magyarfutball.hu

Siófoki Bányász SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 4 : 3 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.02.07, 21:35 (szerk.: 2022.02.07, 21:43)
    Siófok - Békéscsaba 4-3 (1-1)

    Siófok, 4000 néző
    Vezette: Lázin (****), (Fekete, Ko­vács I L.)
    Siófok: Horváth Gy. 5 — Kolovics 6, Aczél 6, Ola­jos 6, Szabó B. 6 — Keszeg 5, Marozsán 9, Freppán 6 — Boda 5, Zsadányi 7, Meksz 6. Edző: Gellei Imre.
    Békéscsaba: Gulyás 5 — Szenti 6, Ottlakán 5, Bánfi 5,Fabulya 6—2=4 — Mracskó 7, Csató 6, Csanálosi 6, Hor­váth L. 6 — Oroszki 5, Szekeres 6. Edző: Csank János.
    Csere: Keszeg helyett Palkovics (6) az 59., Boda he­lyett Krausz (—) a 64., Oroszki helyett Belvon (—) a 73.,Szenti helyett Csernus (-) a 78. percben.
    Gólszerző: Marozsán a 13., Mracskó a 43., Horváth L. az 53., Marozsán a 66., Palkovics a 69., Marozsán a 75.,Mracskó a 82. percben.
    Sárga lap: Fabulya a 20., Kolovics a 31. percben.
    Kiállítva: Fabulya a 66. percben.
    Szögletarány: 5:4 (3:1) a Békéscsaba javára.

    (A mérkőzés előtt Gel­lei Imre elmondta, hogy csapata meglehetősen tar­talékos. Quirikó fog-, Bo­rostyán járomcsontműtéten esett át, Szabó L. el­tiltása még tart, két-három játékosát pedig fizikailag és lelkileg nagyon megvi­selte a Ferencváros elleni hétközi kupacsata. Ennek ellenére - a véghajrá kü­szöbén - rendkívül fon­tosnak tartja a három pont megszerzését.
    Csank Jánostól, a csa­baiak vezetőedzőjétől csu­pán azt kérdeztük, hogy csapata számára nem je­lent-e veszélyt, hogy nincs veszély?... A tavasszal kitűnően szereplő vihar­sarki gárda szakvezetője azt felelte, hogy akaraterő dolgában semmiképpen sem maradnak el a Siófok mögött, önelégültségről pe­dig szó sincs.)

    A 3. percben Freppán buk­tatásáért a csabai kaputól mintegy harminc méterre szabadrúgáshoz jutott a Sió­fok. Marozsán lapos lövését Gulyás védte.
    Két perccel később egy hosszú indítást Oroszki elől tisztázott Hor­váth kapus.
    A 12. percben a vendégek kerültek jó hely­zetbe. Szekeres a bal oldal­ról középre játszott, a be­futó Oroszki tizenegy méte­res lövését Horváth Gy. véd­te.
    Az ellentámadás a 13. perc­ben gólt hozott. Boda hozta fel a labdát, Mekszhez ját­szott, aki jól látta meg, hogy a jobbösszekötö helyén Ma­rozsán robog. Pontosan eléje adott, úgy látszott, hogy Bánfi be tud avatkozni, de tőle visszapattant a labda a sió­foki középpályás elé aki ti­zenhárom méterről a kimozduló Gulyás fölött a kapuba emelt. 1-0.
    A 20. percben Fabulya el­ütötte Zsadányit, amiért sárga lapot kapott, Freppán húszméteres szabadrúgását védte Gulyás.
    A 31. percben Kolovics Csalánosit kaszál­ta el. Kolovics is megkapta a sárga kártyát.
    A 43. perc­ben szögletből egyenlített a Békéscsaba. A bal oldalról szállt be a labda, Csanálosi továbbfejelte, Mracskó pedig tizennégy méterről, laposan a kapuba vágta, 1-1.
    SZÜNET UTÁN
    az 51. percben Marozsán tá­lalt Freppán elé, akinek erős, lapos lövését Gulyás csak másodszorra tudta meg­kaparintani.
    Az 53. percben a siófoki védők szabadon hagyták Csa­tót, aki áthozta a labdát a hazaiak térfelére, ott hosszan vezette, majd a felfutó Horváth L. elé játszott. Még ő is tehetett néhány lépést a labdával, aztán a kimozduló Horváth Gy. mellett 12 mé­terről, laposan a hálóba to­vábbított, 1-2.
    A 66. percben a kiugró Palkovicsot a 16-os előtt Fabulya felvágta. A szabadrúgásból Marozsán elemi erő­vel bombázta a jobb felső sarokba a labdát. 2-2.

