magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.07.24, 23:21 (szerk.: 2022.07.24, 23:59)
    Csak a gól maradt emlékezetes
    Zalaegerszeg - Békéscsaba 1-0



    Zalaegerszeg, 5000 néző
    Vezette: Maczkó (****) (Nagy B., Plasek)
    ZTE: Huszár 7 — Varga 5, Pecsics 6, Csepregi 6 — Szalai 5, Balog 5, Rózsa 5, Péter 5 — Farkas 6, Dobány 5, Páli 4. Edző: Szabó Rezső.
    Békéscsaba: Gulyás 5 — Szenti 6, Megyesi 6, Ottlakán 5, Fabulya 5 — Belvon 5, Pásztor 6, Csató 5, Csanálosi 6 — Steigerwald 4, Szekeres 4. Edző: Csank János.
    Csere: Fabulya helyett Kanál (5) a szünetben, Belvon helyett Adorján (5) az 59., Dobány helyett Soós (—) a 62., Páli helyett Sipos (—) a 85. percben.
    Gólszerző: Farkas a 19. percben.
    Szögletarány: 7:3 (3:1) a ZTE javára.

    (A mérkőzés előtt meghatottan készülődött a ZTE öltözőjében Péter Zoltán. Ezúttal 275. alkalommal húzta magára a ZTE mezét. A válogatott védő éppen a héten közölte, hogy továbbra is a zalai klubban futballozik.
    Péter sok fiatal labdarúgó példaképe szűkebb pátriájában is, köztük van Rózsa, aki ezúttal ötvenedszer játszott az első osztályban.
    Őket köszöntötte a mérkőzés előtt a szakosztály nevében Oszkó József, a baráti kör képviseletében pedig dr. Gedeon Tihamér.)
    Az 5. percben vágta után az újonc Szalai lőtt a tizenhatosról, de a labda Gulyás kapuja fölött szállt el.
    A 16. percben szögletet ívelt be a ZTE. Dobány fejelt kapura, s Belvon kétségbeesetten mentett kapu fölé. Az újabb szögletnél Balogh fejese a kapufáról vágódott vissza, és a labdát Dobány öt méterről a léc fölé fejelte.
    A hazai csapat a 19. percben szerezte meg a vezetésit. Farkas elcsípte a labdát a félpályánál, a jobb oldalon lement vele az alapvonalig, mindenki, beadást várt, úgy helyezkedett a kapus is, ő azonban laposan begurított, s a labda a jobb sarokban kötött ki. 1-0.
    A ZTE engedett az iramból, kiegyenlítettebbé vált a játék.
    A 31. percben Belvon iramodott meg a jobb oldalon a ZTE kapuja felé, de Páli, aki üldözőbe vette, szép becsúszással szerelte.
    A 33. percben Ottlakán a félpályától indult a hazai kapu felé, 25 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labda meg is lepte Huszárt, kipattant az öléből, de nem volt a közelben békéscsabai játékos, így másodszorra megfogta.
    Egy perccel a félidő lefújása előtt Pecsics hazaadással „veszélyeztette" a kaput, de Huszár a helyén volt.
    SZÜNET UTÁN a 47. percben békéscsabai támadás gördült a bal oldalon, Pásztor ívelt Steigerwaldhoz, akinek a lábáról az ötösön Huszár vette le a labdát.
    Négy perccel később Farkas ügyesen lépett ki a vendégvédők közül, de a 16-oson belül Csanálosi becsúszva szerelte.
    A hazai csapat mintha elfáradt volna, a Békéscsaba többet birtokolta a labdát, de tudása elfogyott a 16-osnál.
    Az 55. percben Péter unta meg a hazai támadók körülményeskedését, középen vezette fel a labdát, balra Baloghoz továbbított, akinek a 16-os sarkáról leadott lövése a kapu fölé szállt.
    A 60. percben Pásztor ívelt szabadrúgást a hazai kapura, Huszár kinn állt a kapuból, nem érte el a labdát, de a védők, ha körülményesen is, felszabadítottak.
    A 80. percben Huszár bravúrjára volt szükség, hogy kapott gól nélkül ússzák meg a hazaiak a találkozót: Adorján nyolc méterről leadott fejesét a jobb sarokból mentette. Egy perccel később Kanál lövése zúgott ela bal kapufa mellett.
    Az utolsó percre is maradt izgalom: Péter pontatlanul adott haza a kapujából kinn álló Huszár felé, a labdát Steigerwald szerezte meg, nagy erővel megcélozta a kaput, de Huszár ismét bravúrral mentett.

