25_evfolyam_126_szam_knyvtar_hungaricana.png[/bigimg]
    Tolnai Zsolt
    A Fejér megyei Perkátán született 1944. április 29-én.
    Szakmája elektroműszerész, most a Szerszám- és Gépelemgyárban dolgozik.
    1961-ben kóstolta meg az NB légkörét, a Pénzügyőr SE csapatában A védelem bármelyik posztján használható, középhátvédet játszik a legszívesebben.
    Tóth Csabával együtt szívesen jött Békéscsabára.
    Mindig szimpatikus csapat volt számomra az Előre - hangsúlyozta -, nagyon jó a kollektíva és remélem, jól meg fogjuk érteni egymást a fiúkkal. Valamennyien kedvesen fogadtak, s igyekszem ezt jó játékkal viszonozni. A mérkőzéseken is szeretnék bizonyítani! Remélem, lesz módom erre.
    Békés Megyei Népújság, 1970. január 31.
    A Bcs. Előre Spartacus átigazolási listája
    A következő játékoso...
  52. Békéscsabai Előre Spartacus - Pécsi Bányász 1:1 (1:1)

    Békéscsaba, 4800 néző. V: Balla Gy.
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz (Veszelka, a 72. percben), Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Németh, Moós, Imri, Schneider. Edző: Piller Sándor
    P. Bányász: Zengői - Györkő, Tallósi, Kellner, Palkovics, Kelemen, Appelshoffer (Bartal, a 66. percben), Havasi, Vessző, Ivanics, Bencsik. Edző: Lengyel Zoltán

    3. perc: Halasi, Bencsik volt a labda útja, a berobbanó Vessző öt méterről a bal alsó sarokba helyezett. 1:0.
    18. perc: Imri az ötösön ügyesen elvitte Zengői mellett a labdát, kisodródott és éles szögből a külső lécet találta el.
    28. perc: Lengyel a jobb oldalról lágyan középre emelt, Moós fejjel tovább csúsztatta a labdát, és Schneider közelről a hálóba fejelt. 1:1.
    46. perc: Ambrus futtából, 16 méterről az oldalhálóba bombázott.
    68. perc: Zengői a levegőben úszva öklözte ki Moós közeli lövését.
    90. perc: Imri magasra ugorva 6 méterről a léc fölé fejelt.

    A vendégek mind...
  53. Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre Spartacus 0:0

    Zalaegerszeg, 4000 néző. V: Borzási
    ZTE: Tóth II - Prokisch, Papp, Vörös, Fehér, Filó, Bencze (Bende, a szünetben), Szabó, Madár (Gáspár, a 63. percben), Kocsis, Bita. Edző: Szőcs János
    Békéscsaba: Tóth M.- Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Németh, Veszelka (Tóth J., a szünetben), Imri, Schneider. Edző: Piller Sándor

    19. perc: Veszelka bal oldali beadása az ötös sarkán üresen találta Schneidert, de a kimozduló Tóth II a csatárt megzavarta és Schneider mellé lőtt.
    26. perc: Szabó remek cselsorozattal tisztára játszotta magát, erős lövését Tóth bravúrral hárította szögletre.
    35. perc: Szabó - ismét egyéni játék után - jó helyzetben lőtt, de Tóth vetődve, most is szögletre hárított.
    40. perc: Fehért a játékvezető kiállította.
    64. perc: Szabó váratlan távoli lövését a felső sarokból ütötte szögletre Tóth.
    70. perc: ezúttal Imrit állította ki a játékvezető.
    84. perc: Szabó hat méterről lőtt, Tóth ismét ...
  54. Békéscsabai Előre Spartacus - Ganz-MÁVAG 3:1 (1:1)

    Békéscsaba, 5000 néző. V: Magyar Z.
    B.-csaba: Tasnádi - Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Németh, Moós, Tóth Cs., Schneider. Edző: Piller Sándor
    Ganz-MÁVAG: Meyer - Király, Monostori, Marczell, Bakos (Dinopulosz I, az 55. percben), Kvassay, Bősze (Jámbor, a 77. percben), Dinopulosz II, Végh, Palanik, Fenyvesi. Edző: Rózner Győző.

    9. perc: Ambrus bombafejese után a felső léc éléről vágódott a labda az alapvonalon túlra, a kirúgással Fenyvesi iramodott el a balszélen, beadása elsuhant a védők lába mellett és az üresen hagyott Végh közelről a jobb sarokba helyezett, 0:1.
    20. perc: Lengyel élesen belőtt labdáját Németh ügyesen pörgette a bal sarokba, 1:1.
    40. perc: Végh faképnél hagyta a csabai védőket, azután 10 m-ről Tasnádi kezébe emelt.
    41. perc: Németh két csel után a kivetődő Meyer mellett elhúzta a labdát. A kapus a 16-oson belül a földre rántotta a csatárt, a játékvezető azonban a 16-osról ítélt s...
  55. BVSC - Békéscsabai Előre Spartacus 2:0 (1:0)

    Szőnyi út, 400 néző. V:Tóth József
    BVSC: Németh - B. Nagy, Kovács, Jávorka, Bodonczi (Kollár, a 10. percben), Binder, Nagy I., Bazsánt, Molnár, Tóth F. (Matulai, a szünetben), Kaszás. Edző: Marosvári Béla
    B.-csaba: Tóth M. - Zsíros, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus (Tóth Cs., a 10. percben), Dobó, Németh L., Moós, Imri, Schneider. Edző: Piller Sándor

