magyarfutball.hu

Vasas SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.06.18, 23:30 (szerk.: 2022.06.19, 19:22)
    A füvön volt egy Vígh - és a nézőtéren?
    Vasas - Békéscsaba 1-1 (1-1)


    Fáy u., 5000 néző
    Vezette: Bognár (****), (Fekete, Szilágyi)
    Vasas: Andrusch 0 — Mészöly 6, Komjáti 7, Csorba 6 — Zentai 5, Szíjjártó 5, Kovács 5, Balog 5, Pecha 5 — Boda 6, Szabadi 4. Edző: Kisteleki István.
    Békéscsaba: Gulyás 5 — Szenti 6, Csató 6, Vígh 6 — Adorján 7, Kerepeczky 7, Gruborovics 7, Csanálosi 5, Fabulya 5 — Kurucz 5, Szekeres 5. Edző: Csank János.
    Csere: Szíjjártó helyett Nyúl (—) a 80., Zentai helyett Kecskés (—), Kerepeczky helyett Horváth (—), mindkettő a 86., Kurucz helyett Fodor (—) a 89. percben.
    Gólszerző: Boda a 3., Adorján a 38. percben.
    Szögletarány: 7:6 (11 :4) a Vasas javára.

    Gyors góllal kezdődött a mérkőzés.
    A harmadik percben Csorba hozta fel a labdát a bal oldalon, majd átemelt a védők felett, Boda érkezett és a későn kimozduló Gulyás mellett öt méterről a bal felső sarokba fejelt. 1-0.

    Gulyás közben megsérült és ápolásra szorult.
    Válaszul a másik oldalon Csanálosi 14 méteres lövése suhant el a léc fölött.
    Ezután Zentai hívta fel magára a figyelmet, ügyesen középre ívelt a jobb oldalról, de Komjáti és Boda egymást zavarta az ötösön és így odalett a helyzet.
    (Hamar kialakultak a párok a pályán. Mészöly Szekerest követte mindenüvé, míg a vendégek két hátvédje közül Szenti Szabadira, Vígh pedig Bodára ügyelt, ezért aztán a két csapat összeállítása alaposan eltért a megszokottól, így például Zentai a védősorból előreléphetett a középpályára, és Balog is ott játszott.
    A vendégek is öt középpályást vonultattak fel. Náluk Fabulya került egy sorral előrébb.)
    Bátran támadtak a vendégek, előbb Adorján lőtt nyolc méterről fölé, majd Szekeres labdája foglalkoztatta Andruscht.
    A 23. percben Boda jó labdát tálalt Szabadi elé, de a csatár elhamarkodottan, tíz méterről a jobb sarok mellé gurított.
    A mérkőzés legnagyobb helyzete maradt ki a 26. percben. Balog rosszul kezelt le egy labdát, Kurucz elvette tőle és kapura tört. Andrusch kifutott a csatár elé, de mielőtt elérte volna, Kurucz ügyesen Csanálosihoz passzolt, a középpályás érthetetlenül kivárt és amikor tíz méterről megcélozta a jobb sarkot, Komjáti közbe tudott avatkozni és róla pattant ki a labda.
    Mind bátrabbá váltak a lilák.
    A 38. percben Kerepeczky a bal oldalról végzett el szögletrúgást, a védők egymásra vártak, Adorján felismerte a helyzetet, és három méterről fejjel továbbította a labdát a kapu jobb oldalába. 1-1.
    A félidő zárásaként Zentai labdáját Szabadi három méterről fejelte a kapu fölé.
    SZÜNET UTÁN gyors egymásutánban három szögletet rúgtak a hazaiak, de valamennyinél baj volt az irányzókkal. Vagy túl rövid volt, vagy átszállt a másik oldalra, ahol senki nem volt.
    Az 52. percben gyors ellentámadás után Szekeres labdáját Adorján nem érte el a kapu torkában.
    Ezután majd fél óráig kevés esemény történt, a kapuk alig kerültek veszélybe. Füttykoncert harsant, a Vasas teljesítményét így értékelték elkeseredettségükben a hazai szurkolók, majd cseréket követeltek. Erre többen is rászolgáltak volna a hazai együttesből.
    (A hajrában mindkét edző - szinte egymással versengve - két-két játékosát is lecserélte, de ez már inkább időhúzásnak tűnt, mintsem frissítésnek.)
    A hajrában még volt egy említésre méltó esemény, amikor Gruborovics 17 méterről a jobb kapufát találta telibe, a kipattanó labdát azonban Komjáti szerezte meg és felszabadított.
    képCsorba, a Vasas-gól előkészítője Kerepeczky és a vendégek találatát szerző Adorján között próbálja megkaparintani a labdát. (Koppány György felvétele)