    ★ ★

    Egy gól és szinte semmi más. Valahogy így foglalhatnánk össze tömören ezt a 90 percet.
    Az első játékrészben a hazai együttes kezdeményezett többet, de két nagy helyzete is kimaradt. Egy cseles Farkas-megoldással mégiscsak vezetéshez jutott a ZTE. Utána szinte ráült az eredményre a vendéglátó.
    Ez - főként a szünet után - majdnem megbosszulta magát. Az addig elég bágyadt Békéscsaba a két cserével kicsit aktívabbá vált, ám sokáig nem sok veszélyt jelentett a hazaiak kapujára.
    A hajrában aztán Huszár kapus két alkalommal is nagy bravúrral hárított.

    Szabó Rezső: — Nem volt szemet gyönyörködtető a játék, de a két pont mindennél fontosabb.
    Csank János: — A második félidőben már igazi arcát mutatta a csapat, ám ezen a mérkőzésen, sajnos, ez gólképtelenséggel párosult.
    (Varga Béla, Buni Géza)

    9. Békéscsaba 29 9 11 9 31-34 29
    ...
    13. Zalaegerszeg 29 8 11 10 30-34 27

    Népsport, 1987. június 8. (Arcanum DT)
    89. perc: Steigerwald óriási helyzet - Huszár óriási védés
    ZTE - Békéscsabai Előre Spartacus 1-0 (1-0)


    ...

    A találkozó előtt Pétert ás Rózsát köszöntötték, akik 275., illetve 50. NB I-es mérkőzésüket játszották.
    Nappal szemben a ZTE kezdte a játékot, s az első támadásból szögletet ért el.
    Ezután azonban - igaz, még meglehetősen meleg volt - lagymatag iramú, unalmas mezőnyjátékkal telt el az első negyedóra.
    A 16. percben Rózsa szögletére Gulyás rosszul mozdult ki, de Dobány fejesét Ottlakán a gólvonalon szintén fejjel, szögletre tisztázta. Az újabb sarokrúgást követően Balog közeli fejese a felső lécről kifelé pattant, éppen Dobány elé, aki két lépésről fölé fejelt.
    A 19. percben Csepregi átadásával Farkas csaknem az alapvonalig futott, Gulyás beadásra számítva kifelé mozdult, a jobbszélső ezt észrevette, és 8 m-ről a kapuba lőtt, 1-0.
    A 23. percben Dobány mesteri átadását Balog 10 m-ről, senkitől sem zavartatva kapásból fölé bombázta.
    Változatosabbá, keményebbé vált a játék. A félidő hajrájában a vendégek támadtak, helyzetet azonban nem tudtak kialakítani.
    SZÜNET UTÁN, a 47. percben Kanál húzott el a bal oldalon, beadását Steigerwald közelről gyengén és éppen Huszár kezébe perdítette.
    A 65. percben Páli és Soós már csak Megyesivel állt szemben, a balszélső azonban a 16-osnál ügyetlenül a söprögetőbe rúgta a labdát.
    Egy perccel később Farkas a kapust is kicselezte, de éles szögből leadott lövését Ottlakán a gólvonalról szögletre fejelte.
    A 80. percben Steigerwald pontos beadását Adorján 8 m-ről előrevetődve fejelte kapura, s Huszár szép vetődéssel hárított.
    Közvetlenül a befejezés előtt Balog nagy hibájából Steigerwald óriási helyzetbe került, ám 13 m-es lövését óriási bravúrral szögletre tolta a zalai háló őre.

    Rendkívül alacsony színvonalú mérkőzést vívott a két csapat. Az első félidőben csak a ZTE-nek voltak helyzetei, szünet után viszont többször is egyenlíthettek volna a vendégek.

    Jók: Huszár, Pecsics, Csepregi, Farkas, ill. Szenti, Megyesi, Pásztor, Csanálosi

    Békés megyei Népújság, 1987. június 8.