    8. perc: Nagy I. 16 m-es lövése egy védőn irányt változtatva a kapufát találta el.
    34. perc: Kaszás kitűnő átadását Molnár, 6 m-re a kaputól, elügyetlenkedte.
    45. perc: a ragyogó cselekkel elfutó Kaszást a 16-oson belül Zsíros felvágta, 11-es! A büntetőt Nagy I. értékesítette, 1:0.
    48. perc: Kaszás ismét ellenállhatatlanul futott el és a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba gurított, 2:0.
    60. perc: Matulai 22 m-es szabadrúgása után a labda a kapufán csattant.
    69. perc: Németh L. lövését a védők a gólvonalról vágták ki.
    72. perc: 1 percen belül Bazsánt, majd pedig Mat...
  56. 2020.11.14, 00:05 - Tóth János
    A Bcs. Előre Spartacus átigazolási listája
    A következő játékosokat adták ki:
    ...
    Tóth János (Bcs. Vasas)
    ...
    Békés Megyei Népújság, 1971. július 17.
    [bigimg]https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/11/1605308600_screenshot_20201114_bekes_megyei_nepujsag_1971_augusztus_26_evfolyam_180204_szam_knyvtar_hungaricana.png[/bigimg]
    A Bcs. Vasas 3:2-re verte a Szeghalmi MEDOSZ-t. A találkozó első gólját az Előre Spartacusból igazolt Tóth János (sötét mezben) szerezte. A keménykötésű, az NDK-t is megjárt fiatal csatár ezután még kétszer talált Gazsó hálójába, s ezzel mesterhármast ért el. (Fotó: Barnácz István)
    Békés Megyei Népújság, 1971. augusztus 10.
  57. 2020.11.13, 23:42 - Újpest FC II - ESMTK 2020
    A hazai csapat edzője, Mundi Viktor a 63. percben piros lapot, a vendégcsapat edzője, Turi Zoltán a 31. percben sárga lapot kapott.
  58. A vendégcsapat edzője, Kandó Róbert sárga lapot kapott a 83. percben.
  59. A vendégcsapat edzője, Nagy Árpád sárga lapot kapott a 65. percben.
  60. 2020.11.09, 19:40 - Dienes Pál
    Dienes Pál veszi át a Bonyhád VLC irányítását
    A mai naptól új edző irányít a megyei I. osztályú Bonyhád VLC csapatánál; a „beugrós” Máté Róbert helyét Dienes Pál foglalja el a kispadon – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán a völgységi klub pénteken délután. Mint írják, a rutinos, 57 éves szakember legutóbb a Szekszárdi UFC-nél dolgozott, de korábban megfordult többek közt a Bátaszéki SE és a Dunaszentgyörgy SE gárdáinál is.
    2020. október 30.
    https://www.teol.hu/sport/helyi-sport/dienes-pal-veszi-at-a-bonyhad-vlc-iranyitasat-3219319/
  61. 2020.11.09, 19:31 - Turi Zsolt
    Hétfőn megkezdte a munkát NB III-as felnőttcsapatunk új vezetőedzője, Turi Zsolt
    Mint arról beszámoltunk, múlt héten kedden klubunk vezetése és Dienes Pál közös megegyezéssel szerződést bontott egymással.
    ...
    Edzőként az NB III-as Szentlőrinccel érte el legnagyobb sikereit. A 2016/2017-es kiírásban tizenegy forduló után a 15. helyen állt a csapat. Ezt követően a piros-feketékkel 22 bajnoki meccséből tízet megnyert, hét alkalommal döntetlent játszott, és mindössze ötször maradt alul, végül a tabella nyolcadik helyén zárt alakulatával.
    A következő szezonban ezt is túlszárnyalta, a hetedik helyig vezette együttesét a 16 csapatos Közép-csoportban.
    A 2018/2019-es évadban sokáig a bajnoki aranyért volt harcban a gárda: 14 kör után kilenc pont volt az előnyük a tabella élén a második helyen álló Szeged-Grosics Akadémia előtt. A hajrát azonban a Tisza-parti csapat bírta jobban, 68 pontot gyűjtöttek, a Szentlőrinc 63 egységgel ezüstérmes lett.
    Turi legutóbb a Pécsi MFC után...
  62. 2020.11.09, 19:16 - Paksi Péter
    Új edző az SZVSE élén

    Ismerős szakember tér vissza Csongrád-Csanád megyébe.
    Az Iváncsa elleni mérkőzésen már Paksi Péter irányítja az SZVSE-t: a szakember legutóbb a Csongrádot irányította a megyei csapatok közül, de korábban bajnokságot is nyert a Tápé együttesével, legutóbb pedig a kecskeméti akadémián dolgozott.

    – Nem szerettünk volna kapkodva döntést hozni, hetek óta kerestük Vágó Attila utódját. Mindenképp szegedi kötődésű szakembert kerestünk, olyat, aki már ismeri a játékosokat. Hosszú távon gondolkozunk, bízunk egy sikeres együttműködésben, ehhez próbálunk minden körülményt biztosítani – mondta a döntésről Kelemen Balázs, az SZVSE szakosztályvezetője.
    szegedivasutasse.hu, 2020. november 3.
    http://szegedivasutasse.hu/2020/11/03/labdarugas_nb3_2020-2021_uj_edzp_az_szvse_elen_paksi_peter/
  63. Békéscsabai Előre - MÁV DAC (Győr) 1:1 (1:0)

