magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Váci Izzó MTE 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.06.08, 22:15 (szerk.: 2022.06.18, 22:15)
    Haász edző már nem novellákat, regényt ír...
    Békéscsaba - Váci Izzó 3-0 (1-0)


    Békéscsaba, 9000 néző
    Vezette: Huták (*****), Puhl, Kovács II L.)
    Békéscsaba: Gulyás 7 — Szenti 6, Ottlakán 6, Vígh 5, Fabulya 6 — Adorján 7, Csató 6, Gruborovics 7, Csanálosi 6 — Kurucz 7, Szekeres 5. Edző: Csank János.
    Vác: Brockhauser 4 — Kosztolnik 4, Talapa 4, Gyimesi 4, Csima 4 — Nagy 6, Víg 4, Hermann 5, Horváth 4 — Mózner 5, Balogh 4. Edző: Haász Sándor.
    Csere: Balogh helyett Zvara (5) a 42., Csima helyett Deák (4) az 55., Vígh helyett Mracskó (—) a 42., Kurucz helyett Csernus (—) a 86. percben.
    Gólszerző: Szekeres a 9., Adorján a 46., Csanálosi az 52. percben.
    Szögletarány: 3:3 (3:2) a Vác javára.

    Nagy iramban kezdett mindkét csapat, már a 6. percben feljegyezhettünk egy helyzetet, amikor Gruborovics kapáslövése 18 méterről a bal kapufa mellett surrant el.
    A 9. percben vezetéshez jutottak a viharsarkiak.
    Csató a jobb szálról magasan beívelt, már mindenki úgy látta, hogy kihull a pályáról a labda, de az Adorján elé pattant. Ő még nem is eszmélt, amikor mögüle Szekeres kilépett, s nyolc méterről, védhetetlenül a bal sarokba vágta a labdát. 1-0.

    (Fél órával a találkozót megelőzően már a pályán melegített mindkét csapat, sőt további csaknem tíz perc alatt bemelegedhetett volna a váci védelem, de ennél a gólnál igencsak elaludtak, mert ott pattogott előttük a labda.)
    A 13. percben Hermann került helyzetbe, de a kilenc méterről leadott lövésébe Vigh belelépett.
    Nem sokkal később Kurucz a félpályáról kitűnően indította Szekerest, aki maga elé fejelte a labdát. Tízméteres vágta után már a tizenhatoson belül járt Kosztolnik kíséretében, ám a szőke csatár a jobb kapufa mellé durrantott.
    Egy perccel később Adorján fejelt 12 méterről fölé. Aztán megint a békéscsabaiak középpályása került helyzetbe, de ezúttal futtából mellé lőtt.
    A 29. percben Balog egy csel után a jobb oldalról beadta a labdát, Mózner hét méterről lőhetett, de a labda fölé szállt.
    A túloldalon Brockhauser könnyű zsákmánya lett Szekeres lövése.
    Egyenlítési alkalmat szalasztott el a váci csapat, amikor Mózner kibújt a védők közül, néhány lépés után 14 méterről lőtt, de a jó ütemben kifutó Gulyás elvetődve megfogta a labdát.
    A 43. percben Gruborovics 17 méterről óriási erővel megcélozta a jobb alsó sarkot, de Brockhauser parádés vetődéssel hárított.
    SZÜNET UTÁN rögtön gólnak tapsolhatott a publikum.
    Fabulya a felezővonalról átlőtt a túloldalra, ahol Kurucz lekezelte a labdát, majd egy csel után begurított az ötösön egyedül hagyott Adorjánhoz, akinek arra is maradt ideje, hogy igazítson egyet a labdán, majd fölnézett és a jobb alsó sarokba helyezett. 2-0.
    Az 52. percben növelte előnyét a hazai csapat.
    Gruborovics tértölelő hosszú, előrevágott labdájával Csanálosi iramodott meg és 15 méterről, a balösszekötő helyéről, futtából, a kint álló Brockhauser fölött beívelt a jobb felső sarokba. 3-0.

