magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2017.10.07, 21:35 (szerk.: 2017.10.08, 22:06)
  kép

  Labdarúgás, 1988. december
   
 2. avatar: heimo
  2015.03.21, 21:40 (szerk.: 2017.10.07, 21:32)
  Mintha megérezték volna a szurkolók, hogy nívótlan "lila rangadó" (mindkét csapat klubszíne lila-fehér) várható, mert alighanem negatív nézőrekordot jegyeztek fel ezen a délutánon a Megyeri úti stadionban. Pedig jószerével már az első hazai támadás gól hozott, amikor Kozma mintaszerűen csavart középre, és Katona pontos fejese öt mérettől az elalvó, későn kimozduló Baji mellett a hálóba került. A Békéscsaba békésen vette tudomásul hátrányát, még csak kísérletet sem tett arra, hogy egyenlítsen. És bár a fővárosiakról is nehéz lenne azt állítani, hogy sziporkáztak, félgőzzel játszva is szép számmal akadtak helyzeteik. A 31. percben jelentős tűzijáték végén Katona hanyatt vetődve, ollózva veszélyeztette a csabaiak kapuját, Baji azonban ezúttal résen volt. Tíz perc múlva Kozma ugrott ki ügyesen, de annál ügyetlenebbül emelt a kapu fölé. Két perc elteltével Katona pompás helyzetet dolgozott ki Balogh számára, ám a szőke csatár a felső kapufát találta el. A lefújás előtt újabb sakk-matt kombináció végén ismét a felső kapufáról "csorgott le" egy emelés, s Ottlakán öt méterről saját kapujába gurított (öngól, 2:0).

  Fordulás után rövid ideig úgy tűnt, hogy Oroszki pályára léptével valamivel többet törődik a támadásokkal is a vendégcsapat. A csabaiak igyekezetét azután hamarosan megtörte a harmadik újpesti gól, ami Eszenyi nevéhez fűződik. Az újpesti támadó kilenc méterről a bal felső sarokba bombázott - Baji ezúttal is elbámészkodott. A mérkőzés végéig Dózsa jószerivel azt csinált, amit akart, de különösebben már nem erőltette a gólszerzést.

  Lélektelen játék, teljes formán kívüliség, ez jellemezte a Békéscsaba teljesítményét, ha 90 perces produkciójukat egyáltalán teljesítménynek lehet nevezni. Az Ú. Dózsa nyugodtan javíthatta volna jelentősebben is gólkülönbségét, de megelégedett annyival, amennyit szinte erőfeszítés nélkül elért.

  MTI