    Békéscsaba, 5000 néző. V: Fehér
    B.-csaba: Tasnádi - Zsíros, Láza, Szűcs, Lengyel, Schneider, Dobó, Imri, Moós, Németh, Dupsi (Tóth J., a szünetben). Edző: Piller Sándor
    MÁV DAC: Tóth L. - Kiss, Kovács, Nyers, Németh, Egyed, Wéber, Gyömörei, Horváth (Szalai, a 73. percben), Tóth S., Szekeres. Edző: Kovács Imre

    11. perc: Imri partdobása után Schneider ragyogóan ívelt a kapu elé és Moós 7 méterről a jobb sarokba csúsztatta a labdát, 1:0.
    38. perc: Németh 6 méterről erőtlenül gurított a jobb kapufa mellé.
    41. perc: Moós 40 méteres keresztlabdáját Schneider futtában maga elé tette, 5 méterről lőtt, de Tóth L. ragyogóan zárta el a szöget.
    53. perc: Gyömörei 20 méteres bombáját Tasnádi bravúrosan hárította.
    75. perc: a csabai kaputól mintegy 30 méterre szabadot rúgott Nyers. A lágyan kapu elé ívelt labda Németh elé pattant, aki közelről, kapásból, a kapu jobb oldalába helyezte a győriek egyenlítő gólját, 1:1.

    A hazai cs...
  64. 2020.11.07, 18:22 - Tóth Csaba
    Bemutatjuk a Bcs. Előre labdarúgó-csapatának új játékosait
    [bigimg]https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/11/1604769723_screenshot_20201107_bekes_megyei_nepujsag_1970_januar_25_evfolyam_126_szam_knyvtar_hungaricana.png[/bigimg]
    Tóth Csaba
    Kassán született 1943. március 2-án. Foglalkozása vámkezelő.
    Anyaegyesülete a Bp. Gázművek. Itt kezdte labdarúgó pályafutását, az NB III-as csapatban.
    1962-ben Bukovi Márton hívására Diósgyőrbe ment, majd Debrecenben katonáskodott, s ott játszott.
    A Pénzügyőröknél 1965-től szerepelt a középcsatár, vagy a szélső posztján.
    — Az Orosházáról származó, a Fradiban szerepelt Kunos Feri közreműködésével kerültem Békéscsabára. Papp Laci jó barátom, kapcsolataink is jók, no meg Németh Lajos is hívott, így örömmel jöttem a Bcs. Előréhez. Remekül érzem magam Békéscsabán, a csatársor bármelyik posztján mindent megteszek a sikeres szereplésért!
    Békés Megyei Népújság, 1970. január 31.
    A Bcs. Előre Spartacus átiga...
  65. VM Egyetértés - Békéscsabai Előre Spartacus 3:1 (0:0)

    Soroksár, 600 néző. V: Hámori
    Egyetértés: Varga - Galambos, Józsa, Sóvári, Komáromi, Szántai, Karába, Halápi, Siklósi, Weimper, Királyhegyi (Géber, a szünetben). Edző: Rákóczi László
    Békéscsaba: Tóth M. - Zsíros, Láza, Szűcs, Lengyel, Dobó (Koródi, a szünetben), Tóth Cs., Imri, Moós, Németh, Schneider Edző: Piller Sándor

    5. perc: a kifutó Tóth M. kiejtette a labdát, Halápi azonnal lőtt, de a labda az üres kapu előtt elsuhant.
    19. perc: Imri labdáját Varga nehezen, ujjheggyel tudta csak fölé nyomni.
    46. perc: Tóth M. ismét kiejtette a labdát. Halápi nem számított rá, s a vetődő kapust átugrotta.
    47. perc: Weimper, Komáromi, Halápi volt a labda útja, Halápi ezúttal nem hibázott és 17 m-ről a hálóba lőtt, 1:0.
    57. perc: Galambos ragyogó cselsorozat után az alapvonalnál beadott, Weimpernek csak oda kellet tennie a lábát, 2:0.
    66. perc: Tóth Cs. szépíthetett volna, de a kifutó kapusba lőtt.
    69. perc: a tétová...
  66. 2020.11.06, 23:39 - Piller Sándor
    Kiket igazolnak, kik távoznak?
    BCS. ELŐRE
    Meszjár György, a sportkör elnöke azt közölte velünk, hogy az NB II-es csapatnál edzőcsere történt. Szombati György posztjára Piller Sándor került.
    Békés Megyei Népújság, 1967. december 17.

