magyarfutball.hu

Budapesti TC - MTK 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 15. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500
  2. Sporthírlap: 4.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.05.11, 22:05 (szerk.: 2022.05.11, 22:09)
    Az Arcanumnál sajnos egy nyomdahibás lapszám van digitalizálva, a nézőszám így nem állapítható meg teljes bizonyossággal a Sporthírlapnál. kép Lehet 4300 vagy 4500?
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.11, 20:41
    Helyesen:

    Hungária uti pálya. — 4 00 néző. — Bíró : Fenyves Mikós.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.05.11, 20:38
    MTK—BTC 3:0 (2:0)

    A BTC felforgatott csapata könnyű ellenfele volt az MTK-nak.
    MTK : Kropacsek— Mandl, Senkey — Kertész II, Nyul III., Nádler—
    Braun, Molnár, Orth, Siklossi, Jeny.
    BTC : Palcsek— Orbán, Gcsehlecht — Horváth III., Zsin. Schweng— Hajdu, Horváth II., Pócz, Zilizi, Brauchler.
    Hungária uti pálya. — 400 néző. — Bíró : Fenyves Mikós.
    MTK kezd
    szél és nap ellen s Braun lévén vezeti első támadását. Schweng hendszet vét, Jeny magas centere Palcseket foglalkoztatja (3 p) Orth hatalmas lendülettel száguld végig a piros-fehér védelmen, Geschlechttel összefut s a nagy lendület következtében a gólvonalon kívül esik el. A negyedik percben a labda Molnárhoz pattan, akinek éles, lapos lövése Geschlecht lábát érintve, irányt változtatva, utat talál Palcsek kapujába.
    A Hajdu—Horváth II. szárny veszélyesnek ígérkező támadását Nádler szereli (9 p.), majd korner MTK ellen, amit Mandl hárít el (10 p.). Schweng faultolja Braunt, a büntetőt Kertész II. messze a kapu mellé küldi (11 p.). Braun Orth szöktetésével lefut, centerét Palcsek fogja el (12. p.). A 14. percben Hajdu vezet támadást, remekül középreadott labdáját Kropacsek Pocz fejéről kaparintja el. Majd Hajdu offszeidról indulva, Horváth II-nek passzol, aki jó helyzetből elügyetlenkedi a lövést (15 p.). Orth mesés támadása bombaszerű lövéssel nyer befejezést. Braun—Molnár akciójából Siklóséihoz kerül a labda, aki kapu mellé plasszíroz. (18. p.) Horváth II. fordulatból nagyszerűen szökteti Hajdut, akinek centerét ugyancsak ő fogja, ügyes driblivel az MTK kapu elé dolgozza fel magát, de tiszta lövőhelyzetben Senkey faultolja. A BTC 11-est reklamál. (21. p.) Brauchlert Mandl kézzel tartja fel, a büntetőrugás a gólvonalon tulra jut. Veszélyes helyzet az MTK kapu előtt. Senkey, Mandl és Kertész II. sorban tévesztenek, ám a BTC csatárokban nincs találékonyság s a labda Kropacsek zsákmánya lesz. (25. p.) A következő percben Pócz 20 méteres váratlan lövését Kropacsek kornerre üti. A kornert a kapu mögé rugják. A 29. percben Orth egy fejelése alkalmával fején megsérült, kiáll, de egy perc mulva visszatér. Jeny Orth szép szöktetését kapu mögé centerezi. (35. p.) Braun egyedül lefut, Siklóssihoz tálalja a labdát, aki a háló oldalába lő. (42. p.)
    A 44. percben Jeny a bekkeken ügyesen átemelt labdáját Orth fogja. A pontos passza Molnárhoz kerül, aki éles lapos lövéssel a balsarokba lövi a labdát.

    Helycsere után
    az MTK már az első percben kornerral veszélyeztet, amit Molnár a kapu felé terel. Brauchler és Kertész II. összefutnak, Kertész II. a lábán megsérül, de rövidesen rendbe jön. (5 p.) Molnár Orthhoz passzol, aki teljes fordulatból hatalmas lövést küld a kapura, a labda hajszálnyira a kapu fölött süvít el.(11. p.) Orth a labdát átugorva, sarokkal tolja át Molnárhoz, akit Geschlecht az utolsó pillanatban szerel. Orbán hibájából korner, ebből Orth a kapu mellé fejel (14. p.) A következő percben Palcsek vét kornert, amit Braun a kapu mögé rug. Jeny pompás csavart beadásával Molnár áttör, lövését Palcsek kiüti. Braun pedig az üres kapu mellé lő (20. p.) Büntető rugás MTK ellen, Schweng 40 méteres lövése kapufát ér (21. p.). Braun kiszökik, Geschlecht kornerre ment, a bíró a nyilvánvaló korner helyett kapurugást ítél. Orth szökteti Siklóssit, Palcsek eléje fut s lábáról szedi le a labdát (25. p.). Geschlechtet a bíró Braun elgáncsolása miatt kiállítja (26. p.). A Hajdu által vezetett támadás Pocz kapu mögött leesett lövésével nyert befejezést (28. p.). Molnár éles lövését Palcsek elvetéssel menti. Braun egyedül megfut, az ötösön faultolják, a bíró a 11-est nem adja meg. A 33. percben korner BTC ellen, Jeny rugja. Braun a védelem közt egérutat nyerve a
    labdára startol s védhetetlenül befejeli.
    Nyul III. szökteti Siklóssit, akinek szép éles lövését Palcsek fogja (39. p.) Az utolsó per-
    cekben Jeny és Siklóssi gyenge lövéseit könnyen hárítja el Palcsek.

    Sporthirlap, 1923 december 17.