    A 64. percben Kurucz alaposan megforgatta védőjét, beadásából azonban Adorján fölé fejelt.
    A 68. percben a békéscsabai kapu előterében pattogott a labda. Gulyás kifutott, nem sikerült megkaparintania, az Ottlakán és Fabulya között álló Hermann elé hullott, de a váci középpályás elügyetlenkedte a helyzetet, s Fabulya felszabadított.
    A 71. percben Nagy átívelt a túloldalra, míg éles szögből, 8 méterről lőtt, de Gulyás lábbal tisztázott.
    Aztán Mózner fejelt előrevetődve, de mellészállt a labda. Aztán ismét a váci középpályás jeleskedett, belőtt labdáján Hermann még igazíthatott is, ám az ötösről küldött lövését Gulyás kitenyerelte.
    A 88. percben Szenti jól ugratta ki a néhány perccel korábban beállt Mracskót, aki hosszú vágta után a kifutó és vetődő Brockhauserbe lőtt 11 méterről.

    ★ ★ ★

    Nagy iramban kezdett mindkét csapat, s nyílt sisakkal támadtak. Itt is, ott is adódott lehetőség, de a békéscsabaiak Szekeres révén gyorsan szerzett góljukkal sokkolták a váciakat. Negyedóra után újra lábrakaptak a vendégek, kibontakoztak a békéscsabaiak szorításából és megint egyenlő ellenfeleknek bizonyultak.
    A szünet után a gyors két gól megpecsételte az Izzó sorsát. Bár a viharsarkiak ettől kezdve többet törődtek a védekezéssel, a vendégek nem éltek a lehetőséggel - az addig jól működő középpályás soruk „leült”, csupán Mózner szervező munkájára hagyatkozhattak, így alakult ki a biztos és megérdemelt hazai győzelem.

    Csank János: — Az eredmény ellenére azt mondom: a Vác igazolta jó hírét.
    Haász Sándor: — Most nem novellákat, de regényt írhatnék a kihagyott helyzetekről.
    (Jávor Péter)

    11. Békéscsaba 22 5 10 7 21-32 21
    12. Vác 22 6 7 9 23-26 19

    Népsport, 1988. április 17.
    Hiába izzott a Váci Izzó
    Békéscsabai Előre Spartacus - Vác 3-0 (1-0)


    ...

    kép
    Szenti elveszi a labdát a földre kerülő Vígtől, s aki figyeli az akciót - Hermann (Fotó: Fazekas Ferenc)

    Az első perctől kezdve mindkét csapat nyílt sisakkal rohamozott, szinte minden támadás veszélyes akcióval fejeződött be.
    A békéscsabaiak gyorsan góllá váltották egy ilyen hasonló akciójukat, ami bizonyos fokig sokkolta a vendégcsapatot. Kellett vagy negyedóra ahhoz, hogy ismét fölvegyék a ritmust, és egyenlő partnerei legyenek a lila-fehéreknek. Továbbra is gyakran kerültek veszélybe a kapuk, de vagy annak őrei mentettek, vagy a lövések irányzékával volt baj.
    A fordulás után szinte percek alatt eldöntötte a békéscsabai csapat a mérkőzés végkimenetelét. Innentől kezdve próbálták lassítani a játékot, ami nem volt nehéz, mivel a váci együttes összjátéka egyre inkább szétesett. Csupán Mózner és Nagy próbálkozott egyéni akciókkal, de valamennyit Gulyás kapus meghiúsított.
    Az utolsó negyedórában a Vác szövögette a támadásokat, a hazaiak pedig - mintha idegenben lennének - kontrákra építettek, amik sokkal veszélyesebbek voltak, mint az ellenfél akciói.
    Jó. Gulyás, Adorján, Gruborovics, Kurucz, ill. Nagy, Mózner.

    Békés Megyei Népújság, 1988. április 18