    https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/11/1604702794_screenshot_20201106_bekes_megyei_nepujsag_1973_junius_28_evfolyam_126151_szam_knyvtar_hungaricana.pngPiller Sándor, az Előre Spartacus edzője a kispadon. A kitűnő szakember öt és fél év után a Szolnoki MTE elleni mérkőzésen búcsúzott a hazai közönségtől, amely megérdemelt, nagy ünneplésben részesítette őt.
    Békés Megyei Népújság, 1973. június 19.
  67. A vendégcsapat kispadján Mundi Viktor helyett Kovács Ervin ült megbízott edzőként.
  68. 2020.11.03, 00:45 - Taksony SE - Kecskeméti TE 2020
    A kecskeméti csapat edzője, Gombos Zsolt sárga lapot kapott a 46. percben.
  69. Hazai környezetben fogadja a DVTK tartalék csapata a Füzesgyarmatot az NB III. Keleti csoportjának 16. fordulójában.
    A találkozó vasárnap 13 óra 30 perckor kezdődik a DVTK Edzőközpontban. Jelenleg a koronavírus-fertőzés veszélyének csökkentése és a sportolók, valamint a közönség egészségének megőrzése a legfontosabb. Ezért ismét arra kérjük szurkolóinkat, hogy a DVTK Edzőközpont adottságait figyelembe véve a játéktértől és a kispadoktól távolabb, a kerítésen kívülről tekintsék meg a találkozót.
    2020. október 28.
    http://dvtk.eu/merkozesek/pre/13163-merkozes-DVTK_tartalek-Fuzesgyarmati_SK/20905-A_Fuzesgyarmatot_fogadja_a_DVTK_tartalek_csapata-cikk-labdarugas
  70. 2020.10.31, 21:56 - Cziffra József
    Pályára lép labdarúgó ifi-válogatottunk
    Megkezdi idei szereplését Békés megye ifjúsági labdarúgóválogatottja.
    ...
    az alábbi 15 játékos utazott Szolnokra.
    ...
    Cziffra József (Bcs. Előre Spartacus)
    ...
    Békés Megyei Népújság, 1971. április 26.
    Rajt az NB III-ban:
    OROSHÁZI KINIZSI
    Új játékos: ..., Czifra (Bcs. Előre Sp.), ...
    Békés Megyei Népújság, 1972. augusztus 20.
  71. 2020.10.31, 20:32 - Tímár János
    Átigazolási hírek
    Bcs. Előre Spartacus: Az egyesület megszerezte Tímárt, a Középületépítőktől.
    Békés Megyei Népújság, 1971. július 18.
    https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/10/1604172678_screenshot_20201031_bekes_megyei_nepujsag_1971_augusztus_26_evfolyam_180204_szam_knyvtar_hungaricana.png
    Tímár János
    Békés Megyei Népújság, 1971. augusztus 10.
    Előre Spartacus-hírek:
    Távozott: ... Tímár (Bcs. VTSK), ...
    Békés Megyei Népújság, 1972. július 26.
  72. 2020.10.31, 20:17 - Kóródy István
    Bemutatjuk a Bcs. Előre labdarúgó-csapatának új játékosait
    https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2020/10/1604171812_screenshot_20201031_bekes_megyei_nepujsag_1970_januar_25_evfolyam_126_szam_knyvtar_hungaricana.png
    Koródy István
    Debrecenben született 1942. december 30-án.
    Anyaagyesülete az MGM Debrecen. A Bcs. Lakatos Ktsz műszaki ügyintézője. 1963-ban a Debreceni Dózsa NB III-as bajnokságot nyert csapatával jutott egy osztállyal feljebb, majd 1965-ben átkerült az MGM-hez.
    Középhátvédet játszik legszívesebben, ott „érzi" igazán jól magát.
    — Saját elhatározásomból jöttem Békéscsabára, egyrészt azért, mert Tóth Marci barátom, másrészt mert jó néhány Előre-fiút jól ismerek. Hamar megszoktam az új környezetet, remekül érzem magam. Nagyon jó a kollektíva! Igyekszem mindent megtenni a Bcs. Előre jó szerepléséért.
    Békés Megyei Népújság, 1970. január 31.
  73. Az eltiltott Preisinger Sándor helyett Tököli Attila ült megbízott edzőként a békéscsabai kispadon.
  74. Kecskeméti Dózsa - Békéscsabai Előre Spartacus 2:2 (2:1)

    Békéscsaba, 6000 néző. V.: Szávó
    Kecskemét: Gór - Oláh, Lantos, Kreidli, Diószegi, Lutz (Ispánovics, a 72. percben), Tatár (Kiss II., az 57. percben), Molnár, Makai, Pasek, Koós. Edző: Szigeti Ferenc
    Békéscsaba: Tóth (Tasnádi, az 55. percben) - Kvasz, Láza, Szűcs, Dobó, Ambrus, Kriskó, Imri, Lengyel, Németh, Tímár (Veszelka, a 62. percben). Edző: Piller Sándor

    3. perc: Pasek távoli lövését Tóth a léc alól tenyerelte ki. Molnár rácsapott a labdára, Makai elé játszott, aki az üres kapuba helyezett, 1:0.
    39. perc: Diószegi keresztlabdájára a csabai kapu előtt Pasek ugrott a legmagasabbra és fejéről a bal sarokba vágódott a labda, 2:0.
    42. perc: Lengyel 20 méteres szabadrúgása után a sorfalról került Gór hálójába a labda, 2:1.
    50. perc: Tóth elvétette a labdát, a befutó Koós azonban közvetlen közelről az üres kapu mellé gurított.
    60. perc: „tűzijátékot” rendeztek a kecskeméti kapu előtt a hazai csatárok, maj...
  75. Debreceni VSC - Békéscsabai Előre 3:0 (1:0)

    Debrecen, 4500 néző. V: Szkokán
    DVSC: Szabó II - Szabó I, Wachter, Lipők, Nagykaposi, Sóvágó, Sántha, Kovács (Vásárhelyi, a 62. percben, Vasvári a 67. percben), Szabó III, Vaczlavik, Dóczé. Edző: Piber István
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz, Kóródi (Alberti, a 74. percben), Szűcs, Dobó, Ambrus, Kriskó, Imri, Lengyel, Németh, Tímár (Moós, a 63. percben). Edző: Piller Sándor

    11. perc: Kovács kiugratta Sánthát, aki a kifutó kapus mellett, 12 méterről, a jobb sarokba helyezett, 1:0.
    64. perc: jobb oldali DVSC szabadrúgás után Dóczé visszagurított Vaczlaviknak, aki 18 méterről ritkán látható, nagy gólt lőtt, a jobb oldalon, a léc alá, 2:0.
    69. perc: ezúttal Szabó I ugratta ki Szabó III-at, aki lefutotta Kóródit, s a bal alsó sarokba gurított, 3:0.