    ★ ★ ★

    Úgy tűnt, hogy a gyors gól alaposan megnöveli a Vasas esélyeit. Az első játékrész elején a hazai együttes néhány ügyes támadást vezetett, de éppúgy, mint a korábbi találkozókon, baj volt a lövések irányzékával, és az összpontosítással.
    A Békéscsaba egyre jobban játékba lendült és még a félidő vége előtt - igaz a hazai védők hibájából - sikerült egyenlítenie. Nagy kérdés volt, hogy a lilák ezután mit csinálnak: beállnak védekezni, vagy a győzelemre törnek. Nos, a Békéscsaba ügyesen beosztotta erejét, zártan és nagyon határozottan védekezett, és a kontrái mindig veszélyt jelentettek.
    A Vasasnak volt olyan időszaka, amiről nehezen tud elszámolni, igencsak nyögvenyelősen próbálkozott a támadások szervezésével, sok volt az oldalra és a visszafelé adogatás. A Békéscsaba dicséretére szól: ráérzett arra, hogy van mit keresnie, és nem csupán az eredmény tartására törekedett, hanem megpróbálta a másik pontot is begyűjteni. A hajrában nagyon mérsékelten játszó Vasast és tervszerűen küzdő vendégegyüttest láthatott a közönség.
    A látottak alapján a döntetlen reális eredmény.

    Kisteleki István: — Az első félidőben minden lehetőségünk megvolt a győzelemre, sok helyzetet dolgoztunk ki, de hibáztunk. Szünet után a bátor Békéscsaba játékával rászolgált a döntetlenre.
    Csank János: — A mérkőzés nagy részében jól játszott a csapat, kár hogy a sok kidolgozott helyzetből csak egyet tudtunk értékesíteni. Sajnálom az itt hagyott egy pontot.
    (Varga Béla)

    8. Vasas 18 5 7 6 23-25 17
    ...
    13. Békéscsaba 18 4 7 7 15-29 15

    Népsport, 1988. március 20. (Arcanum DT)
    Ráadáspont a Fáy utcából
    Vasas - Békéscsabai Előre Spartacus 1-1 (1-1)


    ...

    Hamar megszerezte a vezetést a fővárosi piros-kék csapat.
    A 3. percben Csorba húzott el a bal oldalon, átemelt a túloldalra, ahol Boda viharzott el és a labda pontosan a fejére érkezett. Nem is teketóriázott, mintegy hat méterről a későn mozduló Gulyás mellett a kapuba fejelt, 1-0.

    A túloldalt Csanálosi nagy lövése zúgott el a felső kapufa fölött.
    Zentai beadására két Vasas-játékos érkezett egyszerre, meg is zavarták egymást, így kihasználatlan maradt a lehetőség.
    A 16. percben Adorján célozta meg a kaput 10 méterről, de fölé szállt a labda, majd Szekeres kísérletezett lövéssel.
    Boda labdájával Szabadi próbálta bevenni Gulyás kapuját, ám a jobb sarok mellé lőtt.
    A békéscsabai játékosok nevéhez fűződik egy nagy helyzet, amikor Kurucz szerzett meg egy labdát, kapura húzott, Andrusch kifutott elé, de mielőtt odaért volna, Kurucz már továbbította Csanálosihoz a pettyest, a viharsarkiak középpályása sokáig kivárt - lövés helyett - így Komjáti még időben közbeavatkozott.
    Még a félidő előtt egyenlítettek a lila-fehérek, szöglet után. Kerepeczky balról ívelt be egy labdát, s míg a hazai védők egymásra vártak - miként a Győr ellen
    ezúttal is -, Adorján ugrott a legmagasabbra és néhány lépésről a kapu jobb oldalába bólintott, 1-1.

    A szünet után ismét egy nagyszerű békéscsabai támadás gördült a pályán, Szekeres belövéséről azonban Adorján kicsit lemaradt.
    Egyre inkább úgy tűnt, mindkét csapat elégedett az eredménnyel, ugyanis kezdett némiképp ellaposodni a játék. Alig maradt esemény, s még kevesebb gólhelyzet. Igaz, ezek sorába tartozik, amikor Gruborovics a 16-osról a jobb kapufát találta el.

    Villámgyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat, s mindenki úgy vélte, ez csak a kezdet, az első gól után folytatódik majd a tűzijáték Gulyás kapuja előtt. De nem úgy történt.
    A békéscsabaiakat nem sokkolta a gól, mindinkább kezdtek magukra találni, s egyre formásabb akciókat alakítottak ki, nemcsak a középpályán, hanem veszélyesek voltak Andrusch kapujára is. Ahogy lendületbe jöttek a viharsarkiak, úgy kezdett leülni a Vasas gárdája. Már érlelődött az egyenlítés, amit Adorján jóvoltából el is ért a vendég gárda.
    A fordulás után sem állt be kapuja elé a békéscsabai csapat, hanem helyenként szellemesen, ötletesen játszva letámadták a fővárosiakat, sőt, a lefújás előtt nem sokkal Gruborovics, ha nem kapufára lövi a labdát, akár a két pontot is megszerezhették volna - idegenből.
    Jó: Mészöly, Komjáti, Boda, ill. Adorján, Kerepeczky, Gruborovics.

    Békés Megyei Népújság, 1988. március 21.