    Ezt követően Fabulya kö­vetkező szabálytalansága Meksz-szel szemben már a piros lapot jelentette a csa­bai hátvéd számára.
    A 69. percben a hazai szurkolók örülhettek. Pal­kovics jó labdát kapott Zsadányitól, a 16-os előtt ke­resztbe vezette és a balösszekötö helyéről ballal lőtt a léc alá. 3-2.
    A 75. percben tovább nőtt a hazai előny: Freppán a jobb oldalon indította Pal­kovicsot, aki az alapvonaltól visszagurított és a jól érke­ző Marozsán hét méterről a léc alá vágta a labdát. 4-2.
    A 82. percben Mracskó cselezgetett a 16-oson belül, aztán az eldőlő Horváth Gy.mellett közelről a hálóba gu­rította a labdát. 4-3.


    ★★★★

    A jó mérkőzéshez, úgy tűnik, az szükségeltetik,hogy mindkét csapat a kontrajátékra építse takti­káját.
    A hazaiak nem úgy próbálták megszerezni a számukra fontos győzel­met, hogy nekirohantak az ellenfélnek, inkább hagyták kitá­madni a csabaiakat. Így a pálya középső harmadára tevődött át a játék.
    A ha­zaiak vezető gólja után a Békéscsaba aktívabbá vált, de a siófoki védelem sem kalandozott előre. Inkább a biztonságos védekezésből történő gyors kontrákat választotta a gárda.
    A vendégek igyekezetét bizonyítja, hogy a máso­dik félidő elején fordítani tudtak. Aztán amikor a szükség úgy kívánta, a ha­zaiak visszatértek a jól bevált taktikához, a masszív védekezéshez, rajta­ütésszerű támadásokhoz. S hogy ezt jól csinálták, an­nak ékes bizonyítéka, hogy 1-2-ről 4-2-re fordítottak.
    A Békéscsaba ezután két­ségbeesett rohamokat in­dított az egyenlítésért, de ezekből már csak a szé­pítésre tellett.
    Összegezésképpen el­mondhatjuk, hogy jó mér­kőzést láthattunk, amely abból adódott, hogy két gólratörően játszó csapat volt a pályán.

    Gellei Imre:
    — Gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzésen minden játéko­somnak az utolsó leheletéig meg kellett küzdeni ezért a győzelemért.
    Csank János:
    — A csapa­tomnak volt tartása, jól is játszott a nagyiramú és vál­tozatos mérkőzésen, úgy ér­zem, nem érdemeltünk vere­séget!
    (Dobozy László)

    8. Békéscsaba 26 11 3 2 10 37-32 41
    9. Siófok 26 8 4 5 9 33-35 37

    Népsport, 1989. május 21. (Arcanum DT)
    Marozsán megfürdette a viharsarkiakat
    Siófoki Bányász - Békéscsabai Előre Spartacus 4-3 (1-1)


    ...

    A gólszerzőkön kívül ezen a napon a középpályás sorok dicsérhetők elsősorban, ugyanis mindkét oldalon jól szervezték a játékot, vagy ha kellett, rombolták ellenfelük támadásait.
    A szurkolók pedig főleg annak örülhettek, hogy végül is hét gólt láthattak e 90 perc alatt.
    A békéscsabaiak nem játszottak megilletődötten, amit bizonyít, hogy még a vezetést is megszerezték az 53. percben, és azután is „partiban” maradtak a siófokiakkal. Mindkét oldalon láthattunk sok szellemes megoldást, s végül a két gólra törő játékot produkáló csapat közül a szerencsésebb nyert.
    Jó: Kolovics, Marozsán, Freppán, Zsadányi, Meksz, ill. Szenti, Mracskó, Csató, Csanálosi, Horváth.

    Békés Megyei Népújság, 1989. május 22.