    Az első 45 percben jobbára a két 16-os között folyt a játék, a kapuk alig forogtak veszélyben.
    Szünet után, a DVSC második gólját követően már látható volt, hogy a mérkőzés sorsa ...
  76. Az MLSz adatbankban [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/19078/angyal_norbert]Angyal Norbert kezdőként szerepel a DVSC-ben, viszont sem a Nemzeti Sport, sem a Hajdú-Bihari Napló nem említi őt. Nagy Róbert és Csorba Szabolcs cseréje a 67. percben viszont szerepel az MLSz adatbanban is, mindkét játékos a cserejátékosoknál könyvelve (így 4 cserejátékos szereplése lett volna, ami nem lehetett).
    A játékosok a Nemzeti Sport alapján lettek beadva.
  77. Békéscsabai Előre Spartacus - MÁV DAC (Győr) 3:0 (0:0)

    Békéscsaba, 6000 néző. V.: Magyar Z.
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz, Dobó, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Kriskó, Németh, Moós, Imri, Tímár. Edző: Piller Sándor
    MÁV DAC: Tóth L. - Nyers, Kovács, Nagy, Németh, Máté, Pálos, Gyömörei, Horváth, Tóth K. (Tóth S., a 26. percben), Szekeres. Edző: Kovács Imre.

    5. perc: Horváth tiszta helyzetben közelről mellé fejelt.
    11. perc: Kriskó az alapvonaltól élesen középre adott. A labda Nagy kezén csattant, Magyar továbbot intett, a közönség tüntetett.
    57. perc: Gyömörei éles beadása az üres kapa előtt suhant el.
    60. perc: Kiss hazaadására a győri kapus és Tímár rajtolt. A két játékos egyszerre érte el a labdát, amely oldalra perdült. Tímár volt a gyorsabb, és az üres kapuba gurított, 1:0.
    68. perc: Máté buktatta mintegy 25 méterre a kaputól Imrit. Timár Némethez játszott, aki az állva maradt védők mellett a kapuba lőtt, 2:0.
    75. perc: Németh sorra kígyózott át a védőkön, azután e...
  78. Békéscsabai Előre Spartacus - Oroszlányi Bányász 3:0 (1:0)

    Békéscsaba, 7000 néző. V: Maczkó
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz, Dobó, Szűcs, Ambrus, Láza, Kriskó, Imri, Moós, Németh, Tímár. Edző: Piller Sándor
    Oroszlány: Fiedler - Csinos, Frikker, Sárosi, Tomcsányi, Máté (Kovács, a 83. percben), Sallói, Czakler, Stein, Aradi, Tambor (Berta, az 55. percben). Edző: Pallagi Róbert

    7. perc: Ambrus a félpályánál szerezte meg a labdát, Imrit szöktette, aki egy csel után a balösszekötö helyéről 14 m-ről az ellenkező sarokba bombázott, 1:0.
    9. perc: Tambor pontos beadását Sallói 6 méterről rálőtte, Tasnádi lábbal védett.
    49. perc: az előre lopakodó Csinos 18 m-es bombája nem sokkal kerülte el a felső sarkot.
    55. perc: a bal oldalon, a partvonal mellett cselezgetett, majd középre adott. Kriskó 8 m-ről bombafejest küldött a jobb sarokba, 2:0.
    72. perc: Ambrus partdobását Moós fejjel hátracsúsztatta és a berobbanó Németh 10 m-ről kapásból a bal alsó sarokba lőtt, 3:0.
    85. perc...
  79. 2020.10.21, 09:59 - Milasinovic Mateja
    Az MLSz adatbankban 2001. szeptember 23. szerepel születési dátumként.
  80. 2020.10.21, 09:40 - Szűcs Róbert
    Hódmezővásárhelyen Szűcs Róbert lett az új vezetőedző
    A jelenlegi szezonban még nem sikerült nyernie a Hódmezővásárhelynek, négy döntetlen mellett három vereség áll a tabellán a csapat neve mellett. Múlthét szerdán pedig, egy megye I-es csapat ellen kiesett a Magyar Kupából.
    Nem szabad azonban elfelejtkezni Major László érdemeiről! Két éve nehéz helyzetben vette át a Vásárhelyt és sikerült benntartania a csapatot. Az elmúlt bajnokságot pedig az előkelő ötödik helyen zárta labdarúgóival.
    A klub közleménye szerint a szakmai munka a jövőben Szűcs Róbert vezetőedző irányításával folyik majd, aki most a megyei élvonalban szereplő Csongrád csapatától teszi át a székhelyét újra Vásárhelyre. Szűcs korábban Mártélyon is edzősködött, azt megelőzően pedig az akkor szintén NB III-as HFC csapatánál is betöltött már edzői feladatokat, korábban pedig a klub játékosaként is láthatta őt a közönség.
    2017. szeptember 26.
    https://nb3foci.hu/hirek/hodmezovasarhelyen-szucs-robert...
  81. A 81. percben a vendég békéscsabai csapat edzője, Preisinger Sándor piros lapot kapott.
  82. Bp. Spartacus - Békéscsabai Előre Spartacus 0:0

    Kőér u, 1000 néző. V: Emsberger
    Bp. Spartacus: Takács - Idei, Horváth, Czakó, Nagy I., Egervári, Arató (Jánoska, a 11. percben, Ádám a 72. percben), Strenitzer, Siklósi, Zöldi, Végh. Edző: Hidegkuti Nándor
    Békéscsaba: Tóth - Kvasz, Láza, Szűcs, Dobó, Ambrus (Lengyel, a 44. percben), Kriskó, Imri, Moós, Németh, Tímár (Schneider, a 62. percben). Edző: Piller Sándor

    1. perc: már az első perc végéig három lövést hárítottak nehezen a békéscsabai védők.
    27. perc: Siklósi Nagytól kapta a labdát, de 8 m-ről gólhelyzetben lyukat rúgott.
    35. perc: Végh 10 m-ről a bal kapufára lőtt.
    43. perc: a békéscsabai kapu előtt Végh, a hazaiak kapujánál Kriskó hagyott ki ordító helyzetet.
    47. perc: Idei partdobásával Nagy elment, lövését Tóth bravúrral védte szögletre.
    57. perc: Imri 20 m-es szabadrúgása egy fejen irányt változtatva, a felső kapufát érintve jutott az alapvonalon túlra.
    69. perc: Idei 22 m-es szabadrúgása a felső léc...
  83. Békéscsabai Előre Spartacus - FŐSPED Szállítók 2:0 (2:0)

    Békéscsaba, 5000 néző. V: Fehér II.
    B.-csaba: Tasnádi - Kvasz, Dobó, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Kriskó, Moós, Imri, Németh, Tímár (Schneider, a 75. percben). Edző: Piller Sándor
    FŐSPED: Soltész - Sima, Bocsák, Kemerle, Kanyó, Bognár, Kaszás (Szabó, a 35. percben), Turai, Vágási, Magyarossi (Bakk, a 75. percben), Pogács. Edző: Kolarics Ferenc

    28. perc: Lengyel a jobb oldalon Némethez játszott, ő a védők gyűrűjében két cselt csinált és fordulásból, 5 m-ről, laposan lőtt az alsó sarokba. 1:0.
    36. perc: Lengyel vezette fel a labdát, 20 m-re Soltész kapujától jobbra perdített Tímárhoz. A szélső egyből visszajátszott és Lengyel 10 m-ről, kapásból, a kapu bal oldalába bombázott, 2:0.
    54. perc: Pogács beadása a hazai kapu torkában tisztán talált két fővárosi csatárt is, de — amíg egymásra vártak — Dobó kifejelte a labdát.
    60. perc: öt fővárosi csatár adogatott a 16-oson, a hazai védők nem avatkoztak közbe, végül ...
  84. Békéscsabai Előre Spartacus - Pénzügyőr SE 2:0 (1:0)

    Pasaréti út 2300 néző. V: Marton
    Békéscsaba: Tóth - Kvasz, Láza, Szűcs, Dobó, Ambrus, Kriskó (Schneider, a 84. percben), Imri, Moós, Lengyel, Németh. Edző: Piller Sándor
    Pénzügyőr: Domján - Komlósi, Murár, Oláh, Kisházi, Sashegyi, Mózes, Tóth B. (Straub, a szünetben), Jaskó, Süle, Schneider. Edző: Miksovszky Zoltán

    22. perc: Kisházi - bár buktatták - az alapvonal közeléből beadott, de a labda elsuhant Tóth B. és Süle előtt.
    24. perc: Lengyel vitte fel a labdát, Némethhez játszott, ő Lengyelhez adott s Lengyel a hálóba lőtt. 1:0.
    25. perc: Jaskó labdája a felső lécen csattant.
    32. perc: Süle kitűnő helyzetben, futtából lőtt a kapu mellé.
    35. perc: Komlósi távoli lövése alig szállt kapu mellé.
    61. perc: Imri ravaszul csavart szabadrúgását Domján szögletre ütötte.
    80. perc: Kriskó 10 m-ről lőtt, a labdát Domján lábbal védte.
    83. perc: Imri labdáját a védők közül kiugró Németh a háló bal oldalába bombáz...
  85. Kiprich József helyett megbízott edzőként Boros Lukács ült a gyirmóti kispadon.
  86. 2020.10.15, 19:35 - Paksi FC II - KSE Iváncsa 2020
    Az iváncsai csapat edzője, Domján Attila sárga lapot kapott a 90. percben.
  87. 2020.10.03, 22:12 - Diósgyőri VTK - Bőcs KSC 2010
    A bőcsi csapat kispadján Zsiga Gyula helyett Hidegh László ült megbízott edzőként.
  88. 2020.09.30, 20:12 - Dabas-Gyón FC - ESMTK 2020
    A Dabas-Gyón edzője, Aczél Zoltán a 87. percben piros lapot kapott.
  89. A 69. percben sárga lapot kapott a hazai edző, Preisinger Sándor.
  90. Dorogi Bányász - Békéscsabai Előre Spartacus 1:0 (0:0)

    Békéscsaba, 7000 néző: V. Halász M.
    Dorog: Horváth M. - Aspirány, Tóth, Berecz, Lahó, Kiss, Peszeki, Virágh, Takács, Horváth P., Bartalos. Edző: Hári László
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz, Láza, Szűcs, Ambrus, Dobó (Schneider, a szünetben), Tímár, Imri, Lengyel, Moós, Németh. Edző: Piller Sándor

    18. perc: Németh a 16-oson belül kapta Lengyel átadását. Jármai partjelző lest jelzett, azután „levette” zászlaját, közben a csatárt buktatták. Moóshoz került a labda, akit Lahó gólhelyzetben felvágott. A játékvezető továbbot intett.
    60. perc: Horváth M. gyors egymásutánban három óriási lövést hárított parádésan.
    65. perc: az Ambrus ellen szabálytalankodó Peszekit a játékvezető kiállította.
    88. perc: Berecz partdobásával Virágh elhúzott a bal szélen. Átjátszotta Kvaszt, majd beadása Láza mellett a nagy lendülettel érkező Horváth P. elé került, aki mintegy 7 m-ről éles szögből a kapu jobb oldalába bombázott, 1:0.

    A B...
  91. Várpalotai Bányász - Békéscsabai Előre Spartacus 2:2 (1:1)

    Várpalota, 2000 néző V: Somlai
    Várpalota: Palotai - Süke, Csapó II, Janás (Csapó I, a 43. percben), Szabó, Orbán I, Kisbej, Bertalan, Dorogi, Lakics, Mártai (Horváth L. az 54. percben). Edző: Terbe Benjámin
    Békéscsaba: Tóth - Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Imri, Moós, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor

    24. perc: Lakics átkígyózott a védelmen, lövése a vetődő Tóth-ról Bertalan elé került, aki 5 m-ről a fekvő kapus mellett a hálóba lőtt, 1:0.
    31. perc: Németh közeli bombáját védte bravúrral Palotai.
    39. perc: jobb oldali szögletrúgás után tömörülés támadt a hazai kapu előtt, a hazai védők röviden tisztáztak, végül Schneider fordulásból védhetetlenül lőtt a hálóba, 1:1.
    43. perc: Janás megsérült és végleg elhagyta a pályát.
    74. perc: Imri vezette félpályáról a labdát, elhúzott a védők mellett és mintegy 18 m-ről küldött éles lapos lövése a vetődő Palotai mellett jutott hálóba, 1:2.
    79. p...
  92. A hazai csapatnál az MLSZ adatbankban és a Somogyi Hírlapban nem , az nso.hu-n és a Petőfi Népében viszont jeleznek a 46. percben cserét (Pintér László helyett [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/22116/balogh_laszlo]Balogh László). A mérkőzés beadva az MLSz adatbank alapján.
  93. Békéscsaba - Szegedi EOL 2:2 (1:1)

    Békéscsaba, 10 000 néző. V: Petri
    Békéscsaba: Tasnádi — Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Moós (Kriskó, a szünetben, Tímár, az 54. percben), Imri, Németh, Schneider Edző: Piller Sándor
    SZEOL: Bencze — Virágh, Emődi, Kerekes, Bánfalvi, Magyar, Jósa, Pataki, Dávid, Varga (Berkes az 53. percben), Vass. Edző: Szűcs György

    3. perc: Lengyel ívelt középre, Schneider a tisztán álló Imri elé fejelt, aki 7 méterről, éles szögből, kapásból bombázott a hálóba, 1:0.
    16. perc: Magyar, Vass, Jósa volt a labda útja, a szélső nagy erővel lőtt Tasnádi kapujába, 1:1.
    49. perc: Imri 18 m-es szabadrúgása, a felső lécről vágódott le. Kriskó ott termett és remek csukafejese nyomán a labda - Benczét érintve - jutott a szegedi kapuba, 2:1.
    59. perc: Kerekes szabadrúgása Lázáról Vass elé perdült, de a csatár óriási helyzetben a bal kapufa mellé durrantott.
    75. perc: Berkes mintegy 30 méteres lövése után a labda a későn vetődő Tasnádi melle...
  94. 2020.09.19, 22:10 - Rákosmente FC - Paksi FC II 2020
    A paksi csapat vezetőedzője, Kindl István pozitív koronavírus-teszteredménye miatt nem ült a kispadon.
  95. Szeptember 16-án játszunk Kispesten

    A Magyar Labdarúgó Szövetség kijelölte az NB III Közép csoportjában a két hazai játékos koronavírus-fertőzése miatt elmaradt Bp. Honvéd II–Erzsébeti SMTK mérkőzés új időpontját.
    A szerdáról elhalasztott meccset egy másik szerdán pótolják majd a csapatok. A találkozóra szeptember 16-án, 16 órakor kerül sor a Magyar Futball Akadémia kispesti, Temesvár utcai sporttelepén.
    esmtk.hu
  96. Dunaújvárosi Kohász - Békéscsabai Előre Spartacus 3:0 (2:0)

    Dunaújváros, 1000 néző. V: Müncz
    D. Kohász: Mohács — Formaggini, Fajt, Ruppert, Somogyvári, Somogyi, Csörgő (Harangi, a 79. percben), Szimacsek, Mártha, Dombóvári, Kovács. Edző: Németh Gyula
    B.-csaba: Tóth — Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Imri, Moós (Timár, a 61. percben), Németh, Schneider (Kiss, a 79. percben). Edző: Piller Sándor

    11. perc: Csörgő átadását Szimacsek fordulásból laposan lőtte, Tóth hárított.
    14. perc: Kovács szerzett meg a bal oldalon egy labdát, három csel után Dombóvári elé adott, aki estében a bal alsó sarokba lőtt, 1:0.
    20. perc: Somogyi előretört, mintegy 30 méternyire a csabai kaputól lövésre szánta el magát, a pattogós lövés a jobb alsó sarokban kötött ki, 2:0.
    37. perc: Németh, Imri, Lengyel akció végén Lengyel kivárt és Fajt fel tudott szabadítani.
    46. perc: Németh lövését Mohács ujjheggyel tolta a léc fölé.
    57. perc: Mártha remek labdáját Kovács beívelte,...
  97. Békéscsabai Előre Spartacus - Szolnoki MTE 1:1 (1:1)

    Békéscsaba, 5000 néző. V: Katona
    Békéscsaba : Tasnádi — Szűcs, Láza, Dobó, Lengyel, Ambrus, Kriskó, Imri, Tímár, Németh (Moós, a 65. percben), Schneider. Edző: Piller Sándor
    Szolnok: Nagy P. — Papp II, Heidrich I, Kovács, Sebők, Árvai, Garics, Czirnák, Szatmári, Nagy F., Rozsán. Edző: Szollár Lajos

    5. perc: Kriskó éles lövését, majd Németh bombafejesét tette ártalmatlanná Nagy P.
    29. perc: Garics beadását Láza úgy fejelte el, hogy a labda Szatmári melléről pattant az alapvonalon túlra.
    35. perc: Németh három csel után Tímár elé tálalt, aki a 11-es pontról helyezett a bal felső sarokba, 1:0.
    41. perc: a kitámadó csabai védők mellett Nagy F. tört be a 16-os vonalára. Ott Láza elvette tőle a labdát, közben azonban Garics megzavarta a hátvédet, s a labda Rozsán elé került. Rozsán egyből, laposan, a kapu bal oldalába gurított, 1:1.
    48. perc: Kovács becsapta Lázát, már az 5 és felesen járt, amikor Tasnádi önfe...
  98. Pécsi Bányász - Békéscsabai Előre Spartacus 4:1 (2:0)

    Pécsújhegy, 400 néző. V: Vincze dr.
    Pécs: Schneider — Rónai, Palkovics II, Keller, Ficzkó, Kosár, Maklári, Mérei, Vessző (Márton, a 64. percben), Bartal, Csordás (Csaba, a szünetben). Edző: Kontha Károly
    Békéscsaba: Tasnádi — Szűcs, Láza, Dobó, Moós, Ambrus (Lengyel, a szünetben), Kriskó, Imri, Schneider, Németh, Tímár (Kovács, a 32. percben). Edző: Piller Sándor

    4. perc: Csordás beadását Láza elvétette, a labda Vessző elé került, aki 10 m-ről a bal felső sarokba lőtt, 1:0.
    14. perc: Vessző a kapuba talált, de a játékvezető les miatt nem ítélt gólt.
    32. perc: Maklári 12 m-ről nagy erővel lőtt a bal felső sarokba, 2:0.
    60. perc: Vessző 18 m-ről laposan lőtt, a labda a vetődő Tasnádiról a hálóba gurult, 3:0.
    62. perc: Schneider bal oldali szögletét a pécsi kapus kiejtette, a szemfüles Kovács közelről a léc alá vágta, 3:1.
    71. perc: Bartal kapura lőtt, a labda a védőkről visszapattant, és Maklári 8 m-ről...
  99. Békéscsabai Előre Spartacus - Volán SC 4:0 (3:0)

    Békéscsaba, 4500 néző. V: Hévízi
    B.-csaba: Tasnádi — Szűcs, Dobó, Rácz, Lengyel, Ambrus, Kriskó, Kovács, Moós, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor
    Volán: Szegedi — Tóth, Mángó, Molnár, Szepesi, Jónás (Földi, a 29. percben), Földes, Káló, Hajdú (Török, a szünetben), Kiss, Bernáth. Edző: Kiss Jenő

    15. perc: Németh faképnél hagyta a védőket, és a kimozduló kapus mellett élesen lőtt a jobb sarokba, 1:0.
    17. perc: Kiss 18 méterről lövésre szánta el magát, a labda a felső lécről pattant a mezőnybe.
    30. perc: Németh kapura tört és 8 méterről óriási erővel bombázott a bal alsó sarokba, 2:0.
    39. perc: Kovács csúsztatott fejessel küldte a labdát a hálóba, 3:0.
    41. perc: Bernáth lefutotta a védőket, elhúzta a labdát az elé vetődő Tasnádi mellett, azután önzetlenül középre gurított, de Hajdú még az üres kapuba sem tudott betalálni.
    74. perc: Németh a félpályáról iramodott meg. Hat (!) védőt kicselezett, majd átadás...
  100. Ganz-MÁVAG - Békéscsabai Előre Spartacus 2:0 (1:0)

    Kőbányai út, 1200 néző. V: Szávó
    Ganz-MÁVAG: Meyer — Horváth, Monostori, Marcell, Balogh, Kvassay, Ananiádisz, Palanik, Végh, Fister, Fenyvesi. Edző: Rózner Győző
    B. Előre: Tasnádi (Tóth, a 76. percben) — Szűcs, Dobó, Rácz, Lukoviczki, Ambrus, Kriskó, Kovács, Lengyel, Németh, Schneider (Timár, a 27. percben). Edző: Piller Sándor

    24. perc: Ananiádisz 16 méteres bombája suhant el a jobb oldali léc mellett.
    30. perc: Végh fejese került arasznyival a kapu mellé.
    31. perc: Ambrus a saját kapuja felé rúgta magasan a labdát — Tasnádi rosszul futott ki — s a felugró Ananiádisz a hálóba fejelt, 1:0.
    61. perc: Palanik 12 méterről az „égbe” lőtt.
    63. perc: Németh futtából küldött hatalmas lövése a bal oldali kapufán csattant.
    69. perc: Kriskó megsérült, 3 percre kiállt.
    72. perc: Marcell jó labdával indította Fenyvesit, aki a kifutó kapus mellett a hálóba gurított, 2:0.
    85. perc: Németh óriási lövését Meyer rem...